AfD-leden mogen gratis Schindler's list bekijken: trieste poging Duitse bioscoop om AfD in verkeerd daglicht te zetten

Geen categoriejan 05 2019, 14:00
Met een morele verhevenheid waar je u tegen zegt, bood een Duitse bioscoop AfD-leden aan om, op Internationale Herdenkingsdag van de Holocaust (27 januari), gratis de film Schindler's List te komen bekijken. Dat meldt De Telegraaf.
De reden hiervoor is, zo zegt de bioscoopeigenaar, dat 'veel leden van AfD de gruwelen van de Holocaust trivialiseren'. Nu valt daar voor sommige kopstukken van de AfD wel wat voor te zeggen, maar meneer scheert hiermee heel die partij over één kam. Weet je wie dat óók deed?!
Je hebt nu eenmaal te maken met beeldvorming en met zo'n stunt gaat het al snel niet meer om 'het bijbrengen van de ernst van de Holocaust' maar om de vergelijking van AfD met de nazi's. De theatereigenaar paste zijn voorstel in ieder geval aan zodat nu iedereen de film gratis mag komen bekijken.
Da's dan wel weer coulant, maar berust wel op een zeer trieste poging om een politieke partij in een hoek te willen drukken, waardoor hem dat nog letterlijk duur komt te staan ook!
De film is, ondanks de vele prijzen, niet geheel zonder controverse, maar blijft desondanks een bijzonder krachtige boodschap met zich meedragen. Bioscoopketen Vue vertoont de film op 27 januari in Nederland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten