Amerikaanse luchtmacht bombardeert 52 al-Shabaab terroristen kapot in Somalië

Als een Afrikaans land bij de hoorn van Afrika terroristen wil uitschakelen dan hebben ze daarbij vaak de hulp nodig van internationale strijdkrachten. Deze week was het weer raak en bombardeerde de Amerikaanse lichtmacht 52 ‘Al-Shabaab’-terroristen de grond in. In Somalië en andere noord-oost Afrikaanse landen zijn islamitische terreurorganisaties actief die grote delen van het land in handen hebben. Het doel van de organisatie is de oprichting van een islamitisch kalifaat en om dat te verwezenlijken worden mensenrechten voortdurend geschonden. Uiteindelijk wil Al-Shabaab de sharia invoeren en zij is dan ook onderdeel van de Unie van Islamitische Rechtbanken.

Maar ondanks alle grootspraak en terreur lukt het niet. De Amerikanen vlogen met hun luchtmacht over en bombardeerden tientallen strijders de grond in. Volgens de terreurorganisatie zelf gaat het om 41 doden. Het Somalische leger kreeg klappen van Al-Shabaab en ze moetsen de Amerikanen wel om luchtsteun vragen. Mooi dat de VS niet moeilijk doen en gewoon hun verantwoordelijkheid onder het principe van ‘responsibility to protect’ nemen en het vuur openen. Onder Donald Trump zijn de aanvallen op de terreurorganisatie toegenomen, maar hun slagkracht lijkt er vooralsnog niet onder te lijden, zo stelt NOS Teletekst.

De Amerikanen hebben in Somalië een militaire basis genaamd Camp Baledogle. Het vliegveld is strategisch gelegen in de nabijheid van de Somalische hoofdstad Mogadishu vandaar uit vliegen ze meerdere missies met vliegtuigen en ook drones. In totaal zijn een paar honderd Amerikaanse troepen aanwezig.

Volgens The Airforce Times heeft de Amerikaanse luchtmacht in 2018 meer dan 20 vliegmissies voltooid in de strijd tegen Al-Shabaab. Majoor Weist, woordvoerder van AFRICOM stelt dat de operaties in samenspraak met de Afrikaanse partners worden georganiseerd. Dit betekent dus niet dat de VS gewoon wat rondjes vliegt en lukraak bombardeert, maar pas na communicatie en draagvlak vanuit de regio haar operaties begint: “I’ll add that we will continue to work with our partners to support AMISOM and the federal government of Somalia in its effort to bring improved governance, development and stability.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. victus

  Dat valt even tegen voor die “strijders” Eindelijk een echte tegenstander dan hoofdzakelijk weerloze vrouwen, kinderen en bejaarden. USA heeft waarschijnlijk geen paar 100 sukkels daar zitten maar SF ops kerels die keiharde klappen kunnen uitdelen i.p.v. dom lullen.

  1. Top

   Daar heeft u helemaal gelijk in, gzien vanuit ons perspectief. Maar die moslimranddebielen, die nog leven, zijn ”pist off”, omdat die bommen niet op hun kop terrcht gekomen zijn, want dan waren ze geweest in, wat ze zo graag willen, namelijk het paradijs, met hun maagd van 72. Elke dag ieder uur elke minuut waar dat trieffel zich ophoudt, plat gooien, branden en omploegen. Want wat daar gebeurt, is ons voorland.

 2. Rien Noppen

  “Volgens The Airforce Times heeft de Amerikaanse luchtmacht in 2018 meer dan 20 vliegmissies voltooid ”

  Uiteraard zijn daar absoluut geen onschuldige burgerslachtoffers bij gevallen.

  Kan iemand nog de vraag stellen wat we daar in Godsnaam hebben te zoeken?

  1. Zozo

   Wat we, sinds wanneer ben jij Amerikaan?

   1. Rien Noppen

    Wat hebben de Amerikanen daar te zoeken, Zozo?

    1. Barry330

     Die blazen dat terroristenmekka naar de hel, die Amerikanen zijn helden voor de westerse wereld .

     1. Rien Noppen

      Daarin verschillen we van mening. Het enige dat de Amerikanen (maar wij doen er net zo hard aan mee) bereiken is dat de ellende in het Midden Oosten voortduurt en de haat tegen het Westen wordt gevoed.

      We kweken de terroristen die hier om begrijpelijke redenen verhaal komen halen en we veroorzaken de vluchtelingenstromen.

    2. bejaarde

     Wat hebben wij Nederlanders te zoeken in moslimlanden zoals bijv. Mali etc etc.

    3. Vit

     Wij (het westen) zijn verhaal gaan halen na 9-11.

    4. Zozo

     Sinds wanneer moeten de Amerikanen aan jou verantwoording afleggen. Maak eerst Nederland beter, als je tenminste je ogen open krijgt.

  2. Top

   Blablabla Blaaskaak. Tiktaktiktak.

  3. Barry330

   Wie bedoel je met “we”, ben je tegenwoordig ook een Amerikaan dan?

  4. BB

   @Rien Noppen

   Ten eerste is het speculatie wat u doet. Of weet u zeker dat er burgerslachtoffers zijn gevallen?

   Ten tweede, het is uiteraard verschrikkelijk als er burgerslachtoffers vallen, maar ik vraag me af wat erger is: leven onder dit terreur, waarbij ook de kans aanzienlijk is dat je bewust met veel geweld vermoord wordt, of per abuis gedood worden door de mensen die willen helpen/beschermen.

   Ik denk dat de Verenigde Staten voor sommige mensen niets goed meer kunnen doen: grijpen ze wel in dan zijn het onderdrukkers en/of worden burgerslachtoffers verweten. Grijpen ze niet in, dan nemen ze hun verantwoordelijkheid niet.

  5. bejaarde

   We???? Zoals altijd schiet de VS te hulp, waar de duivel(s) zich manifesteren.

 3. Aytas

  Terreur met terreur bestrijden, wat een idioten.

  Het is zo dat de terreur alleen maar toeneemt, zoals altijd zijn de armsten de klos. Steun is natuurlijk ook maar een relatief begrip, als je de omgekochte leiders bedoeld heb je gelijk. Dit zal op deze manier een gebed zonder einde worden. Obama financiert terreur en trump bestrijdt het. Trump financiert terreur in Jemen en bestrijdt het tegelijkertijd. Er is een groep mensen die er erg rijk van wordt.

  1. Top

   Zit je hoofddoekje weer te strak? “U” heeft blijkbaar de grenzeloze behoeften, om de hand die u voedt , als het even kan te bijten. Dan zal ik het eens gaan hebben over de incestpoel, waar u uit gekropen bent. Uit een cultuur, waar genitale verminkingen ‘Bon-Ton’ zijn. Waar afvalligheid, met de dood, als beloning wordt gefaciliteerd en als dat even kan zo gruwelijk als mogelijk. Waar u als vrouw niets maar dan ook helemaal niets te melden heeft, vraag dat maar aan uw moeder. Waar zelfs mannelijke kinderen meer in de pap te brokkelen hebben dan een volwassen vrouw. Ik ben er van overtuigd, dat jij en je hele familie, nog nooit iets positiefs heeft bijgedragen aan onze NEDERLANDSE samenleving. Dus ik zou voorzichtig zijn, met wat u hier denkt neer te moeten plempen

  2. Rien Noppen

   Dat is juist, uiteindelijk blijkt het militair interveniëren in het Midden Oosten een business-model.

  3. Barry330

   U bazelt erg domme praat. Wat de Amerikaanse bombardementen betreft dan, dat is oorlog voeren op de plek waar de laffe terroristen zich bevinden ipv weerloze burgers te terroriseren met achterbakse aanslagen. Dat is echt wat anders. Dat laffe terroristen liever aanslagen op weerloze burgers plegen, geeft de ware aard van veel Somaliërs uitermate treffend weer.

  4. edoc431

   Zegt de snol die hier lekker zit te laven
   Hup naar afrika grootsmoel doe er wat aan praatjesmaker laat zien dat je een vent bent .

  5. Zozo

   Hahaha, meisje of jongetje wat schrijf je toch onzin

 4. Ritter

  Obama gaf de Jihadisten wapens…………………..Trump probeert de Jihadisten uit te schakelen.

  Trump heeft samen met de Russen het Kalifaat van ISIS in 8 maanden tijd vernietigd. Obama lukte het niet in 4 jaar.

  1. Rien Noppen

   De vernietiging van het Kalifaat is hoofdzakelijk gerealiseerd door de Russen met steun van de Amerikanen die de strategie van Obama bleven volgen.

   Trump veroorzaakt met zijn rommelige buitenlandse politiek slechts dat het Kalifaat weer kansen krijgt en de Koerden door Turkije kunnen worden vernietigd.

   1. BB

    Wat was de strategie van Obama?

    1. Rien Noppen

     Dat was een strategie van gematigde interventie, waarin bijvoorbeeld de Koerden werden gesteund.

     1. Rien Noppen

      Obama heeft altijd verklaard dat de VS de terreurbeweging zullen zal vernietigen. Daartoe werden Amerikaanse militairen in het buitenland ingezet om terroristen op te sporen en de doden. Obama heeft echter altijd als vaste lijn gehad te voorkomen dat de VS in een ‘lange en kostbare oorlog’ wordt gesleept.
      Daarnaast is er geïnvesteerd in de steun aan rebellengroepen in Syrië en Irak die het opnamen tegen IS.

      Trump heeft deze lijn gewoon voortgezet. De doorbraak in Syrië is echter door de inmenging van de Russen ontstaan.

     2. markw

      Gematigde interventie? Je bedoelt “moderate forces” zoals dit /watch?v=RNha3nabZeI

   2. markw

    laten we de tactiek van Obama eens bekijken..

    https://www.youtube.com/watch?v=RNha3nabZeI

    Jaa, dat heeft fantastisch uitgewerkt.. Schouder klopje voor meneer Obama.. Gelukkig dat we nog steeds zijn tactiek volgen toch? Oh wacht, nee nu proberen we letterlijk de shit op te ruimen die HIJ en andere lapzwansen als Rutte hebben veroorzaakt in die regio..

 5. Florissa

  Die Trump gunt die gasten een prachtig weekend , wat is er mooier voor ze dan op een koude zondagmiddag met 72 maagden door te brengen .

 6. Gewoonomdathetkan

  Aytas de duimzuiger komt weer klaar .
  Je praat poep uit je nek.
  Niemand neemt jou serieus das heel duidelijk gelukkig

 7. Spaanse kok

  Wat een geluk dat er nu in Amerika een president zit, die niet oorlogszuchtig is, zich niet met Syrië of Afrika bemoeit.

 8. Gerlos

  Ruimt lekker op, nu de rest nog Amerikanen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.