NAFTA-deal – Klassiek staaltje ‘powerplay’ van Trump tegen Democraten

Trump staat de pers te woord. Bon: Screenshot NBC.
Foto: Trump staat de pers te woord. Bon: Screenshot NBC.

President Trump zette zijn handtekening onder een nieuw verdrag dat NAFTA moet vervangen. De Democraten staan niet achter dit verdrag en dreigen moeilijk te gaan doen. Trump pakt ze nu terug. Dat meldt De Telegraaf.

Het handelsakkoord NAFTA was volgens Trump aan vervanging toe. Hier was hij al enige tijd mee bezig en zit wat dat betreft helemaal in z’n element: deals sluiten. Tijdens dit proces hebben de Democraten natuurlijk het Huis van Afgevaardigden terugveroverd en zitten schuimbekkend te azen op een moment voor wraak. Trump dwarsbomen lijkt daarmee de makkelijkst te hanteren strategie voor de Democraten.

Trump is echter ook niet gek en voert al vrij snel de druk op. De Democrats zullen nu in moeten stemmen met het nieuwe verdrag of Trump schrapt NAFTA en maakt daarmee beide verdragen ongeldig. Hij slaat daarmee heel de strategie plat en dwingt eensgezindheid af bij de Democrats, want wanneer er een aantal niet meegaan, zullen zij al snel als buitenbeentje worden gezien.

Ze kunnen er dan donder op zeggen dat Trump de weigeraars verantwoordelijk houdt voor het opzeggen van de verdragen en anders doen de kiezers dat wel zodra zij beginnen te voelen wat een ‘NAFTA-loze situatie’ voor hun betekent. Trump kan dan gewoon zeggen dat hij een alternatief klaar had liggen, wat natuurlijk ‘the best deal in the history of deals’ is geweest. Trump verwacht dat de Democrats zullen meegaan met het nieuwe verdrag.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

9 reacties

 1.   

  Alles hebben de democraten uit de kast getrokken om het Trump onmogelijk te maken en hem te pakken. En niets is gelukt. Ze zijn gewoon te stom.

  1.   

   Ze hebben een ferme meerderheid in het Huis verworven en zullen de komende tijd onderzoeken starten naar de corrupte financieel handel en wandel van Trump.

   De komende weken komt ook het rapport van Mueller. Trump lijkt in een staat van paniek te zijn.

  2.   

   @Groeneveld: Uiteraard, Trump doet wat hij zegt en dat is voor linksaf niet te vatten.

   1.   

    “Ernst Quispel”

    Het is nog maar de vraag of die “ferme meerderheid” zal blijven bestaan als de gebleken stembusfraude is onderzocht.

    1.   

     Die kun je beter doodzwijgen!

 2.   

  Tja, de Democrats zijn natuurlijk hopeloos aangetast door het linkse gif, dus wat goed is voor Amerika zal zeker niet in hun hoofden opkomen, wij kennen dat wel van links,
  voorbeelden te over in ons eigen landje nietwaar?,
  het onderwijs totaal verpest, media vergiftigd, onze cultuur proberen te vernietigen, enz, enz, enz.

 3.   

  test

 4.   

  Hoeveel banen voor eigen bevolking kunnen ze dwarsbomen?

 5.   

  Trump is niet het probleem. Hij is de oplossing van het probleem.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!