Hypocriete eurofiele VVD’er Hans van Baalen is tegen referenda in Nederland, maar eist tweede Brexit referendum

Volgens de voorzitter van de ALDE-partij in het Europees parlement moet Theresa May een nieuw referendum uitschrijven.

Iedereen die de politiek ook maar een beetje volgt weet dat Hans van Baalen, VVD’er, een eurofiel pur sang is. De man stond de menigte in Oekraïne op te jutten, beloofde dat land lidmaatschap van de EU als ze zich maar tegen Rusland zouden verzetten, en stemt met zijn ALDE-club steevast voor meer, meer, meer Europa.

Om zijn Grote Europese Droom werkelijkheid te maken schuwt Van Baalen geen enkel middel. Zo is hij mordicus tegen referenda. Die zijn “idioot,” “tegen de grondwet” en zelfs “tegen de democratie,” aldus de VVD’er.

Nou ja, blijkbaar zijn er wel uitzonderingen op die regel: als zo’n referendum gebruikt kan worden om het Europese project verder op weg te helpen. Dán zijn referenda hartstikke leuk. Lees maar wat meneer vandaag voor De Telegraaf schrijft:

In deze chaos rest de politiek slechts één keus: zij moet het mandaat teruggeven aan het Britse volk door een tweede referendum te organiseren, met het terugdraaien van Brexit als inzet… Het Britse parlement is een van de oudste parlementen ter wereld, dat stevig is geworteld in de samenleving. Het zou de Britse traditie van vrijheid en democratie sieren om de bevolking te raadplegen over de vraag of Brexit coûte que coûte moet worden doorgedrukt.

Het is bijna niet te geloven dat hij dit soort termen gebruikt, maar het is echt waar. Ja, Hans van Baalen is, in de woorden van GeenStijl, werkelijk zo’n “opportunistische klootzak.” Zo rolt de Europese elite. Schaamteloos.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Aytas

  Anarchy for the U.K.
  It’s coming sometime and maybe
  I give a wrong time, stop a traffic line
  Your future dream has sure been seen through

  1. edoc431

   Mooi Satya je zou een boek moeten gaan schrijven .
   Ik zou er direct aan beginnen als ik jou was .
   Maar dan wel een boek van minimaal 1000 pagina’s ,je snapt vast wel waarom .

 2. Duijndam

  Het referendum is inderdaad een ondemocratisch instrument en daarom geliefd bij populistische volksmenners en bedriegers maar in dit geval lijkt een nieuw referendum de enige manier voor de Britten om de afschuwelijke fout van het eerdere referndum te herstellen.

  Van Baalen heeft dus gelijk.

  1. ildib

   “Van Baalen heeft dus gelijk.”

   Nee hoor, jullie zijn alleen beide vieze opportunistische smeerlappen om nu ineens wel een referendum te willen omarmen.

  2. Groeneveld

   Ernst van Duijndam tot Dendermonde behoort tot de EU-maffia en draait dus als een windvaan de richting op die hem op dat moment het beste uitkomt.

   Aangezien hij geen enkel eergevoel en gevoel voor integriteit bezit, kost het hem geen moeite om nu precies het tegenovergestelde te beweren van datgene waar hij gisteren nog faliekant tegen was.

   Een eersteklas smeerlap, en dat is beslist mild uitgedrukt.

   1. Duijndam

    Moet ik concluderen dat de heer Groeneveld tot IJscoman liever nieuwe verkiezingen in Engeland zou zien?

    Ik kan alvast melden dat ik dat ook een goede oplossing zou vinden.

    1. edoc431

     hahahahaahahahahahaah verder ben je een clown die werkelijk alle realiteit heeft verloren, zoek hulp .

  3. Paaldanseres

   Van Balen is een hypocriete droplul. Het is grappig dat dit soort hypocriete volksverlakkers wel hier in Nederland het referendum hebben afgeschaft, maar dat wanneer het ze zelf uitkomt, het volk dan wel weer een stem willen geven…

  4. slayer

   hoe kan je in vredesnaam een referendum ondemocratisch noemen ? even voor de duidelijkheid democratie betekent niet meer en niet minder dan “de meeste stemmen gelden” , prima toe te passen in een referendum lijkt mij zo.

   van baalen is dus een hypocriete lul die links om of rechts om zijn zin wil doordrijven . een 2e referendum willen als de eerste uitslag je niet aan staat is natuurlijk ronduit waanzin.

  5. Arie B

   Copy paste van Ernst.

  6. Niet L niet R

   Dood zwijgen deze man!

 3. lIN-T

  Deze bolle blaaskaak heeft met z’n ophitsende uitspraken in de Oekraine een burgeroorlog ontketend en nu wil hij schijnbaar een burgeroorlog in Engeland ontketenen.
  Gevaarlijke dikzak zonder geweten schijnbaar, typisch VVD.

 4. C.A.Barstow

  Niet zo wonderlijk, die vette VVD’er kan met Nederlandse politiek zijn zakken niet vullen, met Europese politiek komt hij zakken te kort.

  1. Lugar

   @Barstow: Inderdaad, van Balen is gebaat bij een zo groot mogelijke EU.

   1. tomygun

    Oud Nederlands ,een man zonder bal(l)en is voor een vrouw
    toch om van te baalen.

  2. tomygun

   Enig idee waarom die speklap konstand naar de grond kijkt?
   Hij is aan het tellen ieder stapje 10 euro 20 30 40 50 60 70 80
   bij duizend is hij zo moe en voldaan .

 5. edoc431

  Is dat even baalen voor die kneus hahahahaha

 6. sjun

  De politieke houdbaarheid van Hans van Balen is in eigen land en partij al ver overschreden. Dus dumpte men hem in het Europarlement waarin ook Marietje Schaake haar eigen beperkingen op kosten van ’t Algemeen in haar laatste termijn mag uitventen.

 7. Niet L niet R

  Hans van Balen is het meest kenbaar als hij op het plein van een maffia staat het volk aldaar aan het oproeren is samen met zijn maat uit België.
  Zakken vullen en Nederland verkwanselen aan de EU!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.