Beelden! Legendarische preek van Wilders (PVV): ‘Half Afrika neemt de Toorenburg-route!’

Geert Wilders (PVV) was zichtbaar opgewonden over de plannen van het kabinet om het kinderpardon te versoepelen en de discretionaire bevoegdheden van de staatssecretaris in het asielproces af te schaffen. De uiteindelijke verantwoordelijkheid voor het nemen van beslissingen gaat volgens het plan van Mark Harbers (VVD) binnenkort bij de IND liggen. Maar waar Wilders pas echt boos om werd is de versoepeling van het kinderpardon. Hij verweet de VVD hun afspraken niet na te komen en beloofde dat zijn partij tijdens de verkiezingen in maart ‘gaat afrekenen met de leugenachtige VVD‘. 

Op de beelden van het bovenstaande filmpje is te zien hoe de leider van de PVV niet alleen de VVD onder braakt met een lading verwijten, maar ook CDA-juffrouw Madeleine van Toorenburg een hak zet. Spoel vooral even door naar 05:19 in het filmpje, want dat is het moment dat de CDA-juffrouw ten tonele verschijnt. Wilders (PVV) wees de juffrouw nog even op haar eigen woorden over het kinderpardon en de bijzondere draai die de afgelopen weken ineens maakte.

Wilders citeerde de CDA-juffrouw: ‘Een versoepeling van het kinderpardon is niet iets waar wij voor staan’ en ‘wij gaan niet tornen aan de huidige afspraken’. En toen begon het CDA ineens te draaien en de VVD zwichtte. De ‘laatste keer’ bleek niet de laatste keer en er geldt nu een voorlopige uitzetstoep voor gezinnen en wordt de kinderpardonregeling versoepelt. Van Toorenburg reageerde op de uitspraken van Wilders, maar kwam niet verder dan jij-bak op de persoon Wilders.

Volgens haar zou ‘Wilders geen respect in zich dragen’. Maar die woorden deden Wilders helemaal niets, hij reageerde fel en dreigde dat ‘de kiezer ook met u gaat afrekenen’ en zet het versoepelen van het kinderpardon volgens de PVV’er de poorten wagenwijd open voor ‘sjoemelaars die niet willen meewerken’ en ‘neemt half Afrika binnenkort de Van Toorenburg-route naar Nederland!’

Tja, panikerende Wilders, zo kennen we hem weer. De ironie wil echter dat een PVV-motie van Sietse Fritsma met daarin twee voorstellen voor het nieuwe kinderpardon wél wordt meegenomen in het nieuwe systeem. Dus de PVV haalt eigenlijk een klein succesje binnen. Maar zoals Van Toorenburg doorzag passen die feiten ‘niet helemaal in het retorische plaatje’ van vandaag.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

62 reacties

 1. HendrikJan

  Prachtig, deze Wilders draait niet om de zaak heen, maar verteld klip en klaar de WAARHEID.

  Deze Wilders is samen met Baudet en Trump, toch een verademing in deze wereld.

 2. Rien Noppen

  “de VVD onder braakt met een lading verwijten,”

  Treffend beeld.

  1. Top

   Blablabla Blaaskaak!

   1. Original NL

    Je vergeet pisvlek…..

    1. Dik

     Keur ik ook goed!

 3. Ad Infinitum

  DDS is al snel onder de indruk als het om Wilders gaat. De roeptoeter van de PPV brengt zelf niets nieuws, je hoort hem slechts over de coalitie en houdt ervan om de mensen te framen.

  1. HendrikJan

   Vergeet jij die 1,4 Miljoen kiezers op de PVV niet, die Rutte bij het grof vuil heeft gezet.

   1. Aytas

    Dit is een democratie. Nog geen dictatuur die jij zo graag wilt.

    1. edoc431

     Als jij nou alvast je koffertje pakt na 20 maart heb je die nodig vent.
     Ik kom je wel uitzwaaien hoor zo ben ik wel .

     1. HendrikJan

      Inderdaad edoc431.
      De Gele Hesjes vertellen het simpel, zonder opsmuk en zonder leugens.
      Rutte ??
      Die praat OVER ons.
      Maar hij praat niet MET ons.

      GHHJ.

    2. Vliegenvanger

     Is dat gedrocht Aytas hier ook al weer.

     1. Siemien

      En jij bent?

    3. Van Havezaat

     Naar mijn mening:
     Wie heeft U de indruk gegeven dat “democratie” vrijheid en blijheid betekent?
     Democratie is een woord uitgevonden na WW2. Het is de mensen ingepompt dat het woord “vrijheid” betekent.
     Kijk om U heen en lees de geschiedenis. Waarom kunnen er zoveel regeltjes en wetjes ontstaan om de bevoking klein en in toom te houden? Dat is hoofdzakelijk naar mijn mening omdat we in een “democratie” wonen.

     Democratie betekent dat een politieker kan maken wat hij denkt dat goed voor hem en kiezersaantal is. Voor de rest zijn er maar weinig echte verantwoordelijke politieker en zouden ze er zijn worden zij direct afgesmoord omdat zij een bedreiging vormen voor hun baantje.
     Nederland, let op uw Zaak.

     Rusland is niet de vijand.

  2. TD

   Ad Infinitum:
   Ik ken in de huidige regering meerdere roeptoeters die ELKE dag iets ANDERS toeteren,dat is pas vreselijk,elke dag een totaal andere kreet horen,en dat bij de hele coalitie.

  3. edoc431

   Nee die Van Toorenburg is wel heel netjes niks geen framen, je lult uit je nek maar ja dat weet je zelf ook wel.

 4. TD

  Ik kan niet anders dan constateren dat de huidige regering het verstand is verloren,of een besmettelijke hersenaandoening heeft,zoiets als hondsdolheid of BSE de gekke koeienziekte.
  Vlug naar 20 maart.

 5. Aytas

  Wilders is een landverrader.

  Het kinderpardon is zeer terecht. Je kunt kinderen de fouten van hun ouders en staat niet aanrekenen. Afrika betaald zich blauw aan Europa.

  Wilders is moreel falliet, verkoopt Nederland aan extreem rechtse organisaties. Dit is een schande en Wilders zal zich op een dag moeten verantwoorden.

  1. RPML

   Je zult maar rechter zijn. Na een afgewogen beslissing honderden gezinnen terecht te hebben teruggestuurd hebben de gezinnen die maar door hebben zitten procederen en keer op keer van rechters te horen hebben gekregen dat de beslissingen in het traject ervoor terecht waren plots hun kinderen naar voren schuiven en een pardon afdwingen omdat een paar politici zich plots met je vakgebied gaan bemoeien. Zou hij de al uitgewezen gezinnen nog een excuusbriefje sturen? Zou hij zijn eigen beroep nog wel zinvol vinden? Uitgeprocedeerd is uitgeprocedeerd. Daar hebben we wetten voor bedacht en daar hebben we rechters voor om dat te beoordelen, en niet een aantal politici met slappe knieën die plots een paar weerloze kinderen naar voren schuiven als argument om de wet te omzeilen. Alle ouders hebben al in 2013 gehoord dat er éénmalig nog een uitzondering werd gemaakt, ze hebben gewacht op de volgende politici die de wetten opzij schuiven voor eigen gewin.

   1. Beukman

    Het is daarom goed, @RPML, dat het in de nieuwe wet moeilijk wordt gemaakt om een afwijzing in hoger beroep terug te draaien, en de discretionaire bevoegdheid niet meer ligt bij de minister of staatssecretaris.
    Iedereen is gebaat bij duidelijkheid, asielzoekers nog het meest.
    De aanzuigende werking waar Wilders het over heeft is onzin.

    1. Rien Noppen

     Ik twijfel overigens, Beukman, of je die bevoegdheid moet overdragen aan de uitvoerende macht. Dit is geen taak die bij ambtenaren hoort.
     Ik zou het liever organiseren als een onderdeel van de Raad van State o.i.d.

    2. RPML

     ‘Iedereen is gebaat bij duidelijkheid, asielzoekers nog het meest’

     Helemaal mee eens. Het jammere is alleen dat tot op heden er iedere keer weer excuses worden gevonden voor het vorige excuus. Dat ondergraaft de geloofwaardigheid van de beslissing. Je kunt erop wachten dat het IND weer wordt overruled bij een volgend excuus. Met duidelijkheid is iedereen gebaat, dan was het voor alle partijen voor eens en voor altijd duidelijk geweest.

    3. RPML

     @Aytas De kinderen zijn niet de dupe van de Staat maar van hun eigen ouders! Die ouders mogen verantwoorden aan de kinderen waarom ze zich keer op keer niet neergelegd hebben bij de beslissing van de rechter. Natuurlijk, ‘hoop doet leven’ maar dat neemt niet weg dat enige realiteitszin geen kwaad kan, zeker als je zelf maar al te goed weet dat je hier niet zit als oorlogsvluchteling maar als economisch vluchteling.

     ‘Je kunt niet aan de ene kant je met de interne situatie van een land bemoeien en als die mensen als gevolg daarvan dan hier komen je deur dicht houden’

     Dus als Amerika zich zou bemoeien met de Nederlandse situatie omdat ze het ergens niet mee eens zijn en ikzelf wordt dan het ‘slachtoffer’ daarvan ga ik plots vluchten naar Amerika die dat veroorzaakt en mij als veroorzaker ziet? Vreemde redering, het zou het laatste land zijn waar ik naar toe zou vluchten.

     1. Rien Noppen

      Als kinderen door hun ouders worden mishandeld, meent RPML dan dat de Staat niet mag ingrijpen vanwege het belang van die kinderen?

     2. Adriaan

      Rien Noppen 37 minuten ago
      Als kinderen door hun ouders worden mishandeld, meent RPML dan dat de Staat niet mag ingrijpen vanwege het belang van die kinderen?

      Een valse en smerige insinuatie. Daar ben jij wel goed in, Ernst. Ik heb dat in het verleden wel meer van je gemerkt. Je speelt gevaarlijk spel, knul.

     3. Rien Noppen

      Ik probeer met deze vergelijking iets duidelijk te maken, Adriaan. Voor het welzijn van kinderen is het niet relevant wie daaraan schuldig zijn maar hoe we dat kunnen waarborgen. De Staat heeft en neemt hierin een verantwoordelijke taak.

     4. Adriaan

      Noppen dit is een drogreden om jouw valse beschuldiging te verdoezelen. Je bent een vals mens.

   2. Aytas

    Dat verandert niets aan de situatie van kinderen die de dupe worden van de staat. Ik vind dat er een veel betere procedure moet komen. In het nrc stond op 18 januari 2019 een artikel over de gang van zaken bij de rechtbank waarin ook rechters aan het woord waren. Overigens blijft voor mij een feit dat je het buitenland beleid moet aanpassen. Je kunt niet aan de ene kant je met de interne situatie van een land bemoeien en als die mensen als gevolg daarvan dan hier komen je deur dicht houden, dit gaat van handel tot militair ingrijpen.

    1. RPML

     Eh, dat was de verkeerde plek… 😉

     @Aytas De kinderen zijn niet de dupe van de Staat maar van hun eigen ouders! Die ouders mogen verantwoorden aan de kinderen waarom ze zich keer op keer niet neergelegd hebben bij de beslissing van de rechter. Natuurlijk, ‘hoop doet leven’ maar dat neemt niet weg dat enige realiteitszin geen kwaad kan, zeker als je zelf maar al te goed weet dat je hier niet zit als oorlogsvluchteling maar als economisch vluchteling.

     ‘Je kunt niet aan de ene kant je met de interne situatie van een land bemoeien en als die mensen als gevolg daarvan dan hier komen je deur dicht houden’

     Dus als Amerika zich zou bemoeien met de Nederlandse situatie omdat ze het ergens niet mee eens zijn en ikzelf wordt dan het ‘slachtoffer’ daarvan ga ik plots vluchten naar Amerika die dat veroorzaakt en mij als veroorzaker ziet? Vreemde redering, het zou het laatste land zijn waar ik naar toe zou vluchten.

     1. Aytas

      Zolang er een ondeugdelijk systeem is van een overheid kun je het mensen niet kwalijk nemen dat ze daar gebruik van maken, de fout ligt bij de staat en daar mag je de kinderen niet de dupe van laten worden.

      Het is natuurlijk onzin om te stellen dat je niet naar de veroorzaker van de ellende vlugt. Men is zich in de 3e wereld heel goed bewust dat het westen zijn eigen grond veilig houdt. Overigens wordt 85% gewoon in de regio opgevangen.

     2. RPML

      @Aytas Ik begrijp de beweegredenen wel om te vluchten naar een betere wereld, ook ik zou dat doen in een vergelijkbare situatie. Omgekeerd ben ik van mening dat wij (NL) als samenleving juist wél in staat zijn geweest een enigszins evenwichtige samenleving op te bouwen en zie ik niet in waarom anderen daarvan belangeloos, zonder enige eigen inbreng, daarvan plots óók van zouden mee mogen profiteren. Uit een soort ‘schuldgevoel’? Waarom? Ik ken genoeg mensen met ervaringen in Afrika, het zijn inherent luie Afrikanen die niet verder kijken dan vandaag, niet in staat planmatig met de toekomst (overmorgen is al erg ver) om te gaan omdat ze bij de dag leven. Waarom moet ik mensen met die instelling onderdak bieden als ze zelfstandig niet in staat zijn ook maar één dag verder te kijken? Ze wanen zich in een waar Walhalla in NL, wij betalen en zij profiteren daarvan. Ik ken dat schuld bewustzijn in ieder geval niet, uitzonderingen daargelaten.

     3. Beukman

      @RPML meent:
      het zijn inherent luie Afrikanen die niet verder kijken dan vandaag, niet in staat planmatig met de toekomst (overmorgen is al erg ver) om te gaan omdat ze bij de dag leven.

      Anton de Kom parafraseerde in 1934 Nederlanders sarcastisch die klaagden over hun kolonie, waar de slavernij was afgeschaft:

      Suriname kost Nederland millioenen en de neger is lui.

      Ik kan je aanraden om het prachtwerkje (de Max Havelaar van de 20e eeuw) waarin deze zin staat, “Wij slaven van Suriname”, te lezen. Daarna snap zul je de vermeende luiheid van negers beter kunnen plaatsen.

    2. Siemien

     Nee hoor Aytas, Nederland is de dupe, je bent ziek in je hoofd en lvb

   3. Gekko

    RPML: volgens mij ben jij een verstandige vent. Daarom verbaast het mij dat je reageert op borderliner AyTas. Die kun je beter met rust laten. Het is eigenlijk een beklagenswaardig geval.

    1. RPML

     @Gekko Ik beschouw Aytas niet als een trol maar iemand met een andere mening, op sommige vlakken ben ik het (zelfs!) met haar eens. Ik heb respect voor haar omdat ze haar mening onderbouwd, niet altijd met de argumenten die ik zou willen horen, maar ik wil ook niet blind zijn voor andermans argumenten, integendeel, onderbouwde argumenten kunnen ook een reden zijn om mijn eigen mening aan te passen of begrip te hebben voor een andere mening. Onwetendheid of blindheid voor andermans mening of argumenten leveren alleen maar tunnelvisie op; ook mijn eigen mening wil ik kunnen onderbouwen met voor en tegens

     1. Gekko

      Ik heb niet gezegd dat AyTas een trol is. Zeker niet. Bovendien is ze zeker intelligent te noemen. Maar ze heeft psychisch een probleem. Als je haar comments wat langer leest, dan kun je geen andere conclusie trekken. Ik vind haar best wel een zielig persoon en laat haar daarom met rust.

     2. RPML

      @Gekko Ze kan hier meelezen, ik kan ook maar een ‘oordeel’ vellen op wat ze hier schrijft en ze kan meelezen en reageren 😉

      Ze betrekt alles op Afrika en de onderdrukking cq uitbuiting van ‘haar’ volk. Ik kan daar voor een deel in mee gaan. Een groot deel van de voor de westerse samenleving belangrijke grondstoffen bevinden zich in Afrika. Maar waarom is de westerse wereld in staat gebleken deze waardevolle grondstoffen te claimen? Dan kun je wel de beschuldigende vinger naar anderen wijzen, maar het begint toch bij jezelf. In mijn optiek is dat een gevolg van de instelling van de Afrikaanse bevolking. Ook Rusland zit op waardevolle grondstoffen, maar daar is het geen westerling gelukt beslag op te leggen….

  2. edoc431

   Ik dacht al waar blijft onze huissnol met haar Afrika hahahaha
   nog maar een keertje dan ZOEK HULP

  3. toetssteen

   @Satya
   Landverrader zegt u, onderbouwt u dat eens.

   Inzake Afrika, de Europese burgers hebben miljarden bijgedragen aan de ontwikkeling van Afrikaanse landen; dat Afrikaanse leider het geld in eigen zakken liet en laat verdwijnen kunt u de Europese burger niet verwijten.

   Mja en dan weer schurend door de bocht met ‘extreem rechts’. Mevrouw, houdt u daarmee toch eens op!
   U predikt een soort communisme en alles dat het daar niet mee eens is, is extreem rechts. Persoonlijk vind ik het extreem dom en een sleetse plaat.

   1. tomygun

    toets om iemand een landverrader tenoemen zo als zij doet
    moet je daar ervaring bij hebben .
    De hut uit links Kenya wat het hoogste crime gehalte heeft
    in geheel oost Africa wil hier mensen de les nemen .
    Stap ff terug in je eigen roots en neem Rutte met je mee
    met liegen en bedriegen zijn jullie twee handen op een buik .

   2. koeiepoep

    Toetssteen: Aytas onderbouwt haar mening 2 alinea’s lager. Al eerder heeft ze uitgelegd, wie Wilders sponsort. En als je Google’t op ‘cobalt’ in Congo, of ‘cacaobonen’ in Ivoorkust, zul je al gauw zien, dat de bijdrages aan ontwikkelingsgeld een schijntje zijn, vergeleken met t geld dat er met bakken tegelijk wordt weg geschept. Verdiep je eens in de idiote contracten die daarbij zijn afgesloten. dan zul je ook ‘extreem dom’ wat gaan nuanceren.

    1. HendrikJan

     Poep, als ik Google en Wikipedia goed begrijp is Congo de grootste op het gebied van Cobalt en China de grootste afnemer 80% van de productie van Congo.
     Dus wie haalt er dan die bakken met geld op.?
     .

     1. koeiepoep

      Niet afrika zelf dus. U onderschrijft mijn punt. Mooi. En elders zijn er nog meer cobalt voorraden, maar in bv nieuw zeeland zal t moeten worden gedolven door arbeiders met n cao,ipv kinderen. En de cacao? Handelen met wurgcontracten en zelf gecreëerde dictators is te ziek.
      En afrika is met al zijn grondstoffen aan plunderaars over geleverd. Wie t ook zijn.

  4. Duke

   Dat spul is te heftig en zou ik voortaan niet meer innemen als ik jou was. Je wartaal neemt ernstigere vormen aan dan anders.

  5. Siemien

   “Je kunt kinderen de fouten van hun ouders en staat niet aanrekenen.”

   Dom jongetje Aytas plempt ook weer even zijn welbekende dommigheid..

   Kindertjes worden misbruikt en zijn goud waard voor de ouders die hoger beroep op hoger beroep stapelen.
   Ook jij bent ernstig ziek en lvb..

 6. Gekko

  Die Van Toorenburg werd even helemaal door Wilders gefileerd. Niet zo moeilijk, want het mens is tamelijk stom. En vals, een groter sekreet loopt er niet in de Kamer rond. Nou ja, op Thieme na dan, maar dat is dan wel weer een mooier exemplaar van het vrouwelijke kunne.

  1. TD

   Er moet een flinke hoeveelheid dames uit de politiek en terug naar het aanrecht, kindercreche of schoolklas om aldaar de emotionele en moederlijke gevoelens uit te dragen!

   1. edoc431

    FLINKE HOEVEELHEID ???ALLEMAAL GRAAG DE DEUGGLEUVEN KUNNEN NIKS WILLEN NIKS EN HET ZAL MET DIE DROEFTOETERS OOK NOOIT WAT WORDEN.

 7. Korporaal Monty

  Als Wilders de komende verkiezingen geen monster zegge gaat behalen.

  Iedere dag is hij in het nieuws.
  Zouden mensen hem echt nog geloven?

  1. Rien Noppen

   Geurt is de hofnar van het Parlement.

 8. Beukman

  Geurt heeft een punt waar hij erop wijst dat het CDA is gedraaid.
  Maar hé, dit is politiek! In de politiek lukt het niet altijd om je aan je beloftes te houden.
  Geurt weet daar alles van: draaide hij zelf niet 180 graden binnen het uur inzake de AOW-leeftijd, onmiddellijk na de TK-verkiezingen die zouden leiden tot het Gedoogkabinet?

  Verder valt op dat de grijzende PVV-er angstvallig zwijgt over de inhoud van het nieuwe akkoord. In dit akkoord staat keurig op welke manier men in de toekomst denkt te gaan voorkomen dat er ooit nog een kinderakkoord nodig is, en waarom er geen aanzuigende werking hoeft te worden verwacht. Geurt gebruikt veel woorden en sommige dingen zegt hij drie keer, maar hierover houdt hij zijn mond.
  Toorenburg verweert zich heel aardig door erop te wijzen dat in het nieuwe akkoord ook een aantal punten van de PVV zijn meegenomen.

  Ik luister graag naar Geurt omdat hij zo mooi kan lullen. Hier komt het gelul echter uit zijn nek.

 9. Gerlos

  De nieuwe lading Afrikanen zijn al onderweg naar de Nederlandse PINAUTOMATEN, namens alle linkse partijen Welkom

 10. Spaanse kok

  Quote :Hij verweet de VVD hun afspraken niet na te komen en beloofde dat zijn partij tijdens de verkiezingen in maart ‘gaat afrekenen met de leugenachtige VVD‘.
  .
  Ik zou dolgraag willen weten wanneer de VVD afspraken heeft gemaakt met de PVV over dit onderwerp.

  1. tomygun

   Sp kok jii zou willen weten , blijkt voor een donkey heeft dat
   geen nut om iets teweten na tig aantal maal de leugen
   weer vol op toe tepassen heb je de boodschap nog niet .

   1. Fortiori

    @Tommie, het komt bij mij over dat deze reutel nog niet af is. Is dit correct?

  2. Duke

   Je hebt niet goed opgelet.

 11. nienke

  Drammen doordrammen en nog eens drammen daar is het linkse tuig kampioen in en de VVD?? die buigt voor de zoveelste keer, echt walgelijk.
  Wat zij in het regeerakkoord hebben afgesproken daar heeft men zich dus niet aan gehouden, stelletje achterbakse klootzakken.
  Kinder pardon en als ze mogen blijven dan komt oma, opa, oompje en tantetje.

 12. Dreverhaven

  Het woord ‘kinderpardon’ wordt overigens niet door de van Dale herkend. Dat is op zich al wonderlijk. Goed dat dat de coalitie dat door kreeg. Kinderen zonder pardon uitzetten is onjuist.

 13. J.Rademaker

  De tweede kamer heeft haar debat weer gedaan zoals gebruikelijk met nul resultaat.
  Politieke minderheid dus alleen voor de vorm.
  De procedures blijven dus over 5 jaar hetzelfde rondje.

 14. poldi

  Dit is allemaal net zo voorspelbaar als dat ’s ochtends de zon opkomt. De winst is denk ik dat het duidelijker wordt dat het niet uitmaakt of je op VVD, PvdA, D66, CDA, CU of GroenLinks stemt: je krijgt exact hetzelfde beleid! We zouden hen ook als één partij moeten zien.

  Mensen die het anders willen kunnen dan nog kiezen tussen PVV en FvD.

 15. Van Havezaat

  Zou mijneer Wilders eindelijk in het besluitprocess aangesteld gaan worden brengt ook deze feestneus niets klaar.
  Het is nl. veel gemakkelijker om de ganze tijd kritiek te spuien en zieltjes te winnen dan werkelijk te kunnen ontwerpen, beslissen en verantwoorden in een regering.

  Hij is naar mijn mening in de politieke positie om partijen tegen elkaar uit te spelen. Dit is een prachtig spel dat “gerekt-en-erbij-blijven” gespeelt kan worden.

  Rusland is niet de vijand.

  1. Dik

   Toch is het de hoogste tijd voor ferme veranderingen. PVV gaat daar wel degelijk een rol in spelen!

 16. Loes

  Kinderen worden keer op keer gebruikt door hun ouders om een verblijfsvergunning te krijgen ,ze worden overal voor gebruikt als schild ,als seksslaaf , enz zielig vind ik het bah wat een smerig volk en dat allemaal voor uitkeringen en toeslagen ,ze zetten de kinderen in…om zelf volgevreten op de bank te liggen van ons zuur verdiende belastinggeld bah bah

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.