Trump wil geldkraan naar Midden-Amerikaanse landen dichtdraaien

Guatemala, Honduras en El Salvador riskeren te worden gekort op de financiële hulp vanuit de Verenigde Staten. Dat liet Trump via een Tweet weten waarin hij ook melde dat er weer een karavaan vluchtelingen de Amerikaanse kant uitkomen. Via De Telegraaf.

Trump hekelt het feit dat de drie landen niets doen om de asielzoekers een halt toe te roepen, die op weg zijn naar Mexico om via daar de grens met de Verenigde Staten over te steken. Vanuit de optiek van Trump steunt hij op het moment landen die dus hun problemen afschuiven op zijn eigen land en daar heeft hij weinig trek in.

Wederom dreigde Trump om de grens met Mexico te sluiten om de asielzoekers tegen te houden. Dit dreigement werd geuit richting de Democrats en delen van de eigen overheid, die volgens hem de financiële middelen om een muur te bouwen, blokkeren.

Trump heeft zo’n vijf miljard dollar nodig voor de bouw van de muur, waarschijnlijk in ieder geval een deel er van. Ondanks dat de Amerikaanse overheid op het moment op slot zit vanwege de aanhoudende discussie over de begroting, probeert Trump zijn verkiezingsbelofte en het belang ervan, relevant te houden. Een reactie van de drie Midden-Amerikaanse landen en Mexiaco, is er nog niet, maar zal ongetwijfeld niet lang op zich laten wachten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Michael

  Verkiezingsbelofte was toch dat Mexico zou betalen? Dus het platleggen van de overheid is nergens voor nodig om zogenaamd ” een verkiezingen belofte na te komen”

  1. Duke

   Die muur moet er eerst komen. Mexico kan achteraf betalen.

 2. TD

  De geldkraan dicht naar Guatemala, Honduras en El Salvador,is een juist plan van Trump!
  Dat zal die hypocriete regeringen écht motiveren de vluchtelingenstroom daadwerkelijk
  tegen te houden,zo’n beetje het enige waar die corrupte landen gevoelig voor zijn, “geldstromen”.

  1. Mart

   Mooi dan kan de nederlandse regering e.a mooi dat gat opvullen….net als het deed bij de palestijnen. Oh wacht ff, die zuidamerikanen benne cristelijk….en pro Israel.Niet doen dus.

   1. TD

    Alles goed Kong?

 3. Crassus

  Dat dichtdraaien zou niet eens kunnen. De zaak zit op slot, zijn ambtenaren krijgen niet eens betaald. Die gaan voor. Om dan maar te stellen dat die het er voor over hebben is veel gevraagd.

  1. TD

   Crassus:
   Die kraan gaat open,landsbelang!

 4. Spaanse kok

  Quote :Trump heeft zo’n vijf miljard dollar nodig voor de bouw van de muur, waarschijnlijk in ieder geval een deel er van.
  .
  Er was overeenstemming tussen Democraten en Republieken voor 1,6 miljard.

  1. tomygun

   Yep en de deal zal zijn 2.5 miljard , zo FF wachten dus .

  2. Rosasolis

   @Spaanse kok. De “shut-down” van de regering in Amerika, en alle overheids instanties in dit land gaat gewoon door, nu al voor 3 weken, totdat de nieuwe Democratische regerings mederheid het Congres (2de kamer) het overneemt begin januari 2019.
   Trump zal nu niet meer zijn zin krijgen voor 5 miljard dollars voor het bouwen van een gigantische muur…terwijl hij het hele zorg- verzekering systeem wil vernietigen.
   Amerika is nu al failliet geworden onder de leiding van deze corrupte narcist-betweter.

 5. fusilier

  Trump is een schaakspeler langzaam maar zeker komt hij op zijn doel af, en toont zijn vastberadenheid. Die muur komt er, desnoods wordt hij gebouwd door zijn eigen militairen.

 6. Aytas

  ‘Vanuit de optiek van Trump steunt hij op het moment landen die dus hun problemen afschuiven op zijn eigen land en daar heeft hij weinig trek in.’

  Wat natuurlijk gelul is. Het Amerikaanse leger heeft jarenlang oefeningen in het echt op de bevolking van deze landen gehouden. Noam chomsky heeft dit in diverse interviews onderbouwd.

  Het westen glijdt af, waarheden worden ontkent, alles draait alleen nog om zichzelf en ondertussen polariseren de nep rechtse partijen de bevolking steeds verder. Mensen in de slachtoffer rol trappen erin. Bij 1 heeft hier ook een handje van.

  Het zijn zorgelijke tijden voor mensen die vrijheid liefhebben. Trump is een teken van de tijd, hij verschilt niet zo van Obama maar is nog egoïstischer.

  1. Sibvach

   🙂

   Het is omdat marco1 (respect) je vriendinnetje is anders had ik je zo hard aangepakt.

   1. Aytas

    Je hebt geen argumenten daarom kom je met zoiets. Wil je op een normale manier een discussie aangaan sta ik daar altijd voor open.

    1. Sibvach

     Er is geen beginnen aan, Aytas. Ik heb zo veel vragen over populisme, bruin rechts, Baudet, Trump, Afrika, geldstromen, wij die de broek niet kunnen ophouden, etc.

     Het is me gewoon te veel, beste Aytas.

     1. Aytas

      Ach ik zou zeggen begin met een boek van leonce ndikumana. Dan heb je het punt van een groot deel van de broek ophouden gehad. Overigens is dat natuurlijk sterk aangezet maar de bedragen zijn onvoorstelbaar groot. Daar worden heel wat bijstand van betaald

    2. tomygun

     Bootschappen tas,daar sta jij altijd voor open ?
     Oma vuilnisbelt zij juist je moet hem sluiten .
     Pas op Ernst komt er zo aan .

    3. Top

     En voor je neefjes! Maar, dat moet van pappa!

 7. Tante Sidonia

  Trump?
  Het wordt tijd dat Rutte een week met Trump mee gaat lopen! ( het liefst de hele 2e kamer).
  Misschien (?) leren ze dan dat begrip/ toegeven/chanteren/ etc,. de vernietiging van je zelf is!
  Maar…………… gaat niet gebeuren!
  De “sprookjes bubbles” Den-Haag, Hilversum en Grachtengordel ( Volkskrant, etc,.) gaan dit met 100000000% bestrijden!!!
  Stel je voor: moordende Moslims die vrouwen vernederden, verkrachten, de Nederlanders verachten, de sociale pot “leegvreten”, crimineel zijn, etc,…….. niet in je land binnen mag laten,……….dat kan toch niet!!! ( Volgens de Gutmensch)

  1. Aytas

   Weer klopt je informatie niet. Geeft niets hoor, je zet alleen jezelf waanzinnig voor schut bij mensen die wel begrijpen hoe geldstromen gaan. Laat me raden je bent rechts maar voor herverdeling? Dat soort volk hebben we eerder gezien en de rotzooi die ze achter lieten. We moeten niet weer aan jullie toegeven maar je een slag in het rondte laten werken zodat je jouw economische waarde gaat inzien. 14 uur per dag zoals in de rest van de wereld gewoon is.

 8. Eugenie de la Fleur

  In de senaat hebben de drmocraten de meerderheid. Dat zou genoeg moeten zijn voor een afzettingsprocedure. Waar wachten ze op?

  1. Onzin456

   Er komt nog wel wat meer bij kijken dan alleen het senaat hoor.

 9. Ome Wim

  Trump is in ieder geval meer doortastend dan dat laffe zooitje waar wij mee opgescheept zitten, die durft tenminste maatregelen te nemen om zijn land en de Amerikaanse burger te beschermen tegen gelukszoekers, uitvreters en criminelen die alleen op snel en gemakkelijk geld uit zijn en niet op de vlucht zijn omdat ze vervolgd worden.

 10. Ritter

  “Vluchtelingen”?
  ———————-

  Het zijn geen “vluchtelingen” maar illegale migranten die onder het mom van “vluchtelingen” de VS proberen in te komen.

  Mexico heeft de z.g “vluchtelingen” van de vorige karavanen al asiel aangeboden maar dat hebben de meeste illegalen geweigerd.

  Ondertussen loopt Midden-Amerika “leeg” richting VS omdat de Democraten weigeren de grens de effectief te beveiligen. Zolang de grens zo lek is als een zeef zullen de karavanen illegalen die worden georganiseerd door linkse “open grenzen” activisten blijven komen.

  Trump werkt hard aan een oplossing om de illegale massa migratie richting VS te stoppen ……………………ondertussen zitten de Democratische leiders als Nancy Pelosi heerlijk in Hawaï. Het interesseert haar kennelijk weinig om een oplossing te vinden voor de “shutdown”.

  “House Democratic leader Nancy Pelosi is spending the holidays vacationing in Hawaii, as a partial government shutdown grinds on with no resolution in sight.”

  1. Rosasolis

   @Ritter. Nancy Pelosi is inderdaad een hoog geplaatste Democraat. Maar haar officiele functie is alleen “speaker of the House”: de Congress (of de tweede kamer van Amerika).
   Het is voor zowel de Congress als de Senaat (eerste kamer) om te beslissen wanneer de Shutdown wordt afgelopen. Omdat de Democrate Party, en ook vele Republikanen niet akkoord gaan met Trump’s huidige wens voor 5 miljard dollars voor een muur, zal de Shutdown waarschijnlijk nog een aantal weken doorgaan. De Democrate Party heeft nu de meeste zetels in de Congress. Nogmaals, N. Pelosi heeft niets te beslissen in deze zaak, behalve haar persoonlijk stem in een parlement verkiezing.

 11. Ritter

  De drie Midden-Amerikaanse landen weigeren om de karavanen illegalen, die worden georganiseerd door linkse “open grenzen” activisten tegen te houden.

  Kennelijk willen deze landen op deze manier van deze mensen af. Dus eigenlijk dumpen deze landen deze mensen in de VS waar de Amerikaanse belasting betaler voor de kosten kan opdraaien.

  Deze illegalen kosten de Amerikaanse belastingbetaler veel geld……………..en ook zitten er veel criminelen bij. Zoals de leden van de beruchte bende MS13.

  Alleen al de illegale criminelen kosten de Amerikaanse belastingbetaler 1.4 Biljoen per paar aan gevangeniskosten.

  “The criminal illegal and legal immigrant population in prison is costing American taxpayers about $1.42 billion every year. The newest Government Accountability Office (GAO) report reveals the extent to which taxpayers are subsidizing the cost of incarcerating, feeding, and housing criminal illegal and legal immigrants.”

  Dan komen daar nog de kosten bij van onderwijs , ziekenzorg; huizing; enzovoort. Want verreweg de meeste illegalen zijn arm, vaak ziek en spreken ook geen Engels.

  Kortom, deze illegalen kosten vele Biljoenen die door de Amerikaanse belastingbetaler moeten worden opgehoest.

  Daarom wil Trump deze landen , die weigeren mee te werken aan het stoppen van de illegalen, geen hulp meer te geven. En gelijk heeft hij.

  1. Top

   Ik hoop, dat hij Europa niet overslaat! Een herijking, zou op zijn plaats zijn. Daarna het ‘kaf van het koren’ (lees; zacht gekookte eieren en realisten) scheiden en weer opnieuw beginnen. Op naar een wereld, waarin een ieder, zijn plaats weet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.