AfD-leden mogen gratis Schindler’s list bekijken: trieste poging Duitse bioscoop om AfD in verkeerd daglicht te zetten

Alice Weidel is de grote vrouw bij Alternative für Deutschland (AfD). Bron: Olaf Kosinsky / Wikimedia Commons.
Foto: Alice Weidel is de grote vrouw bij Alternative für Deutschland (AfD). Bron: Olaf Kosinsky / Wikimedia Commons.

Met een morele verhevenheid waar je u tegen zegt, bood een Duitse bioscoop AfD-leden aan om, op Internationale Herdenkingsdag van de Holocaust (27 januari), gratis de film Schindler’s List te komen bekijken. Dat meldt De Telegraaf.

De reden hiervoor is, zo zegt de bioscoopeigenaar, dat ‘veel leden van AfD de gruwelen van de Holocaust trivialiseren’. Nu valt daar voor sommige kopstukken van de AfD wel wat voor te zeggen, maar meneer scheert hiermee heel die partij over één kam. Weet je wie dat óók deed?!

Je hebt nu eenmaal te maken met beeldvorming en met zo’n stunt gaat het al snel niet meer om ‘het bijbrengen van de ernst van de Holocaust’ maar om de vergelijking van AfD met de nazi’s. De theatereigenaar paste zijn voorstel in ieder geval aan zodat nu iedereen de film gratis mag komen bekijken.

Da’s dan wel weer coulant, maar berust wel op een zeer trieste poging om een politieke partij in een hoek te willen drukken, waardoor hem dat nog letterlijk duur komt te staan ook!

De film is, ondanks de vele prijzen, niet geheel zonder controverse, maar blijft desondanks een bijzonder krachtige boodschap met zich meedragen. Bioscoopketen Vue vertoont de film op 27 januari in Nederland.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

92 reacties

 1.   

  Het moet worden betwijfeld of je antisemieten overtuigt met beelden over de Holocaust. Die genocide was namelijk een triomf van het antisemitisme zonder weerga.

  Het is triest dat in Duitsland met het AfD het antisemitisme weer in opkomst is.

  1.   

   Rien Noppen:
   Niet in algemeenheid beuzelen!

   AfD-partijtop tevreden
   Binnen de AfD-partijtop wordt het oprichten van de JAfD toegejuicht. Volgens Beatrix von Storch, lid van de Bondsdag en het AfD-partijbestuur, zorgt deze groep ervoor dat ‘na de christenen nu ook de Joden in de AfD een stem en een aanspreekpunt hebben’. Bovendien laat de AfD hiermee zien dat zij zich serieus inzet voor ‘het behoud van onze Joods-christelijke erfenis’. Ook Erika Steinbach, het rechts-conservatieve voormalige CDU-Bondsdagslid, is enthousiast. “In de AfD is plek voor Joden

  2.   

   Het is triest dat in Duitsland met de binnenkomst van anderhalf miljoen moslims het antisemitisme weer in opkomst is en vaste voet onder de grond heeft gekregen.

   Het AfD heeft het beste met Duitsland, zijn bewoners en de nieuwe generaties voor.

   Het is dubbel triest dat de hufter Ernst Noppen de bal weer in het verkeerde doel probeert te schoppen.

  3.   

   Zomaar een vraag Rien Noppen, je noemt antisemieten, wie zijn dat eigenlijk.
   Noem in Nederland eens een groepering, die vlgs jou hier onder valt.
   Je noemt in Duitsland het AfD, maar noem eens iets in Nederland.
   Liep jij rond een uur of 12 ook mee, in Rotterdam (Erasmusbrug) leuk groepje,
   ik persoonlijk vindt twee keer de brug best wel pittig.

   1.   

    HendrikJan weet dat deze draad over het AfD gaat maar doet een wanhopige poging de aandacht ervan af te leiden.

    HendrikJan is zonder twijfel een moslimhater en daarmee wat mij betreft geen haar beter dan een antisemiet. Tuig dus.

    1.   

     “HendrikJan is zonder twijfel een moslimhater en daarmee wat mij betreft geen haar beter dan een antisemiet. Tuig dus.”
     ——————————————————————————
     Ernst Duijndam noemt iemand die hij in het geheel niet kent een antisemiet en tuig.

     Daarmee solliciteert Rien Noppen -een Palestijnen lover bij uitstek en ‘criticus’ van Israel- nu al weer naar een nieuwe ban.

     Met zijn ongefundeerde gescheld probeert hij de aandacht af te leiden van het feit dat zijn kritiek op Israel vele malen duidelijk antisemitische trekken vertoonde.

     1.   

      Groeneveld scheldt en schold mij regelmatig zonder grond uit voor antisemiet. Daarmee solliciteert hij opnieuw naar een ban. Het verklaart waarom hij regelmatig met een nieuwe nickname terugkwam, zonder iets geleerd te hebben.

     2.   

      Vrijwel iedereen op DDS heeft Rien Noppen (voorheen o.a. Simon Brouwenstein, Isolde, Ceteris Paribus, Code134, Ernst Quispel, Tengo Kawana, Duijndam en nog zeker een tiental andere nicks) al beschuldigd van antisemitisme omdat zijn agressieve uitlatingen over de Israelische politiek en het ongefundeerde vrijpleiten van de Palestijnenmaffia, alle reden en grond gaf om hem van antisemitisme te betichten. Dat heeft hij nimmer kunnen ontkrachten.

     3.   

      Ik tart Groeneveld een citaat van mij te geven waaruit antisemitisme blijkt.
      Dat heeft hij nog nooit voor elkaar gekregen en de trieste man gaat botweg door me van antisemitisme te beschuldigen.

      Akelige laster van een verwarde man.

     4.   

      Het gaat niet om een enkel citaat, sukkel. Daar kijk je wel voor uit. Het gaat om je stelselmatige uiterst negatieve, ongenuanceerde en veroordelende stellingname en uitlatingen jegens Israel en je permanente vergoelijkende opinie over de Palestijnenmaffia, ongeacht wat dit tuig uitvreet.

      Die volstrekt eenzijdige houding kan alleen ingegeven en gevoed worden door virulente Jodenhaat, anders had je ooit wel eens 1 keertje iets positiefs over Israel geschreven, hoe klein dan ook. Daar moeten wij echter nog voor de eerste keer op getrakteerd worden. Je bent een antisemiet in het diepst van je gedachten.

     5.   

      Helemaal mee eens, Groeneveld! Zodra er sprake is van onevenwichtigheid (dus zeer felle kritiek op Israël en begrip voor de Palestijnse jodenhaters) is al sprake van antisemitisme.

      Diezelfde vieze vuile bias zie je bij de Verenigde Nazi’s. Dat is inmiddels een antisemitische organisatie geworden waar moslimlanden geholpen door linkse schoften de dienst uitmaken.

    2.   

     Mijn vraag is toch best duidelijk.
     Dat jij daarop geen antwoord weet is ok, maar durf daar dan voor uit te komen.
     En voor de goede orde, je laatste twee regels passen bij Rien Noppen.
     Jij durft mij Tuig te noemen, ga je diep schamen Rien Noppen.
     En laat dit stukje, nooit aan je kinderen en of kleinkinderen lezen.
     Schaam je diep, Rien Noppen.

   2.   

    Nou dan weet je het HendrikJan rien noppes vindt jou tuig ??
    Het is beter deze trol geen aandacht te geven en als je daar toch mee bezig bent aytas ook maar negeren doe je zelf een lol zou ik zeggen

  4.   

   Overal in Europa, ook in Nederland, is het antisemitisme weer in opkomst.
   Niet door AfD, niet door populisme en/of (extreem) rechts, zelfs Joodse organisaties geven dit aan.
   Uit onderzoeken blijkt dat dit antisemitisme voortkomt uit de massa-import van, jawel, islam!

   1.   

    Het antisemitische AfD is toch geen moslimpartij?

  5.   

   Ik vind het behoorlijk discriminerend jegens moslims in Duitsland dat hen niet publiek gemaakt de kans geboden wordt om gratis Schindlers list te gaan zien.

 2.   

  Voor virulente Jodenhaat moet je ook in Duitsland vooral bij de Moslims en hun linkse Mekkabeffers zijn en niet bij AfD. Dus de uitnodiging is aan de verkeerde geadresseerd.

  Stem tegen Jodenhaat, stem tegen links en tegen de Islam, stem AfD.

  1.   

   Het is een bekend gegeven dat moslimhaters altijd de neiging hebben antisemieten de hand boven het hoofd te houden: antisemitisme van mede moslimhaters mag wel, antisemitisme van moslims niet.

   Een trieste dubbele moraal die te wijten is aan het feit dat het verwante vormen van racisme zijn

   1.   

    Daar gaat het niet om. Alleen AFD leden mogen gratis naar de film terwijl dat andere antisemitische schorem buiten de boot vallen.

    1.   

     Waarmee van Urk gelukkig uitspreekt de leden van de AfD te zien als antisemitisch schorem.

     1.   

      Rien Noppen, Lekker alles weer in een ander context gaan vertalen. Ik bedoel antisemieten die niet verbonden zijn met AFD. U weet wel het soort ”Joden aan het gas schreeuwers” op de Dam.

     2.   

      De ‘Joden aan het gas’ schreeuwers betreffen meestal roomblanke Feyenoordsupporters.

     3.   

      Tuurlijk schuif alles maar weer naar een andere richting om uw eigen antisemitische ban uit de socialistische hoek te beschermen. Doe je oogklepjes eens een keer af struisvogel.

  2.   

   De immigratie- en EU-kritische partij Alternatief voor Duitsland heeft aangekondigd dat zij campagne wil voeren om de EU te verlaten als de Unie niet verandert.

   1.   

    Ja TD, de anti-EU gevoelens nemen binnen heel Europa sterk toe. Veel prominenten zijn er stellig in dat de EU in zijn huidige vorm op de laatste benen loopt.

    Ik ben voor nauwe en hechte samenwerking op economisch gebied en voor het sluiten van verdragen die de landen ten goede komen. Ook open binnengrenzen zijn mogelijk als de buitengrenzen streng bewaakt worden, en de Euro kan blijven binnen het kader de Matheo Solution waarbij de economische verschillen tussen landen verdisconteerd wordt.

    Voor de rest: volledige eigen soevereiniteit voor alle Europese naties.

    1.   

     In de sterk geglobaliseerde economie is een hechte economische samenwerking niet goed realiseerbaar met een lappendeken van autonome staten. Dat beginnen ze nu in Engeland door te krijgen.

    2.   

     “Ja TD, de anti-EU gevoelens nemen binnen heel Europa sterk toe.”

     Bron?

     1.   

      Die bron bestaat niet, Meriadoc. In alle lidstaten van de EU is er solide steun voor de EU.

     2.   

      Vooral in het Oosten. Die ligt aan het subsidie-infuus.

    3.   

     Dat houdt in dat ieder land met een ander land een verdrag kan afsluiten dat van elkander verschilt. Lijkt mij zeer complex.

     1.   

      Dat houdt in, dat je maatwerk kunt leveren en geen verwaterde verdragen, waar iedereen zijn zegje over heeft gehad en “jouw” belangen al lang niet meer vertegenwoordigen!
      Ik hoef voor onze, Nederlandse, belangen geen Spaanse, Griekse of Cypriotische bemoeienis, als ik een (handels)verdrag met bijv. Singapore, Japan en de rest van de wereld af wil sluiten!

 3.   

  Ik denk dat de inkomende nieuwe Duitsers meer belang hebben bij deze film + tig andere bekende films!

 4.   

  Hebben ze hem al met aangepaste ondertiteling?
  Denk dat hun “nieuwelingen” de voorlichting veel beter kunnen gebruiken.

 5.   

  Smerige frame van Duijndam. Iedereen weet dat het antisemitisme in opgang is door het anti-joodse sentiment onder de moslims. Diverse moslimstaten zoals Iran zeggen onomwonden dat zij uit zijn op vernietiging van de staat Israel, ofwel de joden.
  Het is weer noppes met Noppen. Rien du tout.

  1.   

   @Gekko: Er is maar één oplossing…

   #negeren

   1.   

    Ze leren het maar niet af…zucht!!!

  2.   

   ‘Wie de trol voert houdt hem in leven’
   ~Lugar~

  3.   

   Volgens mij is het bij Rien Noppen alias Quispel nog steeds niet doorgedrongen dat een recente onderzoek van het Europees Bureau voor Grondrechten heeft aangetoond dat Links drie keer meer antisemitisme veroorzaakt dan rechts.

   1.   

    @van Urk: Volgens mij hou jij een trol in leven, een trol die wekelijks wordt geband en constant met een nieuwe naam komt. Een trol die willens en wetens reacties ontlokt zodat hij zijn spelletje kan spelen. Jij speelt zijn spelletje!

   2.   

    Van Urk is van zijn eerste leugen niet gebarsten en ik moet vrezen dat hij ook deze bewering niet kan onderbouwen.

    1.   

     Zoals voorspeld koos van Urk, een nare leugenaar, het hazenpad.

     1.   

      Ah, ah Waarom ben ik weer een leugenaar als dit onderzoek onlangs op DDS is verschenen. Ik neem aan dat u dat niet ontschoten is.

     2.   

      Dat ‘onderzoek’ is toen ook al ontkracht, zwetsmeier.

     3.   

      Kunt u dat onderbouwen dat deze onderzoek niet kloppend blijkt te zijn. Het Europees Bureau voor de grondrechten heeft in mei vorig jaar een start gemaakt met het onderzoek en in december de cijfers bekend gemaakt.

     4.   

      Kom om te beginnen eens met een objectieve bron, jokkebrok.

     5.   

      Kom eerst eens zelf een keer met een bron waarvan ik kan zeggen verrek onze Quispel heeft ditmaal groot gelijk. Google even naar -Europees bureau voor grondrechten antisemitisme- en u krijgt bronnen genoeg om te lezen.

     6.   

      @Urk
      Het trof mij aan de resultaten van het onderzoek vooral dat het zoeken is naar eenduidigheid, waardoor er uiteindelijk meer vragen worden opgeroepen dan beantwoord.
      Eén citaat volstaat ter illustratie:

      Regarding the category ‘someone else I did not know’ – which was selected by many respondents – this category was also often selected in combination with other categories. Around every tenth respondent chose
      ‘someone with a left-wing political view’ (16 %), ‘someone with Muslim extremist view’ (14 %), ‘an acquaintance or friend’ (12 %), ‘someone with a right-wing political view’ (12 %) or ‘work or school/college colleague’ (11 %) to describe the perpetrator, in addition to characterising the perpetrator(s) as ‘someone else I did not know’

      (p.53)

      Los hiervan is er de sterke maar onterechte associatie tussen het beleid van de regering in Israel en de in Europa woonachtige joden. Helaas worden de laatsten vaak aangesproken op wat er in Israel gebeurt, en uiteraard gebeurt dit niet zelden door moslims. Dat is beslist betreurenswaardig.

     7.   

      Beste Beukman, u steekt er tenminste nog de moeite voor om een volwaardig bron aan te wijzen. Aan Rien Noppen wordt men toch niet wijzer van. Die kerel loopt toch alleen maar te vooroordelen, te stoken en te jennen.

   3.   

    Waarom reageert men nog op Trollen ?
    Ik lees al geen reacties van de bekende namen maar als mensen erin blijven trappen en b.v. reageren op Ernst en anderen staan er nog pagina’s met onzin.
    Zonde, moet nu nog moeite doen om het zinnige eruit te halen.
    Wie denkt er nu wat te beginnen met reageren op Trollen, gelijk krijgen doe je niet en het lijkt een beetje op automutileren.
    Je krijgt zo de ergernis waar je zelf om vraagt.

    1.   

     Misschien moet Veteraan even het script van Lugar installeren. Dat is voor ons ook prettiger.

    2.   

     “Wie denkt er nu wat te beginnen met reageren op Trollen, gelijk krijgen doe je niet en het lijkt een beetje op automutileren. Je krijgt zo de ergernis waar je zelf om vraagt.”

     Hear, hear!

     Exact de reden waarom ik een script heb geïnstalleerd waar ze allemaal in zijn opgenomen, inclusief de nieuwe nicks die binnen twee reacties zijn ontmaskerd.

  4.   

   De overlevenden van de Holocaust zijn volgens links nu de agressors in het midden-oosten. Hoe ironisch.

  5.   

   De AfD is zonder twijfel antisemitisch en is toch echt geen moslimpartij, Gekko.

   Lees je wel eens een krant?

   1.   

    Trieste trolreactie, Noppen, ik kan niet anders zeggen. Ga jij maar met kleutertje Brandebok in discussie voortaan, dat is meer jouw niveau. Ik kan mijn tijd wel nuttiger besteden.

    1.   

     Je hebt dus geen inhoudelijke reactie meer, sukkel.

     1.   

      Dat hoeft ook niet ernst we gaan jou negeren .

    2.   

     Waarom reageert men nog op Trollen ?
     Ik lees al geen reacties van de bekende namen maar als mensen erin blijven trappen en b.v. reageren op Ernst en anderen staan er nog pagina’s met onzin.
     Zonde, moet nu nog moeite doen om het zinnige eruit te halen.
     Wie denkt er nu wat te beginnen met reageren op Trollen, gelijk krijgen doe je niet en het lijkt een beetje op automutileren.
     Je krijgt zo de ergernis waar je zelf om vraagt.

   2.   

    AFD probeert in vergelijking met Linkse en moslimpartijen wel vriendschappelijke connecties te onderhouden met de Joodse staat Israel. Leest u wel eens een krant.

  6.   

   [email protected] rien noppes alias ernst en nog veel meer nick’s
   IS EEN JODENHATER BIJ UITSTEK
   negeren zoals [email protected] al zegt en aytas erbij doe er je voordeel mee

   1.   

    @edoc431: Negeren is inderdaad de oplossing. Mijn punt daarbij is dat wanneer je wel op de trol reageert je dus ook meewerkt aan het in stand houden van zijn aanwezigheid. Als je dat doet kun je ook niet klagen, het immers eigen schuld.

 6.   

  Natuurlijk weer die linkse morele betweterij en verhevenheid, ik ken geen enkele Duitser die zich niet diep tot in het merg schaamt voor wat er in WWII door de Duitsers aan misdaden gepleegd is.

  1.   

   Volgens AfD-voorman Alexander Gauland heeft Duitsland het recht heeft trots te zijn op de prestaties van Duitse soldaten in twee wereldoorlogen.

   Hoezo schaamte, Barstow?

   1.   

    Om heel Europa te kunnen veroveren is dat militair gezien een prestatie.

    1.   

     De heer van Urk heeft de nazi’s kennelijk ook hoog zitten.

     1.   

      Waar staat dat dan droplul. Begrijpend lezen is niet uw sterke kant.

    2.   

     Dat houdt in dat ieder land met een ander land een verdrag kan afsluiten dat van elkander verschilt. Lijkt mij zeer complex.

     1.   

      Maar als dat dan wél maatwerk voor jouw eigen land is, mag het voor mij best wel complex zijn.

    3.   

     Hoofdzakelijk werd strijd geleverd met de burgerbevoking. Onderdrukking, represailles, arbeidsdienst, oppakken van Joden. Als je dat bedoelt met prestatie?

     1.   

      Nee dat bedoelen de linksmaffers om alles weer wat niet links is in een ander context te gaan zetten wat rechts namelijk zegt of beweert. Ik heb niks met extreem-rechts maar toch begrijp ik de uitspraak van Alexander dat de Duitse wehrmacht militair gezien, superieur waren in vergelijking met die van de Fransen of de onze. De gebeurtenissen erom heen is weer een ander discussie.

   2.   

    U begrijpt dat er een verschil is tussen Duitse soldaten en nazi’s?

    1.   

     Inderdaad. Gelukkig zijn er ook nog linkse mafketels te vinden, die vinden dat gesneuvelde Duitse soldaten net zo goed herdacht mogen worden tijdens de dodenherdenking. Volgens eenvandaag lag het draagvlak op 58 procent.

    2.   

     Ja, hoewel veel soldaten ook nazi’s waren. Er waren, voor zover mij bekend, weinig Wehrmachtsoldaten die zich verzetten tegen het nazi-regime.

     Waar het hier om gaat dat een voorman van het AfD en de heer van Urk het in hun hoofd halen de militaire prestaties van de Wehrmacht met bewondering dan wel trots te roemen.

     1.   

      Nou over het trots zijn van onze leger tijdens de meidagen werd anders te weinig over gesproken. Terwijl dat best wel mag. Het gaat om militaire prestaties -o.a. blitzkrieg-. Het is knap dat het Duitse leger andere legers heeft overrompeld. Zelfs een oorlogsdeskundige kan dat niet ontkennen.

     2.   

      Oskar Schindler was trouwens ook een nazi en was in 1938 agent bij de Duitse Abwehr en informatie doorspeelde aan het Duitse leger dat kon helpen bij een eventuele invasie tegen Tjechie.

     3.   

      @Rien Noppen

      Zover u bekend inderdaad. Misschien voortaan iets nakijken voor iets te roepen.
      Al vanaf 1938 werd er binnen de Wehrmacht verzet gepleegd tegen het regime. De afkeer werd daarna steeds groter.

 7.   

  Welk woord hoort hier niet thuis?

  AfD
  Vogelpoepje
  Geschiedenis
  Trots
  Wehrmacht
  Gauland
  Hocke
  Holocaustmonument

  Antwoord: ze horen er allemaal thuis.

  1.   

   nee hoor ik weet het wel het is …….. TADAAAAAAA…. Meriadoc Bandebok

   1.   

    Aaww, u was me net voor

   2.   

    Inderdaad, ik begeef me niet ondervantisemieten, dus mijn naam hoort er niet thuis. Maar die stond er ook niet.

 8.   

  Enfin….nog maar weer eens:

  De “berekende” kosten van de klimaat politiek worden bekend gemaakt na de verkiezingen!
  A kosten zijn allang bekend!!!!
  B bang voor de grote klap milieu-ridders als de cijfers eerder bekend worden gemaakt!
  C bang voor de grote klap Moslim-aanbidders als cijfers eerder bekend zijn!
  D Lafaards, angsthazen, bang ( 2e kamer/regering/politici) voor de facistisch Groen-Links; die in Den-Haag te grote invloed heeft!!!
  E Het is eerder 20 maart 2019 dan u denkt!
  Stem tegen de verdwazing en verrijking van de “Groene-Elite”.

 9.   

  46/15 (1:3)

  1.   

   5/1/2019 (16:18)

 10.   

  Vue hoopt in ieder geval alle 10 beschikbare kaartjes te verkopen. Indrukwekkende film daar niet van. Klein detail is dat deze al minstens 432 keer vertoond is op televisie. De inhoud en verhaal is dus al redelijk bekend. Of is het een remake van de makers van Costa! en Verliefd op Ibiza?

 11.   

  De trollenbak vindt het volkomen juist een documentaire over de slavernij te vertonen en alle krachtig gepigmenteerden gratis toegang te verlenen.

  1.   

   Het ligt dan eerder voor de hand om de leden van PVV en FvD een gratis kaartje te verstrekken.

   1.   

    Vooroordelen is niet nodig Rientje Noppen. Kijk ook in uw eigen omgeving die behoefte kunnen hebben voor een vrijkaartje.

 12.   

  Duitsland is doorlopend aan het afrekenen met het nazi-verleden.
  Ondanks dat komen er aan de lopende band politieke groeperingen met als grondslag de antisemitische en anticommunistische ideologie van de NSDAP.
  Reeds jaren kent men de NDP, die landelijk de kiesdrempel van 5% niet te boven komt.
  Een aantal oude rotten uit het radicaal-rechtse kamp hebben daarom de AfD opgericht.
  Men richt zich met name op de onvrede over de EU en er is zelfs een joodse afdeling. Joods-Duitse organisaties zijn hier totaal niet blij mee, blijkens dit artikel
  https://duitslandinstituut.nl/artikel/28162/ophef-over-vereniging-juden-in-der-afd/

 13.   

  Links faciliteert de islam.
  Daar zijn dus de schuldigen van het antisemitisme.
  Net als in de jaren ’30.
  Toen waren het ook de linkse arbeiderspartijen.
  Alleen nu zijn het linkse elitepartijen.
  Dat is het enige verschil.
  De overeenkomst is dat links er aan verdient.

  1.   

   Jantje, let je op je tijd: de repetitie van de Jostiband begint zo!

  2.   

   “Links faciliteert de islam.”

   Inderdaad, Halsema is niet voor niets eerste burger van Islamsterdam.

 14.   

  Las net ergens anders een interessant inzicht. ‘De palestijnen fungeren als de brandhaard om trouw te blijven aan negatieve sentimenten tegen joden die in de heilige Koran staan. Vandaar dat omringende landen zorgdragen voor de padstelling. De status quo is ideaal voor vrome moslims’. Islam is het grote fascistische gevaar, niet de AfD of andere rechts-populistische partijen. Links is net een kikker in een pan met water die langzaam opgewarmd wordt. De kikker blijft in de pan zitten zonder iets in de gaten te hebben totdat het te laat is.

 15.   

  Doordat er over het ontstaan van jodendom, christendom en islam de foute verhalen bovenmatig dominant zijn, is er geen zuivere kijk op de verhouding tussen de godsdiensten, die alle meer zijn dan alleen godsdienst. De door de godsdiensten gepresenteerde verhalen zijn de door hen gewenste maar de moeilijkheid is dat de macht van de godsdiensten alle censuur kan toepassen, die andere eerlijk bedoelde en onderzochte versies over het ontstaan van de godsdiensten bij voorbaat in het publieke domein onmogelijk maken. Dat maakt reële oplossingen moeilijk tot onmogelijk als er politieke problemen zijn. Maar maakt wel de grootste ellende mogelijk.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!