Verrassing! Klimaattop Katowice levert geen moer op

De klimaattop in Katowice waar iedereen zo belangrijk over liep te doen, is op niets nieuws uitgelopen: ‘Heel veel kleine stapjes maar geen nieuwe beloftes’. Dat meldt de NRC.

Ik meen dat er zo’n 150 regeringsvertegenwoordigers naar Katowice zijn gevlogen om in een soort free-for-all discussie te kijken hoe men nou eindelijk écht eens wat aan klimaatverandering kan gaan doen. Er waren zelfs duizenden mensen op de been die vonden dat er strengere klimaatregels moesten komen, las ik van hun zelf in elkaar geflanste bordjes en spandoekjes. Helaas biologisch-verantwoorde CO2-neutrale pindakaas, leverde weer eens geen zak op!

En waar liep het dan zoal op stuk? Nou je houdt het haast niet voor mogelijk maar kennelijk waren er een aantal landen die het nieuwe IPCC klimaatrapport weigerden ‘te verwelkomen’. Na flinke discussie kreeg men die landen dan toch wel zo ver dat er in het rapport staat dat die landen ‘hun waardering en dankbaarheid’ uitspreken over het rapport. Is dát even fijn!

Verder zeggen diverse landen toe zich meer in te gaan zetten maar zijn zó zeker van hun zaak dat ze dat niet hoeven vast te leggen of te beloven, het gaat immers om vertrouwen. Nou dat geeft een mens hoop! Volgend jaar in september knapt men met z’n allen mooi met het vliegtuig naar de Verenigde Naties in New York, kunnen ze daar nog een keer bespreken hoe ze uit hun neus hebben lopen vreten terwijl ze ons proberen wijs te maken dat hier ook maar íets van terecht gaat komen.

Wat een totale grap.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Gerlos

  Hoe kan het toch dat mij dit niet verbaast, te veel landen die het allemaal anders willen of veel geld omdat ze het anders niet kunnen verwezenlijken, lagen die z.g.n. arme landen eens iets doen we geboorte beperking, zou een goede stap voorwaarts zijn.

 2. poldi

  West Europese landen, Nederland voorop, houden de schijn op dat er vooruitgang geboekt is. In feite is er niets wezenlijk bereikt. Duidelijk is dat de rest van de wereld gewoon op dezelfde voet doorgaat. Trouwens, zolang ook de EU economisch groei belangrijker vindt dan het klimaat blijft ook hier de uitstoot stijgen. Europese politici kunnen natuurlijk niet zeggen dat het overleg mislukt is en dat de klimaatdoelen nooit gehaald zullen worden. Stel je voor, dan zullen Nederlandse huishoudens met hun relatief minimale CO2 uitstoot de torenhoge prijs voor het Nederlandse beleid zeker niet meer willen betalen.

  De bedrieglijke houding van onze bestuurders zal zeker niet helpen integendeel, let maar op bij de komende statenverkiezingen in maart 2019. want die zullen een aardverschuiving teweeg brengen.

 3. Blue monday

  Wout, 27 jaren jong is maar wat blij dat er geen klap gebeurd…

  Zelfs zijn klimaatontkennende SGP-medestanders in zeeland zijn inmiddels, door een flinke portie eigenbelang, overtuig dat het helemaal verkeerd gaat.

  Maar ach…het zal mijn tijd wel duren en wellicht ook de tijd van Wout, dus laten we onze kop in het zand steken en aannemen dat de volkgende ijstijd ons uit de brand zal helpen.

  Een geruststellende gedachte.

  1. Floris

   Volgens diverse wetenschappers staan we kort voor een afkoeling door verminderde zonneactiviteit.

   1. Aytas

    Volgens heel veel wetenschappers is de aarde uit haar normale cyclus.

    1. C.A.Barstow

     Linkse kletsmajoor, je hebt de klok weer ergens horen luiden en weet niet waar de klepel hangt, maar het scheelt dat wij dat van jou gewend zijn.

   2. Lugar

    @Floris: Als ik de term ‘klimaatontkenner’ tegenkom weet ik meteen genoeg. In dezelfde geest wordt constant gegooid met ‘racisme’, ‘fascisme’, ‘xenofoob’ en ‘islamofobie’.

  2. Koos sssss

   Jij geeft de situatie heel precies weer. Heeft iemand een andere mening, dan wordt die gedemoniseerd als “klimaatontkenner” en verder speel je in op angst zoals: Dan loopt Zeeland onder water”.

   Inhoudelijk breng je niets, maar dan ook helemaal niets te berde. En dat is precies wat die klimaatalarmisten doen. Bij IPCC mag je alleen meepraten als je hun mening onderschrijft. Anders wordt je kaltgesteld.

   Het hele model is gebaseerd op computermodellen, die je ook nog kunt manipuleren. Wetenschappelijk is er geen bewijs. Er is wel veel “zie-je-nou-wel”. Gletschers smelten af. So what? Dat hebben ze wel vaker gedaan, toen er nog amper mensen waren.

   Wat wel zeker is, is dat er heel veel geld in omgaat. Windmolens, zonnepanelen, complete verbouwing van 90% van alle woningen in Nederland, enorme subsidiestromen etc.
   Er zijn dus veel machtige partijen, die een gigantisch groot belang bij deze vermeende global warming hebben.
   Als dat met een grove leugen gered moet worden, zal geen leugen te erg zijn.

   En zodra iemand het tegendeel bewijst, zorg je ervoor, dat die persoon wordt kaltgestellt. Alles voor de financial warming.
   Als dat gigantische belang door leugens

   1. Lugar

    @Koos: Hear, hear!

 4. C.A.Barstow

  Natuurlijk levert het niets op, iedereen die zich een beetje in deze materie verdiept weet dat al zouden wij geen gram Co2 de lucht in blazen die opwarming toch wel doorgaat zonder dat wij daar ook maar iets aan kunnen veranderen.
  We zouden het hooguit wat meer kunnen versnellen door nog meer oerwoud e.d. te vernietigen.
  Elektrisch rijden? de onzinnigheid ten top, die centrales stook je niet met water, die blazen honderden miljoenen kilo’s Co2 de lucht in, en dat dagelijks wereldwijd, laat je door die linkse smerige huichelaars niets wijs maken, het is alleen maar om de auto industrie en alles wat daaraan hangt opnieuw te spekken.
  De Aarde leeft, beweegt en veranderd voortdurend zonder dat wij daar ook maar iets aan kunnen veranderen.

 5. PMG

  Als die mevrouw met haar papier ‘forget fossil fuels’ nu eens even vermeld hoe ze daar is gekomen, en zelf even het gebruik van fossil fuels vergeet dan staat zij, zonder elastiek in haar onderbroek en plastic bril, gewoon in haar blote reet.

 6. Lugar

  “De klimaattop in Katowice is logischerwijze op de voorspelbare mislukking uitgelopen. China, India, Rusland, Turkije, USA, Brazilië en velen anderen doen niet meer mee. Blijft alleen een stukje EU over als klimaat melkkoe. Zonder klimaat resultaat.”

  Twitter: Gert-J. van Ulzen

 7. Lugar

  “Men heeft gesteld dat de aarde niet verder mag opwarmen dan twee graden en klimaatscenario’s suggereren dat we daar overheen zullen gaan later deze eeuw. Paniek, paniek. Maar die twee graden is vooral een hard politiek doel geworden; er ligt echter weinig wetenschap aan ten grondslag. En er is steeds meer bewijs dat de modellen waarmee men rekent ‘overgevoelig’ zijn voor broeikasgassen. Ze warmen sneller op dan het echte klimaat buiten, waar het uiteindelijk natuurlijk om draait.

  Deze belangrijke kanttekeningen spelen echter geen enkele rol bij de klimaatonderhandelingen. De onderhandelaars leven in hun gecreëerde virtuele wereld. Dit moet stoppen, want het kost veel tijd en geld en het levert niks op. Ja, een heleboel kosten voor de burger, die zelf aangeeft dat hij daar niet op zit te wachten. Maar uit zichzelf zullen de klimaatonderhandelingen niet stoppen. Er zullen meer Trumps moeten opstaan die zich uit het klimaatakkoord van Parijs terugtrekken.

  Volgend jaar verhuist het klimaatcircus naar Chili. Hoeveel mensen zullen daar op de fiets heen gaan?”

  Citaat: Marcel Crok – Telegraaf 18-12-2018

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.