XTC-bendes proberen scheikunde- en chemiestudenten te ronselen

Nederland wordt steeds meer het Silicon Valley van de Xtc-productie in Europa. De vraag naar kennis neemt ook binnen de criminele circuits enorm toe. Steeds meer criminelen schijnen studenten scheikunde en chemie proberen te ronselen op universiteiten. Dat meldt The Post Online.

Vooral Gelderland wordt flink op de korrel genomen door criminele recruiters opzoek naar pientere Heisenbergjes die wel een zakcentje kunnen gebruiken. Volgens de burgemeester van Westervoort is er zelfs geen haast geen schooldirecteur te vinden die onbekend is met dit fenomeen.

Een echte oplossing is er nog niet. Men overweegt om de studenten te wijzen op de gevaren van het in zee gaan met criminelen middels lespakketten. Of dat genoeg zal zijn moet nog maar blijken.

Scheikunde- en chemiestudenten hebben, als ze een beetje talent hebben, de banen praktisch voor het uitzoeken. De stap om het criminele circuit in te gaan is daarmee dan ook een stuk onaantrekkelijker. De vraag is natuurlijk ook nog op welke manier dergelijke criminelen de studenten over proberen te halen. Wordt er van de studenten verwacht dat ze het hele proces van begin tot eind opzetten, of zou een ‘handleiding/boodschappenlijstje’ voor de productie van Xtc ook voldoende zijn? Bij het eerste is de drempel natuurlijk véél hoger vanwege het gevaar voor eigen leven van de student in vergelijking tot het tegen betaling opstellen van een dergelijk lijstje waar de criminelen zelf mee uit de voeten kunnen.

In potentie gaat het hier om 126.000 scholieren en studenten die benaderd zouden kunnen worden door de criminelen. Het probleem behoeft dus echt een structurele oplossing en niet een houding van ‘een lespakketje is voldoende’.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. C.A.Barstow

  Door bezuinigingen hebben de heren in Den Haag de politie met een ernstig personeelstekort opgezadeld, daarbij komt dat ze in Den Haag altijd voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten met als gevolg dat politie mensen veel te weinig betaald krijgen, niemand wil voor een fooi dit werk doen terecht natuurlijk.

 2. Svetlana

  De oplossing voor dit probleem is meer islam. Europa moet volledig islamiseren en ieder vrouw zou verplicht over straat met een burka moeten gaan. Daardoor zullen de aantal verkrachtingen in dit land drastisch afnemen. Wanneer vrouwen zich gedragen en hun schoon niet naar de buitenwereld tonen zullen mannen zich niet verleid voelen. En de meest belangrijk van alles is dat Allah dit wil en wij moeten ons allemaal houden aan de voorschriften van Allah en de profeten

 3. tomygun

  Enst kutspel duikt weer even in een andere rol
  als landverader .

  1. tomygun

   Allaf en de proleten ja toch?

   1. Svetlana

    Ik reageer uitsluitend onder de naam Svetlana

    Domme jongen 🙂

    1. robroy

     doe maar niet ernst

 4. Suuse

  Svetlana….wat heeft islamitisering hier mee te maken?

 5. Heinz

  Het betaalt goed. Dat zie je aan Narcos of Breaking Bad. Voor je het door hebt zit je er middenin. Met een boekhout diploma kom je er niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.