Nederlands drama! Snoepautomaten toch wel een héél erg probleem!

Oh jee, Nederland staat weer eens op z’n kop! Terreur? Een in elkaar geslagen homo? Nee, snoepautomaten op scholen! Via The Post Online.

Maar liefst 83 procent van de ouders is het eens met de stelling ‘Op een school hoort geen snoepautomaat’ en uit de peiling van Informatiepunt Ouders & Onderwijs blijkt eveneens dat ouders willen dat de snoepautomaat verdwijnt.

Natuurlijk neemt niemand van de partijen die hier een mening over heeft zelf verantwoordelijkheid. De scholen menen dat ‘kinderen anders toch wel naar de snackbar of supermarkt gaan’ en ouders vinden dat scholen hun kinderen te makkelijk van snoep voorzien.

Je zou dit natuurlijk heel makkelijk op kunnen lossen door een kind geen geld mee naar school te laten nemen en zelf z’n lunch laten maken of zelfs voor hem maken, maar da’s natuurlijk allemaal heel moeilijk. Ook een kind opvoeden dat het zich niet volpropt met zoete meuk is ook een onmogelijke taak die nog niemand heeft weten te volbrengen. Wat een drama, die automaten. Nog even en de automaten krijgen een ‘kindslot’ waar je, net als met sigarettenautomaten, alleen met je ID-kaart bij kunt. Zo voorkomt men het probleem en ontziet het iedereens verantwoordelijkheid, ta-da, opgelost.

Wat een kleuterland is dit toch af en toe.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Scaldis

  Scholen hebben gelijk, ze kopen het gewoon toch wel in de supermarkt. De Jumbo’s en Appie’s in de buurt van scholen zorgen er zelfs voor dat er op schooldagen extra frikandelbroodjes en dergelijke op voorraad zijn. Is ook helemaal niet erg zolang die gasten fietsend naar school gaan, sport beoefenen en er thuis normaal gegeten wordt.

  1. Aytas

   Velen hebben al elektrische fietsen, kom ze geregeld tegen. Ik heb erg mijn twijfels bij de gezonde voeding thuis vooral bij laagopgeleide ouders. Het is best een punt waar eens over gesproken mag worden.

 2. fockingworst

  Je kan ook de inhoud veranderen, simpel de uitbater bellen en daarom vragen als niet de automaat weg laten halen.

 3. Aytas

  ‘Natuurlijk neemt niemand van de partijen die hier een mening over heeft zelf verantwoordelijkheid.’

  Jong geleerd is oud gedaan.

  ‘Ook een kind opvoeden’

  Daar ga je al, dagelijks lezen we hier het falen van opvoeders, normen en waarden aan je kinderen leren is voor veel opvoeders van geen belang laat staan het belang van goede voeding uitleggen.

  1. PMG

   FLIKKER NOU EENS OP ernst! Ik wens je vreselijke kut feestdagen!

  2. toetssteen

   Satya
   Hoeveel kinderen heeft u?

 4. Gekko

  Groot gelijk. Op een school hoort geen snoepautomaat. En geen frisdrankenautomaat of zo’n geval van Durex.
  Universiteiten met zulke zaken: geen enkel probleem. Dus Woutertje komt heus wel aan zijn trekken.

  1. fockingworst

   En waarom niet? Tieners weten hun weg toch wel naar snoep te vinden.. Als je goede (op) voeding hebt gegeven, weten ze dat ze niet te veel snoep moeten eten.

 5. HEM

  Laten ze op die scholen eerst weer eens beginnen met het geven van behoorlijk onderwijs. Dat is, gezien wat er nu in het kabinet gebeurd, al lang geleden afgeschaft.

  1. Raveltje

   Dat ben ik met u eens onderwijs is niet meer wat het was
   In mijn tijd hadden we op scholen geen snoepautomaten.
   Maar ja, ook op scholen draait alles om handel. Zijn domeinen geworden
   Wat zullen dit soort onderzoeken weer veel geld opleveren.

 6. JanKlaasen

  Dom artikel, auteur heeft vast geen kinderen! Je kinderen van 14 jaar geen geld meegeven? In welke tijd leeft deze stukjes schrijver eigenlijk?

 7. Michael

  Ik vraag me af of Wout zelf kinderen heeft. Hij weet blijkbaar precies hoe het allemaal moet, opvoeden enzo.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.