Wanneer de dopamine op is: Samantha de Jong wil niet langer ‘Barbie’ spelen

Samantha de Jong (29) ook wel bekend als ‘Barbie’ is terug in Nederland na een verblijf in een Schotse afkickkliniek. Ze heeft laten weten niet langer als Barbie door het leven te willen gaan en vierde haar thuiskomst door een aantal selfies op Instagram te plaatsen. Tevens verschijnt binnenkort een nieuw Story artikeltje waarin ze in verband wordt gebracht met ‘Barbie’. Oh de ironie! Net als zoveel andere plastic meisjes kennen we haar van de wulpse foto’s waarin ze de illusie van schoonheid opdringt aan haar volgers. Met dikke ladingen verf en andere kunstmatige middeltjes probeerde ze jarenlang te verdienen. En waarvoor eigenlijk? Voor een aantal artikeltjes in de roddelpers of een dopamine high door de duizenden likes op Instagram?

In ieder geval is het goed te lezen dat ze zich wil gaan focussen op haar herstel en haar kinderen. Dat is natuurlijk een veel beter idee dan decadente verhalen organiseren. Om haar relatie met Barbie enigszins te verbloemen heeft ze in ieder geval haar haren geverfd, lekker bruin-rood. Het is jammerlijk om te zien hoe de huidige popcultuur mensen aanmoedigt om zichzelf helemaal kapot te maken en voor lul te zetten voor een beetje geld. Naast Samantha de Jong zijn er zoveel andere Instagram verslaafde meisjes, die dagelijks een berichtje moeten plaatsen om high te worden van de likes. En laffe mannen maar likes geven, stop daar eens mee gasten. Neem bijvoorbeeld het voorbeeld van Amanda Lee, een instafamous modelletje dat uren van haar dag besteed aan het maken van foto’s. En haar curves zijn inderdaad opmerkelijk, maar of je daar als mens gelukkig van wordt wanneer je het uiterlijk inzet als verdienmodel is maar de vraag. Zo zegt de moeder van Lee:

”She still gets anxious, there’s a lot of pressure to keep up with daily posting and people tend to be critical of your looks. She gets overwhelmed. There’s a side of Amanda that no one sees.”

Amanda Lee


Dit bericht bekijken op Instagram

laundry day @fashionnova

Een bericht gedeeld door Amanda Lee (@amandaeliselee) op

Het leven van reality stars gaat dus niet over rozen. Iedereen is extreem kritisch op ze en om heel eerlijk te zijn roepen mensen, die op basis van decadente foto’s geld verdienen dat ook over zichzelf af. Hun doelgroep bestaat immers uit mensen die enkel voor hun eigen genot kijken naar het uiterlijk van de ander. Logisch dus dat de genotszoekers kritisch zijn. In een poging de concurrentie met andere sterretjes aan te gaan doen ze alles. De foto’s worden pikanter en cosmetische ingrepen liggen voor de hand. Want net iets strakkere borstjes kunnen je zomaar wat extra likes en dat felbegeerde contract bij een of ander schildersbedrijfje regelen. Het is geld verdienen aan onzekerheid, jaloezie en hedonisme. Dat de menselijke kant van het verhaal, zoals Samantha de Jong laat zien, ondergesneeuwd zijn moge duidelijk zijn.

En wat gebeurt er dan als je als man Amanda Lee zou gaan volgen op Instagram? Dan krijg je elke dag een nieuwe pikante foto en houd je dit soort vreemde verdienmodellen in stand. Dat wil je eigenlijk niet, dus vergeet de dames online even en kijk om je heen op straat. Het is immers veel leuker een meisje in het echt te spreken dan te fantaseren op dergelijke maakbaarheidsidealen. Maar er is meer. Volg je Amanda Lee, dan krijg je als man diezelfde dag nog tal van andere volgverzoeken van dopamineverslaafde meisjes, die ook willen dat je hun gure hobby gaat financieren. Probeer het maar het eens, je zult versteld staan. En het allerergste voor meisjes die zich focussen op deze business is wel dat de tijd hun grootste vijand is. Elk jaar worden ze een jaartje ouder, elk jaar komen er rimpels bij en neemt de onzekerheid toe.

Daarom wensen we Samantha veel succes met het vinden van betekenis in het leven en veel gelukkige momenten met haar gezin. Dat is waar het leven echt om draait.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Meester Kong

  LoL

 2. AS210854

  Aan de foto te zien, is er nog steeds kets mis met deze vrouw.

 3. Lugar

  Dat puilen met die lippen, is dat mode? Ik zie het wel eens vaker en het is net alsof ze zijn volgestort met siliconen.

  1. Top

   Als het dan toch moet en ze zetten mij daarvoor een pistool tegen mijn slaap, ga ik toch liever voor deze zielepoot, dan Sylvana S. Maar alleen met een pistool, want zonder vecht ik, tot ik erbij neerval.;-)

   1. Lugar

    @Top: Nu heb je het wel héél duidelijk neergezet Topper…

    🙂

 4. Gerlos

  Wanneer is de volgende rel van deze patiënt

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.