Laffe Hans Wiegel durft zich niet uit te spreken tegen het desastreuze klimaatakkoord

De man heeft opeens geen mening. Vreemd he?

Lange tijd was ik best wel een bewonderaar van Hans Wiegel. De man heeft overduidelijk politiek talent, is charmant en intelligent, houdt van humor, en heeft regelmatig interessante dingen te melden. Helaas wordt het de laatste tijd allemaal wat minder met hem. Misschien is het de leeftijd… of zijn band met de VVD. Want Mark Rutte bekritiseren durft hij niet echt. Zelfs niet als die een belachelijk klimaatakkoord door onze strot wil duwen.

Ik bedoel maar: lees deze column van het orakel uit weetikwaar even. Wat wil hij nou eigenlijk zeggen? Is het klimaatakkoord goed? Slecht? Neutraal? Moeten we ‘iets’ doen, maar niet dit? Of wel dit? Of deels dit? Ik heb werkelijk geen idee, nee ook niet na het stukje 4 keer gelezen te hebben.

Serieus. Lees die column, maar doet dat wel met een bakje koffie erbij, anders val je keihard in slaap. Met je hoofd op het toetsenbord.

Het ergste van alles is de afsluiter:

Terug naar ons eigen land. Geen oproer zoals in Parijs. Maar een paar demonstranten met gele hesjes in Den Haag. Zoals NRC schreef: ’Een vrouw met het bord „Ik ben het zat”.’ Of Max Pam in de Volkskrant, met zijn column over de pech van de onderklasse, zoals hij die noemt. Of De Telegraaf waarin de lezers zich laten horen over hun ongenoegen. Wat nu?

Woensdagavond deelde premier Rutte al mede dat het nog vier maanden duurt voordat de plannen zijn doorgerekend. Het grote vooruitschuiven is begonnen. Tot na de verkiezingen dus.

Ik wens u goede kerstdagen!

Wat? Zo eindig je een column? Tot na de verkiezingen, en prettige kerstdagen nog? Zonder ook maar iets gezegd te hebben over de inhoud van het akkoord, dat voor veel mensen werkelijk ruïneus is?

Het trieste is dat hij ongetwijfeld veel feller was geweest als dit het kabinet Samsom-II was in plaats van Rutte-III. Wiegel is namelijk geen liberaal of conservatief, maar een VVD’er. VVD, VVD über alles.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Floris

  Wiegel vierde hoogtij in de dagen dat hij Den Uyl in elk debat alle hoeken van de kamer liet zien.

  Maar in 1977 maakte hij de fout van z’n leven door met het CDA in een vleugellam kabinet te gaan zitten. Slechts 77 zetels waaronder de destijds beruchte linkse CDA-dissidenten olv Boersma, dus dat kabinet kon geen kant op.

  Gevolg: de rampzalige lijn die onder het kabinet Den Uyl was ingezet kon niet worden gekeerd en de tekorten liepen nóg verder op. Dat had Wiegel kunnen voorzien en daarom had hij nooit in dat kabinet moeten stappen.

  Tot op de dag van vandaag wordt het kabinet Van Agt-Wiegel verweten de tekorten uit de hand te hebben laten lopen, maar de waarheid is dat er geen kamermeerderheid was om de ingezette lijn om te buigen. Daarom trad de minister van financiën Andriessen ook af.

  Daarna raakte Wiegels loopbaan op een dood spoor als CdK in Friesland.

  1. Scarletti

   Ik vrees dat het beleid van Rutte de nekslag wordt voor de VVD. Waarom nog een stem op de VVD wanneer deze een groenlinks beleid voert. Linkerzijde zal een stem uitbrengen op de antisemieten van D66 en de rechterflank sluit zich aan bij het forum van Thiery en mr. Hiddema

   1. Floris

    Hmm, ik vrees dat het kiesvee toch weer in meerderheid op het kartel gaat stemmen.

    1. Siemien

     Ik ga ervan uit dat de Nederlander gaat stemmen op de PVV of de FvD en de boel eens goed op stelten gaat zetten door zijn stem te gebruiken als democratisch middel tegen dit waanzinnige kabinet, en voor al die linkse randdebielen, ik bedoel met waanzinnige natuurlijk idiote/krankzinnige/geesteszieke en compleet doorgeslagen kabinet…voor de duidelijkheid..

     1. Meester Kong

      @Siemien je bent een politieke onbenul, geen idee van de grote lijnen….

     2. Ego-non-solus

      @Meester Kong
      Kom en verblijd ons met uw heilige inzichten. Toon ons die grote lijn en maak ons blinden ziend. Redt ons!

     3. Siemien

      Jij laat zo lekker duidelijk zien wat ik bedoel, je bent links, randdebiel zonder inhoudt en vooral kansloos..

     4. Fortiori

      Om de zaak “goed op stelten” te zetten, niet op FvD of PVV stemmen, maar op SGP, denkt u ook niet?

     5. Siemien

      @Fortiori dat zou inderdaad wat zijn..

    2. Ego-non-solus

     Oh, daarover geen enkele twijfel. Onze ongerustheid zal weg worden gemasseerd doordat de overheid gaat shoppen in argumenten-pro. Argumenten-contra zijn er talloze maar die doen er even niet toe. De hedendaagse mens heeft nauwelijks tijd om zich goed op de hoogte te stellen, de wetenschap en economen prediken de waarheid van hun opdrachtgevers, de msm predikt de waarheid van de overheid en de kiezer? De kiezer wil gerustgesteld worden.
     Nou, dat gaat lukken voor de linkse kiezer want die krijgt ongetwijfeld financiële hulp. En de CDA- en VVD-kiezer is blij met de mededeling dat hij goedkoop zal kunnen lenen. Dat die lening ook afbetaling behoeft mag die zelf bedenken. Alleen, staande voor het offeraltaar van het klimaat durft/wil/kan hij dat even niet.
     Blijft toch de vraag ‘waarom niet’.

     1. Floris

      Ongeveer de helft van het Nederlandse electoraat is links en dat blijven ze. Die slapen lekker door.

      Van de andere helft heeft een groot deel geen vertrouwen in de nieuwe partijen PVV en FvD en dan gaat hun stem toch weer naar VVD of CDA.

      En zo blijft het sukkelen.

    3. Aytas

     Dat gaat niet gebeuren Floris. Baudet wordt minister president. Ik hoop dat hij niet de acties van zijn leermeester zal herhalen, ben bang van wel.

   2. Aytas

    Nanninga is degene die antisemitische uitspraken heeft gedaan maar geef er gerust weer een draai aan joh.

    1. Siemien

     Nee hoor Aytas dat lieg jij dat je barst, aangezien je een leugenaar bent klopt het wat je zegt…

    2. Ride eat sleap repeate

     Inderdaad blijven de opmerkingen van Aytas ongelooflijk.
     Wat ik al eerder aangaf. Iemand die zo’n opmerkingen neerflatst doet dit om te stangen / stoken of is zo dom dat hij/zij/gender neutraal (want dat kan tegenwoordig ook) nog niet in staat is om zelfstandig te plassen.
     Misschien maar beter af en toe wat medelijden mee hebben, want je zou dit zelf maar hebben. Lijkt me toch wel heel erg.

 2. Dollaert

  Hans Wiegel ik bewonderde de man, heeft veel ellende meegemaakt. Had de VVD allang vaarwel moeten zeggen. Hans je weet veel, wordt lid van Fvd. Daar ben je politiek thuis.

  1. Lugar

   +1

  2. Karel de Grote

   Bij het FvD willen ze geen hypocriete mannetjes, hij is een uitgesproken narcist, vindt zichzelf geweldig. Een brallende leegkop. Als minister vasn BZ heeft hij er ook niets van gebakken, heeft zelfs Antilliaanse zaken afgestoten want dat was te moeilijk. Kortom een grote nietsnut.

 3. Florissa

  Iedere keer weer ben ik verbaasd hoeveel stemmen die oplichters van de VVD bij elkaar krijgen .

 4. poldi

  Hoezo Hans Wigel is laf !!!!

  Telegraaf (Hans Wiegel)
  ————
  ’Gele hesjes gaan hard dankzij klimaatplan’

  Na het lezen van het klimaatakkoord denkt VVD-coryfee Hans Wiegel dat er in de winkels binnenkort geen geel hesje meer te vinden is. „Op tijd aanschaffen, want ze vliegen weg”, voorspelt hij.

  De liberale partijprominent stak de afgelopen tijd zijn afschuw over de op handen zijnde klimaatplannen niet onder stoelen of banken. „Voorzichtig aan”, raadde hij het kabinet nog aan. Gisteren werd onthuld waar het kabinet en polderpartijen nu daadwerkelijk op aansturen.

  De liberale partijprominent stak de afgelopen tijd zijn afschuw over de op handen zijnde klimaatplannen niet onder stoelen of banken. „Voorzichtig aan”, raadde hij het kabinet nog aan. Gisteren werd onthuld waar het kabinet en polderpartijen nu daadwerkelijk op aansturen.

  De liberale partijprominent stak de afgelopen tijd zijn afschuw over de op handen zijnde klimaatplannen niet onder stoelen of banken. „Voorzichtig aan”, raadde hij het kabinet nog aan. Gisteren werd onthuld waar het kabinet en polderpartijen nu daadwerkelijk op aansturen.

  De liberale partijprominent stak de afgelopen tijd zijn afschuw over de op handen zijnde klimaatplannen niet onder stoelen of banken. „Voorzichtig aan”, raadde hij het kabinet nog aan. Gisteren werd onthuld waar het kabinet en polderpartijen nu daadwerkelijk op aansturen.

  De liberale partijprominent stak de afgelopen tijd zijn afschuw over de op handen zijnde klimaatplannen niet onder stoelen of banken. „Voorzichtig aan”, raadde hij het kabinet nog aan. Gisteren werd onthuld waar het kabinet en polderpartijen nu daadwerkelijk op aansturen.

  Wiegel voorspelde eerder al dat de klimaatmaatregelen er stevig in zouden hakken. Zijn zorgen zag hij gisteren bevestigd. „Hier is het laatste woord nog niet over gesproken”, zegt hij in een reactie. „Er zitten vier maanden tussen nu een de provinciale verkiezingen. Dat worden interessante maanden.”

  Penarie

  De VVD’er denkt dat zijn partij, maar ook het CDA diep in de penarie zitten. „De kans dat de coalitie in de Eerste Kamer zijn meerderheid houdt, is nu wel heel erg ver weg.”

 5. HendrikJan

  Wiegel, den Uyl en van Agt zijn de grondleggers van het aftakelings proces wat in Nederland door Rutte bijna is afgemaakt.

 6. Wim Vreeswijk

  Ik heb al sinds 1973, dus 45 jaar, geen hoge pet op van Wiegel omdat hij toen reeds, zonder overleg met zijn VVD-hoofdbestuur (!) de architect was van de wet op de gezinshereniging waardoor onze Hollandse dijken direct bezweken onder een tsunami van immens grote Marokkaanse gezinnen.

 7. Karel de Grote

  De man heeft geen humor, heeft liegen en bedriegen hoog in het vaandel staan (heeft hij later toegegeven in tegenstelling van die oplichter Rutte), geen ruggegraat, een hoop gebral en van Riel imiteren. Gaarne uw huiswerk doen.

  1. Karel de Grote

   Toevoeging. Hij is zo antidemocratisch als de pest, is tegen referenda en heeft de gekozen burgemeester ook geblokkeerd, kortom een naar, hypocriet mannetje.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.