snapshot7

Laffe Hans Wiegel durft zich niet uit te spreken tegen het desastreuze klimaatakkoord

Geen categoriedec 22 2018, 18:00
De man heeft opeens geen mening. Vreemd he?
Lange tijd was ik best wel een bewonderaar van Hans Wiegel. De man heeft overduidelijk politiek talent, is charmant en intelligent, houdt van humor, en heeft regelmatig interessante dingen te melden. Helaas wordt het de laatste tijd allemaal wat minder met hem. Misschien is het de leeftijd... of zijn band met de VVD. Want Mark Rutte bekritiseren durft hij niet echt. Zelfs niet als die een belachelijk klimaatakkoord door onze strot wil duwen.
Ik bedoel maar: lees deze column van het orakel uit weetikwaar even. Wat wil hij nou eigenlijk zeggen? Is het klimaatakkoord goed? Slecht? Neutraal? Moeten we 'iets' doen, maar niet dit? Of wel dit? Of deels dit? Ik heb werkelijk geen idee, nee ook niet na het stukje 4 keer gelezen te hebben.
Serieus. Lees die column, maar doet dat wel met een bakje koffie erbij, anders val je keihard in slaap. Met je hoofd op het toetsenbord.
Het ergste van alles is de afsluiter:

Terug naar ons eigen land. Geen oproer zoals in Parijs. Maar een paar demonstranten met gele hesjes in Den Haag. Zoals NRC schreef: ’Een vrouw met het bord „Ik ben het zat”.’ Of Max Pam in de Volkskrant, met zijn column over de pech van de onderklasse, zoals hij die noemt. Of De Telegraaf waarin de lezers zich laten horen over hun ongenoegen. Wat nu?

Woensdagavond deelde premier Rutte al mede dat het nog vier maanden duurt voordat de plannen zijn doorgerekend. Het grote vooruitschuiven is begonnen. Tot na de verkiezingen dus.

Ik wens u goede kerstdagen!

Wat? Zo eindig je een column? Tot na de verkiezingen, en prettige kerstdagen nog? Zonder ook maar iets gezegd te hebben over de inhoud van het akkoord, dat voor veel mensen werkelijk ruïneus is?
Het trieste is dat hij ongetwijfeld veel feller was geweest als dit het kabinet Samsom-II was in plaats van Rutte-III. Wiegel is namelijk geen liberaal of conservatief, maar een VVD'er. VVD, VVD über alles.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten