Nederland is Griekenland aan de Noordzee: Nederlandse huishoudens nog steeds armer dan voor de crisis

Geen categoriedec 18 2018, 20:00
Slechts 5 (vijf!) landen in de Europese Unie deden het de laatste tien jaar slechter.
Als je wilt weten hoe slecht het gaat met de Nederlandse economie moet je vooral niet luisteren naar de idiote propaganda die steeds weer wordt rondgepompt vanuit Den Haag. Al sinds het aantreden van het eerste Kabinet Rutte krijgen we dagelijks te horen dat het 'beter!' gaat, dat weg op de weg naar boven zijn, dat iedereen 'erop vooruit gaat' en, oh ja, dat we in vergelijking met de rest van de EU echt heel welvarend zijn.
Helaas blijkt die propaganda niet eens bijna te kloppen. Kijk maar eens naar deze grafiek van de ontwikkeling van de werkelijke consumptie per inwoner in de periode 2008-2017:
https://twitter.com/phvmulligen/status/1075012767239815168
Het is dieptriest, maar Nederland hoort bij de slechtst presterende landen van de hele EU. Wij zijn het Griekenland aan de Noordzee geworden. De consumptie is nog altijd minder dan het was voor de crisis van 2008.
Maar, hoor ik zo'n gekke Ruttefan al roepen, 'dat komt alleen maar doordat die crisis zo erg was!' Nee, daar komt het niet door. De rest van Europa had net zo te lijden onder die crisis. Minstens, zelfs. Maar wat zien we? Maar liefst 21 landen hebben het de afgelopen tien jaar beter gedaan. In Luxemburg is het netto-resultaat neutraal, maar Portugal, Oostenrijk, Denemarken, Slovenië, België, Finland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Hongarije, Zweden, Duitsland (hallo Oosterburen, hoe komt het toch dat jullie altijd zo profiteren van crises?), Estland, Malta, Slowakije, Tsjechië, Litouwen, Letland, Bulgarije, Roemenië én Polen zijn er allemaal op vooruit gegaan... en in sommige gevallen nog significant ook. Zelfs Duitsland -- het land waar onze economie zo nauw mee verbonden is -- heeft een consumptie-groei van tien procent. TIEN. En wij staan in de min!
Het is nogal wiedes waar dat door komt: het wanbeleid van de drie kabinetten Rutte, en dan met name van Rutte II. De regering drukt de groei met name door continue belastingverhogingen en andersoortige lastenverzwaringen. Het resultaat is dat we nog steeds minder te consumeren hebben dan in 2008. Terwijl we 10 jaar de tijd hebben gehad om daar iets aan te doen.
En Rutte maar lachen, gieren, en brullen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten