Walgelijk! Nederlandse boeren stelselmatig bedreigd door gewelddadige dierenactivisten!

Geen categoriejan 30 2019, 16:00
In de Nederlandse veehouderij worden boeren stelselmatige bedreigd door gewelddadige dierenactivisten. Gesteund door moraliserend gewauwel over dierenrechten in het maatschappelijk debat, aangejaagd door tal van NGO's voelen de activisten zich in hun recht om gewelddadig te worden! Onacceptabel! Al helpen de praktijken van sommige veehouderijen daar natuurlijk ook niet bij... De boeren zien hun veiligheidssituatie verslechteren en vroegen een aantal Tweede Kamerleden actie te ondernemen.
Kamerleden Geurts (CDA) en Lodders (VVD) dienden een motie in met de oproep om 'keihard op te treden tegen bedreigingen van onze boerengezinnen'. De situatie is zelfs zo nijpend dat de boeren een petitie zijn gestart om hun veiligheidssituatie opmerkelijk te maken. Volgens de boeren hebben ze te maken met een toename van 'online' en 'offline' bedreigingen. Op sociale media worden ze gestalkt door dierenactivisten die hen uitmaken voor 'kampbewakers' en hen 'Auschwitzpraktijken' verwijten.
Behalve het getreiter op het internet worden de veehouderijen ook fysiek bedreigd. Zo meldden veehouderijen een toename in het aantal huisvredebreuken en inbraken in de stallen. De situatie tussen boeren en activisten is al langere tijd gespannen. Zo werd onlangs een boute bewering gedaan door organisatie Burning Souls. Zij stelden dat boeren hen bedreigden na een manifestatie of 'herdenking' van gestorven varkens. Maar tot een aangifte kwam het niet en volgens lobbyclub LTO Nederland zijn de activisten niet door boeren bedreigd.
Maar boeren worden dus wél bedreigd. Ze ontvangen brieven met bedreigingen, hun erf wordt met verf gemolesteerd en nog veel meer van dit soort onzin. Goed dus dat de Kamerleden aandacht vragen voor deze situatie en het zou goed zijn als het ministerie van Justitie en Veiligheid zich gaat bemoeien met de zaak. Want het kan niet zo zijn dat de primaire sector waarop onze beschaving is gebaseerd, de landbouw en veehouderijen, kapot wordt gemaakt door een aantal zelfverklaarde messiassen.
Onlangs werd een boer uit Gelderland nog met de dood bedreigd toen beelden van 'gillende biggetjes' opdoken. Op die beelden was te zien hoe varkens niet lief werden behandeld. Dat dit boosheid opriep is overigens terecht, dierenmishandeling is niet oké, maar het bedreigen van boeren, die zo'n belangrijke taak voor onze samenleving zonder klagen uitvoeren, is dat evenmin!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten