Twee linkse activisten dood door mogelijk zelf uitgelokte verkeersruzie

Geen categoriedec 28 2018, 16:00
Een ongeluk op de A10 die twee slachtoffers tot gevolg had, blijkt te gaan om Ronald Dooper (44) en Selena Jance (34). De twee zouden een automobilist hebben afgesneden die tegen de vangrail knalde en hen vervolgens van de motor reed. Via De Telegraaf en GeenStijl.
Beide waren doorgewinterde socialisten. Betrokken bij de FNV, pro-Palestinademonstraties, SP'ers, klimaat- en anti-racismedemonstraties etc.
Ze zouden een automobilist hebben afgesneden op de A10. De automobilist belandde hierdoor in de vangrail en wilde wraak nemen. Kennelijk reed men tussen de 100 en 130 kilometer per uur en werden er trappende bewegingen richting de auto gemaakt.
Wat de aanleiding voor de ruzie is geweest is vooralsnog onduidelijk. Zo zou het kunnen zijn dat het afsnijden al onderdeel was van de ruzie of dat dit juist voor de ruzie zorgde. Na het belanden in de vangrail was het voor de automobilist in ieder geval hommeles en ging hij achter de motor aan.
Wat dus wel vaststaat, als deze uitleg van het hele voorval klopt, is dat de motorrijders zijn doorgereden nadat zij iemand in de vangrail hebben laten klappen. Het is dan ook nog niet duidelijk of de automobilist ze daadwerkelijk probeerde te scheppen of juist tot stilstand wilde dwingen.
Kortom, een hoop onduidelijkheid die nog niet op opgehelderd kan worden voor de rechtbank over de automobilist heeft beslist en er beelden vrij kunnen komen van het hele voorval (als die er al zijn).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten