Volkskrant heeft oplossing voor geboorte-explosie in Afrika: meer welvaart!

De Volkskrant heeft een leuk, interactief artikeltje over geboortebeperking, waar je kunt schuiven met wat balkjes en je kunt zien wat het effect zou zijn, toch heeft de krant een andere oplossing…

Je wordt eerst wat informatie verteld over de geboorte-explosie die ons staat te wachten en kunt wat Twitter-reacties zien waar concrete voorstellen als ‘steriliseer gewoon heel Afrika’ worden geëtaleerd.

Vervolgens wordt je in de positie van wereld-dictator gezet en mag je met wat balkjes lekker schuiven om te kijken wat je massa-sterilisatie-plannen voor effect zouden hebben op de wereld. Daarna kun je nog even de grootste boosdoeners specifiek aanpakken en dan gaan we weer verder met de les.

Want wat blijkt nou, volgens de Volkskrant gaat het allemaal wel over, gewoon meer economische groei en welvaart en dan krimpt de bevolking vanzelf! Het feit dat dit óók weer negatieve gevolgen met zich meebrengt, laten ze voor het gemak maar even achterwege. Hypocriet, want toen ik de balkjes van Afrika en Azië op 1 zette, werd mij wél uitvoerig verteld wat dit allemaal voor gevolgen zou hebben.

Zo’n geboorte-explosie die wordt ingedamd ná een flinke welvaartsgroei, betekent namelijk dat er ineens véél meer mensen zijn in een relatief rijk land die dus eerder de middelen hebben om dat land te verlaten! Het liefst natuurlijk naar een plek waar het minder druk is. Mag u raden waar dat zal zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. Ries

  Hoewel de Volkskrant iets stelt dat niet mijn mening is, zou ik ze ginds aan willen moedigen om te beginnen de handen uit de mouwen te steken. Van niks komt niks.

  1. Aytas

   Weleens in Afrika geweest? Idioten die geen idee hebben waar ze het over hebben en toch de oplossing hebben. Als jij net zo hard werkte als het gros van de Afrikaanse bevolking had jij helemaal geen tijd om je achterlijkheid ten toon te spreiden.

 2. Gerlos

  Condooms of te wel kapothjes is het eerste wat nodig is bij deze mensen en geen FOK premie of te wel welvaart.

  1. Duke

   Condooms hebben ze, maar ze willen het niet gebruiken.

 3. Aytas

  Natuurlijk is dat de oplossing. Wat denk je dat ervoor gezorgd heeft dat Europeanen minder kinderen krijgen? Proletarius. Het woord proletarius betekent in het Latijn een man die niets anders bezit dan zijn kinderen (proles). Dat betekent dat je van die kinderen afhankelijk bent voor je oude dag. Dat is in Afrika realiteit voor de meesten.

  Waarom Europa daar niet aan wil is de afhankelijkheid. Het niet in staat zijn om dat toe te geven zegt genoeg.

 4. Dreverhaven

  De dubbeltjes en kwartjes voor de missie zijn hier ook debet aan. De missionarissen zelf hebben ook niet stil gezeten. En de Paus is falikant tegen geboortebeperking, dat is goed overgekomen daar.

 5. RPML

  Als je weet dat 7 van de 10 kinderen hun 18e niet zullen halen, maar je kinderen wel je oudedagvoorziening zijn, is in de basis de gedachte dat welvaart de beste geboortebeperking is in 2 generaties wel te bereiken en zullen de gezinnen kleiner worden.

  Er zijn echter 2 grote problemen:

  – De oneindig grote corruptie in Afrika
  – Afrikanen leven, wellicht door hun omstandigheden, ‘bij de dag’; ze kijken en denken niet verder dan morgen. Geef je ze vandaag 2 daglonen, dan komen ze morgen niet opdagen. Sla je een waterput en krijgen ze die in eigen beheer, dan is hij na een jaar drooggevallen; geef je als rijke blanke boer je personeel als ‘dank je wel’ de boerderij met land, een jaar later groeit er geen plantje meer.

  1. Floris

   “ze kijken en denken niet verder dan morgen. Geef je ze vandaag 2 daglonen, dan komen ze morgen niet opdagen.”
   —————————————————————————
   Klopt.

   De mentaliteit deugt gewoon niet.

   Het was niks, het is niks en het wordt ook nooit wat. Hoeveel ontwikkelingshulp je er ook inpompt, het maakt geen enkel verschil.

  2. cmsuijkerbuijk

   Niet alleen in Afrika. Ook in Indonesië is de mentaliteit zo. Men heeft een hele andere kijk op het leven.
   Vele voormalige koloniën zijn redelijk georganiseerd zelfstandig geworden, Maar zodra de kolonisator de hielen had gelicht, braken er opstanden uit om wie de macht in handen zou krijgen, al dan niet met het nodige bloedvergieten, maar altijd met de vernietiging van de economie, daarbij een handje geholpen door de belabberde arbeidsethos. De gedachte was, dat als men eenmaal maar eens zelfstandig en onafhankelijk zou zijn, men niet meer hoefde te werken. Dódelijk voor een economie en een land, dat vooruit wil komen. Tel daar de enorme corruptie bij op en je krijgt het resultaat wat nu in vele voormalige koloniën en overige ontwikkelingslanden te zien is. Maar tja. Het makkelijkst is natuurlijk om het westen hiervan de schuld te geven. Waarom gaan Afrikanen die hier zo’n commentaar op het westen hebben, niet terug naar hun land van oorsprong, om dáár hun moederland te helpen zich te ontwikkelen en te ontworstelen aan de eeuwige ontwikkelingshulp, die echter totaal geen ontwikkelingshulp is, maar een, voor het westen, boetedoening voor hetgeen aan de inlandse bevolking is aangedaan. Ik vermoed echter, dat zij niet teruggaan om hun land- en rasgenoten te helpen, omdat het leven hier zo prettig is. Zij moesten zich dus (en daar bedoel ik diegenen mee, die het westen van alles en nog wat beschuldigen over wat er mis is met en in Afrika, maar zelf helemaal geen initiatief nemen) h-e-l-e-m-a-a-l kapot schamen!

   1. Floris

    +++++

   2. Duijndam

    “Ik vermoed echter, dat zij niet teruggaan om hun land- en rasgenoten te helpen, omdat het leven hier zo prettig is.”

    Uiteraard heeft dit gebral niets met racisme te maken.

    1. Groeneveld

     Het is een geheel terechte opmerking van Suijkerbuijk, die inderdaad helemaal niets met racisme te maken heeft. Als loepzuivere racist zijnde zie jij namelijk overal racisme waar dat niet is.

     1. Duijndam

      Er bestaan geen menselijke rassen, Groeneveld. Als je dat begrip toch gebruikt om Afrikaners te diskwalificeren ben je een racist.
      Mooier kan ik het niet maken

     2. Groeneveld

      Nee zeiksnor, Suijkerbuijk heeft het ook over landgenoten.

      Bovendien bestaan rassen wel, daar hebben we al tig keer dezelfde discussie over gehad. En alle keren verdween je o een gegeven moment omdat je vastgeluld was.

     3. Duijndam

      Groeneveld, ben je beneveld ofzo? Suikerbuik heeft het wel degelijk over mensen rassen en die bestaan eenvoudig niet.

      Googel wat. Verder kan ik je niet helpen.

     4. cmsuijkerbuijk

      Natuurlijk bestaan er menselijke rassen. Tenminste: Als het Marokkaanse “ras” bestaat volgens de Rechtelijke Macht (en dan hebben we het dus over een nationaliteit), dan is er geen énkele reden, om te ontkennen, dat er rassen bestaan op basis van kleur en zelfs met meer reden. Een ras heeft namelijk bepaalde lichamelijke kenmerken, maar een nationaliteit niét. Ik kan wél Marokkaan worden (de gruwel bij de gedachte alleen al), maar blijf blank en totáál anders van uiterlijk en doen en laten, dan de geboren Marokkaan, Toch zijn we dan beiden Marokkanen. Maar een Oosterling, Rus, Neger, Maori, Pigmee of Indiaan zal ik nooit kunnen worden, omdat het hier lichamelijke kenmerken betreft. Waarmee ik, voor alle duidelijkheid, geen énkel waardeoordeel vel over deze mensenrassen. Ik ben verre van een racist en mij zijn alle “kleuren” even lief, maar het zijn wél “Mensenrassen”. Hoe hypocriet links daar ook over denkt en met wát voor verwrongen “uitleg” men ook komt want: Als nationaliteit = ras; Kleur = ras!!!
      Verder is het wel dégelijk zo, dat men anders over werken denkt, dan de westerling. Waarom zijn dan al die voormalige koloniën na hun onafhankelijkheid én de tot op vandaag miljarden hulp, totaal in elkaar gestort? Zelfs het verplaatsen van de maakindustrie naar Afrika, toch écht goedkope arbeidslanden, heeft men niet op grote schaal aangedurfd vanwege dat probleem , maar is voornamelijk naar Azië gegaan.
      En wat betreft Nederland en Afrika. Daar hebben we voornamelijk slaven gehaald (Nooit goed te praten en in en in slecht), maar deze slaven werden wél aangeboden door ofwel Arabieren, dan wel mede rasgenoten negers dus, die hier ook een aardig centje mee verdienden. Was dat aanbod er niet geweest, dan had de slavenhandel nooit zo kunnen floreren, dánk zij Arabische en Afrikaanse slavenhandelaars. Wie weet, stamt Aytas wel af, van zo’n Arabische of Afrikaanse slavenjager. Wié zal het zeggen.

     5. fockingworst

      @ernst duijndam stelt er zijn geen mensenrassen , maar rascisme bestaat.

    2. Beukman

     Geen racisme; eerder kortzichtigheid en naïviteit van Suijkerbuijk.

     1. Duijndam

      Oké, de aantijging van racisme neem ik terug, die van onnozelheid houd ik staande.

    3. Bosche draak

     Wijzen op instelling, welvaart en cultuur heeft inderdaad niks met ras te maken.
     Ik ben verheugd dat u dat ook zo ziet.

     1. Vabis

      Het is mij een raadsel dat die zakkenwasser van een Duijndam hier nog steeds wordt getolereerd met zijn racisme gelul en tegelijkertijd verkondigen dat rassen niet zouden bestaan.

   3. Beukman

    De briljante Surinamer Anton de Kom schreef het al in 1934 in “Wij, slaven van Suriname”, en hij citeerde sarcastisch Nederlanders die klaagden dat de slavernij was afgeschaft:

    De neger is lui en Suriname kost ons alleen maar geld.

   4. Aytas

    Jij moet je kapot schamen dat je toegang tot zoveel kennis hebt en dit is wat je beweert. Marcus garvey werd al tegengewerkt door Hoover, openbare documenten en Hoover erkende het belang van een onstabiel Afrika voor westerse welvaart. Openbare documenten waar ook jij inzage in kunt verkrijgen. Zoveel domheid etaleren is lachwekkend. Wegkijken maakt niet dat het niet bestaat. George kennan erkende hetzelfde. Jij gaat het tegendeel beweren van de groten der aarde mijn god hoogmoed.

    1. Siemien

     Het is de schuld van Afrika Aytas, het is ab-so-luut de schuld van Afrika daar kan jij onderuit op geen enkele manier behalve dan gaan schelden tieren over domme mensen, het is de schuld van Europa, bladiebladiebladiebla

     1. Aytas

      Geen argument. Hoover erkende het George kennan erkende het het is compleet financieel onderbouwt door oa leonce ndikumana James boyce en uneca. Wat lul je toch dom man.

     2. Siemien

      Zie daar komt de “dom man” kaart uit de mouw..
      Wat bevestig jij mijn gelijk.

  3. Aytas

   Voor de komst van de blanke ging het prima in Afrika. Misschien zou je je eens in de geschiedenis moeten verdiepen. Waarom wij bepaalde kennis niet hebben in Afrika. Dat over die 2 dagloner is onzin.

   1. Siemien

    Tuurlijk Aytasje tuurlijk ging het prima voordat de blanken kwamen, jij was er immers bij toch?

    1. Bosche draak

     Uiteraard mr Siemien
     U weet wel
     “We wuz kangs und sheet”

 6. Ries

  Fijn Tas,

  Weer wat geleerd. Proletarius. Nu weet ik ook waar het woord proletariaat vandaan komt. Dat is dan het volk dat van de kinderen leeft. Hoe meer kinderen, hoe meer kinderbijslag. Nu gaan zich voor mij de geheimen openen. Als ze ginds eens op zouden houden zich afhankelijk van kinderen op te stellen en zich gemeenschappelijk op een welvarende toekomst te storten, dan zou het er al heel anders uit zien. Maar om nog wat saillante detals toe te voegen: Een kennis van mij is arts. Was ooit zo’n deuger, die naar Afrika ging om die ame mensen te helepen (waarom kunnen ze dat verdikkeme zelf niet?). Hij moest eens naar de bank. Guess what? Geen personeel te zien, wel veel herrie die vermoedens in een bepaalde richting dreef. Na het openen van enkele deuren, ligt daar die hele meute een orgie met elkaar te bedrijven. Is dat jouw zo geliefde Afrika Tas?

  1. Aytas

   Nee hier gaat het fantastisch, daarom jank je hier altijd. Afrikaans geld nodig om je te kunnen redden en nog een grote bek. Doe eens een bent na .

   1. Siemien

    Heb jij eigen Afrikaans islamitische beksmoelharses wel eens bekeken Aytas.

    Flikker aub op met jou gejank hier steeds..manwijf hou toch eens op..

  2. marco1

   “Ligt daar de hele meute een orgie met elkaar te bedrijven” ik weet niet hoe het u in de oren klinkt maar mij als het beloofde land.

 7. C.A.Barstow

  Een algehele sterilisatie, dat zou beter op zijn plaats zijn.

  1. Duijndam

   Zou Barstow dat van regeringswege willen afdwingen?

   1. sjun

    Hint Willem hier op socialistische praktijken die vanaf de jaren dertig in ons buurland en in Zweden plaatsvonden?

    1. Duijndam

     Ik weet niet waar Barstow op doelt, sjun. Vrolijk word ik er in elk geval niet van.

    2. Aytas

     Socialisme sjun? Wat is volgens jou de definitie van socialisme ? Heeft het ooit bestaan of is het een rechts frame dat onder het mom van socialisme gewoon conservatief was? Erg benieuwd waar arbeiders ooit de macht over productie middelen hebben gehad. Geloof wel dat het kansloos is gezien de menselijke natuur. Lenin en Stalin waren gewoon conservatief ten opzichte van het tsarenrijk was er geen verschil.

     1. Siemien

      Aytas wat is volgens jou de definitie van de definitie van jou zuigstraalverhaal..

 8. Siemien

  De Deugmensjes vallen ongetwijfeld over elkaar heen

  1. Lugar

   Iedere reacties aan het adres van dat volk zorgt voor hernieuwde adem…

 9. Heras

  Als alle leiders in Afrika de helft van hun rijkdommen zouden besteden aan hulp voor hun bevolking dat is alle armoede daar bestreden. Voorbeeld; toen saddam hoessein werd opgepakt bleek hij 4 paleizen te hebben, maar het volk crepeerde in de ziekenhuizen.
  Ik denk dat de bevolkingsdichtheid niet echt een probleem is maar de leiders doen niets om de economie op te krikken. Ze bestrijden het geweld niet noch de corruptie . En wij maar geld storten zonder te controleren waar het naar toe gaat. Om er later vervolgens achter te komen dat er geld achterover gedrukt is.

  1. sonar

   Nog meer van die bedelreclame op de TV het is al decenia s lang een bodemloze put ,het enigste wat zou helpen is zelf voorzienend zijn.

 10. JanKlaasen

  Enige…

 11. JanKlaasen

  Ik bespeur weer weinig kerstgedachten bij de reageerders…

 12. jean meeus

  Volgens de klimaatalarmisten zou, door de ‘opwarming’ van de Aarde, de kwaliteit van de sperma van de man afnemen.
  Hoe komt het dan dat er in Afrika (toch een warm gebied) overbevolking is?

 13. nienke

  Meer condooms!!!!!, mag schijnbaar niet van de Paus.

  1. Lugar

   En die moet je weggooien en dat geeft weer vervuiling…

  2. Rosasolis

   @nienke. In Frankrijk zijn nu condooms gratis verkrijgbaar, voor zowel mannen als vrouwen, via de huisarts. Dit is een nieuwe wet in Frankrijk. Die ieder land kan invoeren.

 14. Rosasolis

  Onderwijs is het allerbelangrijkste antwoord… En vooral hoge onderwijs voor vrouwen.
  In deze 21 ste eeuw met zoveel problemen in de wereld, moeten mannen en vrouwen eindelijk beseffen dat we een man-vrouw maatschappij ben, die elkaar moeten helpen en steunen. Met gelijke rechten, plichten en kansen voor zowel vrouwen als mannen. En zorgen dat door onderwijs dat er meer talent boven komt om Afrika te redden. Niet alle vrouwen willen kiezen voor een leven als huishoud slavin, en vele kinderen baren, boven hun kennis dat zij van hun onderwijs hebben gekregen.
  Rabbi Jeshua (Jesus) schreef aan alle vrouwen dit boodschap:
  Jullie vrouwen die onvruchtbaar zijn of geen kinderen willen baren:
  jullie zijn nodig en waardevol om het evangelie (onderwijs) door te geven.
  Hierdoor de boodschap van Jeshua voor onderwijs! Nogmaals mijn oude boodschap
  vanuit mijn na-oorlogs kindertijd in Winnipeg, Canada gedurende de 50er jaren.
  Nogmaals de enige redding van onze planeet is nu in de handen van wetenschappers…
  zowel vrouwelijk als mannelijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.