Filmpje! Marianne Thieme (PvdD) pleit voor 'radicale integriteit' en komt in februari terug naar de Tweede Kamer

Geen categoriedec 10 2018, 12:00
Marianne Thieme van Partij voor de Dieren is al een tijdje uit de Tweede Kamer verdwenen vanwege ziekte. Nu worden we opmerkelijk gemaakt van het heugelijke nieuws dat Thieme in februari terug komt. Ze is aan de betere hand en haar vervanger Esther Ouwehand gaat zich weer terugtrekken. Thieme werd enkele jaren geleden nog middels een peiling van Maurice de Hond uitgeroepen tot de 'knapste parlementariër' van de Tweede Kamer. Daarom een filmpje van de beste speech van Marianne Thieme van de afgelopen maanden, een woordvoering over radicale integriteit.
In de zomer van 2018 was het Thieme die de vinger op de plek legde inzake integriteit. Een bijna filosofisch stuk waarin ze pleit voor meer waardering en aandacht voor deze belangrijke eigenschap. Dat is helemaal niet zo'n slecht pleidooi gezien het aantal incidenten van corruptie in de Nederlandse politiek de afgelopen jaren. Het aantal VVD'ers dat ondertussen is verdwenen blijft maar stijgen. Omdat er een kans bestaat dat we de tel kwijtraken nemen we een kijkje op de website 'Is er een VVD'er'. Slechts 17 dagen geleden stapte een VVD'er op en het was nog in september dat een Eerste Kamerlid van deze partij voor een wetsvoorstel stemde waarin de adviezen van haar eigen bedrijf waren geïmplementeerd.
Integriteit is bij de grootste regeringspartij een woord dat ze in ieder geval niet lijken te kennen. De lobby van grote internationale bedrijven moet natuurlijk wel worden gehoord, maar wat de VVD doet is verder gaan dan dat. Ze lijken bij de afweging tussen het Nederlands belang en het belang van het bedrijfsleven twijfelachtige keuzes te maken. Het pleidooi van Thieme voor integriteit komt dan op een juist moment in de tijd. Laten we hopen dat ze snel hersteld van haar ziekte, waarover de partij overigens verder niets kwijt wil omdat dit een privé aangelegenheid is. Daar moeten we dan ook respect voor hebben, ze wordt momenteel immers vervangen door Ouwehand.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten