Hypocriete eurofiele VVD'er Hans van Baalen is tegen referenda in Nederland, maar eist tweede Brexit referendum

Geen categoriedec 11 2018, 16:00
Volgens de voorzitter van de ALDE-partij in het Europees parlement moet Theresa May een nieuw referendum uitschrijven.
Iedereen die de politiek ook maar een beetje volgt weet dat Hans van Baalen, VVD'er, een eurofiel pur sang is. De man stond de menigte in Oekraïne op te jutten, beloofde dat land lidmaatschap van de EU als ze zich maar tegen Rusland zouden verzetten, en stemt met zijn ALDE-club steevast voor meer, meer, meer Europa.
Om zijn Grote Europese Droom werkelijkheid te maken schuwt Van Baalen geen enkel middel. Zo is hij mordicus tegen referenda. Die zijn "idioot," "tegen de grondwet" en zelfs "tegen de democratie," aldus de VVD'er.
Nou ja, blijkbaar zijn er wel uitzonderingen op die regel: als zo'n referendum gebruikt kan worden om het Europese project verder op weg te helpen. Dán zijn referenda hartstikke leuk. Lees maar wat meneer vandaag voor De Telegraaf schrijft:

In deze chaos rest de politiek slechts één keus: zij moet het mandaat teruggeven aan het Britse volk door een tweede referendum te organiseren, met het terugdraaien van Brexit als inzet... Het Britse parlement is een van de oudste parlementen ter wereld, dat stevig is geworteld in de samenleving. Het zou de Britse traditie van vrijheid en democratie sieren om de bevolking te raadplegen over de vraag of Brexit coûte que coûte moet worden doorgedrukt.

Het is bijna niet te geloven dat hij dit soort termen gebruikt, maar het is echt waar. Ja, Hans van Baalen is, in de woorden van GeenStijl, werkelijk zo'n "opportunistische klootzak." Zo rolt de Europese elite. Schaamteloos.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten