Kerstgedachte flink aanwezig! Mishandelde agent ontvangt 25.000 euro door inzamelingsactie

Kijk aan, niet alleen maar kommer en kwel op je netvlies deze maand! Agent en slachtoffer van zware mishandeling Damien Kok ‘leeft al een week op een roze wolk’, door te zijn overladen met steunbetuigingen en donaties! Dat meldt het AD.

Vorig jaar, in de eerste uren van 2018, kreeg agent Damien Kok het zwaar te verduren. Samen met zijn collega ging hij op pad naar aanleiding van een melding over een vechtpartij. Nog voor hij in kon grijpen lag hij al op de grond. Belaagd door een 19-jarige randdebiel ging Damien naar de grond. Een flinke trap tegen zijn scheenbeen leverde hem een tweetal botbreuken op en een zenuwbeschadiging. Al vrij snel werd door de dokter duidelijk gemaakt dat hij nooit meer zou kunnen rennen.

Zoiets valt je natuurlijk ontzettend zwaar. Slecht slapen, geen gevoel meer in de voet, een zoontje van 6 bij de psycholoog en het huis moeten verkopen als gevolg van zijn vrouw met een burn-out. 2018 Moet een hels jaar voor hem zijn geweest.

In de lente deed hij voor het eerst zijn verhaal en sindsdien heeft hij zo’n duizend kaarten ontvangen waarin een immense steun kenbaar werd gemaakt! In de periode daarna ontving Damien zo’n 2000 reacties en is er wel 25.000 euro opgehaald voor een kerstpakket! De man kan zijn geluk niet op!

Nederig dat hij is, schenkt hij ook nog eens een deel van het geld aan het Sociaal Fonds van de politie waar agenten in soortgelijke situaties mee kunnen worden geholpen.

Dat 19-jarige kloothommeltje hangt een strafeis van 18 maanden cel boven het hoofd en krijgt vrijdag te horen wat zijn straf wordt. Geen kerstgedachte voor hem dit jaar.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Mooi.
  Dat geeft weer een beetje hoop.

  Iemand invalide trappen levert volgens het OM max 18 maanden op.
  Daarna gaat de D’66 rechter nog eens overheen dus ik vermoed dat hij er met een aai over de bol en heel veel sympathie van af gaat komen.
  (zolang je geen Thought Crimes pleegt ben je in dit land namelijk vogelvrij)

 2. Lugar

  18 maanden voor het kreupel schoppen van een agent?

  1. cmsuijkerbuijk

   Da’s de eis hé. Da’s niet de uitspraak. En al was het de uitspraak, dan blijft er, na alle er met de haren bijgesleurde “verzachtende omstandigheden”, van die hele straf niets meer over. Het OM had beter 18 jaar kunnen eisen. Misschien dat er dán een behóórlijke straf over zal blijven!
   18 Maanden voor het invalide schoppen van agent…………! Schandelijk weinig!!!
   Ik zou zeggen: “Gooi voor dat soort tuig, de Limburgse Mijnen maar weer open en laat ze maar een paar jaar steenkolen bikken”.

   1. Lugar

    Ja ik vrees ook voor een lachertje waarmee de politiek en de wetgever in feite aangeeft dat een agent en zijn gezondheid geen moer waard is.

   2. Top

    Je verwacht het niet van een ‘roomblanke’ Nederlander hè? Oh wacht even, ik heb een verkeerde voor me.

   3. Siemien

    Dat wordt omgezet in een taakstraf , let maar op..

  2. Marija

   Nog veel gekker, hij is. Rijgesproken die gore Marokkaanse kloothommel.
   De agent wees hem aan tijdens de rechtszaak: “kijk mijnheer de rechter, ziet u hem die ik aanwijs, ik zag hem in zijn gezicht toen het gebeurde en, hier zit hij”.
   Toch werd de schoft wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken.
   Die rechters die linksers zijn geven wel te denken.

 3. fusilier

  Was die agent niet gewapend?

 4. Ome Wim

  In de ‘States’ krijg je daarvoor 18 jaar, en met recht !!!!!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.