Precies wat Nederland nodig heeft, Rutte als cabaretier!

Omroep WNL en NPO zijn met elkaar in gesprek om Rutte op het podium te krijgen voor een nieuw Correspondents’ Dinner. Dat wordt vast dolle pret! Via het AD.

In 2016 werd de eerste editie uitgezonden door de NTR, waar Twan Huys de gastheer was. Dolf Jansen nam toen de taak op zich om Rutte eens lekker het vuur aan de schenen te leggen, want dat kan Dolf kennelijk goed (nee.).

Pijnlijk afgewogen grapjes, geforceerde applausjes en een beetje interessant lopen doen zodra de camera jouw snufferd in beeld zet. Wat een geweldig concept zeg! Nee, volgens mij hebben ze bij de Publieke Omroep ook wel door dat na het gedram van Marrakesh en die doorgeslagen klimaatonzin, men eerder geneigd is te kijken vanwege de afkeer voor Rutte, dan voor zijn talent als humorist.

Heel het concept lijkt ook al weer uitgekauwd nog voor de nieuwe editie ook maar vorm heeft gekregen. Ziet u het al voor zich, Rick Nieman (prima vent verder) die even wat ‘harde’ grapjes maakt over Rutte en dat druilerige publiek van BN’ers? Nee, dat wordt niks, dan zullen ze Peter Pannekoek wel vragen om een showtje te geven zodat men alsnog naar die hoop drek kijkt ‘maar dan alleen voor Peter, haha,’ want zo zijn mensen dan ook wel weer. Donder toch op met dit soort ‘entertainment’ op de NPO.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. struisvogelpolitiek

  Alhoewel, geveld door griep en op dit moment weinig animo om te reageren op allerlei topics op DDS, wil ik toch alvast de kerstgroeten over brengen aan de redactie en iedereen die op DDS actief is. ZALIG KERSTFEEST.

  1. Ritter

   struisvogelpolitiek

   Ook een zalig kerstfeest en veel beterschap gewenst!

 2. Meester Kong

  Het is nog maar enkele decennia geleden dat mensen elkaar rond Kerstmis steevast een ‘gelukkig kerstfeest’ toewensten. Of een ‘zalig kerstfeest’, als men van huis uit rooms-katholiek was. Wie flink uit wilde pakken, wenste de ander een ‘zalig kerstfeest en gelukkig nieuwjaar’. Ook op kerstkaarten stonden de kerstgroeten in het Nederlands. In de formulering van de kerstwensen zijn echter veranderingen opgetreden.

  Als we vlak voor kerst mondeling afscheid van elkaar nemen, wensen we elkaar steeds minder vaak een ‘gelukkig’ of ‘zalig kerstfeest’ en steeds vaker ‘fijne’ of ‘prettige kerstdagen’. Dat zal wel met de ontkerstening te maken hebben: hele volksstammen vieren met kerst niet meer het feest van Christus’ geboorte, maar een familiereünie rond de kerstboom en aan de kerstdis. Met schriftelijke kerstgroeten is er ook wat aan de hand. Stond vroeger op voorgedrukte kerstkaarten in krullende letters ‘Gelukkig kerstfeest’ of ‘Zalig kerstfeest’, tegenwoordig staat op een groot deel van het drukwerk de kerstwens in het Engels: ‘Merry Christmas’ of ‘Merry X-mas. Strikt genomen zijn Merry Christmas en Merry X-mas courante Engels leenwoorden of – uitdrukkingen in het Nederlands geworden en zouden ze in een Nederlands woordenboek zelfs niet misstaan.

 3. Troelstra

  Rutte is een drama queen.

 4. Lex

  Een vraag.

  Wanneer valt dit rampzalige doorgeschoten groene afbreek en sloop kabinet.

  Heel graag een kabinet val.

  Graag eind februari begin maart nieuwe verkiezingen.

 5. hans-e-pans

  Maar Mark R. is toch al aan zijn derde voorstelling als cabaretier bezig?

 6. Ome Wim

  Die Rutte lacht net als mijn hond als die wat gestolen heeft van het aanrecht.

 7. Anders55

  en Rutte blijft maar lachen??
  🙁
  🙁

  1. Lex

   Als een boer die kiespijn heeft.

   Hij zal niet lang meer lachen als het zo doorgaat.

   Nu is het, het kinderpardon, ook gaat het lekker hard tegen hard met die belachelijke milieuakkoord.

   Ik hoop dat er nog veel meer knikkers op de weg komen.

   Weg met dit rampzalige sloop en armoede kabinet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.