Klabats! Negen jaar cel voor asielzoeker-jihadi's

Geen categoriedec 15 2018, 11:00
De Rotterdamse rechtbank pakt twee jihadisten aan die hebben meegevochten voor Jabath el Nusra in Syrië. Dat meldt The Post Online.
Een 27-jarige en 24-jarige kwamen in 2015 als asielzoekers aankloppen bij Nederland. Toen was het onmogelijk en fake-news dat asielzoekers jihadisten zouden zijn dus hoppa, kom er gezellig bij!
In 2017 kreeg de AIVD in de smiezen dat deze asielzoekers toch wel érg veel van islam hielden en niet echt om de juiste redenen uit Syrië gevlucht waren. Sterker nog, de 27-jarige was sluipschutter geweest en heeft naar eigen zeggen veertien mensen omgelegd.
Eenmaal 'gevlucht' uit Syrië, weg van alle ideologische strijd om een kalifaat, was het tijd voor wat rust en ontspanning. Bezigheidstherapie met geraniums was niet voor de man weggelegd en week hij uit naar iets stoers, een hennepkwekerij. Vrij zeker van dat de Koran-kenners daar niet zo'n fan van zijn maar ach, als je binnen die kringen van de regels afwijkt wordt je ook stoned.
Maar goed, 27-jarige sniper krijgt negen jaar wegens schending van mensenrechten en oorlogsmisdrijven, dat komt neer op zo'n 6,5 maand per slachtoffer, gaat er een derde straf af, kom je zelfs op 4,2 maand. De 24-jarige krijgt vier jaar omdat alleen bewezen werd dat hij 'actief was' bij een checkpoint. Beide heren hebben ook nog eens een derde Syriër het land binnengesmokkeld met een vals paspoort.
Hartstikke gezellig dus, gewoon terroristen binnenlaten terwijl politici oproepen 'niet toe te geven aan angst' en 'gewoon je leven te blijven leven'. Wat een belachelijke naïviteit, iedereen die er wat van zei werd natuurlijk meteen xenofobie in de schoenen geschoven en krijgen nu alsnog geen verontschuldiging want 'er zitten ook heel veel goeie tussen' en 'dit is maar een kleine minderheid'.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten