Bibliotheek Nijmegen extra beveiligd vanwege transfobe dreigingen van Identitair Verzet

De openbare bibliotheek van Nijmegen is gedwongen om extra beveiligers in te zetten tijdens een voorleesmiddag voor peuters en kleuters. Ja u leest het goed, extra beveiliging voor een voorleesmiddag. In het Nederland anno 2018 moet het gewoon… De reden is omdat vorige maand de voorleesmiddag moest worden stilgelegd toen leden van de extreemrechtse organisatie Identitair Verzet (IV) de voorleesmiddag verpestten door binnen te dringen en te protesteren. 

Het idee van ‘leven en laten leven’ kennen deze lieden niet en zij gedroegen zich intimiderend tegenover de aanwezige gasten. Een van de gasten was dragqueen Marcella die het ‘protest’ duidde als ‘behoorlijk intimiderend en best eng’ zo valt te lezen in Hart van Nederland.

Omdat de voorleesmiddag zaterdag wordt bezocht door een transgender heeft de bibliotheek aanvullende veiligheidsmaatregelen moeten nemen om te voorkomen dat de middag wordt verpest door de schreeuwtokkies van Identitair Verzet. En dat is jammer, want je zou verwachten dat een organisatie als IV juist waarde hecht aan iemands identiteit, maar blijkbaar gunnen ze alleen hun eigen ‘identiteit’ de rust en het plezier om ongestoord te kunnen genieten van literatuur.

De directeur van de bibliotheek laat zich niet gek maken door de vervelende acties van IV: “Maar we laten Dolly Bellefleur gewoon komen. De voorleesreeks Kleurrijke Verhalen is juist georganiseerd om kinderen te laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn. En dat anders zijn niet eng is.” Ook in oktober was het al raak, toen was er een ‘christelijke’ (eigenlijk zouden we ze niet zo moeten noemen want ze zijn een smet op Christus) aan het demonstreren.

Leden van de organisatie, Civitas Christiana, stonden voor de deur van de bibliotheek te schreeuwen tegen mensen die niet voldeden aan hun waanbeelden van het mens zijn. In oktober en ook in december arriveerden tegendemonstranten en de politie moest ingrijpen om de grimmige sfeer te neutraliseren. De incidenten laten maar weer eens zien dat in Nederland nog voldoende gekken rondlopen die zich denken te moeten bemoeien met de individuele keuzes van anderen.

En het geweld tegenover voorstanders van seksuele diversiteit neemt ook steeds meer toe, ondanks dat de cijfers suggereren dat dit niet zo is. De directeur van de bibliotheek vind het jammer dat er zo wordt getriggerd op transgenders en dat mensen voorleesmiddagen verpesten: “Het is jammer dat we kleine kinderen niet gewoon kunnen voorlezen over diversiteit in de samenleving. We beogen alleen maar een leuke middag met en over mensen die je niet zo vaak in jeugdboeken tegenkomt.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Duke

  “Het is jammer dat we kleine kinderen niet gewoon kunnen voorlezen over diversiteit in de samenleving”. Ik snap goed dat je tegen de diversiteitsindoctrinatie bent van deze achterlijke deugbibliotheek, maar ga dan niet op deze manier in ‘verzet’. Dat werkt averechts.

 2. TD

  “binnen te dringen en te protesteren. ”
  Dat is huisvredebreuk,en mag iedereen met harde hand deze mensen verwijderen uiteraard met inachtneming van evenredig geweld!
  Oplossing:zorgen dat bij volgende evenementen enkele stevige jongens bij ingang verdekt aanwezig zijn,moet een makkie zijn met een paar vrijwillige lui uit het verenigingsleven.
  Dit soort preventie is toch al jaren normaal in het uitgaansleven,naar het zich laat aanzien moet het tegenwoordig óók bij dit soort feestjes.

 3. HendrikJan

  Teunis toont een foto die over Duitsland gaat, even verder heeft hij het over In Nederland anno 2018.
  Mijn vraag is simpel, wat is de toegevoegde waarde van de kreet van de Directeur van deze openbare bibliotheek, aangaande vrijheid van meningsuiting.
  Laat een kind een kind zijn en geen verplichte speelbal, van een Directeur van een zwaar gesubsieerde openbare bibliotheek.

 4. Original NL

  Het van het grootste belang kinderen zo jong mogelijk met het deugprogressive gedachtengoed vertrouwd te maken..opdat er weer een nieuwe generatie van klavers kan ontstaan!

 5. J.Rademaker

  Hermafrodieten zijn altijd geweest en vaak werd op jonge leeftijd de moeilijke keuze door de ouders of arts gemaakt. Het is inmiddels geaccepteerd dat chromosomen de oorzaak zijn dat iemand zich ongelukkig voelt in zijn geslacht.
  De fascinatie die een klein deel van de bevolking met deze niet te benijden groepen heeft is mij niet duidelijk. Het lijkt mij een belasting voor diegenen die hiermee liever privé worstelen.
  Hendrik Jan schrijft het verder.

 6. marco1

  Het is ook wel een beetje raar kinderen op ideeen te brengen door ze voor te stellen aan een verward persoon en te doen of dat normaal is.

 7. JohanD

  Jammer dat ze hier zo tegen protesteren. Een travestieten show vinden gewone Nederlanders af en toe toch ook gezellig. Toch grappig als je kind thuiskomt en zegt ik heb een echte travestiet gezien. Wel jammer want IV heeft best interessante tegenacties tegen extreem links. Komt wellicht door het woordje “extreem”.

 8. Gerlos

  Bananenrepubliek is het hier geworden.

 9. Onzin456

  Eerst gaven ze deze gekken rechten om te doen en te laten wat ze wilden. Toen dacht men “ze zulle onze kinderen toch niks aan doen”.

  EN BAM ze zijn al bezig met het veranderen van de jeugd. Je hoort geen geestelijke ziekte de macht geven om andere mensen iets te leren. Aangezien zij dat altijd in hun “voordeel” willen gebruiken.
  Kinderen krijgen op hun 14de al hormoon veranderingen. Ze mogen pas een biertje als ze 18 zijn!! Waar slaat dit op, en echt achterlijk dat DDS hun gaat verdedigen. Het is een aanval op de familie waarden en tradities. Hoe kunnen transgenders uberhaupt bestaan zonder families? Het is geen hormoon in je hoofd dat je ineens van man naar vrouw wilt. Het is een emotie. En emoties kunnen fout zijn. Emoties kunnen bepaald worden door de gemeenschap waar ze zijn opgegroed/door al de dingen op TV.
  Maar dit slaat d’n spijker op de kop.
  Ik ga nazis niet verdedigen, MAAR hitler had gelijk om die linksemarxistische (transgender dingen etc) te verbranden. En wat krijgen we nu? Er zijn shows waar jongetjes van 8 al aan draqqueen voorstellingen mee doen. Dat is belachelijk.
  Ook de zelfmoord ratios van transgenders is zwaar hoog, weet je hoe dit komt?
  Zoek het op: de transgender “ongesteldheid”. Ik zal klein beetje uitleggen. Iets met een dildo om je wond (want ja je lichaam ziet je afgesneden lul als een wond) mee groter te maken aangezien het elke keer dichtgroeid. Waardoor er bloed is (en veel pijn)
  Ook het feit dat er haar in de “vagina” groeit. Dit moeten ze wegbranden anders komen er infecties etc. Dit zijn 2 van de walgelijke dingen die ze door moeten maken. En ook de reden waarom ze sneller geneigd zijn om zelfmoord te plegen.
  Van mij mag je doen wat je wilt, maar belast geen onschuldige jeugd met je eigen onzekerheid!

  1. Bosche draak

   + veel
   Voor hen die het niet geloven
   Zoek op google of youtube naar:
   -Desmond is amazing
   -lactatia

   1. ZiggyStardust

    Dat is idd gewoon ziek, kinderen horen niet geseksualiseerd te worden op en podium of aangezet te worden om zichzelf te veranderen. Masr kennis maken met mensen die op een andere manier in het keven staan is niets mis mee volgens mij, zolang het niet schadelijk is.

   2. Onzin456

    @Bosche draak, ahh! Ik zie hier een verstandige stadsgenoot!

 10. ZiggyStardust

  Waar maken dis mensen zich allemaal zo druk om? Laat die verklede mannen gewoon verhaaltjes voorlezen aan die kinderen. Vinden die kinderen schitterend, net als zwarte piet. Is ook gewoon een kinderfeest en onschuldig.
  Zouden die kinderen nu ineens allemaal dragqueens moeten worden ofzo? Zelfde ophef over tentoonstelling in noord-Brabants museum, over nazi-design. Van het kijken naar een hakenkruis wordt je toch ook geen nazi? Het is gewoon interessant om te weten hoe iemand anders in het leven staat en wat hem/haar/kruisje toe aanzet.

  1. Onzin456

   @ziggystardust,

   Ben je een opzettelijke wegkijker of te dom in in te zien hoe gevaarlijk dit kan zijn?

   1. Beukman

    Nee Onzin, Ziggy heeft gewoon gelijk. Sterker nog: hij heeft zijn argument bondig uiteen gezet, gelardeerd met voorbeelden uit de praktijk. Nu jij nog.
    Feit: kinderen vinden het allemaal prima. Of telt dat soms niet?

    Van die achterlijke nieuw-politieke correctheid van deze zogenaamde “identitairen” zakt je broek toch af? Waar bemoeien die gasten zich mee!

    1. marco1

     Ik vind het ook gevaarlijk en verre van normaal.

  2. toetssteen

   @ziggy
   Mijn kinderen griezelden van een clown met witgeschilderd gelaat.
   Gewoon een voorleesma of pa.

 11. Peter Loosduinen

  Teunis Dokter
  Ik walg van als vrouw uitgedoste mafkezen die op KINDEREN worden losgelaten.
  Als deze perverse types hun spelletjes spelen in een Amsterdamse darkroom heb ik hier geen bezwaar tegen.
  Daar mogen de anaaltoeristen hun gang gaan.
  Maar please vrijwaar de kinderen hiervan.

  1. toetssteen

   @Peter
   Er zou een voorleesmoeder komen, gewoon iemand om verhaaltje voor te lezen. Vader had net zo goed gekund in dit verband. Dus stuur je je kind naar de bieb en blijkt daar een Exotisch uitgedoste clown m/v te zitten.
   Waarom zou mijn kleinkind in dit geval, opgezadeld moeten worden met zaken waar ze nog niet eens een begin van een idee van hebben? Opbokken met die idiotie!
   Kortom, ik ben het volkomen met u eens.

 12. DeBruijn

  Iedereen mag zichzelf zijn? Dat hebben we geen zien bij mensen die moeite met homoseksualiteit hebben, die mogen zelf niet nadenken of zichzelf maar uitspreken.

  Dus niet iedereen mag zichzelf zijn, alleen als je in de goedkeuring van de goegemeente hebt.

  Daarmee zeg ik niet dat die lui de boel daar op stelten moeten gaan zetten. Maar diversiteit is een fabeltje.

 13. DeBruijn

  ‘geweld tegenover voorstanders van seksuele diversiteit’

  Door de wetenschap is keer op keer bepaald dat er maar 2 geslachten zijn(op een heel klein percentage na wat met 2 geslachtsdelen geboren is), maar oeps, dat mag je niet zeggen. Feiten tellen niet, diversiteit is een puur politiek iets en wat je ervan vind net zo.

 14. Vrijedenkert

  Ouders die niet willen dat hun kleuters worden voorgelezen door transgenders of dragqueens of wat voor mensen dan ook kunnen hun kleuters gewoon thuishouden dat is hun keuze, Identitair Verzet heeft daar verder helemaal niks te zoeken!

 15. Siemien

  De nieuwe ziekte heet genderdiversiteit, en is een nieuwe ziekte in Nederland die voortkomt uit te weinig aandacht en het feit dat men zo verzadigd is van het leven dat dit soort dingen gaan spelen…
  En het dan vreemd vinden dat mensen zich hieraan storen, irriteren er tegen ageren als er kinderen in het spel komen.
  Voorbeeld, en uiteraard verafschuw ik dit, als men fysiek aan kinderen zit dan ontploft de boel, maar als kinderen met zieke genderneutrale diversiteit worden bestookt, wat in de kinderhoofdjes gaat zitten, vindt men het prima.
  Kom op zeg kerels die zich als vrouw kleden en gedragen en dan zeggen dat dit normaal is…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.