LOL! Stichting ‘We Gaan Ze Halen’ gaat helemaal niks halen want kreeg maar 750 euro aan donaties

Stichting ‘We Gaan Ze Halen’, een stel oelewappers dat vluchtelingen illegaal naar Nederland wil smokkelen ‘want zielig’, krijgt maar €755,- aan donaties. Toch met de bus naar Griekenland! Dat meldt Geenstijl.

Hun doel is om duizend vluchtelingen uit Griekse opvangkampen te gaan halen en naar Nederland te gaan brengen. Brein achter dit hersenloze idee is Rikko Voorberg die natuurlijk wordt gesteund door een GroenLinkser want deugen is geen parttime hobby.

Dit hele mensensmokkelplan (want zelfs GroenLinks denkt dat) gaat natuurlijk een hilariteit van jewelste opleveren. Het busje is gekocht en de open uitnodiging is in het Arabisch vertaald. Lekker smokkelen en bruggen bouwen dacht ik zo!

21 December vertrekken ze uit Nederland met een trolleybus. Het zal even duren voor ze in Griekenland zijn en als de ambtenaren daar eindelijk uit zijn gelachen begint fase 2, het selecteren van de vluchtelingen. Dat is nog wel een dingetje voor GroenLinks figuren natuurlijk want dat is niet erg inclusief gedacht, discriminerend zelfs. Pikken ze vervolgens ook nog eens de verkeerde er tussen uit dan kunnen ze zo maar verantwoordelijk worden gehouden voor het binnensmokkelen van een IS-terrorist. Nou dan kan Klaver wel inpakken want dan staat de media een week lang in het kader van ‘GroenLinks smokkelt terrorist naar Nederland’. Het is dus een héél delicate situatie maar de club blijft waarschijnlijk heel positief en heeft vast voldoende muntthee en quinoa mee om de stress en negatieve energie te kanaliseren. DeugForce, to the rescue!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Floris

  Gaan ze ook het onderhoud van die handophouders betalen?

  Natuurlijk niet.

  Daar mag de belastingbetaler voor opdraaien.

  1. Lugar

   @Floris: Dat is exact de truc!

  2. tomygun

   Floris ,zij hoeven enkeld teweten dat er beslag op hun pensioen
   en persoonlijke bezittingen kan komen en dat het hun risico is.

 2. Duke

  Vluchtelingen halen is mensensmokkel en strafbaar.

  1. Troelstra

   Artikel 197a

 3. Jacco

  Opknopen dit soort

 4. RPML

  Als ze op een bootje zouden aankomen noemen we de regelneven ‘mensensmokkelaars’ en de gestranden ‘illegale asielzoekers’. Als een GroenLinkser dat met een bus doet is het enige verschil de bus.

  1. Aytas

   Die GroenLinkser noemen we humaan. Asiel aanvragen is niet illegaal, je verzoek kan afgewezen worden en dan ben je uitgeprocedeerd.

   Ontmenselijking is in volle gang, waar dat toe leidt heeft het verleden bewezen.

   De mensheid zal nooit leren, het overgrote deel is te dom. Neo kolonialisme is hier de oorzaak voor vluchten. Fijne avond verder.

   1. RPML

    Het is ordinaire aandachttrekkerij; er zijn er vorig jaar 235.000 zonder bus gekomen, alsof die 20 er toe doen

   2. Siemien

    Wat schrijf jij toch een bagger, WIJ moeten helemaal niets, dat jij dit kwalificeert als ontmenselijking zegt héél veel over jou zieke, zieke naargeestige verrotte geest.

    1. Top

     Je hebt het dan ook over een ‘hoofddoekjes vrouwtje’, die, omdat ze anders in de keuken had gestaan en dan waarschijnlijk met de bips omhoog, die terecht is gekomen op een VMBootje in een grote stad. Denkt beter te zijn dan u en ik. Komt met flauwekul aanzetten, die een normaal mens niet eens denkt, al zou hij, met zijn geest, nog steeds in Woodstock of Kralingen popfestival zijn blijven zitten. Is altijd vervelend en betweterig. En geen discussie mogelijk altijd gelijk dat vingertje.

   3. gummybears

    We kunnen natuurlijk super deugen zoals jij als trol hier aldoor doet.

    Ik heb een beter idee, jij gaat mee op die bus, je geeft ons al je bezittingen en je ziet af van je uitkering en AOW. Mocht je in een huurhuis wonen, dan komt deze ten goede aan een autochtoon die al vele jaren wacht op een huurwoning.

    Je denkt, wat onmenselijk toch allemaal, maar die idioterie waar je mee bent behept, kost ons geld, want je dacht toch niet dat deugen zonder gevolgen is en gratis was, muppet die je bent.

   4. markw

    @Ayrtas
    Tuurlijk dat zeg je wel weer, maar uiteindelijnk weten we allemaal dat het niet zo loopt..

    “uitgeprocedeerd” is ook al een vies woord tegenwoordig en betekenloos door die idioten van Groenlinks en door idioten als jijzelf.. Jij zegt nu wel

    “je verzoek kan afgewezen worden en dan ben je uitgeprocedeerd”

    Maar dan keer je terug naar de realiteit die jij zo graag vermijd.. Zoals die kinderen en vrouw uit Armenië.. Of mensen uit landen als Pakistan en Afghanistan die regelmatig worden uitgeprocedeerd maar structureer weigeren om terug te gaan en na een paar jaar in en pardon vallen..

    Waarom zal het in dit geval anders zijn?

   5. Koos sssss

    Ik las laatst jou zin: “jullie kennen Afrika niet”. Met je suggestie in je 2e alinea durf ik te stellen: “Jij kent Europa niet”. Tussen dat verleden en het nu zitten zoveel fundamentele verschillen, dat jouw vergelijking net zo treffend is als een vergelijking van een Toyota met een kraai.

    Wat neo kolonialisme van doen heeft met die invasie van getinte en zwarte mensen –die willen profiteren van onze welvaart en ons dan meteen ook maar hun mores willen opleggen- ontgaat me.
    Bewezen is wel, dat de zwarten harder fokken dan de konijnen en dat hun economie die aanwas niet aankan.

    Dan komen ze maar naar Europa, waar een linkse elite gek genoeg is om ze uit te nodigen, in hun levensonderhoud te voorzien en hun mores dan ook meteen maar over te nemen.

    1 Ding moet ik je nageven…. die ontmenselijking gaat er gegarandeerd komen.
    Zodra de regel hier effectief wordt, dat er louter nog migranten zijn en dat migratie een mensenrecht is komen er zoveel, dat zij door hun massa de verzorgingsstaat onbetaalbaar maken.
    Waarna ook een PvdA en een SP rabiaat rechtse trekjes krijgen. Het is dat, of alle kiezers verliezen.
    Voor de migranten die dan niet meer terug kunnen zie ik het dan somber in.

    Maar net als met dat verleden wat jij oppert, is er een voorgeschiedenis waarin “mismanagement” als een dikke rode draad doorheen loopt.
    Ontmenselijking komt hier niet zomaar uit de lucht gevallen.

    En de gemiddelde Groen Linkser is tot op het bot hypocriet. Ze willen volop migranten binnenhalen, maar niet in hun eigen huis en ook niet in hun eigen wijk.
    Zo kan iedereen wel deugen.

   6. Lol Kwipsel

    Aaitasje toch. Je wordt nog bijna een knapperd! Gelukkig gaat je laatste alinea niet alleen inhoudelijk, maar ook taalkundig weer helemaal de mist in. Maar goed geprobeerd hoor!!! En nu weer grote mensen verder laten praten hoor!

 5. Raveltje

  Mensensmokkel, heeft zeker niets beters te doen.
  Je loopt inderdaad het risico dat er terroristen tussen zitten.
  Er staan niet veel mensen achter dit plan en terecht.

 6. Paaldanseres

  Ziekelijke linkse figuren.

 7. Vit

  Met een trolleybus kom je niet ver want elektrisch en heeft net als een tram een bovenleiding nodig.

 8. Gerlos

  Mafketels

 9. C.A.Barstow

  Die bus gaat dat eind natuurlijk nooit redden dus dat zal voor het overgrote deel van de reis een voetreis worden hahahahaha.

 10. Lugar

  Kennelijk wil niemand dat “ze” worden gehaald?

  1. Siemien

   Natuurlijk wil niemand dit..

   1. Lugar

    Ik verwacht toch iets meer enthousiasme van al die GroenLinksaffers en de D’66 papegaaien.

 11. Ritter

  “een stel oelewappers dat vluchtelingen illegaal naar Nederland wil smokkelen ‘want zielig’”
  —————

  Verreweg de meeste z.g. “vluchtelingen” zijn geen echte “vluchtelingen” maar illegale migranten die onder het mom van “vluchteling” naar Noord/West Europa reizen vanwege het gratis geld ( = ons sociaal stelsel) dat hier is te krijgen.

  Ook nemen de meesten hun islam ( en bijbehorend gedrag!) met zich mee en houden daaraan vast.

  Uiteraard kan de belastingbetaler opdraaien voor de kosten.

  Kortom , je importeert alleen maar problemen door deze illegale migranten op te halen uit de Griekse opvangkampen.

  1. Van Havezaat

   Sinds 11 dezember 2018 bestaan er volgens het Global Compact for Refugees etc. geen illegale migranten meer.

   We zijn met open ogen in de UN-val gelopen. Bijna alle vermeende europesche psychopatische politici zijn ermee accoord gegaan dat de mensen in Europa vervangen moeten gaan worden met Afrikanen, Afghanen, Asiaten, Pakistanen, Ukrainen en nog veel meer. Alles onder supervisie van de nieuwe wereldregering UN.

   Omdat er 500 miljoen mensen in Europa wonen vindt de EU-vereniging het nodig dat alle landen in Europa hun grenzen opgeven met hun nationaliteit erbij aub.
   Geen grenzen meer, geen verschillende culturen meer, alles eenheitsworst.

   Dit is de grote wens van Mevrouw diktator Merkel met haar toekomstige EU-Club-oudste de heer Fr. Timmermans. Uitgerekend een mens met Nederlandse nationaliteit.
   Hij is een van de grootste voorstanders van globaliseren in Europa. Misschien wel van het gehele Westen, want Amerika, de heer Trump, speelt het spel niet meer mee.
   Amerika is voor de Amerikanen, zegt hij in tegenstelling tot de geflipte europese politici die hun land afgeven.

   Hoe gek moet je zijn om het land, de kultuur vrijwillig te gaan opheffen om aan de UN te gaan overhandigen.

 12. Ome Wim

  “We gaan ze halen” had veel meer kunnen opbrengen dan euro 750,-als het was geweest “we gaan ze terug brengen”.

  1. DennisEijs

   Hahaha, we denken hetzelfde.;-)

 13. Original NL

  Tuurlijk ,1000 man ophalen met de bus …das weer fijn 40 miljoen extra voor de belastingbetaler.
  En een paar dagen later zijn deze 1000 weer aangevult met scheepsladingen nieuwe gelukzoekers…dwijlen met de kraan open!!!

 14. Heras

  Waar deze groep beter hun energie kunnen besteden, is de statushouders in Nederland aan een opleiding en werk te helpen. Hoewel dit een humane actie lijkt is het niet humaan. Want nog meer asielzoekers in Nederland willen de meeste nederlanders niet. Dus komen de asielzoekers in een land terecht waar ze niet welkom zijn.

  1. Mart

   Ik verwonder me nog steeds dat vele imbecielen ze verwelkommen…moet je toch ècht gehersenspoeld zijn in je jeugdiger dagen;IK dus niet,ben op tijd vertrokken in 1972…kan dus nog realisish zelf denken gelukkig.Gaat goed hier in Brasil,de socialisische troep wordt langzaam maar zeker opgeruimd….wél enige tegenwerking van het criminele circuit in enige staten….och het land is ook zo ontzettend groot.

 15. TD

  @Aytas:
  Weet je waar humaan hoog in het vaandel staat?
  In Afrika:
  Paul Kagame-Rwanda: genocide 1994
  Zine El Abidine Ben Ali-Tunesië: moorden op demonstranten Verduistering, misbruik van publieke middelen
  Gnassingbé Eyadéma-Togo: bloedige militaire coup
  Hastings Kamuzu Banda-Malawi:Mensenrechtenorganisaties schatten dat ten minste 6000 mensen werden gedood, gemarteld en gevangengezet
  Siad Barre-Somalië:mensenrechtenschendingen.
  Charles Taylor-Liberia: meest gruwelijke en wrede misdaden in de geschiedenis van de mensheid.
  Yahya Jammeh-Gambia:sterke schendingen van de mensenrechten,homofoob
  Idriss Deby-Tsjaad: olieopbrengsten en filantropische fondsen gebruikt om wapens te kopen en zijn leger te versterken.
  Obiang Mbasogo-Equatoriaal-Guinea:ontvoeringen; marteling van gevangenen en zelfs beschuldigingen van kannibalisme
  . Paul Biya-Kameroen:constant mensenrechtenschendingen
  Jose Eduardo Dos Santos-Angola:corruptie, misbruik publieke middelen voor persoonlijk gewin, schendingen van de mensenrechten en politieke onderdrukking. 70% van de bevolking van Angola leeft van minder dan $ 2 per dag.
  Robert Mugabe-Zimbabwe: Hoort bij de goeden
  Francisco Macías Nguema-Equatoriaal-Guinea:Hij beval de dood van hele families en dorpen
  Hissene Habre-Tsjaad:40.000 politieke moorden,minstens 200.000 martelingen.
  Omar Al-Bashir-Soedan:het Internationaal Strafhof wil Omar al-Bashir wegens genocide, oorlogsmisdaden, moord, verkrachting, marteling en andere misdaden tegen de menselijkheid voor zijn misdaden in Darfur.
  Sekou Toure-Guinea:Toure regeerde Guinea als een meedogenloze dictator zonder tolerantie voor tegenstand. Hij werd beschuldigd van verschillende gevallen van mensenrechtenschendingen en buitengerechtelijke executies.
  Generaal Sani Abacha-Nigeria:generaal Sani Abacha werd gekenmerkt door massale plunderingen en mensenrechtenschendingen zoals de publieke opting van politieke activist Ken Saro-Wiwa en het opsluiten van verschillende politieke tegenstanders.
  Muammar Gaddafi-Libië:absolute dictator, bijna 42 jaar lang vernietigde hij iedereen die tegen hem was en was verantwoordelijk voor de dood van duizenden van zijn mensen.
  Idi Amin Dada-Oeganda:kannibalisme, angstaanjagende mensenrechtenschendingen, politieke repressie, verschillende buitengerechtelijke executies, corruptie en grove economische wanbeheer. Internationale waarnemers en mensenrechtenorganisaties schatten het dodental van zijn regime op ongeveer 500.000.

  1. tomygun

   Turbo Diesel ,voor een beetje linkse afro mafklapper is dit
   kinderspel , je moet het geheel zien de diefstal van de blanke
   1 triljoen kijk daar eens naar ?
   The roots are all ways the same .

 16. Peter Loosduinen

  Geweldig……………………..als ze oogartsen , geschoolde technici , gediplomeerde ziekenverzorgers e.d. meenemen !!

 17. DennisEijs

  Is er al een actie gestart, ‘we brengen ze terug’? Je weet wel, uitgeprocedeerde asielzoekers terug brengen naar Griekenland? Is er al crowdfunding gestart voor deze actie?

  1. Peter Loosduinen

   De terugbrengbus komt er aan.
   Allemaal instappen en weer veilig terug naar moeders pappot.

 18. JJ66

  Gadver weer zo’n zelfgebreide, zwaar gesubsidieerde, binnen het partijkader omhooggevallen lulhannes, nooit gewerkt zeker?
  Zeker familie van die Spekman…
  En dan een grote bek hebben over ons koloniaal verleden, ouwe mensensmokkelaar.
  En dat allemaal van onze belastingcenten want de gemiddelde GL er heeft nog nooit gewerkt en denkt dat het geld bij iedere belastingbetaler aan de boom groeit, gadverdamme…..

 19. Troelstra

  Actie van ’We Gaan Ze Halen’ mislukt

  Actiegroep ’We Gaan Ze Halen’ heeft het niet voor elkaar gekregen vluchtelingen uit Griekenland naar Nederland te halen. Organisator Rikko Voorberg stelt dat de Griekse regering niet heeft gereageerd op een uitnodiging om met elkaar te praten.

  Dat meldt de NRC. ’We Gaan Ze Halen’ vertrok een week gelegen naar Griekenland. De bedoeling was op 150 vluchtelingen naar Nederland te halen.

  De bus van de actiegroep begaf het eerder, waarna de groep met auto’s naar het land reed. Het is niet gelukt om daar toestemming te krijgen van de Griekse overheid.

  In gesprek met het NOS Radio 1 Journaal zegt de voorman Voorberg de situatie ’heel bijzonder’ te vinden: „Alle media hebben bericht over onze actie, maar het blijft doodstil van de kant van de Griekse regering. Ze lijken niet te willen reageren.”

  De campagne om eigenhandig een handvol vluchtelingen op te halen in Griekse opvangcentra, kon vooraf al rekenen op een berg kritiek. Staatssecretaris Harbers stelde dat de actievoerders zich schuldig maakten aan mensensmokkel. Bovendien zouden vluchtelingen die via ’We gaan ze halen’ in ons land arriveren direct weer worden teruggestuurd.

  1. Lugar

   “Actie van ’We Gaan Ze Halen’ mislukt”

   Logisch, de gemiddelde Nederlander zit nu eenmaal niet te wachten op nog meer kanslozen.

   Vorig jaar liepen de kosten voor de 235.000 asielaanvragen op tot meer dan 700 miljoen euro, dat zijn zo’n 150 grote vrachtwagens vol met één euro munten!

   1. Van Havezaat

    En dan niet te denken aan die “boze stoute CO2” uitstoot wanneer deze trucks zich in beweging zouden zetten!

    Maar, vergeet niet, beste Lugar, wat een “vluchteling” voor de nederlandse staat in het laatje brengt. Weleens over nagedacht waarom dat alles zo plotseling sinds 2015 mogelijk is en masse?

    We leven toch in een kapitalistische maatschappij?
    Zonder geld loopt niets.
    De kosten zijn uiteraard voor de “domme” belastingbetaler.
    Voilá.

 20. Ome Wim

  Ik raad ze aan de naam te veranderen in “we gaan ze terug brengen”, dat levert veel meer op aan donaties.

 21. Ome Wim

  Wat zielig, maar euro 750,- aan donaties, en dat terwijl die uiteraard hardwerkende vrijwilligers daar ook nog hun vakantie- en snipperdagen voor opofferen, of niet soms ?????????

 22. Van Havezaat

  Follow the moneys, boys.
  “Vluchtelingen redden” is big business.
  Kassa!

  1. gister

   ja boys, follow the money, zonder s natuurlijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.