Volkskrant dicteert: het argument ‘neem nou de Chinezen, nooit last van!’ mag niet meer!

Och gossie toch! Het idee van een ‘modelminderheid’ is kennelijk schadelijk voor Nederlandse migranten. Chinezen hebben stress door een te hoog gelegde lat, Marokkanen worden vergeleken met Chinezen en dat wil je ook niet. Wat een drama! Gelukkig is Reza Kartosen-Wong er weer om ons in goede banen te laten deugen. Via De Volkskrant.

Volgens mij ben ik tegen een prachtig doelwit aangelopen. Reza Kartosen-Wong mag lekker deugcolumnpjes schrijven voor De Volkskrant en die mag ik weer lekker op de zondagmiddag neersabelen, heerlijk!

Goed, het argument is iedereen haast wel bekend. ‘Neem nou de Chinezen hier, hoor je nooit wat over! Doen hun werk, bemoeien zich nergens mee, nooit last van.’ Iedereen snapt natuurlijk dat er heus wel eens een Chinees over de schreef gaat en je wok-gerecht laat aanbranden, dat hoort er bij. Het probleem voor Kartosen-Wong is echter dat Chinezen worden vergeleken met Marokkanen, waar Chinezen de hemel in worden geprezen en Marokkanen het onderspit delven.

Alle alarmbellen gaan dan al bij hem rinkelen want weet je wel waar je op zo’n moment mee bezig bent? Migranten opdelen in ‘superieure’ en ‘inferieure’ bevolkingsgroepen! Dat is al bijna rassentheorie en dus ben je bijna een nazi. Je kunt dan nog wel gaan mekkeren over dat het gewoon gaat over de verschillen tussen de Chinese en Marokkaanse cultuur die ze van huis uit hebben meegekregen, maar dat kan natuurlijk niet want het zijn eigenlijk Nederlanders!

‘Oh sorry Wout, dat wist ik niet!’ Nee! Niet genoeg! Je beschouwt ze namelijk óók nog eens als ‘productiemiddelen’ omdat je over hard werken begon en dus heb je ze ontmenselijkt! Hoe lééf jij met jezelf?! Zit je inmiddels al te huilen in een hoekje? Mooi! Tijd voor een trap na!

Wanneer je zegt dat hardwerkende migranten succesvol zijn en anderen falen, impliceer je daarmee dat dit mede door hun cultuur en afkomst komt! Dat betekent dus dat Marokkanen het aan zichzelf én hun cultuur hebben te wijten dat zij gediscrimineerd worden op de arbeidsmarkt! Daarmee neem je kansenongelijkheid in het onderwijs en op de arbeidsmarkt dus niet mee! Zo makkelijk kom je er niet van af!

‘Ja maar Wout, Chinezen beginnen toch vaak met familieleden een restaurant en springen bij vanuit heel het land om elkaars toko draaiende te houden? Daarmee creëren zij toch hun eigen kansen op de arbeidsmarkt en genereren zij toch kapitaal om hun kinderen naar goede scholen te sturen?’

Je leert het maar niet hè?! Door ons beeld van ‘de succesvolle Chinees’ en het geld waarmee de familie hun kinderen wil helpen, leggen wij wel zóvéél druk op die arme kindjes dat ze er helemaal aan onderdoor gaan! Wat een schandalige houding!

We hebben duidelijk nog veel te leren en mogen maar wat blij zijn met iemand als Reza Kartosen-Wong die het lot van de wok niet is toebedeeld maar onder de hoede van de Volkskrant zijn columns met pittige Szechuansaus mag overgieten. See you next week.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Dendermonde

  “Allereerst zorgt het concept van de modelminderheid voor een opdeling in ‘goede’ en ‘slechte’ migranten op basis van etniciteit en afkomst. In Nederland bijvoorbeeld in ‘goede’ Chinese Nederlanders en ‘slechte’ Marokkaanse Nederlanders. Dat komt dus neer op het aanwijzen van ‘inferieure’ en ‘superieure’ bevolkingsgroepen en riekt naar rassentheorie. En net zoals rassentheorie een excuus bood voor de afkeer en discriminatie van onder meer zwarte mensen en Joden, legitimeert het concept modelminderheid de afkeer en discriminatie van bijvoorbeeld Marokkaanse of Turkse Nederlanders.”

  Lijkt me geen speld tussen te krijgen. Het slaat opeen redenering die je op dit blog ook vaak aantreft. Joden behoren tot de goede minderheid en moslims tot de verkeerde.
  De racistische mentaliteit wordt echter niet bepaald door de doelgroep van discriminatie en vervolging maar door de zieke mentaliteit die er aan ten grondslag ligt.

  1. Duke

   ‘Goede’ of ‘slechte’ immigranten op basis van nationaliteit heeft niets met ras te maken, maar alles met hun gedrag. Doei, Ernst.

   1. Dendermonde

    De nazi’s vonden dat de Joden zich slecht gedroegen, Duke.

    Denk daar maar eens over na.

    1. Groeneveld

     Een Godwinnetje meer of minder maakt Ernst Dendermonde niets uit.

     Hoe is het linkse rukker: rijden de treinen naar het oosten alweer op tijd?

     1. Dendermonde

      Het argument kwam aan, en meer kun je in het inhoudelijk debat natuurlijk niet verlangen.

     2. Groeneveld

      Het argument kwam niet aan, sukkel. Integendeel, je maakte jezelf weer onsterfelijk belachelijk door je achterlijk en volkomen misplaatste Godwin.

      “…als een online-discussie maar lang genoeg duurt, trekt een van de deelnemers geheid een keer een vergelijking met de nazi’s of Hitler.”

      Bij jou hoefde het niet lang te duren: jij trok meteen al de Godwin-kaart. Je bent dan ook geen hoogvlieger, en in het debat trek je doorgaans aan het kortste eind.

     3. Dendermonde

      Als een argument u niet raakt is er geen reden om u buitensporig op te winden.

      Dat doet u echter wel.

     4. Groeneveld

      Ernst, ik was niet met jou in debat. Dus een argument van jou had bij niks te zoeken.

      Je stupide en onterechte Godwin-gebruik ergerde me. Op dezelfde manier label je alles als extreemrechts, racistisch en fascistisch en denkt daarmee de discussie in jouw voordeel te beslechten. Helaas heb je niet in de gaten hoe je je zelf voor schut zet in je onnozelheid.

      Een Godwin is altijd de makkelijkste manier om een opponent monddood te maken. Dat weet jij. Je moet je schamen om van zo’n drogredenatie gebruik te maken. Helaas ben jij niet in staat om je te schamen omdat je een psychopaat bent zonder gevoel of geweten.

     5. Dendermonde

      Ik probeerde slechts uit te leggen, meneer Groeneveld, dat racisme jegens bevolkingsgroepen, niet kan worden gelegitimeerd op grond van het feit dat een minderheid van die groep gedrag vertoont dat je niet bevalt.
      Godwin of niet, maar in die logica is het antisemitisme ook gelegitimeerd door te wijzen op een minderheid van Joden die ongewenst gedrag zou vertonen. Dat is wat de nazi’s deden en ze deden bovenal iets wat kenmerkend is voor racisme: ze generaliseerde deze individuele waarnemingen op de ganse groep en besloten dat Joden in zijn algemeenheid, als ras of etnische groep, niet deugden.
      U zult toch met me eens zijn dat we dit een abjecte manier van denken is?

     6. Troelstra

      Een leugentje meer of minder deert Kwispeltje ook niet. Jammer dat hij niet in zijn eerste leugen gestikt is.

    2. Top

     En daar waren en zijn, jij en je boerenfamilie het nog steeds over eens! Je herkent een antisemiet op lichtjaren afstand. Bruin hempje aan vandaag? Kwispedoor?

    3. Arie B

     En de problemen die bepaalde bevolkingsgroepen hier veroorzaken zijn ook uit de lucht gegrepen? Zeer verwerpelijk om een parallel te trekken met de nazi’s. Als je er niet van mag zeggen kun je beter journalist bij een van de msm-kranten worden. Na het pact zoeken ze misschien nog journalisten die louter een positief beeld kunnen scheppen van deze minderheid.

    4. Duke

     Die vergelijking gaat niet op. Wat de nazi’s deden met de Joden is totaal niet te vergelijken met plannen die politieke partijen in Nederland met Marrokaanse immigranten hebben.

    5. Marko

     De Joden hadden echter geen Statistisch aantoonbare oververtegenwoordiging in de criminaliteit. Zij hadden zich simpelweg de jaloezie van de Duitsers op de hals gehaald door succesvolle zakenmensen te zijn in een land in crisis. Marokkanen zijn wel oververtegenwoordigd in de criminaliteits statistieken en het feit dat de gemiddelde Nederlander er onderhand wel een beetje klaar mee is heeft naar mening ook niet echt veel te maken met het feit dat ze slimme zakenmensen zijn. Denk daar maar eens over na.

   2. Troelstra

    Wat dacht je van opvoeding en karakter? Die mentaliteit van de Noord-Afrikanen is er veelal en daar komt helaas geen presteren van, maar slechts parasiteren.

    En niet je afkomst, maar je toekomst is een toetsingscriterium. En met zo’n zieke Noord-Afrikaanse (arbeids)mentaliteit zijn de toekomstverwachtingen niet hoopvol. En helaas is dat niet uit hun hoofden te rammen. Die cultuur past gewoon niet bij ons.

 2. Arie B

  Ons linkse media liep al mijlenver op dit pact vooruit. Alles wordt hier al beter voorgespiegeld/voorgelogen tegenover de lezertjes die vooral empathie en medelijden moeten voelen. Als het een verdachte met een bepaalde achtergrond is wordt dat om politieke redenen verzwegen terwijl dat bij andere minderheden weer niet gebeurd. Het is om te kotsen, het blijft om te kotsen en kán niet intact blijven op deze manier. Het wordt niet meer gepikt. De bereidwilligheid om eraan mee te betalen is al negatief inmiddels.

 3. Floris

  De ene minderheid veroorzaakt veel overlast (Marokkanen blinken erin uit) en de andere niet (Chinezen bijvoorbeeld).

  Dat zijn feiten.

  Maar links heeft het niet zo op dat soort feiten.

  1. Arie B

   @Floris: ik zat ook te googlen over blogs die anti-Chinezen, anti-Duits, anti-indonesisch etc.zijn. De sentimenten tegen de moslim-immigranten zijn zeker geen denkbeelden of op racisme gebaseerde meningen. Het is oorzaak-gevolg. Ze komen stelselmatig in alle verkeerde lijstjes voor. Het beleid is er nu op gericht om de lijstjes dan maar niet meer te maken of in de doofpot te stoppen. Dat is anti-democratisch en olie op het vuur!

   1. denktenk

    Je eigen lijstje maken……… Opsporing verzocht……

 4. Janna47

  Het is nu eenmaal zoals het is!
  Als je de verschillende kleine minderheden in ons land bekijkt, dan is dat zo.
  Niks racisme of discriminatie.
  Van Chinezen heb je meestal geen last, of eigenlijk helemaal niet. Italianen, Spanjaarden etc. geen last.
  In geringe mate wel van Antillianen, en in grote mate van een groep moslims, die het voor zichzelf verpesten en dus een slechte naam opbouwen, dat verzinnen wij niet, dat komt door hun gedrag!
  Dus nogmaals niks racisme of discriminatie….het ligt zo lekker makkelijk voor in de mond hé?

 5. tomygun

  Een groene tax van 2,50 op iedere krant om ontbossing tegen tegaan .

 6. Floris

  @ Arie & Janna: helemaal met jullie eens.

  Als zelfs Diederik Samsom tot de conclusie komt dat het monopolie op straatterreur bij Marokkaantjes ligt dan valt eigenlijk niet te begrijpen waarom linkse columnisten en andere linkse warhoofden dat nog steeds (tegen beter weten in) onder het tapijt proberen te schoffelen.

  Wat denken ze er mee te bereiken?

  1. Arie B

   @floris: mij ook een raadsel. Bii sommigen heeft het alles met hun achtergrond te maken (op te maken uit hun on-Hollandse namen). Misschien is het ook totale naïviteit, misschien zijn het broodschrijvers die stroop om de mond van hun bazen smeren, misschien zijn ze sowieso tegen alle realisme (als jij voor ben dan ben ik tegen).
   Ik denk persoonlijk dat het vooruitgeschoven pionnen van een (s)links politiek correcte dwangbuiseconomie zijn. In bijvoorbeeld het boek van Balkenende las ik dat het bewust beleid van de PvdA was op cruciale posities (hoge ambtenaren, universiteiten, omroepen, kranten) mannetjes te positioneren die de maatschappij moeten influencen. Als die personen vervolgens invloed op beleid en aannamebeleid laat krijgen, heb je binnen de kortste keren een verziekt apparaat. Dat is wat we nu zien in de media, op universiteiten, op burgemeestersposten etc.etc.

   1. Floris

    “In bijvoorbeeld het boek van Balkenende las ik dat het bewust beleid van de PvdA was op cruciale posities (hoge ambtenaren, universiteiten, omroepen, kranten) mannetjes te positioneren die de maatschappij moeten influencen. Als die personen vervolgens invloed op beleid en aannamebeleid laat krijgen, heb je binnen de kortste keren een verziekt apparaat. Dat is wat we nu zien in de media, op universiteiten, op burgemeestersposten etc.etc.”
    ————————————————————————–
    Dat is sowieso een feit.

 7. TheresaGeissler

  Oké, van de Chinezen heb je inderdaad helemaal geen last: Ze hebben wel degelijk hun eigen cultuur, maar zijn zo wijs, die niet op dringen.
  Gelukkig maar ook, want als ze dat wèl zouden doen, verwed ik er wat onder, dat wij, Nederlanders, er binnen de kortste keren minder welwillend over zouden denken:
  Het is in feite de overtreffende trap van de Oost-Europese, zeker van de Russische cultuur: Collectivisme, ijzeren discipline: Zeg maar dag met je handje tegen elke neiging tot individualisme; iedereen is zich terdege bewust van zijn eigen functie binnen welk soort samenleving dan ook, hetzij van staatswege, hetzij vanuit de familie-clan: Die van goed functionerend schakeltje-in-het-geheel.
  Moet je liggen. Ik weet bijna zeker, dat het 99,9 procent van alle Nederlanders níet ligt.
  Dus is het dan ook vrij zinloos om ze een voorbeeldfunctie toe te dichten omdat ze bv. “zo consequent streng zouden handelen naar de Islam (de Oeigoeren) toe.”

  Oké, ben ik tot dusverre hier nog niet tegengekomen, maar elders des te heviger.

  Wat ik hier maar mee wil zeggen: Laten we blij zijn, dat ze het kennelijk in zich hebben, zo geheel hun eigen ding te doen, want verschillende culturen laten zich zelden of nooit goed vermengen, ook in dit geval niet.

 8. marco1

  Er gaat altijd wel iets fout bij die chinees van de frietzaak aan de overkant. Is het niet dat er ipv een xl-frikadel een gewone word geleverd dan is het wel net de laatste keer dat op de patat oorlog de curry en uitjes zijn vergeten. Altijd wel wat met die lastpakken.

 9. Christina

  A: een marokkaan is geen Nederlander en zal het ook nooit worden!
  B: inderdaad ligt dat aan de `cultuur` van een marokkaan die is namelijk verrot

  1. Troelstra

   En aan een rotte boom kunnen enkel rotte vruchten groeien.

   1. Lugar

    @Troelstra: Inderdaad, als de input verrot is dan is de output dat ook. Zelfs wanneer iemand van naam veranderd.

 10. Lugar

  Compleet mesjoche.

 11. Siemien

  Neem nou onze gezellige dubbele nationaliteiten poppenkast, nooit geen last van toch?

  1. Lugar

   @Siemien: Soms lees ik de VK wel eens, ik lees alle soorten couranten en behoud het goede! 😉

 12. sjun

  Misschien is het naast een cultuur en opvoedingskwestie ook een IQ kwestie? Of mag ik dat niet zeggen?

  1. Siemien

   Kappen nou hoor, dat gezeik dat je alles op een weegschaaltje moet leggen moet stoppen..

  2. Dendermonde

   Natuurlijk mag Sjun dat zeggen. Vanwege onze vrijheid van meningsuiting mag je al je racistische lulkoek overal op het internet nederplempen.

 13. Mariposa78

  Mijn hoop voor de toekomst is deze, hoe mensen van andere culturen
  willen integreren.
  Zoals b.v. Hindoes en Chinezen etc… datgene willen doen om succesvol
  te zijn en ook doen wat goed voor hun is.
  Dit zou ook voor de islamieten het geval moeten zijn?
  Helaas is dat niet zo, hoe komt dat nou?
  Onwil? geloof? wie het weet mag het zeggen.

  1. IJsbrand Koudvuur

   Mariposa78 schreef:

   “…Mijn hoop voor de toekomst is deze, hoe mensen van andere culturen
   willen integreren.
   Zoals b.v. Hindoes en Chinezen etc… datgene willen doen om succesvol
   te zijn en ook doen wat goed voor hun is…”

   Chinezen en Hindoes integreren bar slecht! Zij blijven bij hun eigen tradities, familie en klantenkring. En willen zo weinig mogelijk met de autochtonen te maken hebben. Uitzondering daargelaten. (En nee, ik doel niet op de adoptie-resultaatjes uit de jaren 80 en 90).
   Bovendien zal intergratie van andere culturen en volkeren uiteindelijk de doodsteek zijn voor het echte Nederlandse volk!

   “…Dit zou ook voor de islamieten het geval moeten zijn?
   Helaas is dat niet zo, hoe komt dat nou?
   Onwil? geloof? wie het weet mag het zeggen…”

   Welke islamieten? Dat is nogal een ruim begrip.
   Maar voor hun geld het zelfde principe als de hindoes en Chinezen… bij elkaar blijven hokken…

   1. Mariposa78

    Eng kereltje dat je bent, ik hoor je hakken al tegen elkaar klappen en zie het rechter armpje automatisch al omhoog schieten.
    Brrr eng mannetje.

 14. Roelette

  Wel eens een tigermom met hoofdbedekking gezien die haar prinsje tot grote prestaties wist te krijgen? Nou dan!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.