Nederland is Griekenland aan de Noordzee: Nederlandse huishoudens nog steeds armer dan voor de crisis

Slechts 5 (vijf!) landen in de Europese Unie deden het de laatste tien jaar slechter.

Als je wilt weten hoe slecht het gaat met de Nederlandse economie moet je vooral niet luisteren naar de idiote propaganda die steeds weer wordt rondgepompt vanuit Den Haag. Al sinds het aantreden van het eerste Kabinet Rutte krijgen we dagelijks te horen dat het ‘beter!’ gaat, dat weg op de weg naar boven zijn, dat iedereen ‘erop vooruit gaat’ en, oh ja, dat we in vergelijking met de rest van de EU echt heel welvarend zijn.

Helaas blijkt die propaganda niet eens bijna te kloppen. Kijk maar eens naar deze grafiek van de ontwikkeling van de werkelijke consumptie per inwoner in de periode 2008-2017:

Het is dieptriest, maar Nederland hoort bij de slechtst presterende landen van de hele EU. Wij zijn het Griekenland aan de Noordzee geworden. De consumptie is nog altijd minder dan het was voor de crisis van 2008.

Maar, hoor ik zo’n gekke Ruttefan al roepen, ‘dat komt alleen maar doordat die crisis zo erg was!’ Nee, daar komt het niet door. De rest van Europa had net zo te lijden onder die crisis. Minstens, zelfs. Maar wat zien we? Maar liefst 21 landen hebben het de afgelopen tien jaar beter gedaan. In Luxemburg is het netto-resultaat neutraal, maar Portugal, Oostenrijk, Denemarken, Slovenië, België, Finland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Hongarije, Zweden, Duitsland (hallo Oosterburen, hoe komt het toch dat jullie altijd zo profiteren van crises?), Estland, Malta, Slowakije, Tsjechië, Litouwen, Letland, Bulgarije, Roemenië én Polen zijn er allemaal op vooruit gegaan… en in sommige gevallen nog significant ook. Zelfs Duitsland — het land waar onze economie zo nauw mee verbonden is — heeft een consumptie-groei van tien procent. TIEN. En wij staan in de min!

Het is nogal wiedes waar dat door komt: het wanbeleid van de drie kabinetten Rutte, en dan met name van Rutte II. De regering drukt de groei met name door continue belastingverhogingen en andersoortige lastenverzwaringen. Het resultaat is dat we nog steeds minder te consumeren hebben dan in 2008. Terwijl we 10 jaar de tijd hebben gehad om daar iets aan te doen.

En Rutte maar lachen, gieren, en brullen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

86 reacties

 1. Siemien

  Onze Wopke Hoekstra van financiën die stond met droge ogen te vertellen dat we er toch op vooruit gaan, mensen krijgen meer toeslagen en minder loonbelasting, probleem voor de mensen die 1 x modaal hebben er geen reet aan hebben.
  Deze minister staat werkelijk een miljoen kilometer buiten de werkelijkheid en ook realiteit..

 2. RPML

  Volgens mij ging er van mijn laatste vakantiegeld nog 56% belasting af, crisisbelasting wel te verstaan, dus het klopt, de burgers zitten nog altijd in de crisis

  1. Spaanse kok

   56% belasting of 56% inhoudingen?

   1. RPML

    Het is richting Den Haag, en hoe je het wil noemen maakt me niet uit

    1. Spaanse kok

     Dus alle sociale lasten welke u nu en in de toekomst van inkomen voorzien noemt u belasting. Beetje slordig en onjuist.

     1. RPML

      Nee oen, 56% loonbelasting!

     2. Spaanse kok

      Vreemd,hoogste tarief is 51,95% (4e schijf) incl premie volksverzekeringen
      Belastingschijf
      Maar niet meer dan… Totaal tarief incl.
      premie volksverzekeringen
      1e schijf – 20.142 euro 36,55%
      2e schijf 20.142 euro 33.994 euro 40,85%
      3e schijf 33.994 euro 68.507 euro 40,85%
      4e schijf 68.507 euro – 51,95%

      Geluksvogel, met een inkomen van 5750 euro per maand.

     3. RPML

      Inderdaad, dat soort loonstrookjes zie je niet, anders had je het geweten. Bovenop de 51,95% komt namelijk nog 4% ‘crisisbelasting’ op vakantiegeld en bonussen

     4. Spaanse kok

      Helaas RPML.
      Al meer dan 35 jaar geen loonstrookje gekregen.
      Alleen een keer per jaar een bijdrage aan de schatkist.

     5. RPML

      Dus dat ‘beetje slordig en onjuist’ mag wel tipex overheen dan 😉 Want de sociale lasten, die uiteraard ook in de hoogste schaal zitten, komen daar nog bovenop! Nivelleren is een feestje roepen ze dan aan de ontvangerskant.

     6. Spaanse kok

      Belastingschijf
      Maar niet meer dan… Totaal tarief incl. premie volksverzekeringen

     7. RPML

      Dat is toch hetzelfde als hoogste schaal, of niet dan?

     8. Spaanse kok

      Bij bijzondere beloningen wordt bij het bereiken van de 4e schijf 52% belasting en premie volksverzekeringen plus 4% extra belasting.
      Totaal 56% belasting en premie volksverzekeringen ingehouden.

     9. RPML

      Plus bijtelling auto van de zaak, ook hoogste tarief. Alleen daar stijgt je jaarsalaris al 10k+ mee waarmee alles dat inkomensgerelateerd is in de prijzen valt. Medische/tandartskosten moet je eerst boven de 7k uitkomen wil het meerdere terugkomen, kinderopvang mag je voor 80% zelf betalen (2k per maand, 2 knd, 4 dgn).

      Ik beklaag me niet zolang ik geen Lidl-bier drinkende nietsnut van mijn geld zie drinken of een bijstandsmoeder 2.200,- netto weet binnen te harken

     10. Spaanse kok

      Afgaande op uw inkomen plus bijkomende secondaire voorwaarden als een wagen van de zaak, snap ik niet waar u het lef vandaan haalt om te durven klagen.

     11. RPML

      Goed lezen is zo moeilijk!

      Wat schrijf ik net? Ik beklaag me niet zolang ik geen Lidl-bier drinkende nietsnut van mijn geld zie drinken of een bijstandsmoeder 2.200,- netto weet binnen te harken

     12. Spaanse kok

      Ik kan uitstekend lezen.
      U klaagt niet als aan uw voorwaarden voldaan wordt.
      Maar de praktijk leert ons, dat er wel een Lidl-bier drinkende nietsnut van uw geld zal drinken .

    2. RPML

     Al 25 jaar lang ieder jaar meer dan een modaal salaris naar Den Haag, deed iedereen dat maar

 3. AS210854

  De nederlandse bevolking kan betalen voor jan en alleman, en wordt door onze regering financieel kapot gemaakt. Dit alles onder leiding van onze lachwekkende lachebekje rutte.

  1. Siemien

   En vervolgens doet niemand hier wat aan, bijna geen enkele Nederlander die een geel hesje aantrekt om er eens wat van te gaan zeggen of met de vuist op tafel slaat, ok dat laatste dan misschien wel maar dan thuis lekker achter de pc/laptop surfend op het feesboek.
   Ik stel voor dat we met z’n alle naar Den-Haag gaan en dan een week of 3 de boel ontregelen, is dat wat?

   1. Lugar

    “Ik stel voor dat we met z’n alle naar Den Haag gaan en dan een week of 3 de boel ontregelen, is dat wat?”

    Massaal PVV & FVD stemmen werkt beter, daar zijn ze pas echt bang voor. Als je gaat protesteren komt er hooguit een inlegvelletje in een leeg vaasje met een paar ‘beloften’.

   2. Vliegenvanger

    @ Semien , begin er maar aan. Ik hoor wel wanneer het zover is.

 4. Spaanse kok

  Zoals gebruikelijk een zeer eenzijdige benadering van de gegevens.
  Nederland haalt bijna het niveau van voor de crisis.
  Voor de crisis was het niveau in Nederland absurd hoog, zelfs Jan met/zonder pet kwam je tegen in Val Thorens, Caïro of New York.
  Dat niveau halen we terecht niet meer, het was onverantwoord.
  Kijken we naar de landen die nu het beste scoren, zijn dat landen die van pure armoede naar een redelijk niveau zijn gegaan.
  Denk dat weinigen hun koffers pakken om naar de nu goed scorende landen te verhuizen.

  1. Seneca

   @spaanse …
   de levensstandaard was onverantwoord hoog laat ons ons stuk Spaans verdriet weten. dit stuk verdriet kan het weten, hij heeft deze hoge levensstandaard nooit meegemaakt. zijn opleiding stond hem in de weg. nu zijn standáard gelijk is aan het gros van de overige NLers, is de man gelukkig. hij was en is jaloers op wat andere hardwerkende NLers hebben bereikt. voor ons Spaans kereltje was dit onbereikbaar…

   1. Spaanse kok

    Oei, Seniele Seneca is boos.
    Jammer dan.

   2. Aytas

    Toch legt hij je heel goed uit wat er aan de hand is. Hoe sneller je het begrijpt hoe sneller je kunt accepteren dat het minder zal worden.

  2. Aytas

   Zelfs nu staan we wat betreft koopkracht nog steeds op plaats 5 in Europa. Michael lacht zich slap, de huilende mensen hier zouden zijn omschrijving van zijn eigen karakter in een interview eens moeten lezen. Hij houdt van opstoken, het tweetje van deze hoofdeconoom over koopkracht zit vlak voor deze.

  3. Beukman

   Inderdaad.
   En wie klikt op de (twitter)link in dit stukkie en aldaar wat verder scrolt, ziet dat Nederland op de 6e plaats staat qua consumptie in 2017. Voorwaar niks om ons voor te schamen.

   1. Duijndam

    Waarmee dit verhaal als nepnieuws de prullenbak in kan.

   2. Meriadoc Brandebok

    Dank voor de clarificatie, Beukman.

  4. Stanly2000

   Inderdaad Spaanse kok, Jan met/zonder pet hoort hooguit op de camping in Valkenburg te bivakkeren. Val Thorens, Caïro of New York mogen alleen bezocht worden door ons, de elite. Dit is de denkwijze van de Spaanse frietenbakker ten voeten uit.

   1. Spaanse kok

    Stanly is een links deugmens.
    Iedereen heeft recht op alles

    1. Stanly2000

     Mis Kokkie ik ben n.l. helemaal niet links, eerder rechts. Maar ik heb een hekel aan arrogante mensen die hele dagen achter hun laptopje zitten en menen andere mensen de les te moeten lezen. U bent eigenlijk een eigen misbaksel!

 5. Roughwood

  Woensdag 20 maart 2019: provinciale staten verkiezingen. Negeer vanaf nu tot die datum al het Rutte III welgevallige deugnieuws, hun Haagse propaganda en betutteling in de MSM. Gebruik op 20 maart 2019 uw verstand en uw stem om een sterk signaal richting die regerende volksverlakkers af te geven. We zijn inmiddels genoeg voorgelogen, besodemieterd en uitgeknepen. Het is genoeg!

  1. Duke

   Inderdaad. Hopelijk worden alle stemmen bij die verkiezingen meegenomen. Dat ging de afgelopen verkiezingen (met opzet) niet goed, waardoor Rutte met slechts 1 zetel deze landverradersmeerderheid kon vormen.

  2. Mart

   Juist,stem ”realistish rechts”….maar bestaat dit nog in nederiglandje?

 6. C.A.Barstow

  Als je als bestuurder van een land je eigen volk ziet als een citroen die je tot in het oneindige kunt uitknijpen, dan kun je een land alleen maar regeren met leugens en bedrog, dat is wat er met ons land aan de hand is.
  Wij worden constant voorgelogen, bestolen en bedonderd daarbij verkopen en verkwanselen zij ons aan Brussel, dat is de toekomst van Nederland!

 7. Raveltje

  Ze denken dat de armoede is opgelost maar er zijn nog steeds veel gezinnen
  die moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Die hun huis kwijt zijn
  geraakt, zonder inkomen zijn gezet, failliet zijn, naar de voedselbank moeten enz.
  Het is een vertekend plaatje dat het in Nederland zo goed gaat en er ruimte
  Is voor asielzoekers. De politieke meerderheid is altijd aan het liegen en
  bedriegen.

  1. Aytas

   Geen idee wat er aan de hand is dus benoemen we een zondebok, het is verdomme een herhaling van zetten.

   1. toetssteen

    @Satya
    Stop ermee andermans woorden te verkrachten!

    1. Aytas

     Dat maak jij ervan. Bevelen geef je je hond maar. Dit is hoe het is, men zoekt een zondebok.

     1. Groeneveld

      In jouw paranoia mind ja. Je deugt niet.

     2. Beukman

      Gelukkig deug jij wel, @Groeneveld.

     3. Groeneveld

      Beuk springt voor een patient in de bres. Goed van je Beukenoot: jij deugt helemaal!

     4. Beukman

      Ik ben ok, jij bent ok, Groeneveld, samen zijn wij ok.

     5. Floris

      De tragiek en tegelijkertijd de verwoestende uitwerking van de cultuurmarxistische valse deugmens-mentaliteit in beeld.

      Het in bescherming nemen van het verkeerde (de 5e colonne van westenhaters) en het aanvallen van het goede (de patriotten).

      Beukenoot draait er z’n hand niet voor om.

      Het doet me weer denken aan dit citaat van Sicero:

      ““Een natie kan haar gekken en zelfs haar meest ambitieuze burgers overleven. Maar ze kan het verraad van binnen niet overleven. De verrader werkt er naartoe dat de ziel van de natie verrot. Hij besmet het politieke lichaam van een natie dusdanig, totdat deze haar weerstandsvermogen heeft verloren.”

     6. Beukman

      @Floris fliebert:
      De tragiek en tegelijkertijd de verwoestende uitwerking van de cultuurmarxistische valse deugmens-mentaliteit in beeld.
      Het in bescherming nemen van het verkeerde (de 5e colonne van westenhaters) en het aanvallen van het goede (de patriotten).

      Ronkend proza dat veel weg heeft van de retoriek zoals gebezigd in De Waarheid in de jaren 70. Leuk!

      Wat de conservatief, om niet te zeggen reactionair Cicero betreft: die meende dat alles wat meende naar iets nieuws al een vorm van hoogverraad was. Vroeger was alles beter; Rome zou haar grootsheid weer terugkrijgen als er eerst eventjes werd afgerekend met vooruitstrevende krachten.
      De arme man idealiseerde in zijn paranoia een Rome dat nooit had bestaan, met een Senaat en een volk in perfecte harmonie. In zeker opzicht doet hij me denken aan B. Mussolini, over wie de schoolkindertjes moesten opdreunen: Il duce ha sempre ragione.
      Echt een vent voor jou, @Floris!

     7. Duijndam

      Het zal de heer Beukman ook wel flink raken dat hij door Floris, die al meer dan 30 jaar niet meer in Nederland woont, wordt uitgemaakt voor volksverrader.

      Ik verbaas me hier nergens meer over.

     8. Floris

      Beukman beunhaast: “Ronkend proza dat veel weg heeft van de retoriek zoals gebezigd in De Waarheid in de jaren 70. Leuk!”
      ——————————————————————-
      Die commie-krant heb ik nooit gelezen.

      Dit is een vermakelijke poging van Beukman om de aandacht af te leiden van de essentie, te weten de ziekelijke neiging van virtue signallende linksmensen zoals hijzelf om het op te nemen voor elementen die de samenleving ondermijnen.

      Het citaat van Cicero staat derhalve fier overeind.

      Ik wil er ter nuancering wel aan toevoegen dat Beukman dit niet uit kwade bedoelingen maar uit naïef idealisme doet. Maar helaas is het effect hetzelfde.

      Daarom zijn lieden als Beukman zo gevaarlijk.

 8. Aytas

  Je had dat tweetje waaruit blijkt dat Nederland wat betreft koopkracht op nummer 5 staat er ook even bij moeten plaatsen. Was er maar een paar uur voor, de lonen in Nederland belemmeren groei.

  1. Raveltje

   Dat ben ik met jou eens de lonen zijn te laag
   De koopkracht is er niet.

  2. Roughwood

   @Aytas; stop eens met alles wat onze overheid verkondigt voor zoete koek te slikken. Nummer 5 volgens het CBS, een overheidsorganisatie die vooral de NL’se burger gerust moet stellen. Volgens het grootste Duitse, onafhankelijke, marktonderzoeksinstituut GfK staat Nederland op plaats 15 (persbericht 30 oktober jl.). Dus wat is hier nu het nepnieuws? Laat onze minister en pleitbezorger voor EU-censuur en inperking van persvrijheid, jokvrouw Ollongren, dat nu eens tot op de bodem uitzoeken!

   1. Aytas

    De tweet waar dit artikel naar verwijst komt van dezelfde bron als waar ik naar verwijst. Onafhankelijk groot bureau betrouwbaar? Groot bureau onafhankelijk? Nee joh doe mij het CBS maar.

    1. Roughwood

     Geeft u me dan eens een paar plausibele redenen waarom het Gesellschaft für Konsumforschung niet onafhankelijk zou zijn en het CBS wel. Als in NL een overheidsinstantie een rapport moet uitbrengen dan weet u het wel. Jan en allemaal uit de Haagse ambtenarij bemoeit zich er op voorhand mee, want wie betaalt bepaalt! Zie de WODC-affaire. Ik ben daarom niet zo goedgelovig als u.

   2. Meriadoc Brandebok

    Roughwood liegt: ” Laat onze minister en pleitbezorger voor EU-censuur en inperking van persvrijheid, jokvrouw Ollongren, dat nu eens tot op de bodem uitzoeken!”

    Er is geen bewijs dat Ollongren de vrijheid van de pers wil inperken. Je liegt dat het gedrukt staat.

    1. Meriadoc Brandebok

     Ik veronderstel dat we van deze demonisering geen rectificatie meer krijgen, Roughwood?

 9. Gekko

  Rutte 1 en 2 gingen de crisis te lijf met extreme lastenverzwaringen. Nu het economisch al jaren beter gaat, krijgt de burger nog steeds nieuwe lastenverzwaringen voor de kiezen. En ondertussen worden de multinationals door Rutte gevrijwaard van iedere bijdrage. Zo draagt Shell, jaarwinst 16 miljard euro (!), nul komma nada af. Al jaren niet. Wanneer komt de afstraffing?

 10. Spaanse kok

  Polen, Hongarije en Bulgarije scoren uitstekend.
  Ik adviseer de hier aanwezige linkse jankers te verhuizen.
  Gaat naar waar u het beter heeft.

 11. Blue monday

  Oud nieuws helaas, al jaren te danken aan de VVD die het bedrijfsleven steevast een lippendienst bewijst.
  Niet de belastingen, maar de idioot matige stijging van de lonen is de oorzaak.

  Leve de VVD mensen, slecht voor het volk, goed voor de werkgevers

  Een citaat van marketupdate juni 2018
  Het achterblijven van het besteedbare inkomen is volgens de onderzoekers het resultaat van een zeer beperkte loonstijging. Werknemers gaan er minder op vooruit dan in andere landen, terwijl de Nederlandse arbeidsmarkt ook in toenemende mate wordt ingevuld door flexwerk. In 2004 had 73% van de werkende bevolking een vast contract, terwijl dat in 2017 voor slechts 61% het geval was.

  Door de opkomst van deeltijdbanen en de toename van het aantal zelfstandigen zonder personeel staan de lonen onder druk, omdat werkgevers beroep kunnen doen op goedkopere arbeidskrachten.

  De financiële crisis ligt op papier weliswaar achter ons, maar daar lijkt niet iedereen van te profiteren. In Nederland blijven de besteedbare inkomens duidelijk achter bij andere landen.

  1. Blue monday

   Aanvulling citaat hoe erg het werkelijk is…

   Het vrij besteedbare inkomen in Nederland is sinds 2002 niet gestegen, maar juist gedaald. Dat concluderen de onderzoekers Peter Keus en Johan Verbruggen in een vergelijkend onderzoek naar de welvaart in verschillende landen sinds de invoering van de euro. De resultaten zijn opmerkelijk, omdat consumenten in andere onderzochte Westerse economieën er wel 10% tot 25% op vooruit zijn gegaan.

   Nederlandse huishoudens hebben per saldo minder te besteden dan in 2002, ondanks de sterke economische groei sinds de crisis van 2008. Canadezen hebben gemiddeld zelfs 30% meer vrij besteedbaar inkomen dan in 2002, terwijl Finland en Denemarken er ongeveer 20% op vooruit zijn gegaan.

   1. Groeneveld

    Opmerkelijke cijfers Blue. Het wordt tijd dat het vaasje van Rutte te barsten wordt gegooid. Waarom blijven alle werknemers als schapen naar hun werk gaan en in de file staan? Kom die auto uit en kom op voor je rechten: revolutie!

    1. Blue monday

     Gisteren werd mij de vraag gesteld waarom ik niet rechts zou stemmen…wellicht is dit het enige juiste antwoord dat ik kan geven.

     Niet de immigratie, niet het milieu, de islam, maar de VVD houdt ons kort.

     Een revolutionair ben ik niet, maar we zijn allemaal vreselijk in slaap gesust door de traditionele partijen.
     De PvdA neem ik dat nog het meest kwalijk…die stonden ooit ergens voor.
     De VVD…..ach die hebben precies wat ze altijd hebben gewild, de aard van het beestje. Ik kan daar niet boos op worden.

     1. Floris

      “Niet de immigratie, niet het milieu, de islam, maar de VVD houdt ons kort.”
      ——————————————————————
      Hoezeer ik de huidige VVD ook veracht moet ik zeggen dat dit niet waar is.

      De aller ALLER grootste oorzaak van de ellende, zowel financiëel als qua leefbaarheid is de immigratie van oninpasbaren en westenhaters, met name moslims.

      Zonder dat waren de financiën gezond geweest, had de zorg nog prima gefunctioneerd, was de scholing op een hoog peil gebleven, waren politie en justitie niet overbelast geweest en was het in Nederland nog gezellig gebleven.

      Vergeleken met de massale instroom, de grootste sinds de volksverhuizingen die het Romeinse Rijk hebben ontwricht, was het paard van Troje een kleinigheidje.

     2. Duke

      Floris, de VVD faciliteert de massa immigratie. Je kan de Afrikanen niet kwalijk nemen dat ze hier willen wonen, maar de VVD kun je het wel kwalijk nemen dat ze de deuren wagenwijd open zetten (Marrakesh-pact) en open houden (niet handhaven van Dublin akkoorden en invoeren grenscontrole dat ook binnen de EU kan).

     3. Floris

      @ Duke: de VVD is zonder meer medeschuldig aan de massa-immigratie, zeker nadat de lijn Bolkestein werd losgelaten (nu alweer 20 jaar gelden) maar Blue Monday zei dat het NIET aan de massa-immigratie ligt maar aan de VVD.

      Daar kan ik niet in meegaan.

      Alle zg kartelpartijen hebben schuld, maar de PvdA het meest. Verreweg het meest.

     4. Lugar

      “Floris, de VVD faciliteert de massa immigratie.”

      +1

      Natuurlijk moeten we ook niet vergeten dat de overgrote meerderheid van de Tweede Kamer (114 stemmen) bij hoofdelijke stemming heeft ingestemd met het Marrakeshpact. Alleen PVV, 50+, SGP & FVD (25 stemmen) waren tegen, onthou dat maar!

 12. Troelstra

  En tel daar dan nog de komende verhoogde belastingen en premies bij op. Maar we gaan er op vooruit, aldus Mark Rutte en de linkse trollen hier op fit informatieve blog. Wordt het niet tijd voor hooivorken terug de op straat en de guillotine terug op het plein?

  1. Spaanse kok

   Strak plan. Ben er van overtuigd dat u het goede voorbeeld geeft en uw plannen morgen gaat uitvoeren

 13. Lugar

  Een leeg vaasje!

 14. Bes Tolen

  Je zult maar ontslagen worden als je zestig bent. Je zult maar al vijftien jaar met pensioen zijn en in die tijd alleen inflatie en belastingverhoging als invloed op je inkomen hebben meegemaakt. Nederland is op de terugweg naar minder, minder en dat al lang. Gewenst door de profeten van het heilige land voor illegalen, asielzoekers. De massa immigratie, die zoveel mensen aan de foute kant heeft staan dat die domme overheid over belast is en ja, betalen is hier voor de dommen maar het zijn in de eerste plaats de uitgebuite mensen, de onmachtigen. Want wie kan er tegen terreur op in een democratie? Tegen terreur, die daarmee heilig is verklaard.

  1. Lugar

   Een leeg vaasje!

 15. Ome Wim

  Ik wordt al ziek als ik die januskop zie met die eeuwige achterlijke grijns op zijn gezicht.

  1. JanKlaasen

   Lugar?

 16. Pescador

  Tja we omarmen europ dus worden we armer. Jongens een geel hesje hebben we allemaal wel in de auto liggen aantrekken dat ding en de straat op rutte moet weg en we moeten uit europa, en wees maar niet bang dat we in hetzelfde pakket als de VK komen te zitten want als nederland ook uit de EU stapt is het gedaan met de EU dan gaat Frankrijk Belgie en denemarken ook , dus dan klapt de EU en kunnen we junker en zijn vriende ter verantwoording roepen wegens diefstal en onderdrukking

  1. JanKlaasen

   Helaas beste Pescador, te weinig animo voor de gele hesjes. Mischien die 20 ontevreden DDS reageerders?

 17. Piet Patat

  Het is toch al jarenlang duidelijk dat we genaaid worden waar we bij staan ? Een ieder die nog geloofd in de bagger van onze Mark heeft wel een giga plaat voor zijn harses. Hij roept wel doodleuk dat “we” er allemaal op vooruit gaan maar dat geldt slechts voor het bedrag wat netto overblijft en volgens uw loonstrookje wordt uitbetaald ( Als dat al meer ZOU zijn ! ) Dat zaken als ziektekostenpremie, BTW, energie, benzine/diesel, water, gemeentelijke heffingen, openbaar vervoer, waterschap, wegenbelasting, verzekeringen, telefoon, internet etc. etc. etc. allemaal DUURDER worden gaan we dan maar voor het gemak aan voorbij. We GAAN er niet op vooruit, al jarenlang niet. En dan hebben we het nog niet over de kosten die de klimaathysterie met zich mee brengt / gaat brengen ( lees : warmtepomp, allemaal van het gas etc. ) Nog een geweldig verdienmodel om u en de uwen nog kaler ( voor zover dat nog gaat ) te plukken. Ik zie het dagelijks om mij heen. Menigeen kan de eindjes niet meer aan elkaar knopen, teren in op spaargeld, geen vakanties meer. Er is een enorme stille armoede in Nederland die verborgen blijft omdat men zich schaamt er voor uit te komen. En de boven ons gestelden ? zij leven als god in Frankrijk en liegen dat het goed gaat met ons. Blijf vooral op het establishment stemmen. het is zo vertrouwd bestolen, verraden, genaaid en vertrapt te worden nietwaar ?

  1. Lugar

   @Piet: Leeg vaasje

   leegvaasje.nl is nog vrij.

  2. JanKlaasen

   Ach guttegut, interen op je spaargeld, een keertje niet met vakantie, wat hebben we het toch slecht. Probeer eens met een zonnige blik naar buiten te kijken, ben je gezond? Kun je je dagelijkse boodschappen doen? Al die andere luxe is maar bijzaak, daar wordt je echt niet gelukkiger van. En van zo,n humeur al helemaal niet. Ongelofelijk wat een klagers en zeurders hier. Zal wel komen door de donkere dagen voor kerst.

   1. Jacco

    Zelf ruim modaal inkomen zeker

 18. Rosasolis

  Tot nu toe zijn alleen de kosten voor de meeste vers producten in de supermarkten niet enorm gestegen…maar voor hoe lang niet? Gisteren was er een radio nieuws bericht,
  dat de zomermaanden voor de boeren en tuinders het aller slechtst in 10 jaar was,
  wegens weken van extreem droogte en te hoge temperaturen. Ik ben blij dat mijn oude thee-kan nu vol is met twee-euro munten die ik maanden lang heb gespaard voor de kerst boodschappen. Januari is altijd de duurste maand omdat zoveel van je inkomen eraf gaat aan dure rekeningen, die voor de hele jaar in een keer betaald moeten worden. De kosten voor zorg en medicijnen zijn enorm gestegen.

  1. JanKlaasen

   Als je die rekeningen nu over 12 maanden verspreid? Is maar een tip hoor, heb je in januari geen probleem.

   1. Rosasolis

    Als je geld schuld voor de belasting heb, kun je dit maandelijks aflossing. Maar er zijn wel verenigingen die dit niet noodzakelijk kunnen permitteren: zoals de
    ANVB. Wij moeten nu binnen dit maand meer dan 100 euro aan de ANWB betalen voor hulp voor je auto, voor wanneer je het nodig heb… Zoals vorige jaar toen de accu op was. Wegens een slechte deal van een handelaar in occasions. Fijn is het dat wij een geweldige organisatie hebben als de ANVB. Meer dan ooit van te
    voren.
    Als je lid ben, en pech heb, dan krijg je binnen een uur hulp van de deskundige
    medewerkers van de Wegenwacht. En zo duur is hun hulp niet. Ik rij niet, mijn man wel, maar wat is het fijn om te weten dat wij nog steeds zo’n fijne vereniging hebben die mensen thuis of op weg hebben die binnen een uur komen om je te helpen met auto proplemen.

    1. JanKlaasen

     Ik bedoel dat je al je jaarrekeningen door 12 deelt en per maand opzij legt. Nooit geen verrassingen meer dus…

 19. Neversaynever

  De discussie rondom koopkrachtontwikkelinh is uitvoerig gevoerd door de oppositie direct na de algemene beschouwingen. Toen is door het kabinet toegegeven dat de parameters en methode van berekening arbitrair zijn en de werkelijkheid geweld aan doen. Dit is helaas echter nooit meer breed gecommuniceerd naar de burger en nooit meer aangepast aan een betere methodiek. Er zijn 2 belangrijke punten van kritiek op de koopkrachtprognoses van Cpb.

  1) Het hanteren van een ongewogen, dus niet inkomensafhankelijke, prijsindexatie. We weten allemaal dat deze lastenstijgingen grotendeels inkomensonafhankelijk zijn. Ieder gezin betaalt ongeveer 650 euro meer aan vaste lasten en circa 350 euro meer voor de duurder geworden boodschappen door de Btw verhoging. Dat komt dus neer op 1000 euro meer kosten per jaar. Voor een modaal gezin weegt dit vele malen zwaarder dan voor een 2x modaal gezin.

  2) De veronderstelde loonstijging van 3% wordt zeer waarschijnlijk niet gehaald in 2019. Een koopkrachtvergelijking zou altijd ceteris paribus moeten plaatsvinden hetgeen niet gebeurt.

  De schatting is dat 2/3 van de burgers (tde groep tot 1,5 x modaal en/of diegene die geen 3% loonsverhoging krijgen maar minder) er om deze reden tussen de 1% en 3% op achteruit zal gaan.

  Het smerige is dat deze regering zich altijd schuilt achter cijfers die in de berekeningswijze naar hun eigen hand zijn gesteld. Dat geldt voor bijna alles wat we via instanties als Cbs, Npo, Cpb, Scpb e.a. zien. Het Cpb is geen onafhankelijk instituut maar staat voor Centraal Politiet Bureau.

 20. Toverkol

  De Nerderlandse arbeider uitgeput, verneukt door de overheid en gehuld in lompen met rotte tanden in zijn bek…..
  Mensen die de kachel van dit “mooie” land laten branden….
  Mensen die het vaasje moeten vasthouden…
  En de overheid ?
  Die is zich er niet van bewust hoe ver ze al over de top zijn gegaan !
  De Europese ambitie gaat voor het eigen volk !

 21. Jacco

  Deze leugenaar Rutte moet daar zo snel mogelijk weg en opgesloten worden wegens diefstal van alle belastingbetalers

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.