Nederland kan mogelijk worden verplicht jihadi's terug te halen!

Geen categoriedec 28 2018, 18:00
Naar aanleiding van een rechterlijke uitspraak in België, waar de Belgische overheid verplicht wordt alles op alles te zetten om jihadgezinnen terug te halen, verscheen in Elsevier een artikel waar wordt bepleit dat zoiets in Nederland óók zou kunnen.
In België wist een advocaat van twee jihadbruiden via een kort geding de Belgische staat te verplichten om ervoor te zorgen dat die jihadbruiden met hun zes kinderen, terug naar België komen. Er werd een beroep gedaan op Artikel 3 van het Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM).
Dit is in Nederland nog niet op deze manier gebeurd maar zou dus in principe wél kunnen! Nederland heeft het verdrag namelijk ook gewoon te honoreren. Hierbij wordt wel duidelijk gemaakt dat de Belgische zaak niet zomaar te vertalen is naar de Nederlandse situatie, er wordt namelijk per geval bekeken hoe de vork in de steel zit. Het is echter niet ondenkbaar dat, als de situatie goed te vergelijken is met bijvoorbeeld de Belgische zaak, er in Nederland hetzelfde wordt geoordeeld.
In Nederland is het dit jaar al elf keer voorgekomen dat 'Nederlandse' IS-vrouwen van juridische procedures gebruik maken om te proberen terug te keren naar Nederland. In België werd eerder deze week al een tweetal kinderen de optie voor terugkeer aangeboden met door de rechter verplichte hulp vanuit de Belgische staat. De rechter besliste echter dat het onmenselijk en vernederend was om alleen de kinderen terug te halen, dus moesten de ouders ook mee terug.
Er zitten op het moment nog zo'n 175 kinderen van 'Nederlandse' ouders in opvangkampen, waar dus mogelijk ook rechtszaken voor kunnen ontstaan die leiden tot hun terugkeer, met ouders. Hartstikke gezellig dus...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten