Totale bagger! Vice Propagandafilmpje ‘Europese identiteit’ met sponsoring van EU

‘Hoe Europees ben jij?’ Met die vraag ging Vice, gesponsord door de EU, op pad. Zij troffen de meest simpele zielen aan die ons ervan moeten overtuigen dat de Europese identiteit écht een ding aan het worden is. Zum kotzen.

Men neme een paar hipsters, wat saaie meiden en natuurlijk flink wat kinderen van immigranten, allemaal uit EU-landen, en stelt ze wat oppervlakkige vragen. Er valt natuurlijk zat te vertellen over wat cultuur en identiteit precies inhoudt, maar laten we het vooral vragen aan ‘doorsnee’ figuren die niet verder komen dan ‘gedeelde normen en waarden’.

Allemaal hebben ze totaal geen kaas gegeten van geschiedenis, cultuur, hoe je jezelf kunt omschrijven en wat identiteit echt betekent. Ze komen niet verder dan: ‘ik ben feminist (want gewoon gelijkheid haha)’ of ‘ik ben heel open’, met hier en daar een debiele opmerking als ‘ik ben zwart, hoe kan ik nou racistisch zijn?’

Dan krijgt een boer ook nog even dezelfde vraag of hij feminist is en zegt ‘nee, ik ben geen feminist’ maar we krijgen verder niet echt toegelicht waarom dat zo is. Vervolgens duikt de vraag op hoe ‘gay’ je bent op een schaal van 1 tot 10, natuurlijk hartstikke belangrijk voor de Eurogayse identiteit, maar daar wordt ook bijna niemand het over eens.

Eigenlijk is heel het filmpje een inkijkje in het compleet verdorde, spirituele landschap van Europa. Als ze het over geloof hebben is de een héél religieus, ‘want gewoon’, de ander totaal niet, ‘want gewoon’ en weer een ander ‘denkt wel dat er iets is, maar heb er eigenlijk nooit echt over nagedacht, haha’.

Heel hun leven staat eigenlijk compleet in het teken van een beetje werken, een reisje maken, een paar kinderen op de wereld zetten (of adopteren) en hier en daar een keer ergens tegenaan schoppen voor wat meer gelijkheid, of zo. Laten we ook vooral ‘ervaring opdoen’ en ‘open staan voor nieuwe ideeën’ niet vergeten. Ze lijken wel voorgeprogrammeerd; geen passie, geen missie, geen doel, maar compleet in zichzelf gekeerd volk waar nog nooit een interessante gedachte uit voort is gekomen. En dat moet dan de ‘Europese identiteit’ etaleren. Ik pas er voor.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. IJsbrand Koudvuur

  Het beste is om niet naar deze onzin te luisteren en of kijken…
  …Dit is het welbekende cultuurmarxistische gif waarin ze het laten lijken dat Europa en zn inwoners eigenlijk niets voorstelt…

  MTV, Vice, TLC op TV en op het internet heb je Buzzfeed… Boycotten die ellende!

  1. Aytas

   Minderwaardigheids complex? Cultuur marxisme, grote onzin.

   1. IJsbrand Koudvuur

    “…minderwaardigheids complex?…”

    Nope,

    …al zijn er millenial air heads die overmate gevoelig voor dit soort onzin, en door deze programma’s een minderwaardigheids complex aangepraat krijgen…

    1. Aytas

     Je bedoeld met airhead veel reageerders hier? Denk dat de minderwaardigheids complexen hier op weinig plekken in zo’n grote mate aanwezig zijn. Wat ook eigenlijk goed te begrijpen is en een beetje aandoenlijk zelfs vaak. Het zelfstandig denken is ver te zoeken, volg Lugar. Idiots are taking over.

     1. edoc431

      Toetsenbord held een grote bek achter je beeldschermpje meer ben je niet
      Ik blijf het zeggen vent ZOEK HULP

     2. Aytas

      Bedankt voor de bevestiging.

 2. Aytas

  ‘En dat moet dan de ‘Europese identiteit’ etaleren. Ik pas er voor.’

  Dan word ik heel nieuwsgierig wat jouw identiteit dan wel is?

  Ik vraag me af hoe jij denkt dat Nederland ontstaan is. Toen waren er ook conservatieven die de tijd stop wilden zetten. Zorgwekkend dat conservatief en nationalist weer hip is. Je zou denken dat mensen lerend vermogen hebben.

  1. Onzin456

   Nederland is ontstaan omdat er één land heel europa in handen had. Wat vroeger spanje was is nu Duitsland. Natuurlijk is dit niet “progressief”.
   Europa is divers en multicultureel. Wat wil je nog meer? Ohja je wilt meer wibras en theedoekjes overal lopen

   1. Blue monday

    Meneer Onzin zou eens een geschiedenisboek ter hand moeten nemen…
    Spanje heeft heel Europa nooit in handen gehad.

    alleen omdat ie mot had met de Spaanse Nederlanden?

    begin maar weer in klas 1, “de 80-jarige oorlog”

    1. Onzin456

     Meneer blue monday kan ook iets leren,

     Keizer karel de 5de. Zoek maar op

     Mijn naam doet mij niet de eer

 3. C.A.Barstow

  Mijn enige identiteit is de Hollandse, die zogenaamde Europese identiteit interesseert mij persoonlijk niets, zij bestaat voor mij niet.

  1. IJsbrand Koudvuur

   Barstow,

   Provinciale identiteit is ook erg belangrijk. Als Gelderlander heb ik zelf niets met Holland.
   Maar samen zijn wij Nederland.

   1. Blue monday

    Veel te ingewikkeld voor Barstwo, wereldburger te Reetveegedem

    1. IJsbrand Koudvuur

     Blue monday,
     …waarschijnlijk wel.

   2. edoc431

    Welnee koudsok je hebt noord holland zuid holland en de rest is Nederland

    1. IJsbrand Koudvuur

     edoc431,
     Je hebt ook komma’s, punten en hoofdletters.

     1. Lugar

      En uitroeptekens, beletseltekens en vraagtekens.

   3. HendrikJan

    Kijk IJsbrand, als jij je als inwoner van de Nederlandse Provincie Gelderland, maar niet superieur gaat voelen boven iemand uit de Prvincie Groningen.
    Als Vitesse tegen bv Lyon voetbalt ben ik ook voor Vitesse.

    1. IJsbrand Koudvuur

     Hendrik Jan,

     Ik heb alle provincies hoog zitten, het mooie Drenthe, het trotse Friesland en zelfs Limburg met zn eeuwenoude geschiedenis. Met de beide Hollanden heb ik niet zo veel. Maar ik zal ze beide niet laten vallen.

  2. Arie B

   Ik ben ook niet geïnteresseerd in opgedrongen identiteiten, vooral niet uit wereldvreemde hoeken. Via staatsmedia en andere propaganda willen ze het graag als een sausje overgieten maar ze vergeten dat niet iedereen zo manipulatief is als links stemvee. Op papier wordt het strikt gereguleerd en gesanctioneerd maar onderhuids neemt de acceptatie echt niet toe. Sterker nog, de kruik breekt vroeg op laat..

 4. Tante Sidonia

  De “berekende” kosten van de klimaat politiek worden bekend gemaakt na de verkiezingen!
  A kosten zijn allang bekend!!!!
  B bang voor de grote klap milieu-ridders als de cijfers eerder bekend worden gemaakt!
  C bang voor de grote klap Moslim-aanbidders als cijfers eerder bekend zijn!
  D Lafaards, angsthazen, bang ( 2e kamer/regering/politici) voor de facistisch Groen-Links; die in Den-Haag te grote invloed heeft!!!
  E Het is eerder 20 maart 2019 dan u denkt!
  Stem tegen de verdwazing en verrijking van de “Groene-Elite”.

  1. marco1

   Kijk dat is wat men wil horen en nu nog te hopen ook wat mee gaat doen.

 5. Paaldanseres

  “EU PROPAGANDA”… Goebels zou er maar wat jaloers op zijn…

 6. Raveltje

  Er zijn mensen die meer dan 20 jaar geleden al een Europese identiteit
  opgedrongen kregen. Rijbewijzen en paspoort zijn immers al Europees

 7. Blue monday

  Hoe Europees ben jij?
  Men neme een paar neo-nazi’s, wat flitsende meiden op een FvD-congres en natuurlijk flink wat kinderen van tokkies, allemaal uit EU-landen, en stelt ze wat briljante vragen. Er valt natuurlijk zat te vertellen over wat cultuur en identiteit precies inhoudt

  Zucht…Wout, waar wil je heen me je stompzinnige stukjes?

  1. Lugar

   @Maandag: Nooit de hand slaan die jou voedt.

   1. Blue monday

    Wout heeft mij niet in loondienst Lugar.

    Zelfs ik zou ter plekke een rechts stukje schrijven, waar ik iedereen hier
    na de mond kan praten.
    Ik vind dat stuitend armoedig, maar dat is helaas het enige dat Wout kan.

    Hij kan een voorbeeld aan zijn eigen broodheer nemen…want die verbaasd me steeds weer met rake stukjes.

    1. Lugar

     @Maandag: Inderdaad, zo bezien moet je vooral schrijven wat je wil schrijven. Ik doel ook niet letterlijk op een broodheer. Je bent hier te gast en geeft nogal af op de gastheer, dat lijkt mij niet handig. Voor de rest moet je vooral doen wat je moet doen.

  2. edoc431

   Ik dacht dat jij DDS goodbey had gezegd valt ook niet mee he lebberfrits

   1. Blue monday

    Weer verkeerd gedacht, maar dat verkeerde denken is aan jou zeer goed besteed.

  3. Roughwood

   We draaien het gemakshalve maar eens even om. Waar willen u en al die linkse trollende eurofiele deugreaguurders alhier eigenlijk naar toe? Naar een totalitaire Europese staat? Met die machtsgeile, enge hypocriet Timmerfrans als opperdeugführer? De soevereiniteit van de Europese lidstaten eenvoudigweg maar even de nek omdraaien? Met één Europees voetbalelftal naar het WK? Het Eurovisie songfestival afschaffen want EU identiteit staat voorop dus weg met al die nare nationale trots en gevoelens? Een overbodig Europees leger als tegenhanger van de NAVO? Een Europees OM die de justitiële dienst gaat uitmaken? Mediacensuur invoeren? Een EU die wel even zal gaan bepalen wat wel of geen nepnieuws is, het hun welgevallige nieuws de EU burger door de strot duwt en die de vrije pers op Ottomaanse wijze de mond snoert? Dat moeten we met z’n allen niet willen. Sommige van de opgesomde zaken staan helaas al in de steigers, de EU deugelites kan het namelijk allemaal niet snel genoeg gaan, daarom is het hoog tijd om aan de noodrem te gaan hangen. Een nadenkende NL’se burger weet dus wat ie moet gaan stemmen op 20 maart aanstaande!

   1. Duijndam

    Nee, Roughwood, de EU is een rechtsstatelijke waardengemeenschap die democratische landen bindt en verbindt en landen als Polen en Hongarije die richting fascisme bewegen probeert te corrigeren. Dat steun jij toch ook?

    1. Arie B

     Edit: én de Hongaarse cultuur probeert af te breken door geforceerd islamitische vluchtelingen/gelukzoekers e.d. naar binnen wil schuiven en daarom een hekel aan Orban heeft.

     1. Meriadoc Brandebok

      Welnee, men heeft de migrantenquota in het leven geroepen om de Zuidelijke lidstaten te ontlasten. Toen Orban zich tegen deze quota verzette bracht hem dat in conflict met Zuid en West. Maar zelfs toen hij zich niet aan de quota hield, zelfs toen hij een hek neerzette, zelfs toen hij de rechtsstaat genadrloos afbrak, werd hem door de EU de hand boven het hoofd gehouden.

      Waarom? Welnu, Orban had het geluk tot de christendemocratische familie te behoren en binnen de EVP houdt men elkaar altijd de hand boven het hoofd. Tekenend in dat geval is dat Orban Merkel steunde bij de Bondsdsgverkiezingen en Weber steunde als spitzenkandidaat van de EVP.

 8. koeiepoep

  Europese identiteit? Die kreet moet wel verzonnen zijn, achter een eu- buro. Een begin, van het totaal ontkennen van culturele verscheidenheid, ten bate van een groot grijs feodaal Europa. Persoonlijk ga ik voor diversiteit en tolerantie en wie daar niet in mee wil, gaat maar weg. Pyong Yan is mooi, in deze tijd van t jaar. Dààr hebben ze 1 identiteit.

  1. Aytas

   Waar wordt gezegd dat het eenheidsworst moet zijn? Ik ben het overigens helemaal met je eens hoor, diversiteit en tolerantie.

   1. koeiepoep

    1 Europese identiteit. Klinkt mij éénheidsworsterig genoeg in de oren. Best wel verwarrend eigenlijk. Maxima die zegt, dat de Nederlander niet bestaat, omdat we zo divers zijn, maar alle eu’ers zijn hetzelfde….

 9. Christina

  Ik ben een Nederlandse in hart en nieren, geboren en getogen net als mijn vele voorouders.
  Ik ben een inwoner van Europa maar ik ben en blijf een Nederlandse!

  1. Lugar

   +1

  2. Duijndam

   Dat is ook prima, Christina, als het maar een Nederland is dat stevig verankerd is in de EU.

 10. Tante Sidonia

  Artikel 2x gelezen!
  De linkse (Marxistische) elite nu plotseling met “gepeupel en klootjesvolk” in gesprek?
  Onvoorstelbaar!!!!!
  “Gepeupel en klootjesvolk” wordt 364 dagen over het hoofd gezien, dus……1 dag niet!
  Gevolg…………. de burger laat zich wederom belazeren!
  Zelfde als in vroeger DDR nieuws,…..
  constant “hun” (EU) nieuws herhalen, tot dat het “gepeupel en klootjesvolk” het gaat geloven!
  Alleen,….wat geloven?

 11. Duijndam

  Het is een betekenisvol gegeven dat jongeren relatief veel meer anti-Brexit en pro-Eu zijn.

  Wie de jeugd heeft heeft de toekomst.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.