Blanke jongens uit arme gezinnen minste kans op universitaire opleiding, aldus onderzoek Verenigd Koninkrijk

Geen categoriedec 16 2018, 21:00
Oh jee, patriarchie, kolonialisme, blanke dominantie, racisme? Een onderzoek uit het Verenigd Koninkrijk toont aan dat blanke kinderen uit achterstandswijken de minste kans hebben op een universitaire opleiding!
Een Tweet van Christoph Kletzer laat een grafiek op basis van onderzoek zien waaruit blijkt dat blanke kinderen uit achterstandswijken het beduidend slechter doen op de lange termijn dan gekleurde jongens en meisjes, flink slechter! U vindt het onderzoek hier in PDF.
DuhgYBfXgAAS19P.jpg large
Op basis van 'FSM' dat staat voor Free School Meals, waar je recht op hebt wanneer je onder een bepaalde (lage) inkomensgrens zit, wordt gekeken welke groep de meeste kans heeft op een universitaire opleiding. Ook in het Verenigd Koninkrijk krijgt men een dagelijkse dosis white privilege te horen en hebben gekleurde mensen het maar moeilijk met al die koloniale onderdrukking waardoor ze niet hogerop komen en op allerlei terreinen worden tegengewerkt, dus is het nogal een aardschok dat zo'n rapport van een soort Sociaal Cultureel Planbureau-niveau instituut iets heel anders beweert.
Duidelijk is dat 'non-FSM' (blauw) kinderen flink beter presteren dan 'FSM' (rood) kinderen. Niks nieuws aan de horizon op dat gebied. Wat wél opvalt is dat blanke kinderen het in beide categorieën beduidend slechter doen dan gekleurde kinderen binnen dezelfde categorie. Aziatische meiden scoren in beide categorieën het hoogst, op de voet gevolgd door zwarte meiden. Opvallend is dat Aziatische en zwarte meiden uit slechtere milieus zelfs hoger scoren dan jongens uit de betere milieus, met uitzondering van de Aziatische jongens.
En daar, helemaal bovenaan, bungelt het blanke jongetje uit de achterstandswijk die kennelijk te arm is om voor zichzelf wat white privilige aan te kunnen schaffen. Zelfs de blanke universiteitsmedewerkers helpen hem niet uit de brand en ook is er geen enkele blanke man die hem verkiest boven de rest. Arm, arm knaapje toch...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten