Kamervragen! Thierry Baudet (FvD) probeert Nederland te redden van destructieve CO2-obsessie

Geen categoriejan 25 2019, 8:15
Thierry Baudet (FvD) heeft Kamervragen gesteld aan minister Wiebes (VVD) waarmee hij wil laten zien hoe onzinnig de suicide mission van Nederland is als het gaat om de voorgenomen CO2-reductie. De vragen gaan over de plannen van de Chinese overheid om méér kolencentrales te bouwen en het besluit om subsidies voor grootschalige projecten met zonnepanelen stop te zetten. Het stellen van vragen lijkt wellicht oubollig, maar het is een krachtig instrument om de minister te laten nadenken over ontwikkelingen, maar ook om te laten zien aan een breder publiek of de minister rationeel beleid voert of als een kip zonder kop uitvoering gaat geven aan het klimaatverdrag van Parijs.
Aanleiding voor de Kamervragen was een bericht in Forbes waarin werd gesteld dat de Chinezen weinig zien in zonnepanelen zolang deze productiemiddelen niet kunnen concurreren op prijs met bijvoorbeeld kolen. Met de vragen doet Baudet een laatste poging om de minister tot inkeer te laten brengen en de destructieve klimaatakkoord en voorgenomen CO2-reducties nog één keer tegen een ander licht te bezien. En hopelijk slaagt hij daar in, want met de vragen moet ieder rationeel mens wel inzien dat Nederland in haar eentje niets gedaan krijgt qua CO2-reducties. Zeker niet qua impact op het klimaat of op de mondiale CO2-uitstoot. De vragen staan hieronder:

Vraag 1
Heeft u kennisgenomen van het artikel «China: No Wind Or Solar If It Can’t
Beat Coal On Price», waarin vermeld wordt dat de Chinese overheid alleen
nog energieprojecten op basis van zon en wind zal steunen als de kosten
even hoog of goedkoper zijn dan projecten op basis van steenkool?

Vraag 2
Bent u bekend met het feit dat de Chinese overheid al eerder een einde heeft
gemaakt aan subsidie voor grootschalige zonne-energieprojecten?2

Vraag 3
Deelt u de conclusie dat de maatregel zoals bedoeld in vraag 1 een significante reductie zal opleveren in het aantal zonne- en windenergieprojecten? Zo nee, waarom niet?

Vraag 4
Indien in China energieopwekking op basis van kolen door bovenstaande
maatregelen zal toenemen, deelt u dan de conclusie dat op wereldschaal de
uitstoot van CO2 aanzienlijk zal groeien? Zo nee, waarom niet?

Vraag 5
Kunt u cijfermatig aangeven hoeveel energie momenteel in zowel China als in Nederland wordt opgewekt met behulp van kolen? Kunt u aangeven hoe
groot voor beide landen de CO2-uitstoot is? Zo nee, waarom niet?

Vraag 6

Kunt u cijfermatig aangeven in welke mate het sluiten van alle kolencentrales in Nederland zich verhoudt tot de blijvende en waarschijnlijk groeiende CO2-uitstoot van alle thans al bestaande kolencentrales in China? Zo nee, waarom niet?

Vraag 7

Gelet op het feit dat in 2030 alle Nederlandse kolencentrales gesloten dienen
te zijn, welke energiebronnen zullen de Nederlandse kolencentrales vervangen? Is hier een plan voor? Zo ja, waar is dit te vinden?

Vraag 8

Kunt u cijfermatig aangeven wat de integrale kosten zijn van het sluiten van
alle kolencentrales in Nederland en de beoogde vervangende energiebronnen? Zo nee, waarom niet?

Vraag 9

Kunt u cijfermatig aangeven welk effect sluiting van alle kolencentrales in
Nederland op basis van de huidige door de Nederlandse regering gehanteerde klimaatmodellen op de gemiddelde temperatuur van de aarde zal hebben? Kunt u onderbouwd aangeven of dit te verwachten effect met
behulp van de huidige beschikbare natuurwetenschappelijke technieken
meetbaar is? Zo nee, waarom niet? - Kamervragen van Thierry Baudet

Zo! Met deze 9 vragen, die schriftelijk zullen worden beantwoord door de minister, heeft Baudet waarschijnlijk een flinke stok om de VVD-Kamerleden wakker te slaan. Als na beantwoording van deze vragen de minister nog niet beseft dat de doelmatigheid en effectiviteit van het klimaatbeleid in het mondiale verband gewoon 0,0 is dan moet de minister zijn mening wel bijstellen. Toch? Doet hij dat na het beantwoorden van deze vragen nog steeds niet, dan is er iets goed mis in Den Haag! Dan lijkt de rationaliteit verdwenen. De vragen van Baudet zou je dus ook het beste kunnen zien als een 'IQ-test' voor dogmatische politici.
https://twitter.com/thierrybaudet/status/1088454737165377537
Maar waarom dan vragen over China? Omdat China veel CO2 uit stoot is het zeker relevant om te kijken hoe de Nederlandse plannen zich verhouden tot de Chinese. Immers, als Beijing de CO2-uitstoot verhoogt en de Nederlanders verlagen de uitstoot tegen hoge kosten, dan verwacht je wel impact. Je gaat geen geld in een bodemloze put storten, toch? En die impact, tja die impact van de klimaatplannen. Vooralsnog lijkt het vooral een plannetje voor het baantjescarrousel en de subsidiehazen die daar lopen te voorzien van nieuwe baantjes en projectjes. Dat het allemaal weinig zin heeft, dat doet er dan blijkbaar niet toe. Maar met de Kamervragen van Baudet in de hand en de antwoorden van Wiebes, weten we weldra hoe de hazen lopen...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten