Walgelijke gele hesjes verklaren MKB de oorlog: winkels geplunderd, massaal ingrijpen van politie vereist om boel enigszins in de hand te houden

Het is dieptriest, maar zo gaan extreemlinkse gekken helaas nou altijd te werk.

Zoals te verwachten viel is het vandaag weer eens compleet uit de hand gelopen in Frankrijk. In de hoofdstad Parijs werden minimaal 335 mensen gearresteerd. Dit om “te voorkomen” dat de betogingen van de #gelehesjes zouden “uitlopen op gewelddadigheden.” Let wel, het werd wel degelijk gewelddadig. Zo werden er winkels geplunderd aan de Champs-Élysées.

Volgens staatssecretaris van Binnenlandse Zaken Laurent Nuñez waren er aan het begin van de middag al zo’n 31.000 Gele Hesjes op straat. Zoals vorige week vonden er vervolgens botsingen plaats tussen de politie en de ‘betogers.’ Alleen in de morgen zouden er al bijna 440 mensen gearresteerd zijn in het hele land, waarvan het meerendeel dus in Parijs.

De ‘betogers’ roepen dat zij er voor de gewone man zijn en tegen het grootkapitaal van de multinationals en hun vrienden in de regering. Maar is dat wel zo? Neen.

De schermutselingen zijn in verscheidene ‘avenues’, ook op de beroemde Champs-Élysées, uitgebroken. Betogers slopen beschermingswanden die winkels voor hun zaak hebben gezet om schade te voorkomen. Toeristische attracties in stad zijn de hele dag dicht… Betogers rukten de houten schotten die het winkelcentrum Publicis Drugstore moesten beschermen, los om barricades van te maken. Anderen probeerden er brand te stichten. Publicis Drugstore was eerder al het doelwit van ‘casseurs’ (brekers), zoals de vaak in het zwart gehulde plunderende vandalen worden genoemd.

Laten we eerlijk zijn: het gaat hier gewoon om hooligans.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  E*treemlinkse knokploegen. Tuig van de bovenste plank. Men zou hen beter een rood hesje kunnen aantrekken. De Rode Hesjes.

 2. Spaanse kok

  Gaat het over een grote groep relschoppers?
  Jazeker.
  Zijn het extreem linkse gekken?
  Vrees dat dit Michael logica is.

  1. Aytas

   Ik sta ook compleet verbaasd. Zijn ze hier op DDS toch gewoon herverdelers die een zondebok hebben?

 3. Eugenie de la Fleur

  Maar maar maar… ik dacht dat het helden waren. Ze werden hier op DDS opgehemeld

  1. Spaanse kok

   Ja, ho, kijk, wacht even.
   Er wordt geplunderd en brand gesticht, dat zijn linkse eigenschappen(vindt Michael)
   Ze zijn tegen een regering, dat zijn veel reageerders (die denken rechts te zijn) ook.

 4. Aytas

  Een van de voormannen van de gele hesjes in Frankrijk, Jean-François Barnaba, verschijnt deze dagen overal in de media om te vertellen hoe slecht het allemaal gaat in zijn land. Dat is zijn goed recht, al ontdekte een Franse tv-zender dat Barnaba het zelf zo slecht nog niet heeft. Na enig speurwerk bleek hij al tien jaar maandelijks 2600 euro per maand te verdienen, zonder daar iets voor te hoeven doen.

  Waarom ze nu ineens links zijn is mij een raadsel. De meeste van hun standpunten lees je hier toch ook constant. Of is het wat ik al eerder zei, nep rechts.

 5. J.Rademaker

  De plunderaars uit de bekende hoek zien een mooie kans maar om nu al die betogers dan maar weer in een hoek te zetten is heel kort door de bocht.
  Is wel goed overheidsargument en als de media meedoen zijn we dus weer monddood.

 6. Raveltje

  Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn.
  Ze hadden beter Le Pen kunnen stemmen die ook jurist is.
  Bij onschuldigen de boel vernielen werkt alleen maar averechts.
  Maar goed wanneer de regering niet doet naar belofte aan het volk krijg je rellen

 7. Ritter

  De media trekken partij voor Macron. Dat was al tijdens de verkiezingen zo en ook nu nog.

  Veel media zien Macron nog steeds als de grote Anti-Trump die het tegen Trump opneemt.

  Dus steunen ze hem en maken de Gele Hesjes zwart in de media.

  1. bifbof

   Och ze kunnen schrijven wat ze willen , misschien zijn het huurlingen die het vuile werk opknappen , wie weet . wat telt lijkt het : veel mensen zijn die Macron spuugzat . en ja ik ben het daar mee eens . Konden we Rutte ook maar lozen , desnoods ook zo.

  2. Spaanse kok

   Goede avond Ritter.
   Wat vindt u van Trump zijn tweet met de tekst: Chanting “We Want Trump!”

   1. Ritter

    Spaanse kok

    Waar Trump zeer succesvol is met zijn beleid …………………..is het tegendeel waar voor Macron.

    En dit ondanks dat Macron ( de grote globalist) door de media word gesteund en Trump door dezelfde media dagelijks word gedemoniseerd.

    Dus geen wonder dat de mensen een “Trump” willen als President van Frankrijk.

    1. Spaanse kok

     Arme Ritter.
     Hij gelooft Trump, die beweert dat de gele hesjes in Frankrijk zongen: We want Trump

    2. Meriadoc Brandebok

     Macron is evident succesvol in zijn beleid. Zijn beleid is bovendien voordelig voor Nederland dat baat heeft bij een economisch sterk Frankrijk.

     Toch lijken de hervormingen van Macron zich uit te gaan betalen. Het Franse statistiekbureau Insee verwacht in het laatste kwartaal van dit jaar een stijging van de koopkracht van 0,4 procent. De totale toename van de koopkracht zou daarmee dit jaar uitkomen op 1,6 procent.
     – (Bron Nu.nl)

     1. Groeneveld

      Je bent hardleers Guus. Waar het om gaat is dat het grootste deel van het volk op geen enkele wijze profiteert van die toename van koopkracht. Integendeel, ze worden nog verder uitgeknepen en demonstreren om te overleven. Net als in Nederland.

     2. Meriadoc Brandebok

      De situatie in Nederland en Frankrijk is op geen enkele wijze te vergelijken.

      Mooi artikel in Elsevier: “Knieval Macron maakt Frankrijk niet per se beter”. Als Macron er niet in slaagt de nodige hervormingen door te voeren, slaagt niemand er in.

  3. Aytas

   In de krap twee jaar dat Trump nu in het Witte Huis verblijft heeft hij al ruim veertig hooggeplaatste ambtenaren en stafleden moeten vervangen omdat ze al dan niet vrijwillig zijn vertrokken.

   Geen wonder dat de man 6 keer!! Failliet is verklaard.

   1. Groeneveld

    Vier keer, zwetser.

 8. Hank

  wat heeft Trump hier nu iets mee te maken?
  Trump is de eerste verstandige president en dat kan links niet verkroppen

 9. Dendermonde

  Ik zie dat er op DDS grote verwarring heerst over de vraag waar de Gele Hesjes politiek-ideologisch moet worden gepositioneerd.

  1. Groeneveld

   Voor jou is het toch volstrekt duidelijk Ernst: jij hebt ze al lang geframed als linkse, socialistische onderbuikers in hun strijd tegen het grootkapitaal. Of ben je vanmiddag van mening veranderd?

  2. Siemien

   Nee hoor Erns.t helemaal niet, je bent aan het hoekjes drijven!

 10. Job Jansen

  Geweldig die gele hesjes, omdat de overheid het land naar de k.l.o.t.e helpt, helpen ze de overheid. Helaas moeten de middenstanders het ontgelden. Ze kunnen beter de overheidsgebouwen aanpakken.

  1. Siemien

   Tja mensen zijn boos op de linkse kliek en wat je ziet is dat de linkse kliek er alles aan doet om de gele hesjes te demoniseren..

   1. Dendermonde

    En de linkse Gele Hesjes eisen op hoge toon linkse hervormingen van de linkse kliek.

    Verwarrend allemaal.

    1. Siemien

     Nee hoor Erns.t onzin wat jij zegt, mensen met gele hesjes zijn gewoon boos en er dient naar deze mensen geluisterd te worden.
     De hoge toon waar Erns.t het over heeft, is de normale toon die mensen naar jaren van onderdrukking, belastingverhogingen, accijnsverhogingen, premieverhogingen, werkloosheid, open grenzen etc etc laten horen.
     Uiteraard is er bij Erns.t alles aan gelegen om structureel tegendraadse reacties te plaatsen zonder het over de inhoudt te hebben..

     1. Dendermonde

      In het artikel worden de Gele Hesjes aangeduid als ‘extreem-linkse gekken’. Is Siemien het met die kwalificatie eens?

 11. tomygun

  Ja het is makelijk om een hesje aantedoen en een masker op
  de mensen krijgen de schuld de daders zoals een antifa of
  gelukzoekers die van het moment gebruik maken niet dus .
  Maar die Macroni is inmiddels flink aangebrand .

 12. Rosasolis

  Er werd verteld op de radio 4 nieuws dienst eerder vandaag dat het nu aanzienlijk rustiger gaat met de gele vestjes. Geen extreem aanvallen meer, en aanzienlijk minder demonstranten in Paris dan een week geleden. Het zit immer in het heetbloedige Franse karakter, al door vele eeuwen, dat als je als burger oneens met het beleid van de regering bent, dan moet er een revolutie komen. Het was een bloedbad in de 18de eeuw met de Franse Revolutie, honderd- duizenden werden onthoofd door de guillotines. Je kunt die ongelovig wrede instrumenten zien in verschillende Franse museums. Misschien waren die Franse relschoppers uit de 18de eeuwen de eerste communisten? Nederland heeft nog steeds afstammeling van de eeuwen eerder Hugonault Protestanten, als van de vreselijke 18de eeuw Franse Revolutie. Enkele jaren geleden waren er grote problemen in provincie Quebec, Canada. Hoewel de helft van dit provincie is engels talig is. Toen de oproerkraaiers voor geen enkele reden, dreigden voor “onafhankelijkheid” voor een nieuwe natie “Quebec”, moet de politie ingrepen…terwijl velen vluchten naar Toronto of Ottawa, of naar andere plaatsen. Ook vele Fransen die meer als Canadees voelden verlieten Quebec. Toronto is nu de grootste stad van Canada. Dus niet meer Montreal. Voor de goede orde: Canada is
  officieel een 2-talige land. Kinderen worden opgeleid met zowel Engels als Frans.

 13. Koos sssss

  Je bent lid van antifa…. je trekt een geel hesje aan. En onder die dekking ga je met gelijkgestemde antifa-vriendjes de stad “verbouwen”.

  Dat brengt de kwetsbaarheid van de beweging ook aardig in beeld.

  Waarbij overigens gezegd, dat een revolutie zelden zonder grof geweld verloopt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.