Walgelijke gele hesjes verklaren MKB de oorlog: winkels geplunderd, massaal ingrijpen van politie vereist om boel enigszins in de hand te houden

Geen categoriedec 08 2018, 20:00
Het is dieptriest, maar zo gaan extreemlinkse gekken helaas nou altijd te werk.
Zoals te verwachten viel is het vandaag weer eens compleet uit de hand gelopen in Frankrijk. In de hoofdstad Parijs werden minimaal 335 mensen gearresteerd. Dit om "te voorkomen" dat de betogingen van de #gelehesjes zouden "uitlopen op gewelddadigheden." Let wel, het werd wel degelijk gewelddadig. Zo werden er winkels geplunderd aan de Champs-Élysées.
Volgens staatssecretaris van Binnenlandse Zaken Laurent Nuñez waren er aan het begin van de middag al zo'n 31.000 Gele Hesjes op straat. Zoals vorige week vonden er vervolgens botsingen plaats tussen de politie en de 'betogers.' Alleen in de morgen zouden er al bijna 440 mensen gearresteerd zijn in het hele land, waarvan het meerendeel dus in Parijs.
De 'betogers' roepen dat zij er voor de gewone man zijn en tegen het grootkapitaal van de multinationals en hun vrienden in de regering. Maar is dat wel zo? Neen.

De schermutselingen zijn in verscheidene 'avenues', ook op de beroemde Champs-Élysées, uitgebroken. Betogers slopen beschermingswanden die winkels voor hun zaak hebben gezet om schade te voorkomen. Toeristische attracties in stad zijn de hele dag dicht... Betogers rukten de houten schotten die het winkelcentrum Publicis Drugstore moesten beschermen, los om barricades van te maken. Anderen probeerden er brand te stichten. Publicis Drugstore was eerder al het doelwit van 'casseurs' (brekers), zoals de vaak in het zwart gehulde plunderende vandalen worden genoemd.

Laten we eerlijk zijn: het gaat hier gewoon om hooligans.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten