Filmpje! Marianne Thieme (PvdD) pleit voor ‘radicale integriteit’ en komt in februari terug naar de Tweede Kamer

Marianne Thieme van Partij voor de Dieren is al een tijdje uit de Tweede Kamer verdwenen vanwege ziekte. Nu worden we opmerkelijk gemaakt van het heugelijke nieuws dat Thieme in februari terug komt. Ze is aan de betere hand en haar vervanger Esther Ouwehand gaat zich weer terugtrekken. Thieme werd enkele jaren geleden nog middels een peiling van Maurice de Hond uitgeroepen tot de ‘knapste parlementariër’ van de Tweede Kamer. Daarom een filmpje van de beste speech van Marianne Thieme van de afgelopen maanden, een woordvoering over radicale integriteit. 

In de zomer van 2018 was het Thieme die de vinger op de plek legde inzake integriteit. Een bijna filosofisch stuk waarin ze pleit voor meer waardering en aandacht voor deze belangrijke eigenschap. Dat is helemaal niet zo’n slecht pleidooi gezien het aantal incidenten van corruptie in de Nederlandse politiek de afgelopen jaren. Het aantal VVD’ers dat ondertussen is verdwenen blijft maar stijgen. Omdat er een kans bestaat dat we de tel kwijtraken nemen we een kijkje op de website ‘Is er een VVD’er’. Slechts 17 dagen geleden stapte een VVD’er op en het was nog in september dat een Eerste Kamerlid van deze partij voor een wetsvoorstel stemde waarin de adviezen van haar eigen bedrijf waren geïmplementeerd.

Integriteit is bij de grootste regeringspartij een woord dat ze in ieder geval niet lijken te kennen. De lobby van grote internationale bedrijven moet natuurlijk wel worden gehoord, maar wat de VVD doet is verder gaan dan dat. Ze lijken bij de afweging tussen het Nederlands belang en het belang van het bedrijfsleven twijfelachtige keuzes te maken. Het pleidooi van Thieme voor integriteit komt dan op een juist moment in de tijd. Laten we hopen dat ze snel hersteld van haar ziekte, waarover de partij overigens verder niets kwijt wil omdat dit een privé aangelegenheid is. Daar moeten we dan ook respect voor hebben, ze wordt momenteel immers vervangen door Ouwehand.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Top

  Dit is de reden, waarom ik dat soort mensen uit de weg ga. Ze verkopen de leugen waar je ziek van wordt.
  Mensen die vegetarisch eten, hebben veel meer kans op een genetische mutatie die ze gevoelig maakt voor chronische ontstekingen. En dat kan het risico op kanker en hart- en vaatziekten vergroten.

  Onderzoekers van de Cornell University gaan ervan uit dat de mutatie bij vegetariërs optreedt om het gemakkelijker te maken om essentiële vetzuren uit planten te kunnen absorberen. Maar de mutatie kan ook de productie van arachidonzuur vergroten, waarvan bekend is dat het verband houdt met ontstekingsziekten en kanker. In combinatie met een dieet dat rijk is aan plantaardige oliën – zoals zonnebloemolie – verandert het gemuteerde gen vetzuren veel sneller in het gevaarlijke arachidonzuur.

  Dit zou kunnen verklaren waarom vegetariërs bijna 40 procent meer kans hebben op darmkanker dan vleeseters, zoals uit eerder onderzoek is gebleken. Dat was een opmerkelijke bevinding aangezien het eten van rood vlees het risico op darmkanker verhoogt.

  Bovendien belemmert de mutatie ook de productie van omega-3 vetzuren die ons beschermen tegen hart- en vaatziekten. Plantaardige oliën bevatten meer omega-6 vetzuren die veel minder gezond zijn. De onderzoekers bevelen dan ook aan om plantaardige oliën te gebruiken, die weinig omega-6 vetzuren bevatten, zoals olijfolie.

 2. Lugar

  Marianne, op de foto zie ik wel héél veel make-up. Als je echt integer wil zijn dan verberg je dat niet achter zoveel verf en poeder. Maar Marianne heeft natuurlijk wel een punt, al zal Marrakesh Rutte haar vriendelijk uitlachen.

  1. Meester Kong

   @Lugar jij hypocriete clownsfiguur, verborgen achter veel verf en tientallen nick’s.

   1. Top

    En wat ben jij dan? Eeen volgescheten palingvel, die zijn gehele leven al rondzwemt in een emmer met snot. Eenzaam achter zijn PC en schrikt op van elk geluid aan de voordeur. Zou er dan toch nog iemand komen? Jammer dat ik geen koekjes in huis heb,want, dat kan ik niet betalen, met mijn uitkering. Pleur lekker op vetklep

  2. Rosasolis

   @Lugar. Als het moet gaan over een Nederlands politicus is die VEEL “achter zoveel verf en poeder” verbergen gaat,
   dan zou je een keer kijken naar de kapsels en schmink van Gorgeous Geert Wilders!
   Gorgeous Geert, had gewoon bruine haar toen hij lid van de VVD was. Maar toen hij zijn prive PVV societiet oprichte,
   werd hij plotseling een platina haar griezel. Hij ging die wit haarverf gebruiken voor jaren door. Maar toen kwam een typische mannelijke ellende: haar uitval! En nu gaat Gorgeous Geert door met een zeer slechte pruik. Zowel de platina haar verf, als de slecht passende pruik van Geert zijn duidelijk…Hoe ziet u er tegenwoordig eruit?
   Blonde haar, blauwe ogen gaan voor … en als je bruine haar heb met donkere huid en ogen, heb je weinig kansen. Ik ben getrouwd met een oude blonde man die niets tegen heeft met mensen met een donkere kleur. En ik ook. Wij moeten weten dat wij mensen elkaar moeten steunen, ongeacht kleur. Wij moeten opkomen voor opgeleide mensen met hun kennis: hun kleur is helemaal niet belangrijk!

   1. Bosche draak

    Bla bla bla, je mag niks zeggen van make up hoor foei doei
    Om meteen daarna helemaal los te gaan om gorgeous Geert’s blonde lokken.
    Ik zie het graag, het valt lekker op en ik kan deze super Saiyan van de lage landen makkelijk onderscheiden van de 50 tinten grijze muizen die normaal in de (slaap)kamers rondwaren.

    Is ons niet altijd geleerd verder te kijken dan enkel de buitenlaag?

    Het laatste stuk was iets van “ik mag me graag laten invetten door Cassius , quincy en al hun cacaokleurige kornuiten terwijl manlief toekijkt en naderhand de bakplaat mag uitlikken”

    Kleur is niet belangrijk nee, dus breng het niet steeds ter sprake dan!

 3. struisvogelpolitiek

  Partij van de dieren. Dan zal zij wel een poes hebben. 🙂

 4. Rosasolis

  Ieder mens kan een keer ziek worden, en soms moet men enkele maanden eruit zijn/haar werk stappen om te kunnen herstellen. Het was me ook overkomen jaren geleden: plotseling een barsten blindedarm. Na de operatie lag ik wekenlang in de ziekenhuis. Niemand moet over een blindedarm ontsteking licht denken. Genezing duurt maanden.
  Ik wil niet zeggen dat ik weet wat voor ziekte Marianne Thieme heeft eraan geleden.
  Alleen dat het fijn is dat zij terug komt. Daarom wordt komt er een sterkere beleid voor dierenbescherming, die hard nodig is. Welkom terug Marianne, we hebben je gemist!

 5. Duke

  Thieme wordt vervangen door Christine Teunissen.

 6. Seneca

  wat een gezeur om het woord gelul niet te gebruiken. radicale integriteit! deze joffer weet niets wat het woord integriteit betekent. zij is de PvdD maar welk nut heeft zij de dieren gebracht? wat doet zij aan de stalbranden? wat doet zij tegen de afgrijselijke diertransporten? nog nooit heb ik deze joffer een motie t.a.v. het voorkomen van dierenleed horen indienen. wel vliegen naar alle plekjes op deze aardkloot om ‘lezingen’ te geven. zij is gvd een NL kamerlid en is daar neergezet om de belangen van de dieren in NLD te behartigen. wat doet die joffer constant in het buitenland? zij heeft beslist op het Min. van Sociale Zaken gewerkt; die zien ook alleen maar buitenlanders maar de NLer kan doodvallen.
  @rosasolis
  als je weer eens een reactie schrijft, blijf bij het topic! het interesseert mij geen moer hoe jij iets ervaart.

  1. Rosasolis

   @ Seneca. Ik heb over het topic geschreven: 1. Over het terugkeer M. Thieme.
   2. Over het feit dat genezing van een ziekte kan soms maanden duren, zoals het met
   M. Thieme is gegaan.
   Het interesseert mij geen moer wat u van mijn commentaren vindt.

   1. Bosche draak

    1.over DE terugkeer van die muts van de partij van de kieren.
    2. En wij arme sloebers maar buffelen ziek of niet ziek,
    Madam de pompadour kan even een maand op d’r zuignap blijven liggen, plus riante regeling nr. Zoveel
    Doe ons zo’n baan.
    3.al die kul van u die zo vaak niets met het onderwerp van doen hebben zal ons net zo hard aan den naad roesten.

 7. Bes Tolen

  Het wetsvoorstel van Thieme dat onverdoofd slachten van dieren moest verbieden, werd in 2011 met 118 tegen 30 stemmen door de Tweede Kamer aangenomen maar later door de Eerste Kamer verworpen. Dat laatste is al te gek, het verschil in stemverhouding is verbazend groot, en toont met bepaalde onderwerpen, dat de Eerste Kamer te veel macht heeft die is overleefd. Beter zou zijn, dat die macht beperkt wordt tot nader strikt omschreven onderwerpen zoals bijvoorbeeld internationale verdragen en zo veel meer waarvan je kunt stellen, dat de positie van de Nederlanders op het spel staat. In andere gevallen zou de Eerste Kamer een wet slechts een bepaalde termijn kunnen tegenhouden en een speciaal beroep op de Tweede Kamer kunnen doen. Het zou wel goed zijn als provincies meer te zeggen kregen in geval van hun infrastructuur. Hier zou ook een recht op een termijn tegenhouden en beroep op de Tweede Kamer mogelijk moeten zijn. Zoiets zou ook mogelijk moeten worden voor de lagere politieke organen in geval van bijvoorbeeld asielzoekerskwesties en illegale immigranten als die organen zich tegen groepen indringers zouden willen opstellen. Het huidige beleid is a decennia tegen het belang van de eigen bevolking gericht. Dit geeft aan dat de zogenaamde volksvertegenwoordiging meer de belangen van allerlei veelal dubieuze organisaties en daarmee van vreemdelingen behartigt dan die van de bevolking.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.