Beelden! Fritsma: ‘Waarom werkt staatssecretaris Harbers samen met mensensmokkelaars?’

Twee weken geleden lieten Tweede Kamerleden weten ‘ontstemd’ te zijn over mensensmokkel van de Sea-Watch 3. Het schip zou onder Nederlandse vlag rondvaren op de Middellandse Zee en daar migranten redden van de verdrinkingsdood. Tot zo ver had niemand problemen met het goede doel waarmee de bemanning rondvaart, maar toen de kapitein besloot de migranten naar Malta te brengen ontstond ophef. Immers is een reddingsactie geheel anders dan migranten vervoeren naar plaats van bestemming. 

Uiteindelijk moesten de vreemdelingen meer dan twee weken aan boort wachten alvorens te horen of zij recht hadden op een asielprocedure. Uit coulance met de humanitaire situatie aan boord besloot staatssecretaris Mark Harbers (VVD) uiteindelijk om enkelen op te nemen. Volgens de staatssecretaris was dit slechts ‘eenmalig’. Harbers stelde in het debat dat het verlenen van toegang tot de asielprocedure aanvankelijk niet de bedoeling was, maar omdat het schip 18 dagen op zoek naar een haven was er geen andere keuze.

Volgens Fritsma zou het toestaan van migranten om via deze manier toegang te verkrijgen tot de asielprocedure bijdragen aan méér mensensmokkel en maakt de staatssecretaris een fout: ‘Het schip Sea-Watch 3 is nu alweer onderweg naar Noord-Afrika’ riep hij in de Kamer. Harbers reageerde dat dit een fout is van de bemanning ‘want nog weinig landen zullen er iets voor voelen vreemdelingen via deze weg mensen op te nemen’. Maar hoe de politiek reageert bij een volgend incident is natuurlijk afwachten.

Na Fritsma ging Kamerlid Malik Azmani (VVD) vol op de campagnetoeter. Terwijl onder auspiciën van de VVD de immigratie naar Nederland een ongekende omvang bereikte, hield hij zonder blozen vol dat de VVD fractie een hardere lijn wil zien van het kabinet. Azmani was zeer negatief over de ‘NGO-bootjes’. De ‘NGO-bootjes ondermijnen de afspraken met onze partners’ aldus Azmani en hij wil ‘paal en perk’ stellen. Volgens hem zouden ‘reddingsacties van migranten’ moeten eindigen waar ze beginnen: ‘In Noord-Afrika’.

Wanneer we Azmani’s profiel op de website van de VVD bekijken dan zien we een uiterst interessant rechts verhaal. Na de blunderacties van Dijkhoff kan het zomaar eens zijn dat de Marokkaanse Fries meer naar voren wordt geschoten als een van de spitzenkandidaten van Rutte’s partij.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Lugar

  Waarom hij samenwerkt? Marrakesh!

 2. Duke

  Mensensmokkel faciliteren is niet humanitair. Weer een VVD-leugen.

 3. Siemien

  Wat een bullsh*t allemaal logisch dat er niet zoveel pogingen worden gedaan het is immers niet de juiste tijd van het jaar.
  De uitdrukking “gecontroleerde ontscheppingen” echt om te kotsen gewoon.

 4. Arie B

  Weer 6 uitkeringen erbij..

  1. Tante Sidonia

   Arie B

   Foutje.
   Familie mag ook komen. Weet u het nog……gezinshereniging.
   Gemiddelde gelukzoeker 6 familieleden, dus 6 x 6 = 36.
   Niet Nederlands kennen, geen enkel ambacht beheersen, altijd mankementen ( last van mijn rug, en dat soort smoezen) betekent 36 x tot hun dood uitkeringen, toeslagen, vrijstellingen, woning, inrichting gratis, enzovoort,…!!!
   Reken even uit: 4,5 miljoen Euro’s!!!
   Ach …. de Nederlander: mond houden, belasting betalen, want…………..deze “zielenpoten” hebben het al erg genoeg!
   Wat een land!!!

   1. Arie B

    Sorry, je hebt helemaal gelijk.. Kan wel richting de 2 a 3 ton belastinggeld zijn..

  2. wheelboy

   Ari B
   Dus dadelijk ivm tegenvallers weer bezuinigen of de belastingen omhoog . Zo is he begin 2017 ook gegaan .Toen zouden we 5 miljard lastenverlichting krijgen . Die is er nooit gekomen ivm tegenvallers (lees bergen syriers ) . Wel kwam er 5ct ex btw belasting op het gas .

 5. Feit

  YT: Escenas de nerviosismo en el salto: los subsaharianos se suben a un coche

  Gevangenissen worden geleegd in Europa om ons te verzwakken.

  1. Eugenie de la Fleur

   ja echt he! Wat een schande al die softe Nederlandse straffen. Allemaal de schuld van links uiteraard. Waarom nemen we niet een voorbeeld aan Afghanistan. Dat zal ze leren!!! 🙂

   1. Feit

    Australië, daar moeten we een voorbeeld aan nemen maar links wil het idd op de barbaarse manier.

    1. Eugenie de la Fleur

     Australië? nee joh veel te links 🙂

     1. Feit

      Je vindt jezelf nogal leuk he, Eu?

      Gaat niet om links of rechts, Eu.

      Vandaag gaat het over de realisten en hypocrieten.

      Australië heeft een goed immigratiesysteem. Ze vermoorden geen Afrikanen zoals de Europese socialisten dat wel doen.

      Lach het maar weg.

     2. Lugar

      @Feit: Alles wat je aandacht geeft dat groeit.

      Neem de uitdaging eens aan en negeer de hele zooi, je zult zien dat het resultaat uiteindelijk verbluffend is. Bovendien gaan er dan ook mooie en respectvolle discussies ontstaan, iets dat nu nauwelijks mogelijk is, om bekende redenen.

    2. Arie B

     Australië wordt de norm, weg met parsiterende nietsnutten die geen enkele toegevoegde waarde leveren.

 6. sjun

  Zo ontstaan er en klimaat voor een Hollandse Lente, een uitgelezen tijd voor een grote schoonmaak.

  1. Aytas

   Laten we dan beginnen gekken die oproepen tot minderwaardig gedrag aan het werk te zetten in dienst van de maatschappij, helpen bij integratie en dat soort zaken. 1 van de mooiste landen ter wereld zakt hard af door verlies aan waardigheid van de autochtone bevolking. Daarvoor ligt de verantwoording bij die autochtone bevolking die zichzelf een slachtoffer rol aan praat.

   1. Seneca

    dit land is ten dode opgeschreven door figuren als Aytas, kokkie, kong, beuk, noppes, doosje fleur en noem maar op.

    1. Spaanse kok

     Mooi, komen we nu ook in de geschiedenisboeken of uitsluitend in de spelonken van Seneca`s duistere geest?

   2. Koos sssss

    Soms schrijf je zinnige dingen. Nu dus niet.

    In de jaren ’70 werd zo ongeveer alles van de overheid standaard in 3 talen weergegeven; Nederlands, Turks en Arabisch. Integreren, je aanpassen aan de mores van je nieuwe vaderland en daar zelf een bestaan opbouwen? Ben je gek.

    Dat boekte de autochtone bevolking af onder de noemer: “multi cultureel”.
    Klinkt toch fantastisch, niet?

    Maar is dat wel zo fantastisch?
    Je koopt die mensen af met wat geld en je neemt ze iedere prikkel af.
    Waar Adolf Hitler mensen tot untermenschen benoemde maakten wij van die Turken en Marokkanen untermenschen. Afgekocht met een uitkerinkje en verder met de nek aangekeken. Kansloos op de arbeidsmarkt, altijd de sjaak, als de politie controles houdt -niet voor niets overigens- Waarbij opgemerkt dat veel van die mensen ook weinig andere opties hadden dan de criminaliteit. Kan je tenminste nog iets zijn.

    Overwegend mensen die in Nederland wonen en daar hun inkomen krijgen, maar die zich geen Nederlander voelen.

    Hadden we maar wel strengere eisen gesteld. Dan waren we een deel van de Turken en Marokkanen kwijt. Maar een groot deel van hen zou hier integreren en voldoende succesvol zijn om niet met de nek te worden aangekeken.
    Als er 1 groep winnaars zouden zijn, dan zijn het wel de migranten en hun nageslacht.

    Maar dat hebben we dus niet gedaan. En om de zaak compleet te maken halen we ook nog massaal mensen binnen, waarvan je weet dat die helemaal kansloos zijn.

    Dan kan jij wel schrijven over gekken, die oproepen tot minderwaardig gedrag.
    Maar wat Sjun schrijft wordt domweg het onvermijdelijke gevolg van deze wantoestand.
    Als we tenminste het geluk hebben, dat de gevolgen zich daarbij beperken.

  2. Lugar

   Toch wel van belang wanneer we op 20 maart naar de stembus gaan.

 7. edoc431

  jaag er een torpedo in klaar .

 8. Bes Tolen

  Naar mijn idee weet iedere politicus van enig formaat in het kabinet en de Tweede Kamer dat het helemaal fout zit met de massa immigratie of te wel van begin tot eind. Dat er voortdurend hand- en spandiensten verlenen, is gewoontegetrouw. Ze vinden het geen probleem en het merendeel van het volk slikt het ook. Het volk is voor het grootste deel dom en zwaar geïndoctrineerd. De grootmacht in de westerse wereld is de deep state en die heeft de touwtjes voor het belangrijkste deel in handen, heeft al langer dan de huidige westerse godsdiensten bestaan, wat naar mijn idee hun vinding is, de ervaring met het misleiden, onderdrukken, aan de kant zetten en vernietigen van grote aantallen mensen. Zelfs als van een gek te beschouwen uitspraken in het Vaticaan aangeven dat de islam boven het christendom is te stellen, wordt er niet op gereageerd. Alsof het niet de tot nu toe belangrijkste mededeling van de eeuw is. Ondertussen zorgen de vele dienstknechten er voor dat er massa’s lieden onder alle mogelijke toepasbare titels naar Europa komen. Wie nu nog niet begrijpt dat in het bijzonder de Europeanen volledig bedrogen worden, kenmerkt zich als vertegenwoordiger van een zichzelf als minderwaardig beschouwend volk, dat elke te verwerpen handeling van boven in genoemd vlak accepteert.

 9. Arie B

  Afghanistan, Somalië, Libië, Pakistan, Soedan, Eritrea, Jemen, Iran. De nummers 2 tm 9 van laden waar miljoenen Christenen vervolgd worden. Van d deze landen komen voornamelijk onze immigranten. Aangevuld met Marokkanen, Algerijnen en Tunesiërs. Ook die blijken niet uit in tolerantie.

 10. HendrikJan

  Stem in Maart en Mei op een partij die tegen de import is, van al die gelukszoekers ,stem op een partij die ongewenste gelukzoekers, terug stuurt naar hun geboorte land.
  Stem op een anti EU partij.
  Stop met de EU in deze vorm en sluit de grenzen.
  Stop de omvolking.

  1. Tante Sidonia

   HendrikJan

   Pluim! Mee eens!

   1. poldi

    HendrikJan +++++++

  2. Peter Loosduinen

   HendrikJan
   Zie mijn reactie aan Azmani !
   VVD = mijn EX-partij.
   Ik volg jouw advies en hoop op navolging door velen.
   De Nederlanders worden anders in het pak genaaid met o.a. de idiote klimaatplannen en het continu laten binnenstromen van lieden die hier niets te zoeken hebben.
   Ons land gaat naar de kloten en we moeten dit proces stoppen !

 11. HendrikJan

  Gaat DDS nu ook de weg op, van de Bilderbergpers / J de Mol.??

 12. TD

  Íedereen weet hoe ervoor te zorgen dat niemand meer de boot neemt,alleen niemand van de politiek durft het aan!
  De boottouristen waarvan het merendeel illegalen zijn,weten dat ze naar de overkant worden gebracht danwel uit het water worden gevist,dus blijven ze komen!
  Zorg dat die zekerheid er niet is,meteen ’n vermindering van 70% boottourisme.
  Klink hard maar is dat niet,want indien er elke dag opnieuw een grote groep suicide mensen van flatgebouwen springt is het ook niet vanzelfsprekend dat de brandweer dag en nacht bij alle hoogbouw klaarstaat met vangnetten!?
  Het is ondoenbaar!

  1. Lugar

   @TD: VVD c.s. hebben Marrakesh ondertekent, dit is de sleutel tot Europa. Kwamen er onder Rutte I t/m III 400.000 buitenlanders bij, vanaf 2019 kan dat aantal nog wel eens verdubbelen, er is alleen nog een rechter, een advocaat en een migrant nodig die ons daartoe gaat dwingen.

   1. TD

    “niet bindend maar enkel richtlijnen”was toch de stelling in het akkoord!

    1. Lugar

     @TD: Ja natuurlijk, maar dat is absolute flauwekul, zoals je weet. Na de eerste rechtszaak zal blijken dat er met een verdrag uitstekend om de regering kan worden heengegaan. Via de rechter kun je het dus alsnog bindend krijgen omdat de rechter het toetst aan de handtekening van het Kabinet, ze zijn immers akkoord, m.u.v. PVV & FVD, onthoud die namen. 😉

 13. Diederik van Walsum

  Sietse Fritsma: spreekt in vloeiende lijn.
  Mark Harbers: u uh uh uh uh uh uh uh uh uh uh uh uh uh uh uh ….héél irritant en erg moe word ik ervan !

  Is ie misschien uh,uh familie van uh, uh die mevrouw van uh, uh Engelshoven?

 14. JohanD

  Ik mis in dit verhaal dat de Nederlandse geldschieter opgepakt dient te worden voor het faciliteren van illegale mensensmokkel/handel. Je krijgt in Nederland een forse boete voor fout parkeren, maar mensensmokkel kan ongestraft? Seawatch lijkt overigens wel op een soort Nederlandse VOC wat mensen uit Noord Afrika haalt!

  1. Lugar

   @Johan: Met het verdrag in de hand kun je het die criminelen niet kwalijk nemen, het wordt allemaal aangemoedigd.

 15. Jantje

  De Nederlandse regering sponsort ook terroristenbendes als hamas en de plo.
  Ze hebben er dus ruime ervaring mee om belastinggeld naar tuig te verschepen.

 16. Peter Loosduinen

  Geachte heer Azmani,

  Ik hoop dat u de staatssecretaris ( UW en mijn ex-partij ) aan zijn toezegging houdt en dat we ( Nederland ) niemand meer opnemen van dit vermaledijde bootje !

 17. Veteraan

  Ik zie weer veel reacties op Trollen, de bekende namen Aytas, Eugenie de la Fleur, Spaanse kok en anderen als het al niet dezelfde zijn onder een nick name.
  Het zijn of vadsige, excuus negers die alleen maar slachtoffer kunnen spelen of blanke narcisten die graag aandacht willen en niet weten hoe ze dit anders moeten doen.
  Zo saai mensen, denk je nu echt dat ze interesse hebben in hoe je reageert op hun reacties ?
  Trollen leven op aandacht die ze thuis niet krijgen !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.