Beelden! Legendarische preek van Wilders (PVV): 'Half Afrika neemt de Toorenburg-route!'

Geen categoriejan 30 2019, 17:00
Geert Wilders (PVV) was zichtbaar opgewonden over de plannen van het kabinet om het kinderpardon te versoepelen en de discretionaire bevoegdheden van de staatssecretaris in het asielproces af te schaffen. De uiteindelijke verantwoordelijkheid voor het nemen van beslissingen gaat volgens het plan van Mark Harbers (VVD) binnenkort bij de IND liggen. Maar waar Wilders pas echt boos om werd is de versoepeling van het kinderpardon. Hij verweet de VVD hun afspraken niet na te komen en beloofde dat zijn partij tijdens de verkiezingen in maart 'gaat afrekenen met de leugenachtige VVD'.
Op de beelden van het bovenstaande filmpje is te zien hoe de leider van de PVV niet alleen de VVD onder braakt met een lading verwijten, maar ook CDA-juffrouw Madeleine van Toorenburg een hak zet. Spoel vooral even door naar 05:19 in het filmpje, want dat is het moment dat de CDA-juffrouw ten tonele verschijnt. Wilders (PVV) wees de juffrouw nog even op haar eigen woorden over het kinderpardon en de bijzondere draai die de afgelopen weken ineens maakte.
Wilders citeerde de CDA-juffrouw: 'Een versoepeling van het kinderpardon is niet iets waar wij voor staan' en 'wij gaan niet tornen aan de huidige afspraken'. En toen begon het CDA ineens te draaien en de VVD zwichtte. De 'laatste keer' bleek niet de laatste keer en er geldt nu een voorlopige uitzetstoep voor gezinnen en wordt de kinderpardonregeling versoepelt. Van Toorenburg reageerde op de uitspraken van Wilders, maar kwam niet verder dan jij-bak op de persoon Wilders.
Volgens haar zou 'Wilders geen respect in zich dragen'. Maar die woorden deden Wilders helemaal niets, hij reageerde fel en dreigde dat 'de kiezer ook met u gaat afrekenen' en zet het versoepelen van het kinderpardon volgens de PVV'er de poorten wagenwijd open voor 'sjoemelaars die niet willen meewerken' en 'neemt half Afrika binnenkort de Van Toorenburg-route naar Nederland!'
Tja, panikerende Wilders, zo kennen we hem weer. De ironie wil echter dat een PVV-motie van Sietse Fritsma met daarin twee voorstellen voor het nieuwe kinderpardon wél wordt meegenomen in het nieuwe systeem. Dus de PVV haalt eigenlijk een klein succesje binnen. Maar zoals Van Toorenburg doorzag passen die feiten 'niet helemaal in het retorische plaatje' van vandaag.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten