Filmpje! AfD-leider Alice Weidel reageert op politieke moordpoging AfD-politicus

Frank Magnitz (66) ontkwam na afloop van een nieuwjaarsreceptie ternauwernood aan de dood toen een passant ingreep terwijl drie personen hem bewusteloos sloegen en op zijn schedel trapten. Het had niet veel gescheeld of de AfD-politicus uit Bremen was morsdood geweest en hij werd snel naar het ziekenhuis gebracht. Duitse politieagenten moesten vervolgens in het ziekenhuis zijn veiligheid garanderen en hielden wacht. De Duitse politiek reageerde geschokt op de mislukte politieke moordpoging op een parlementslid. Heiko Maas van de SPD veroordeelde het geweld: “Violence should never be a means for political disputes – totally regardless against whom or what the motives for it are. Whoever carries out such a crime has to be punished accordingly.”

Nu reageert Alice Weidel, leider van Alternative für Deutschland (AfD), op het incident:

Op de beelden is een aangeslagen en boze Alice Weidel te zien. Ze zegt: “Ik ben absoluut geschokt door deze verschrikkelijke daad en kan enkel constateren dat de hetze tegen de AfD door de media tegen een democratische partij haar vruchten afwerpt.” Daarmee refereert Weidel naar de uitingen in de pers en de wijze waarop haar partij in beeld wordt gebracht. Volgens haar zit er een verband tussen hoe de media haar partij afbeelden en het geweld van de daders. Ongeveer een analyse zoals we die kennen van het moordcomplot tegen Pim Fortuyn, waarbij media ook een groot aandeel toegeschoven kregen in de beeldvorming van Fortuyn als ‘extreemrechtse politicus’. De reactie van Cem Ozdemir (Bündnis 90/Die Grünen) kon op flinke kritiek rekenen van Weidel.

Volgens Weidel bewijst deze reactie hoe stompzinnig de volksvertegenwoordiging in Duitsland momenteel is. Ze stelt: “Het is onbegrijpelijk hoe de domheid en barbarisering in de Duitse politiek om zich heen grijpen en ik hoop dat hier snel een einde aan wordt gemaakt.” Het is natuurlijk dubbelzinnig dat politici allemaal hun afkeuren uitten, maar vervolgens gewoon doorgaan met het framen van hun politieke tegenstanders als ‘nazi’. Dan kun je wel geweld als dusdanig veroordelen maar als je tegelijkertijd gebruikt maakt van een polariserend vocabulaire dan ligt politiek geweld altijd op de loer. Eerst moeten de dames en heren politici elkaar gaan respecteren en hun woorden zorgvuldiger kiezen.

De politie vermoedt dat er inderdaad sprake is van een politiek moordcomplot, maar doet nog onderzoek naar de zaak.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

82 reacties

 1. HendrikJan

  Inderdaad, ik moet altijd maar terug denken aan die tirade van van Dam, aan het adres van Fortuyn.
  En een zekere Melkert, die het later dunnetjes over deed.
  En daarna een van der Graaf, die de trekker over haalde.
  En nu gedekt door wie weet wie, weer vrij rond loopt.

 2. van Urk

  ”Het is onbegrijpelijk hoe de domheid en barbarisering in de Duitse politiek om zich heen grijpen en ik hoop dat hier snel een eind aan wordt gemaakt ” Zeer helder en bekend verhaal aangezien de FvD en PVV dezelfde domheid en barbarisering over zich heen krijgen van de Nederlandse politiek.

 3. Gerlos

  Wordt eens tijd dat politieke partijen in Europa gaan beseffen dat rechts of extreem rechts niet meer weg te denken is, zie ook de aantal stemmen die ze overal krijgen, met schoppen en afbranden in de media werkt alleen maar averechts en zie watcdaarcvan komt. Vooral de linkse en extreem linkse partijen zullen dit moeten accepteren anders gaat het finaal uit de hand lopen.

 4. Tguard

  Idioterie ten top. Godsamme wanneer stopt dit nou toch eens. democratie beste linkse vrienden. Stop de opruiende taal en de achterlijke oordelen als nazi, fascist of bruinhemd.

  1. Aytas

   Krijgen we dat weer, het niet mogen benoemen van feiten. Waarom zou je een fascist geen fascist mogen noemen. De omschrijving van noam chomsky en Umberto eco over fascisme is wat ik hanteer, voldoe je daaraan noem ik je zo. Waarom zou dat niet mogen?

   1. ZiggyStardust

    Ik raad jou aan eens het boek van Zineb el Rhazoui te lezen, ‘Vernietig het islamitisch fascisme’. Een Marrokkaanse ex-moslima, een van de overlevenden van de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo, of bekijk de documentaire eens. Geweld is altijd fout! Vrijheid van meningsuiting is een recht! En de democratie bepaalt hier hoe we met elkaar omgaan, geen bomaanslagen of moordpogingen op onwelgevallige meningen!! Is nooit goed te praten, van welke kant dan ook. En beide kanten, links en rechts, trekken extreme figuren aan. Maar dat wil niet zeggen dat dat de standaard is!!

 5. Aytas

  ‘Het is natuurlijk dubbelzinnig dat politici allemaal hun afkeuren uitten, maar vervolgens gewoon doorgaan met het framen van hun politieke tegenstanders als ‘nazi’.’

  Kom op zeg wat een onzin. Het is een feit dat neo nazi’s zich tot die partij aangetrokken voelen omdat zij hun gedachtengoed terug horen. Hetzelfde geldt voor erkenbrand en het fvd. Mogen feiten niet meer benoemd worden? Mogen fascisten geen fascisten genoemd worden? Dit is walgelijk teunis, hiermee probeer je het debat stil te leggen.

  ‘Dan kun je wel geweld als dusdanig veroordelen maar als je tegelijkertijd gebruikt maakt van een polariserend vocabulaire dan ligt politiek geweld altijd op de loer.’

  Bedoel je hier bv cultuur marxisme mee? Of de islam is haat?

  ‘ Ongeveer een analyse zoals we die kennen van het moordcomplot tegen Pim Fortuyn, waarbij media ook een groot aandeel toegeschoven kregen in de beeldvorming van Fortuyn als ‘extreemrechtse politicus’.’

  Het was fortuyn zelf die die beeldvorming heeft gecreëerd. De uitspraak : “ik gevaarlijk, wacht maar tot u mijn achterban leert kennen” spreekt voor zich.

  Dit soort stukjes zijn een aanval op het vrije woord. Zolang er niet tot geweld, racisme of uitsluiting wordt opgeroepen gaat het om woorden, niets meer en niets minder. Het plegen van geweld is laf en zwak.

  1. ZiggyStardust

   Wow!! Satya!! Dacht dat jij in de democratie geloofde. Er is een bomaanslag gepleegd en een moordaanslag op een rechtse partij. Waarschijnlijk door extreem links. Nazi’s voelen zich aangetrokken door rechts, maar kun je de rechtsen dan neo-nazis noemen? Dat gaat echt te ver! Links extremisten hebben waarschijnlijk deze aanslagen gepleegd. Dan kun je toch ook niet zeggen dat alle linksen terroristen zijn?! Ik had jou echt hoger ingeschat. Je zei eerder dat je niet generaliseerde, maar toen las ik een opmerking van jou over de Masai, die jou allemaal discrimineren. Ik denk dat dat je eens wat langer na moet denken voordat je hier of waar dan ook je mening neerzet. Want generaliseren dat is volgens mij een eigenschap die bij jou heel sterk aanwezig is. Jammer.

   1. cmsuijkerbuijk

    Zij is een puber die denkt de wijsheid in pacht te hebben. Waarom, als in haar ogen rechts, extreem rechts aantrekt dan ook geen veroordeling van links, want dat trekt dan weer extreem links aan. Trouwens, haar redenatie klopt sowieso niet, want Nazi’s en fascisten zijn links en niét rechts. Dit sprookje is na de oorlog in de wereld geholpen om Jozef Stalin niet boos te maken. Maar communisten én Nationaal Socialisten komen voort uit het socialisme en vissen beiden in dezelfde vijver.

    1. ZiggyStardust

     Het is moeilijk denk ik te zeggen dat rechts of links nu, te vergelijken is met de partijen die betrokken waren bij WO2. Het is een totaal andere situatie. De manieren waarop (extreem)links politiek bedrijft heeft zeker fascistische elementen in zich. En met medewerking van links zijn iig de joden weer de lul, zoveel staat al vast.

    2. Aytas

     ‘Maar communisten én Nationaal Socialisten komen voort uit het socialisme en vissen beiden in dezelfde vijver.’

     Het nationaal socialisme kent geen socialistische kenmerken, het communisme heeft nooit bestaan. Socialisme is namelijk altijd gericht op naar de buren kijken. Bakoenin waarschuwde Marx in Parijs al dat communisme gekaapt zou worden door dictators. Maar natuurlijk kun je door het framen de geschiedenis proberen te vervalsen. De uitersten van beide kanten zijn link. De sp op links en het fvd en pvv op rechts zijn uitersten.

     1. toetssteen

      @Satya
      Het moge duidelijk zijn dat u noch natuurkunde/ wiskunde of scheikunde heeft gestudeerd. Allemachtig mevrouw, stop eens met onnozelheid uitkramen!

     2. Aytas

      Ah weer een argumentatie waar ik niet tegenop kan. Wie kraamt er onzin uit. Heeft bakoenin dat niet gezegd? Is socialisme altijd als internationaal gezien tot fascisme ermee op de loop ging en er een deel van andersdenkenden of andere rassen van uitsloot?

   2. Aytas

    ‘maar kun je de rechtsen dan neo-nazis noemen?’

    Waar schrijf ik dat? Heb ik het over de vvd? Wat zijn dit nou voor rare argumenten koen?

    ‘Want generaliseren dat is volgens mij een eigenschap die bij jou heel sterk aanwezig is.’

    Waar?

    1. ZiggyStardust

     Kom op zeg wat een onzin. Het is een feit dat neo nazi’s zich tot die partij aangetrokken voelen omdat zij hun gedachtengoed terug horen. Hetzelfde geldt voor erkenbrand en het fvd. Mogen feiten niet meer benoemd worden? Mogen fascisten geen fascisten genoemd worden? Je stelt hier duidelijk dat symphatisanten van FvD fascisten zijn. Dat is dus ook generaliseren, net zoals je de Masai racisten noemde omdat ze jou, iemand afkomstig uit 2 stammen, nooit zullen accepteren. Geldt dat dan voor alle Masai? Zoals jij het zei iig wel.

     1. Aytas

      Ik noem baudet een fascist, hij voldoet aan alle punten. Ik zeg niet dat iedere stemmer op die partij fascist is.

      Waarom zou ik dat niet mogen benoemen? Ik vind afa ook fascistische trekjes hebben. Mag ik dat dan ook niet benoemen of dat wel omdat het links is?

      Ik krijg het idee vrijheid van meningsuiting alleen verdedigd wordt op rechts en uiterst links als het om eigen mening gaat.

      Ik vind masai vaak racistisch maar het hangt natuurlijk wel af in welke fase van ontwikkeling en omgeving ze wonen. Ik ben overigens niet een mix van 2 mijn vader was al gemixt.

      Waar generaliseer ik? Als neo nazi zich tot je aangetrokken voelen zal dat een reden hebben lijkt mij? Als jij ziet wat racisten over baudet zeggen zal dat gezien zijn verleden een reden hebben. Waarom mag ik daar geen oordeel over hebben? Waarom zou ik als ik zijn flirts met alt right daar geen conclusie aan mogen hangen? Het is allemaal te vinden op het internet overigens?

     2. ZiggyStardust

      Satya, vvmu geldt voor iedereen, dus zeker ook voor jou! Dat we hier op deze manier kunnen discussiëren en gedachten uit kunnen wisselen vind ik een groot goed. Wat betreft de Masai en je afkomst ben je nu duidelijker dan naar het reaguursel waar ik naar refereer, dat kwam nog al generaliserend over wat betreft de Masai. Wat betreft gekkies die partijen aantrekken, Geert Wilders is niet verantwoordelijk voor Anders Breivik. Aboutaleb is niet verantwoordelijk Abdeslam. Baudet is niet verantwoordelijk voor Erkenbrand. Er is op dit moment een deradicaliseringsprogramma voor jihadisten opgezet door de overheid, dan ga je dus met alle partijen in gesprek. Van het kijken naar een hakenkruis wordt je geen nazi en van het kijken naar de IS vlag wordt je geen terrorist. Het is wel verstandig om te weten met wie je samenwerkt of wil samenwerken of helemaal niet wil samenwerken.

     3. ZiggyStardust

      Satya, zorgelijker vind ik dat saudi-Arabië nu voorzitter is in de VN wat betreft vrouwenrechten geloof ik. En Kaag die naïef zaken doet met Iran. Maar heel vaak geldt ook: houdt je vrienden dichtbij, maar je vijanden nog dichterbij.

     4. Aytas

      Ik denk als we niet uitkijken de vleugels op links en rechts er straks voor zorgen dat die vrijheid van meningsuiting verdwijnt. Beide kanten hebben zeer onderdrukkende kanten. Ik schrijf niet altijd zorgvuldig en generaliseer weleens maar ik beoordeel ieder persoonlijk aan het eind van de dag. Saudi Arabië en de bereidheid er toch zaken mee te doen is wat mij blijft verbazen.

  2. marco1

   Logisch dat extreem rechts zich aan getrokken voelt tot een partij met rechtse stand punten. Waarschijnlijk bedoelde Pim dat met de uitspraak over zijn achterban. Waarschijnlijk voelen nutteloze AFA figuren zich aangetrokken tot Groenlinks dus moet dan Jesse Klaver ook maar om zeep geholpen worden dat is immers dan ook van het zelfde parasiterende soort?

   1. Aytas

    Ik vind het vaak van rechts gehoorde argument dat links en de media fortuyn vermoord hebben een belachelijk argument. Ik vind dat geweld nooit gerechtvaardigd is.

    1. marco1

     Ik geloof niet in een complot, ik geloof wel dat (net wat Pim zelf ook zei) een beeld is gecreeerd van hem die een idioot mede de stap heeft doe n zetten de trekker over te halen. Hopelijk zie je Pim niet als extreem rechts of bruinhemd want dat was hij echt niet. Of het goed was geweest met Pim aan het roer heb ik ook mijn twijfels bij maar wat ik wel heel zeker weet is dat hij een warm en integer mens was met de beste bedoelingen.

     1. Aytas

      Ik denk dat Nederland beter af was met fortuyn dan wilders en al helemaal dan baudet. Ik heb bij fortuyn wel het idee dat er een goede bedoeling achter zat. Wilders is volgens mij aan het radicaliseren, zijn oude taal is redelijk de laatste tijd lijkt hij echt extreem te worden. Baudet is een engerd van de ergste soort, jezelf met een zeer racistisch symbool lachend meerdere malen laten fotograferen en fotoshoppen zegt mij genoeg.

     2. marco1

      Zowel Wilders en Baudet zijn het niet waard om ook maar in zijn schaduw te mogen staan laat staan in 1 zin met hem genoemd te worden Pim wa as een lieve warme man kon alleen heel goed emoties uitschakelen als het om handelen ging. Een ongekend gemis voor ieder die hem lief had en misschien wel voor Nederland.

     3. ZiggyStardust

      De OV-studentenkaart hebben we grotendeels aan Pim Fortuyn te danken.

     4. RPML

      @Aytas Er zijn meerdere foto’s met een lachende Hiddema met Sylvana, is Sylvana nu rechts-extremistisch of Hiddema links?

     5. Aytas

      Rpml
      Bij het fvd is het niet 1 ding. Het is een combinatie van vele contacten en uitspraken door de jaren heen. Ik heb daar mijn gedachten over. Zo heb jij je gedachten daar ook over en ik heb beneden een paar voorbeelden gegeven. Als Nederlandse met Afrikaanse roots gaan de alarmbellen dan volop af, overigens niet over die vrouwen uitspraken, ik vind het af en toe best fijn een man die gewoon even de leiding neemt.

    2. Troelstra

     Links en die media hebben wel het klimaat geschapen waarop Volkert’s extreem-linkse advocate de RAF-symphatisante Britta Böhler zich nog beroepte. Zij voerde de demonisering aan als rechtvaardiging voor een politieke moord. Overbodig te zeggen dat Britta Beul nog senator werd voor Groen Links. Waarmee maar weer is bewezen wie de landverraders zijn. Want Groen Links is niets anders dan een vergaarbak van allerlei extremisten die geen enkel middel schuwen om andersdenkenden de mond te snoeren. Groen Links = fascisme.

  3. Koos sssss

   Je zwetst weer eens uit je nek. Zelfs al zouden neo nazis zich tot AfD aangetrokken voelen is die partij daarmee nog niet fascistisch. Die partij wordt vooral als fascistisch geframed. Een stempel opdrukken is zoveel simpeler dan de discussie aangaan, niet?

   Naast de moord op Pim Fortuyn waren de antifa benden in Nederland -regelrechte fascisten, maar dan van linkse signatuur- er in 1986 al in geslaagd om een partijvergadering van de Centrum Democraten grondig te verstoren. Toen al en tegenwoordig “”waarschuwt”” Antifa horecaondernemers als er bijeenkomsten zijn waar sprekers komen, die het linkerdeel van de politiek niet zo aanstaan.
   Zoals bijvoorbeeld die spreker uit Zuid Afrika, die vertelt over de misdaden die Aytas-achtigen daar plegen tegen blanken.

   Wat Pim vooral tegen zich had, was dat hij succesvol verwoordde wat een groot deel van de bevolking als probleem ondervond.

   GW heeft 24/7 bewaking en iedere keer zie je het zelfde patroon. Links + geweld tegen andersdenkenden.
   Er is altijd datzelfde patroon. Uitsluiting door andere partijen die zich dan democratisch noemen; hetze in de pers waarin framen de boventoon voert, uitingen van geweld tegen die politici en uiteindelijk geweld tegen die politici.
   Waarna de deugpolitici de vermoorde onschuld spelen.

   En deze les zal jij wel nooit begrijpen: Met name in Duitsland herhalen de jaren ’20 zich. Dit linkse geweld gaat door, totdat een politicus opstaat, die de Duitsers geloofwaardig belooft dat hij hier een eind aan maakt en Duitsland weer als trotse natie op de kaart gaat zetten.

   1. Aytas

    ‘En deze les zal jij wel nooit begrijpen: Met name in Duitsland herhalen de jaren ’20 zich. ‘

    Mijn ouders zijn geadopteerd door een joodse familie toen mijn ouders tieners waren, de man is nu 100 en ik weet wel waar hij de herhaling ziet. Die ziet hij bij het afd en dergelijke. Je onzinnige bewering over mij en zuid Afrika zegt mij genoeg over jouw denkwereld, overigens is iedereen in zuid Afrika op het moment de klos, niet alleen blanken, vooral zwarte vrouwen zijn de klos. Waar mijn opa de overeenkomst ziet is de zondebok zoeken zonder naar acties kijken. Je argumenten zijn te zwak om serieus te nemen. De jaren 20 waren nog wel wat anders, toen was er gigantische armoede en als jij die nu ook beweert te zien spoor je niet. Je reactie is slappe hap.

    1. Koos sssss

     Om te beginnen had ik het over een lezing over het geweld in ZA.
     Inhoudelijk ruziën we bij een andere gelegenheid wel verder over de zegeningen van het ANC regime in ZA.

     Btw: Wie faciliteren die onderdrukking van zwarte vrouwen in ZA eigenlijk?

     Vwb AfD. De msm hebben die partij volkomen gedemoniseerd en als die 100 jarige op de msm afgaat, dan zal hij bij de AfD wel die vergelijking zien.
     Alleen is hij door een verkeerde berichtgeving verkeerd geïnformeerd. En hij is niet de enige.

     Vwb die armoede in Duitsland. Die armoede was in heel Europa wijd verbreid. Vooral na de crisis van 1929. In Duitsland waren de onredelijke eisen m.b.t. de herstelbetaling echter een forse aanjager van de ellende.
     Kom ik toch weer uit bij de heersende wantoestanden waar Duitsland destijds aan onderworpen was.

   2. koeiepoep

    Duitsland als een trotse natie op de kaart zal zetten. Een nieuwe Hitler? Duitsland is sowieso nimmer een trotse natie geweest. Hooguit een samenraapsel feodalen. Die zich tezamen gingen presenteren als übermensch. Wel, dát was een succes. Laten we t nog n keer proberen. Wie weet.

    1. Koos sssss

     Je raapt een hoop onsamenhangende oneliners bij elkaar om daar een conclusie uit te halen. Ga je voor de verandering eens verdiepen in wat daar werkelijk speelde.

   3. Aytas

    Het wil weleens helpen om jezelf af en toe ook eens kritisch te bekijken. Jij hebt het altijd veel te veel over hoe fout links is maar rechts zul je nooit bekritiseren. Ik heb al vaak gezegd dat groepen als afa mijn sympathie niet hebben, ze hebben inderdaad fascistische trekjes. Er is nooit een excuus voor het zoeken naar een slachtoffer op basis van afkomst, hier niet en in zuid Afrika.

 6. TD

  Op deze post begint ineens iemand als een wilde te tikken haha
  no comment!

  1. ZiggyStardust

   Bedoel je mij?

   1. TD

    ZiggyStardust :
    neen

  2. ZiggyStardust

   Laten we eens een inhoudelijke discussie hebben in plaats van dat domme gescheld. Op dumpert ligt het niveau vaak nog hoger.

 7. fusilier

  Een persoonlijk wapen op de man, doet wonderen bij zon laffe aanval en je weet gelijk wie de aanvaller is. Stasi merkel is natuurlijk zelf wel goed beschermd in Duitsland, waar haast iedere dag wel een vrouw verkracht wordt, of iemand overhoop gestoken wordt.

 8. RPML

  Een link naar onderstaand artikel bewijst op welke wijze ‘links’ zonder enige gene FvD wegzet als extreem-rechts:

  haateeteepppsss://joop.bnnvara.nl/opinies/ook-de-ondergang-van-extreemrechts-is-gevaarlijk

  FvD wordt in één adem genoemd met Erkenbrand (jakkie!) en gekoppeld aan dood en verderf uit het verleden, heden en Zwarte Piet! Zie vooral ook de commentaren van historici waarbij er gehakt wordt gemaakt van zijn zogenaamde historische argumentatie.

  Voor de duidelijkheid, Joop is onderdeel van BNN/VARA en wordt door de overheid gesubsidieerd om dergelijke ranzigheid te publiceren.

  1. ZiggyStardust

   En die bommenlegger Duivendak zit ook nog steeds bij GroenLinks. Paar jaar geleden zijn er in het partijkantoor van GroenLinks ook nog explosieven aangetroffen, ben benieuwd wie daar voor opgepakt is. Extreme figuren heb je overal, wil niet zeggen dat die partijen daarom gevraagd hebben. Maar heb wel het idee dat geweld bij links meer goedgekeurd wordt dan bij rechts, want nazis fascisme WO2 vluchtelingen Blabla, terwijl het fascisme bij links toch iets duidelijker aanwezig is dan bij rechts, en mede dankzij links het antisemitisme steeds meer ruim baan krijgt.

   1. RPML

    De polarisatie wordt juist aangewakkerd door links. ZP was een vriendelijke man met snoepgoed, plots is het een racistische vertoning en als je verwijst naar het kinderfeest ben je een racist. Opeens mag ik niet meer blank zeggen maar moet het wit zijn. Plots is het geen illegaal maar een documentloze, plots is het geen allochtoon maar een persoon met een migratieachtergrond (je vrouw uit Duitsland was nooit een allochtoon maar is nu plots wel een vrouw met een migratieachtergrond…), een klimaatscepticus wordt een klimaatontkenner, een EU-criticus een rechtspopulist, rechts is extreem-rechts en ga zo maar door.

  2. Aytas

   Natuurlijk is baudet zijn verleden en heden geen reden om tot zulke conclusies te komen? Beetje gemakkelijk dit.

   1. RPML

    Zijn vermeende vrouwonvriendelijkheid wordt keer op keer gerelateerd aan een zinsnede uit een roman, en zijn ‘racisme’ wordt keer op keer gerelateerd aan een uitspraak over homeopatische verdunning, waarmee niets anders bedoeld werd dan een verdunning van de bestaande cultuur omdat er andere culturen onderdeel worden van het geheel. Verder nog voorbeelden?

    1. Aytas

     Zijn contacten met extreem rechts zijn gedocumenteerd. Jared Taylor, Paul dox Peters, diverse keren alt right symbool trots gedragen, schild en vrienden, Fausto van erkenbrand noemt hem na gesprekken gelijke geest. Op een gegeven moment is het een optelsom.

     1. RPML

      Vergeet niet dat extreem-rechts een platform zoekt om hun gedachtengoed ‘salonfähig’ te maken, iedere kans om tegen rechtse partijen aan te schuren zullen ze aangrijpen, waarmee nog niet gezegd is dat het omgekeerd ook zo is. Vergelijk het met de Antifa-beweging die hetzelfde doet. Ik herinner mij nog het reisverslag van ene Fleur die dacht lekker links te kunnen demonstreren, maar toen ze tussen het Antifa-geweld terecht kwam wijselijk haar mond hield om daar vooral niet mee geassocieerd te worden

     2. RPML

      Je reactie is dus ingegeven door een gevoel, niet door feiten als ik het goed lees.

      Kleur speelt (wat mij betreft) geen enkele rol, maar ieder individu is onderscheidend door cultuur, opleiding, opvoeding, levenservaring etc etc

    2. RPML

     Je zou het als ‘breed oriënteren’ kunnen betitelen, toegegeven, niet al te overtuigend uiteraard. Zodra Baudet hun verwerpelijke denkbeelden zou gaan uitdragen is dat voor mij pas overtuigend, en dat zie ik niet. De uitspraak van Fausto is voor zijn rekening, die uitspraak is niet door Baudet gedaan.

     1. Aytas

      Ik vind het eng en ik heb ook niets met Afrikanen die zich op die manier oriënteren. Ik zoek het in een groep mensen die samen iets wil bereiken, ongeacht de afkomst. Ik geloof niet dat we allemaal gelijk zijn maar dat kleur daar niets in zegt maar acties wel.

     2. RPML

      Je reactie is dus ingegeven door een gevoel, niet door feiten als ik het goed lees.

      Kleur speelt (wat mij betreft) geen enkele rol, maar ieder individu is onderscheidend door cultuur, opleiding, opvoeding, levenservaring etc etc

     3. Aytas

      Ik heb mij behoorlijk in baudet verdiept. Hij heeft in achterkamers van extreem rechts gestaan, bv bij Paul Peters. Het is een combinatie van zijn verleden en gevoel. Ik ben niet voor schuldig door associatie maar wat ik al schreef een optelsom. Ik ben het in principe helemaal eens met wat een persoon onderscheid en dat zal ik niet in kleur zoeken, ik heb niets met sylvana, ze legt iedere blanke een racistische rol op die het niet met haar eens is en ik ben het daar niet mee eens. Ik heb niks tegen zp. Ik hoop dat we dit gesprek een keer kunnen voortzetten. Ik ben wel benieuwd hoe jij tegen bepaalde onderwerpen aankijkt.

     4. RPML

      Ik heb Baudet en de hele top van FvD eind november meer dan 3 uur gesproken in een setting met 12 anderen. Ik heb een soort zesde zintuig, die de meeste vrouwen al standaard hebben. Als ik iemand 5 minuten spreek weet ik vrij nauwkeurig wat voor vlees ik in de kuip heb. Mijn gevoel heeft me in het verleden zelden in de steek gelaten. Baudet is mijn ogen een nieuwsgierige open man. Iedere discussie kun je met hem voeren, hij luisterde, anticipeerde, was oprecht geinteresseerd. Hij was zeker niet doorvlochten van dogma’s maar stond open voor kritiek (die hij ook kreeg). Door zijn bevlogenheid en jeugdigheid is er echter een valkuil. Iedereen om hem heen staat te azen op ‘fouten’, en daar is hij in zijn onschuld een aantal keren de mist in gegaan (net als Klaver en Jetten overigens). Niet omdat het ‘fout’ was, maar omdat die frame er door de pers aan gegeven werd. Het is zeker geen nare man met een mogelijk verborgen agenda; dat soort mensen wordt fanatiek en/of agressief zodra je hun achilleshiel raakt, een zwakheid blootlegt of iets doet wat hen niet aanstaat.
      FvD zit vol met gefrustreerde mensen, gefrustreerd omdat ze er rotsvast van overtuigd zijn dat het de verkeerde kant opgaat met NL. Ik behoor daar ook toe. Ik ben altijd feitelijk, en in de klimaatkwestie zie ik gewoon echt dingen fout gaan. Niet omdat ik een allesweter ben, maar omdat ik de industrie al meer dan 20 jaar door-en-door ken, ik ken de pappenheimers. We zijn al 20 jaar bedonderd door die industrie. En in Den Haag lopen ze met open ogen in die val, en dat is wat mij frustreert. Het gaat tenkoste van de hele bevolking, onze vergaarde rijkdom, zowel financieel als sociaal. En dat allemaal door een aantal mensen die uit zijn op macht en geld, meer drivers zijn er niet. Klaver die nog niet eens een HBO-opleiding heeft weten af te ronden staat dat daar te verkondigen, maar prive trekt hij zich er geen ruk van aan. Simpelweg omdat hij door zijn inkomen niet de klappen krijgt. Het is een dertiger met een heel dik salaris, hij verdient vast het tig-voudige van zijn voetbalvriendjes van het schoolplein van vroeger. Nederland wordt op dit moment geregeerd door een groot stel incapabelen die door het grote geld (de industrie en de banken) worden aangestuurd.

     5. RPML

      En daarop inhakend… Anne Fleur Dekker, een links grietje, net uit de pubertijd, die een aantal jaren geleden behoorlijk foute uitspraken deed. Zij deed iets waar ik (uiteindelijk) heel veel respect voor kan opbrengen. Ze is gaan luisteren ‘ter rechter zijde’, is zich gaan verdiepen waarom ‘rechts’ zo denkt en doet, is de discussie aangegaan en heeft haar eigen toch wel vastgeroeste denkbeelden weten te verrijken. Ze is er een stuk milder van geworden, heeft zelf moeten ervaren hoe haar geloofsgenoten haar uitkotsten toen ze de dogma’s niet meer blind volgde.
      Dat zou veel meer moeten gebeuren, gewoon oprecht geinteresseerd naar elkaar luisteren. Niet om elkaar te overtuigen, maar de zienswijze te doorgronden, de drivers en wederzijds begrip te krijgen. Dat is tot dusverre onmogelijk als het om linkse thema’s gaat, aangezien een discussie op feitelijkheden onmogelijk is, of je het nu over het klimaat hebt of asielzoekers. Links gaat dan meteen framen, de persoon aanvallen en een inhoudelijke discussie vooral mijden. Dat zie ik overal, ook in de Kamer.

  3. Rien Noppen

   Het is op zichzelf volstrekt juist dat AfD als extreem-rechts wordt getypeerd. Daar heeft die troebele club het in haar eigen uitingen ook nadrukkelijk naar gemaakt en kennelijk willen maken. Provoceren en schokken lijkt daarin de primaire drijfveer te zijn.

   Dat laat onverlet dat dit soort geweld niet alleen afschuwelijk en verwerpelijk is maar ook het politieke debat verziekt. De idioten die zich er aan schuldig maken horen niet alleen in de cel maar zijn ook oliedom bezig: ze versterken daarmee de politieke opponent slechts.

   Het is evenzeer een feit dat in Duitsland extreem-rechts vele malen moorddadiger is dan extreem-links. In die zin er er ook sprake van actie en reactie.

   1. Troelstra

    Er hangt geweld in de lucht. Links geweld.

    Gepubliceerd op 5 februari 2017 – 11:15 door Uri van As

    Er hangt geweld in de lucht. Hysterisch geweld. Een dreiging die niet te stoppen lijkt. Een irrationele haat die onvermijdelijk ontaardt in moord en doodslag. Gewelddadige emoties. In allerlei gradaties gevoed en gelegitimeerd door de media, politiek en intelligentsia.

    Iedereen wordt gemobiliseerd in de strijd tegen een democratisch gekozen president. Een foute man omdat hij niet beschikt over de juiste politieke kleur en nestgeur.

    Fascisten
    Linkse tegenstanders trekken scheldend, schoppend en slopend door de straten van het vrije Westen. Andersdenkenden worden gemolesteerd. Film- en popsterren flirten met bomaanslagen, staatsgrepen en onthoofdingen. Politici organiseren protestdemonstraties en vergelijken hun opponenten met nazi’s en fascisten. Psychologen hebben de president ongezien als geestesziek gediagnostiseerd. Dag- en weekbladen fantaseren breeduit over de moord op Donald Trump.

    Superioriteit
    Politiek is emotie. Althans in linkse kring. Alles draait om gevoel. De geborgenheid van een groep gelijkgestemden. De status en autoriteit van morele superioriteit. Twijfel is overbodig. Links staat immers aan de goede kant van de zaak. Wentelen in de verheerlijking van Obama of in je afkeer van die duivelse Trump, leidt tot hetzelfde resultaat: dat gelukzalig gevoel van verheven saamhorigheid.

    Diversiteit
    Links, altijd op zoek naar groei, gaat voor Diversiteit. Moslims, Afrikanen, homo’s en lesbiennes worden met open armen ingesloten. Mits ze geen rechtse ideeën koesteren. Want links is dol op mensen die anders zijn maar niet op andersdenkenden. Linkse vrijheid is een paradox. Je bent vrij te verkondigen wat je wilt zolang het maar links is. Wie zich niet conformeert aan het gedachtegoed wacht harde handen die je verwijderen uit de groep. In een door links gedomineerde wereld is dat een sanctie die menigeen afdoende intimideert.

    Geïndoctrineerd
    De media, het onderwijs en het bestuursapparaat zijn na ‘de mars door de instituten’ van de babyboom-generatie volledig in handen van links. Dit is inmiddels zo gewoon dat de nieuwe in linkse ideeën gemarineerde generaties niet eens beseffen hoe geïndoctrineerd ze zijn. Docenten op basisscholen vertellen kinderen spookverhalen over rechtse politici. Middelbare scholen behandelen geschiedenis vanuit een links perspectief. En alle sociale faculteiten bedrijven uitsluitend linkse ‘wetenschap’.

    Franse revolutie
    Het Westen wordt in toenemende mate geteisterd door de filosofische erfenis van de Franse revolutie. Een intellectuele geweldsorgie die Frankrijk letterlijk heeft onthoofd. Het land verloor voorgoed zijn leidende positie. Het speelt op het technologische toneel van vandaag geen rol van betekenis. Frankrijk is hét land van de sociale wetenschappen. En ondanks de vernietigende economische neergang houdt het hardnekkig vast aan zijn revolutionaire beginselen.

    Potentaten
    Parijs was en is het exportcentrum van linkse ideologie. Het bood en biedt onderdak aan tirannen uit de hele wereld. Aan de boulevards wonen Latijns-Amerikaanse gangsters, Arabische despoten en Afrikaanse potentaten gebroederlijk naast elkaar. Pol Pot werd er ideologisch geschoold, ayatollah Khomeini door Foucault op zijn troon gehesen en Mao door het echtpaar Sartre van bloedvlekken ontdaan aan de man gebracht.

    Utopisme
    Door de mei-opstand van 1968 heeft dit dwaze Franse denken alsnog kans gezien de Angelsaksiche wereld te veroveren. De elite is gezwicht. De bevolking biedt weerstand. Dwangmatig utopisme versus pragmatische behoudendheid. Dat is de kern van de crises waarin wij ons bevinden. Twee wereldbeelden gedoemd om te botsen. De geschiedenis leert dat links geen nederlaag kan accepteren. De neiging tot zelfreflectie ontbreekt. Utopisch links grijpt uiteindelijk altijd naar geweld.

    Ophitsing
    In Nederland heeft dit al eens eerder geleid tot moord en doodslag. De aanjagers van het politieke geweld zijn daarvoor nooit ter verantwoording geroepen. Dat hoofdredacties, politici en bestuurders opnieuw de vuren van politieke haat aanwakkeren is levensgevaarlijk en volstrekt verwerpelijk.

    Het is een heilloos pad. Wie nu niet rechtsomkeert maakt is verantwoordelijk voor het geweld dat niet aflatende ophitsing onvermijdelijk oproept.

 9. Mar

  De politie heeft beelden en de aanval was anders dan er in eerste instantie naar buiten is gebracht door AFD.

  Google even op Frank Magnitz voor de informatie (sinds vanmiddag bekend). En lees vooral de Duitse websites.

  1. toetssteen

   @Mar
   Werkelijk? Welt bericht wat anders hoor. Ik heb de link, maar plaatsen wordt hem niet.

   Angriff auf afd politiker inkloppen zal wel lukken om het relaas te kunnen lezen.

   1. RPML

    Het zou op ‘toeval’ berusten en de hoofdwond zou veroorzaakt zijn door een val, niet door een stuk hout. Uit de beelden zou geen politiek motief blijken.

  2. Rien Noppen

   Ja, het AfD heeft het verhaal een beetje aangedikt met kennelijk politiek motief.
   Dat laat onverlet dat hij wel degelijk door drie mannen werd aangevallen.

 10. Arie B

  Er wordt alles uit de kast gehaald om het populisme te stoppen maar dat gaat niet meer lukken..

 11. Ritter

  De media wakkeren dit geweld tegen de AFD aan.

  Dat deden de media ook bij Pim Fortuyn die enorm door de media werd gedemoniseerd. Met als gevolg dat een linkse activist Pim Fortuyn vermoorde.

  We zien dat ook in de VS waar de gevestigde media hetzelfde doen bij Trump. Die word door de media daar 24 uur per dag gedemoniseerd. Veel journalisten gedragen zich niet meer als “journalisten” maar als verkapte anti-Trump activisten.

  Ook is dat het geval in Europa waar de media haar eigen agenda heeft en die promoot. En iedereen die deze agenda dwarsboomt word gedemoniseerd door de media.

  1. ZiggyStardust

   Ook dat hele EU vs disinfo gebeuren is totaal waanzinnig. Het is bedoelt om anti-Europese sentimenten de kop in te drukken. Stond laatst een mooi artikel over in een Engelse krant, met citaten van EU bobo’s. Ze komen er gewoon openlijk voor uit. En door de btw verhoging in Nederland worden kranten getroffen, de msm kranten. Ollongren geeft 20 miljoen uit voor onderzoeksjournalistiek. De kranten worden op deze manier grotendeels gecompenseerd. Indirecte staatssteun en ollongren heeft de msm in haar zak zitten.

  2. Troelstra

   Het zou goed zijn als er eens soortgelijke wraakacties tegen links worden ondernomen zodat zij eindelijk eens voelen wat zij anderen altijd hebben aangericht. Als die wraakacties uitblijven zullen ze door blijven gaan, want ze wanen zich almachtig omdat ze altijd overal mee weg kunnen blijven komen.

   1. Rien Noppen

    Troelstra, googel eens op ‘extreem rechts moorden duitsland’.

    Het moordzuchtige geweld komt van extreem rechts, niet van extreem links. Ik zwijg dan nog over Breivik.

 12. TD

  Nationaal socialisme is ontstaan als een ideologie,een racistische wetenschap.
  Ene Arthur van den Bruck is de geestelijke vader van die ideologie(1876-1925),hij schreef het boek Das dritte Reich,het boek dat Adolf inspireerde om “zijn” Duitsland te realiseren en als leiddraad gebruikte om later “lebensraum”te verschaffen voor het ideaal,één groot Duits rijk.
  Hij droomde van een groot Duitsland met de Ariërs als het overheersende nationaal socialistische volk en dat is gebeurd,Adolf heeft het allemaal gepraktizeerd maar het rassenaspect overdreven!
  Dus Adolf pleegde eigenlijk plagiaat met het boek “mein Kampf”

  1. ZiggyStardust

   Ik vraag me af hoe de wereld nu geweest zou zijn als Adolf in WO1 in de loopgraven niet gewond was geraakt, maar gesneuveld. Die WO2 was zo verschrikkelijk, dat het nu nog steeds invloed heeft op de samenleving en de politiek. Ik denk dat niemand een heeft hoe het nu zou kunnen zijn. Het heeft alles verpest, wereldwijd.

   1. Rien Noppen

    Dan had de wereld er zonder twijfel behoorlijk anders uitgezien.

    Van de Tweede Wereldoorlog kan met argument worden gesteld dat Hitler die persoonlijk veroorzaakte en ook de Holocaust initieerde.

    1. koeiepoep

     Nee. De 1e wereldoorlog en de afhandeling daarvan heeft de 2e veroorzaakt. Net als dat de 1e voor vrijwel alle hedendaagse problemen de oorsprong cq oorzaak is. Ik noem communisme, duikboten, tanks, gifgas, heroïne, USSR, hitler, einde Ottomaanse rijk, dus huidige midden oosten etc.

     1. Lugar

      @Koeie: Je reageert op een trol en voert hem.

     2. Rien Noppen

      Hitler gebruikte het sentiment na de Eerste Wereldoorlog maar hij veroorzaakte ook echt individueel de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust.
      Je kunt het werkelijk beargumenteerd versimpelen tot de stelling dat de schuld voor de Tweede Wereldoorlog bij Adolf Hitler ligt.

     3. koeiepoep

      hahaha, die Noppen. Als versimpelen een oscar kon opleveren, had jij m nu gewonnen. Jij weet geeneens de reden, waarmee hitler de duitsers de 2e oorlog in loodste.

     4. Rien Noppen

      Licht je stelling toe, koeiepoep: welke omstandigheden dwongen naar jouw inzicht de Tweede Wereldoorlog te starten, te beginnen met de inval in Polen?

 13. Troelstra

  Wordt het niet tijd om uit wraak op een politieke moordaanslag door links de linkse trollen hier de wacht aan te zeggen? We moeten immers een daad stellen voor vrijheid en democratie. En daar is geen plaats voor totalitair, regressief en repressief links.

  1. Rien Noppen

   🙂

 14. Troelstra

  Er hangt geweld in de lucht. Links geweld.

  Gepubliceerd op 5 februari 2017 – 11:15 door Uri van As

  Er hangt geweld in de lucht. Hysterisch geweld. Een dreiging die niet te stoppen lijkt. Een irrationele haat die onvermijdelijk ontaardt in moord en doodslag. Gewelddadige emoties. In allerlei gradaties gevoed en gelegitimeerd door de media, politiek en intelligentsia.

  Iedereen wordt gemobiliseerd in de strijd tegen een democratisch gekozen president. Een foute man omdat hij niet beschikt over de juiste politieke kleur en nestgeur.

  Fascisten
  Linkse tegenstanders trekken scheldend, schoppend en slopend door de straten van het vrije Westen. Andersdenkenden worden gemolesteerd. Film- en popsterren flirten met bomaanslagen, staatsgrepen en onthoofdingen. Politici organiseren protestdemonstraties en vergelijken hun opponenten met nazi’s en fascisten. Psychologen hebben de president ongezien als geestesziek gediagnostiseerd. Dag- en weekbladen fantaseren breeduit over de moord op Donald Trump.

  Superioriteit
  Politiek is emotie. Althans in linkse kring. Alles draait om gevoel. De geborgenheid van een groep gelijkgestemden. De status en autoriteit van morele superioriteit. Twijfel is overbodig. Links staat immers aan de goede kant van de zaak. Wentelen in de verheerlijking van Obama of in je afkeer van die duivelse Trump, leidt tot hetzelfde resultaat: dat gelukzalig gevoel van verheven saamhorigheid.

  Diversiteit
  Links, altijd op zoek naar groei, gaat voor Diversiteit. Moslims, Afrikanen, homo’s en lesbiennes worden met open armen ingesloten. Mits ze geen rechtse ideeën koesteren. Want links is dol op mensen die anders zijn maar niet op andersdenkenden. Linkse vrijheid is een paradox. Je bent vrij te verkondigen wat je wilt zolang het maar links is. Wie zich niet conformeert aan het gedachtegoed wacht harde handen die je verwijderen uit de groep. In een door links gedomineerde wereld is dat een sanctie die menigeen afdoende intimideert.

  Geïndoctrineerd
  De media, het onderwijs en het bestuursapparaat zijn na ‘de mars door de instituten’ van de babyboom-generatie volledig in handen van links. Dit is inmiddels zo gewoon dat de nieuwe in linkse ideeën gemarineerde generaties niet eens beseffen hoe geïndoctrineerd ze zijn. Docenten op basisscholen vertellen kinderen spookverhalen over rechtse politici. Middelbare scholen behandelen geschiedenis vanuit een links perspectief. En alle sociale faculteiten bedrijven uitsluitend linkse ‘wetenschap’.

  Franse revolutie
  Het Westen wordt in toenemende mate geteisterd door de filosofische erfenis van de Franse revolutie. Een intellectuele geweldsorgie die Frankrijk letterlijk heeft onthoofd. Het land verloor voorgoed zijn leidende positie. Het speelt op het technologische toneel van vandaag geen rol van betekenis. Frankrijk is hét land van de sociale wetenschappen. En ondanks de vernietigende economische neergang houdt het hardnekkig vast aan zijn revolutionaire beginselen.

  Potentaten
  Parijs was en is het exportcentrum van linkse ideologie. Het bood en biedt onderdak aan tirannen uit de hele wereld. Aan de boulevards wonen Latijns-Amerikaanse gangsters, Arabische despoten en Afrikaanse potentaten gebroederlijk naast elkaar. Pol Pot werd er ideologisch geschoold, ayatollah Khomeini door Foucault op zijn troon gehesen en Mao door het echtpaar Sartre van bloedvlekken ontdaan aan de man gebracht.

  Utopisme
  Door de mei-opstand van 1968 heeft dit dwaze Franse denken alsnog kans gezien de Angelsaksiche wereld te veroveren. De elite is gezwicht. De bevolking biedt weerstand. Dwangmatig utopisme versus pragmatische behoudendheid. Dat is de kern van de crises waarin wij ons bevinden. Twee wereldbeelden gedoemd om te botsen. De geschiedenis leert dat links geen nederlaag kan accepteren. De neiging tot zelfreflectie ontbreekt. Utopisch links grijpt uiteindelijk altijd naar geweld.

  Ophitsing
  In Nederland heeft dit al eens eerder geleid tot moord en doodslag. De aanjagers van het politieke geweld zijn daarvoor nooit ter verantwoording geroepen. Dat hoofdredacties, politici en bestuurders opnieuw de vuren van politieke haat aanwakkeren is levensgevaarlijk en volstrekt verwerpelijk.

  Het is een heilloos pad. Wie nu niet rechtsomkeert maakt is verantwoordelijk voor het geweld dat niet aflatende ophitsing onvermijdelijk oproept.

 15. Ries

  Op de Duitse televisie was te zien dat de zaak opgelost schijnt te zijn. De man is niet ‘aan’gevallen, maar ‘ge’vallen. Het scheelt maar een paar letters, maar dan krijg je ook een heel ander verhaal. We zullen er dan ook niets meer over horen, vrees ik zo. Linksaffers hebben ook overal een verklaring voor. Deze gasten hebben het licht gezien. Om jaloers op te worden!

 16. HendrikJan

  Wist U trouwens dat het filmpje waarin van Dam, zich achter de tegenstanders van Fortuyn schaarde, niet meer is te zien het is in een kluis gestopt en niet meer opvraagbaar.
  Wilders heeft voor minder, wel een strafblad opgelopen.
  Als U even zoek, is het filmpje op YouTube nog te vinden, zeer interessant in deze heftige tijd.
  En voor de Linkse wegkijkers zeer leerzaam.

 17. B. Pascal

  Anarchisme leidt tot een sterke leider, die uiteindelijk de democratie opblaast, en zich ontpopt tot een dictator.

  Uit de wanorde ontstaat Germania: zei Hitler. Hij doelde op dit soort taferelen, wat hij niet zei, is dat hij ze zelf met zijn linkse-politiek vermeerderde.

  Poetin begrijpt heel goed hoe je een grote natie als Rusland bestuurt. Autocratie, daaronder democratie. De autocratie moet gevuld zijn met normatieve moreel hoge personen ( die hebben we in Nederland, zeer weinig). Daarom niet gunstige bestuursvorm op dit moment.

  Zo was het voor 1848 in Nederland wel. Toen waren er nog Vaders voor het Vaderland. Vrijheid binnen vaststaande normen. Veiligheid waarbinnen de vrijheid werd gebouwd.
  En zie toch hoeveel degelijkheid we voor 1990 hadden! Deftige Natie, zelfs het buitenland keek naar ons. Dat is nu voorgoed voorbij!

  Vrijheid zonder norm, is geen vrijheid. Maar anarchie!

 18. poldi

  Gelukkig dat de AIVD de voorbereidingen van één of meer terroristische aanslagen tijdig heeft ontdekt en ingegrepen.
  Maar wie garandeert mij dat dit geen topje van een islamitisch terroristische ijsberg is en er vele menselijke tijdbommen in de maak zijn.

  De islam woekert gestaag voort en wordt op alle mogelijke manieren door de overheid geen strobreed in de weg gelegd.

  Eergisteren Opsporing Verzocht bekeken en wat iedere keer weer opvalt dat bijna in 90% van de gevallen het lichtgetinten betreft.

  1. Original NL

   …. dat bijna in 90% van de gevallen het lichtgetinten betreft…
   Niet willen werken…maar alles willen hebben..dat hebben de deugpolitici gefaciliteerd.
   Thanks linkse sukkels!!!

 19. Original NL

  Hoorde gisteren op het duitse nieuws dat uit de video beelden zou zijn gebleken dat Magnitz slechts geduwd zou zijn en dat zijn wonden door de val zou zijn gekomen???

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.