Verrassing! Klimaattop Katowice levert geen moer op

Geen categoriedec 16 2018, 18:00
De klimaattop in Katowice waar iedereen zo belangrijk over liep te doen, is op niets nieuws uitgelopen: 'Heel veel kleine stapjes maar geen nieuwe beloftes'. Dat meldt de NRC.
Ik meen dat er zo'n 150 regeringsvertegenwoordigers naar Katowice zijn gevlogen om in een soort free-for-all discussie te kijken hoe men nou eindelijk écht eens wat aan klimaatverandering kan gaan doen. Er waren zelfs duizenden mensen op de been die vonden dat er strengere klimaatregels moesten komen, las ik van hun zelf in elkaar geflanste bordjes en spandoekjes. Helaas biologisch-verantwoorde CO2-neutrale pindakaas, leverde weer eens geen zak op!
En waar liep het dan zoal op stuk? Nou je houdt het haast niet voor mogelijk maar kennelijk waren er een aantal landen die het nieuwe IPCC klimaatrapport weigerden 'te verwelkomen'. Na flinke discussie kreeg men die landen dan toch wel zo ver dat er in het rapport staat dat die landen 'hun waardering en dankbaarheid' uitspreken over het rapport. Is dát even fijn!
Verder zeggen diverse landen toe zich meer in te gaan zetten maar zijn zó zeker van hun zaak dat ze dat niet hoeven vast te leggen of te beloven, het gaat immers om vertrouwen. Nou dat geeft een mens hoop! Volgend jaar in september knapt men met z'n allen mooi met het vliegtuig naar de Verenigde Naties in New York, kunnen ze daar nog een keer bespreken hoe ze uit hun neus hebben lopen vreten terwijl ze ons proberen wijs te maken dat hier ook maar íets van terecht gaat komen.
Wat een totale grap.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten