Terecht! Politie wil dat Tweede Kamer opschiet met verbod op motorbendes

De politie roept de Tweede Kamer op om vaart te maken met het verbod op criminele motorbendes. Dat meldt de NOS. Daar is alle reden toe, want outlaw motorbendes lijken wel als paddenstoelen uit de grond te schieten!

Voor de gemiddelde burger is het beeld van motorbendes altijd al negatief geweest. Stoere jongens uit een ruig milieu die vooral erg op zichzelf gesteld zijn en geen bemoeienis van buitenaf willen. Hier en daar vindt men een keer wat wapens, drugs of komt er nieuws naar buiten over een ‘afrekening’ met een paar dode leden tot gevolg.

Er is echter een merkbare trend gaande voor wie motorbendes een beetje kent. Ik ben zelf enigszins bekend met het milieu vanwege mijn vader die maar wat graag bij de Hells Angels wilde horen. Vanaf mijn vierde tot mijn dertiende, zo’n beetje de hele basisschoolperiode, hadden wij thuis bikers over de vloer en bezochten we wel eens een clubhuis. Ik zag allerlei foute figuren en ‘Hagrid-achtige’ types waar mijn vader kennelijk tegenop keek. Voor mij als kind was het nooit eng, want zelfs Hells Angels van twee meter lang (en bijna net zo breed) hielden wel van een geintje en een praatje met een jochie van zes. Eigenlijk een hartstikke leuke tijd gehad dus!

Wat mij opviel was de hoge lat die destijds (eind jaren ’90) werd gehanteerd. Drie jaar lang stond het leven van mijn vader in het teken van lid worden van die club. De hectiek van toen is vergelijkbaar met hoe een stagiaire, bij een advocatenkantoor op de Zuidas, hemel en aarde moet verschuiven om aangenomen te worden. Ergens rond de dood van Sam Klepper (2000) begon mij het een en ander op te vallen. Rond die tijd kwamen ook vaak andere clubs in het nieuws en werden liquidaties steeds frequenter.

Met de komst van No Surrender en de documentaire die volgde (wat eerder ondenkbaar was, om journalisten op je terrein toe te laten) was het voor mij ineens duidelijk. Er is een strijd gaande om grondgebied, zoals Amerikaanse straatbendes om hoeken van straten vechten.

Figuren die eerder niet tot lid werden benoemd of eruit zijn geschopt, richtten nu hun eigen clubs op en haalden vooral gajes binnen, zo ook No Surrender. Door het bravoure van dergelijke clubs worden ‘oude’ clubs uitgedaagd tot een machtsstrijd. Daar zijn manschappen voor nodig en dus  een versoepeling van de eisen. Doordat praktisch iedereen lid kan worden (sommige clubs stellen zelfs het bezit van een motor niet meer als eis) is er een bewijsdrang ontstaan: ‘wie ben jij en hoeveel heb jij over voor de club, nu je lid bent?’ Daar krijg je trigger-happy malloten van, opgejut door andere malloten, en volgens mij is dát de reden voor de toename in geweld. Aanpakken die handel!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Dik

  Volgens mij kun je toch wel een definitie vinden waarop je zo’n club kunt verbieden?

 2. Aytas

  Volgens mij zal het beleid veel verder moeten gaan, met een verbod op de club verdwijnt het verdienmodel niet dus de club zal alleen ondergronds gaan en niet verdwijnen.

  I hear it every night
  Another gunfight
  The tension mounts
  On with the Body Count

  Last weekend thirty-seven kids killed in gang warfare
  In my backyard

  Ice t zong het in 1991. Dankzij jarenlang rechts beleid zal het ook in Nederland komen. De harde straffen in Amerika helpen niet.

  1. IJsbrand Koudvuur

   Ice T zong:

   “…I hear it every night
   Another gunfight
   The tension mounts
   On with the Body Count

   Last weekend thirty-seven kids killed in gang warfare
   In my backyard…”

   Hehe! “…Who gave them f*cking ni**’ers, those rock guitars…”

   There goes the neighbourhood….

   1. Aytas

    ‘KKKs, skinheads, and Nazis
    Girls break their necks to get to the party
    It ain’t like their men can’t nut
    Their dick’s too little and they just can’t fuck’

   2. Aytas

    Hahaha ice t kan er wat van.

  2. marco1

   Ice=t

 3. Duke

  Er zijn clubs die een groter gevaar zijn voor Nederland, bijvoorbeeld de VVD en de EU.

  1. slayer

   precies ! en wat gaat die jongens tegenhouden om verder te gaan als sjoelclub het gleiende steentje?

 4. Hamer Sikkel

  Dergelijke motorclubs horen nu eenmaal bij de Nederlandse cultuur.
  Bijvoorbeeld Satudarah is een club met voornamelijk Molukse leden.
  Dat zijn echt zachtmoedige knullen, die het lekker vinden om nasi goreng te eten.
  Tijdens de jaren ’70 van de vorige eeuw was men bang om in een trein te stappen, dankzij deze gevoelige jongens.

 5. Jacco

  Ik wil dat de tweede kamer opschiet met het uitzetten van uitgeprocedeerde criminelen asielzoekers

 6. Ynnad Mokum

  Paniek zaaien is werkverschaffing.
  Hoe meer er geschreeuwd wordt door politie en OM over hoe gevaarlijk die mc s wel niet zijn hoe meer geld en andere middelen ze krijgen om vermeend onderzoek te kunnen doen. Opdrachten aan universitaire studies om te bewijzen dat ze allemaal crimineel zijn
  (80%) heeft een strafblad fuck ik woon in nieuw west hier heeft 95% een strafblad als we uitgaan wat er door de onderzoekers meegenomen wordt ( ja je hebt toen je 14 was op een gestolen fiets gereden ) fuck it ik ben nu bijna met pensioen.
  We gaan huiszoekingen doen bij alle 72 members van de niet te noemen club resultaat 1 wiet kwekerij 2 gas vuurwapens en een boksbeugel. Fuck it zet een willekeurige straat in Amsterdam West af bezoek daar geheel willekeurig 10 huizen en je vindt een vast een veelvoud aan dat alles laat staan als je 72 panden doorzoekt. Sluiten van clubhuizen , verbieden van feesten , en maar roepen criminele motorclub ( welke club is als hele club veroordeeld zelfs de bandidos niet meer) welke criminele clubs hebben we het over? !! Volgens de rechtstaat veroordeeld een rechter en niet de eikels in de regering en 2e kamer!!!!! Die zogenaamde wet die er moet komen die zorgt er zelfs voor dat nieuwe politieke partijen zonder opgaaf van reden verboden kunnen worden. Kortom als je een politieke dreiging voor het pluche vormt kan de minister van justitie de partij stopzetten. Denk ff in het verleden Wilders en nu FVD en Denk kon als deze wet 10 jaar geleden aangenomen was in deze wet verboden kunnen worden. Moskeeën waar haatzaaiers, jihadgangers, en ander anti westersgespuis dagelijks samenkomt krijgen f#cking subsidie. Toen de aanpak van mc s bedacht werd waren er ca 200 leden (2002) verdeeld over 8 clubs nu bijna 20 jaar later 4500 leden verdeeld over 25 clubs.
  Schreeuwen werkt ^NOT^

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.