Silvana Symons wil 'stadspaspoort' voor illegalen en uitgeprocedeerden!

Geen categoriejan 23 2019, 16:00
In de gemeenteraad van Amsterdam pleiten een aantal partijen voor het verstrekken van 'stadspaspoorten' aan personen zonder identiteitsdocumenten of zij die anders nog illegaal verblijven in de hoofdstad. Het is een 'tussen wal en schip' oplossing, die de redactie van DDS ook al eens heeft genoemd. Met zo'n stadspas kunnen personen zonder juridische identiteit eindelijk eens wat doen in de stad, want vergeet niet: zonder identiteit kun je he-le-maal niets.
Allemaal hartstikke zielig natuurlijk die illegalen. Ze werden zomaar naar Nederland getransporteerd, in ketenen natuurlijk. Ze wilden hier helemaal niet zijn en nu ze er zijn moeten ze geholpen worden. Daarom wil Sylvana Simons er iets aan doen! En wat? Stadspaspoorten. Nou, een betere oplossing is om ze gewoon terug te sturen en bij voorbaat niet tot het territorium van Nederland toe te laten. Dat is pas een oplossing, maar goed. Dat kan niet en ondanks het gesloten 'pact van Marrakesh' lukt het nog steeds niet, blijkbaar.
Als je nalaat de grenzen fatsoenlijk te beschermen, niet in staat bent om een consensus oplossing te bedenken voor personen die hier illegaal verblijven en eigenlijk gewoon faalt op alle punten dan moet je toch iets. Dat dachten ze in Amsterdam dus ook en daar pleiten DENK, GroenLinks en Silvana's BIJ1 voor de invoering van een stadspaspoort voor illegalen, daarmee krijgen zij dan toegang tot tal van voorzieningen.
Kijk dit is de problematiek van het migratiethema in Nederland. Een merendeel wil gewoon striktere handhaving van de grenzen, en dus het beperken van de totale omvang van de migratiegolven. Tevens willen velen op rechts een max. aantal statushouders per jaar faciliteren, neem bijvoorbeeld maximaal 10.000 personen per jaar, die eventueel een Nederlands paspoort ontvangen. De overigen 'horen gewoon niet in Nederland thuis'. Wellicht tijdelijk, maar moeten daarna gewoon weer naar huis.
Maar ondanks alle grootspraak rondom het Pact van Marrakesh, blijft het strafbaar stellen van illegaliteit achterwege. En nemen staten hun lijfeigenen niet terug. Het lijkt wel alsof men in Nederland niet in staat zijn om een consensus te vinden. De een is pro-migratie en doet er alles aan om de anti-migratie groep zoveel mogelijk te treiteren. Andersom is precies hetzelfde het geval, waar anti-migratie groepen de voorstanders treiteren en zelfs gewortelde kinderen het land uit willen schoppen om hun migratiefrustraties te bevredigen.
Knettergekke situatie dus.
En dan hebben we het niet alleen over de personen, die kinderen het land uit willen sturen, maar ook over Silvana Simons die illegalen niet het land uit wil zetten! Tja, als je deze twee groepen tegenover elkaar zet en ze komen er jaar na jaar niet uit, dan krijg je dus dit soort praktijken. En daar wordt geen enkele Nederlander beter van. Het is kinderachtig, achterbaks en vol voor het eigen gelijk.
Wat zou het toch fijn zijn als er eindelijk eens een partij in de Tweede Kamer zou zitten die het daadwerkelijke migratievraagstuk begrijpt. Tot zover lijkt de kloof tussen de burger en de politiek op dit onderwerp nog steeds enorm groot.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten