Bibliotheek Nijmegen extra beveiligd vanwege transfobe dreigingen van Identitair Verzet

Geen categoriejan 23 2019, 15:03
De openbare bibliotheek van Nijmegen is gedwongen om extra beveiligers in te zetten tijdens een voorleesmiddag voor peuters en kleuters. Ja u leest het goed, extra beveiliging voor een voorleesmiddag. In het Nederland anno 2018 moet het gewoon... De reden is omdat vorige maand de voorleesmiddag moest worden stilgelegd toen leden van de extreemrechtse organisatie Identitair Verzet (IV) de voorleesmiddag verpestten door binnen te dringen en te protesteren.
Het idee van 'leven en laten leven' kennen deze lieden niet en zij gedroegen zich intimiderend tegenover de aanwezige gasten. Een van de gasten was dragqueen Marcella die het 'protest' duidde als 'behoorlijk intimiderend en best eng' zo valt te lezen in Hart van Nederland.
Omdat de voorleesmiddag zaterdag wordt bezocht door een transgender heeft de bibliotheek aanvullende veiligheidsmaatregelen moeten nemen om te voorkomen dat de middag wordt verpest door de schreeuwtokkies van Identitair Verzet. En dat is jammer, want je zou verwachten dat een organisatie als IV juist waarde hecht aan iemands identiteit, maar blijkbaar gunnen ze alleen hun eigen 'identiteit' de rust en het plezier om ongestoord te kunnen genieten van literatuur.
De directeur van de bibliotheek laat zich niet gek maken door de vervelende acties van IV: "Maar we laten Dolly Bellefleur gewoon komen. De voorleesreeks Kleurrijke Verhalen is juist georganiseerd om kinderen te laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn. En dat anders zijn niet eng is." Ook in oktober was het al raak, toen was er een 'christelijke' (eigenlijk zouden we ze niet zo moeten noemen want ze zijn een smet op Christus) aan het demonstreren.
Leden van de organisatie, Civitas Christiana, stonden voor de deur van de bibliotheek te schreeuwen tegen mensen die niet voldeden aan hun waanbeelden van het mens zijn. In oktober en ook in december arriveerden tegendemonstranten en de politie moest ingrijpen om de grimmige sfeer te neutraliseren. De incidenten laten maar weer eens zien dat in Nederland nog voldoende gekken rondlopen die zich denken te moeten bemoeien met de individuele keuzes van anderen.
En het geweld tegenover voorstanders van seksuele diversiteit neemt ook steeds meer toe, ondanks dat de cijfers suggereren dat dit niet zo is. De directeur van de bibliotheek vind het jammer dat er zo wordt getriggerd op transgenders en dat mensen voorleesmiddagen verpesten: "Het is jammer dat we kleine kinderen niet gewoon kunnen voorlezen over diversiteit in de samenleving. We beogen alleen maar een leuke middag met en over mensen die je niet zo vaak in jeugdboeken tegenkomt."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten