DIVERGENTIE! ‘Seksuele diversiteit’-club COC herkent zich niet in het beeld dat geweld tegen LGBTQ+’ers afneemt

De emancipatieclub voor seksuele diversiteit, het COC, neemt divergentie waar tussen de cijfers van het SCP en haar eigen beleving van de realiteit. De divergentie is deze: volgens cijfers van het Sociaal Cultureel Planbureau neemt het anti-homogeweld in Nederland af, maar volgens de beleveniswereld van het COC is dit niet het geval. Zo schrijft het SCP in de LHBT-monitor 2018: “Homo’s en lesbiennes maken steeds minder geweld mee.” Dat klinkt natuurlijk hartstikke mooi al die cijfers, maar vergeet niet dat er bij dergelijke onderzoeken altijd kans is op een divergentie tussen het gemeten concept, in deze geweld en eventuele gevoelens van geweldsdreiging. 

Voorzitter Tanja Ineke stelt dat het in de praktijk niet te merken is dat het geweld tegen seksuele diversiteit afneemt. Zo krijgt COC nog steeds veel meldingen binnen. Het kan ook zijn dat de voorzitter enige confirmation bias heeft. Zo staat zij in het middelpunt van de homolobby waardoor ze natuurlijk sneller met schokkende verhalen in aanmerking komt. Toch is het op dit moment verstandig om af te gaan op het gevoel van voorzitter Ineke. Immers is het mogelijk dat de cijfers uit rapporten en de realiteit van elkaar afwijken. Denk alleen maar aan het inflatiecijfer. Dat is ook van belang omdat het niet gaat om een onschuldig fenomeen, maar over intimidatie en geweld.

Dat geweld kan natuurlijk niet worden getolereerd en als het inderdaad waar is dat de beleveniswereld van het COC omgekeerd is aan de cijfers dan is het de vraag hoe dit kan? Anekdotes te over in ieder geval: “Ik stond gisteren nog in Den Haag met een heleboel mensen en als ik dan hoor wat die allemaal hebben meegemaakt. Dat varieert van uitgescholden worden tot een transgender persoon die bij een taxi stond te wachten, uit het niets door vier mensen in elkaar werd geslagen en daar met een bloedend gezicht achterbleef. En zo kan ik daar nog verhalen aan toevoegen, waaruit blijkt dat ik dat beeld niet zo herken.

Tijd dus om te onderzoeken hoe het kan dat de cijfers van het SCP en de ervaringen van de voorzitter van COC een tegenovergestelde trend suggereren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Floris

  De statistieken die van overheidsinstellingen afkomen vertrouw ik al jaren niet meer.

  Het zijn mooi weer verhalen die de burger de indruk moeten geven dat het allemaal zo goed gaat.

  Dit terwijl iedereen die een beetje nadenkt kan zien dat het op alle fronten bergafwaarts gaat.

  Het geweld tegen homo’s, vrouwen en joden is sinds WO2 nooit groter geweest dan nu. Met dank aan de kansenparels uit islamistan.

  Maar dat mogen wij niet weten van de politiek correcte leugenaars en doofpotters.

 2. Aytas

  ‘volgens cijfers van het Sociaal Cultureel Planbureau neemt het anti-homogeweld in Nederland af, maar volgens de beleveniswereld van het COC is dit niet het geval.’

  Ik denk dat je dat moet zoeken in de aanwezigheid van meer media en daarmee groeiende bekendheid van de feiten. Vroeger hoorde je niet alles, het gebeurde wel. De algemene cijfers over veiligheid laten zien dat we in de veiligste tijd ooit leven.

 3. Two Ravens Black Kettle

  COC is als Esther Voet
  Ze zullen er alles aan doen om de ongemakkelijke waarheid te ontwijken
  Ze wervelen, draaien…
  En daarom zal er dus nooit iets veranderen
  COV en Esther Voet zijn te bang voor hun Grachtengordel Vrinden.
  Te bang om dat extra stapje te nemen.
  En daarom kunnen homo’s niet langer hand in hand lopen en worden Joodse scholen beveiligd.
  Het ontkennen
  Nee
  Het is nog niet eens ontkennen
  Ze zien keihard 110% het probleem.
  En Esther Voet zal altijd het voorzichtig aanstippen
  (dus het verbijsterende is dat ze vaak het meest ‘rechtse/gezonde/echte liberale’ geluid vertoont van de gebruikelijke roedel/blik gasten/deskundigen)
  Maar o wee
  Wanneer de tijd is om de rug te rechten; dan stemt driekwart van het COC en Esther allemaal braaf op het Kartel en dus op Joodse scholen die beschermd moeten worden en homo’s die halfdood worden geslagen (waarna de daders -wederom dankzij de Kartel-Rechtspraak- beloond worden)
  Dat is een individuele politieke keuze.

  Gelukkig zijn er genoeg homo’s en Joden die schijt hebben aan deze wegkijk-organisaties en daadwerkelijk zien aan welke kant de duivel staat te pissen.

  Sowiezo dat woord Homo’s en Joden. Dat zijn termen van de identity Politics fascisten.
  En de Identity Politics fascisten hebben (in het geval van Joden al decennia en in ’t geval van homo’s al een jaar of 10) besloten besloten dat ‘zij’ zich niet meer bovenaan de pyramide bevinden.
  Die is overgenomen door…

  Ik blijf dat mn. verbijsterend vinden dat iemand als Esther dat niet ziet.
  Ooit zul je toch een standpunt moeten innemen en niet alleen huilen over de teloorgang van de PvdA.

  1. Floris

   “COC en Esther Voet zijn te bang voor hun Grachtengordel Vrinden.”
   —————————————————————————-
   Net als de complete kartelkliek zijn ze verschrikkelijk bang om de olifant in de kamer te benoemen omdat ze dan weleens voor racist zouden kunnen worden uitgemaakt. Alleen al bij dat idee loopt de dunne stront hun langs de slappe benen.

   Straatterreur door allochtone criminelen, omvangrijke uitkeringsfraude door allochtonen, sluipende islamisering, onversneden westenhaat door gefrustreerde negers en moslims, manipulaties door de corrupte VN…er wordt allemaal van weggekeken. Als zij maar kunnen poseren als de o zo tolerante deugmens.

   Egoïsten vermomd als wereldverbeteraars.

   Gadverdamme. Je cultuur, je land en je nageslacht opofferen aan virtue signalling.

   Je zal in de geschiedenis weinig voorbeelden vinden van zoveel “deugdzame” lafheid en zelfverloochening.

   1. Ernst Quispel

    “loopt de dunne stront hun langs de slappe benen.”

    Het blijft wonderlijk hoeveel stront en poep hier dagelijks wordt gedeponeerd.

    Voer voor psychologen.

    1. Floris

     Debattijger Quispel gaat weer eens vol voor de inhoud!

     Ja, deze briljante en erudiete, zeg maar gerust geniale pastoor van de linkse kerk is echt het zuurdesem van de inhoudelijke discussie.

     Hoofdredacteur Tim is maar wat in z’n nopjes met hem.

    2. Meriadoc Brandebok

     Toiletgewauwel van zure oude mannen. De poep en pies vliegen over tafel.

     1. Floris

      En ja hoor, Guus is er als de kippen bij om z’n holmaat de billen af te vegen.

      Wat is dat mannetje toch voorspelbaar.

     2. Ernst Quispel

      “om z’n holmaat de billen af te vegen”

      Inderdaad, voer voor psychologen.

     3. Meriadoc Brandebok

      》》Toiletpraat《《

     4. Floris

      De grefo meuten Guus en Ernst kunnen maar moeilijk omgaan met dit soort stijlfiguren.

      Dat heeft moeders er in hun jeugd wel uitgeslagen.

      Zo kweek je grijze muizen en hypocriete moraalridders die het zeer ver achter hun ellebogen hebben.

      Daar is Nederland niet bepaald beter van geworden.

    3. marco1

     Het lijkt wel een schijtsite.

    4. sonar

     Beter langs de benen ,bij jou kwispelstaart komt het stront uit je bakkes.

    5. Siemien

     “Het blijft wonderlijk hoeveel stront en poep hier dagelijks wordt gedeponeerd.”

     Ernst is zijn eigen “forumstyle” aan het etaleren..

     Voer voor psychologen!

 4. bifbof

  Mensen , herken het nu eens , ik heb een computerprogramma gemaakt dat automatisch triggert op bepaalde woorden en dan alles beantwoord zoals een gewoon mens niet zou doen , het is ontsnapt , ik geef het toe . Frankenstein was de naam van het programma.
  Het reageert hier continu op deze site onder u welbekende namen.
  Ik vraag vergeving

  1. Floris

   Gaarne wat nadere uitleg.

   Het valt op dat de “welbekende namen” soms extreem snel reageren met steeds min of meer dezelfde teksten en dat al jarenlang.

   Maar dat het geen mens maar een computerprogramma is lijkt me toch sterk.

   1. bifbof

    Het zijn moeilijk mensen te noemen.

 5. C.A.Barstow

  Achter de voordeur ermee, probleem opgelost.

 6. Troelstra

  Die misdaadcijfers die volgens het CBS dalende zijn ervaarbaar en gelooft toch ook niemand? Voorts is er een afnemende aangiftebereidheid, omdat overheid en justitie toch niets met aangiften doen.

  1. Floris

   “Voorts is er een afnemende aangiftebereidheid”
   ———————————————————-
   Sterker nog: het doen van aangifte wordt in veel gevallen actief ontmoedigd. Dat is beleid.

   We worden geleid door een bende leugenachtige linkse criminelen.

   1. Ernst Quispel

    Floris hanteert gemakzuchtig hetzelfde argument.

    Dan toch nog maar even de feiten:

    https://www.rtlnieuws.nl/economie/column/3883476/factcheck-daalt-de-criminaliteit-nou-echt

  2. Ernst Quispel

   Het argument van de verminderde aangiftebereidheid is behoorlijk sleets aan het worden. De dalende criminaliteit vindt plaats over de gehele linie. Er is sprake van een afnemende aangiftebereidheid in de kleine criminaliteit (mensen vinden het de moeite niet of verwachten er geen baat van) maar zeker niet als het gaat over de zwaardere geweldscriminaliteit. Daar wordt uiteraard altijd aangifte van gedaan maar ook die vorm van criminaliteit loopt significant terug en dat al gedurende een flink aantal jaren.

   1. Siemien

    Onzin Ernst, de criminaliteit daalt helemaal niet, er is te weinig capaciteit bij de politie om de criminaliteit aan te pakken.

    “’Criminaliteit veel groter dan gedacht’
    13 jan. 2017

    De officiële criminaliteitscijfers laten slechts een deel van de misdaad in ons land zien. Vooral door te weinig capaciteit bij politie en een daling van aangiftebereidheid bij burgers stroken de cijfers niet met de werkelijkheid.

    Dat blijkt uit een vertrouwelijke notitie van de top van politie en Openbaar Ministerie die voor een volgend kabinet werd opgesteld. Volgens de schrijvers dreigen politie en OM een „onoverbrugbare achterstand” op te lopen op de plegers van criminaliteit.

    Daarnaast zijn er ook een hoop nieuwe vormen van criminaliteit, zoals cybercrime, die zich grotendeels buiten het zicht van de politie afspelen.

    Volgens de notitie registreerde de politie in 2015 960.000 misdrijven, vooral op basis van aangiften. Uit onderzoek naar door burgers ervaren misdaad blijkt echter dat er na schatting 3,5 miljoen incidenten meer moeten zijn geweest. Dat komt vooral doordat bijvoorbeeld zaken als fietsendiefstal, lichte vormen van inbraak en diefstal niet aangegeven worden, maar dat burgers zich wel slachtoffer voelen.

    Als er wel aangifte wordt gedaan, neemt de politie ze in veel gevallen niet in behandeling. Van de 960.000 misdrijven is 57% terzijde geschoven „door keuzes in de beoordelingsstappen aan het begin van het opsporingsproces.” Vaak zijn er geen aanknopingspunten. In ongeveer 70% van de gevallen gaat het om aangiften via internet.

    Van de 412.000 dossiers die wel in behandeling werden genomen zijn 177.000 zaken afgerond zonder dat er een verdachte in beeld kwam. Uiteindelijk zijn er 225.000 zaken afgerond en doorgestuurd aan het OM. 37.000 zaken werden daarna direct geseponeerd, wat betekent dat slechts 18 procent van de geregistreerde criminaliteit tot vervolging leidt, aldus de notitie.

    1. Job Jansen

     Gebruik je ogen, daar heb je de overheid niet bij nodig.

     “Alleen de leugen regeert, hetgeen wat de overheid produceert’’

     (Leuk voor op een tegeltje)

     1. Scaldis

      Precies, de lieden die beweren dat het zo heerlijk veilig is komen maar weinig buiten of hebben last van slechtziendheid.

      In het land der blinden is Eénoog koning.

 7. Two Ravens Black Kettle

  Het zijn als zoetwaterschelpen die tegen de galjoenen kleven.
  Het galjoen verlaat de haven, de zoute oceanen in, maar ze blijven klemmen. Wier en algen plakt aan ze, maar ze blijven klemmen, haaien raggen het vel van hun ruggen aan ze, maar ze blijven klemmen, de ene na de andere ‘dissident’ wordt gekielhaald en sterft in bloederige slierten, maar ze blijven klemmen, ze worden op het strand gesmeten en van de bodem geschraapt
  En ploffen in ’t zand
  En blijven klemmen…

  En daarom zullen de identity Politics fascisten winnen en is West-Europa verloren.

 8. marco1

  Homo geweld , het interesseerd mij geen flikker.( ja ik weet het smakeloze humor)

  1. Aytas

   Reet had ook gekund.

 9. lancar

  Divergentie slaat hier de spijker op zijn kop. Geweld ten opzichte van LHBTI’ers zal nimmer verdwijnen. http://www.debijbelzegt.nl/homofilie.htm

  Dit komt doordat de mens in het algemeen beïnvloed is met een kwaadaardig godsdiensteuvel waarvan velen naast de godsdienstpaplepel hebben gelegen. http://www.debijbelzegt.nl/discrimi.htm

  En zij die anders denken en hier neutraal in staan ervaren geestelijk geweld in de maatschappij om zich heen wanneer ze te kennen geven met de LHBTI’ers geen moeite te hebben, en daarom min of meer met de stroom meegaan om discriminatie te voorkomen.

  Schijnheilige mensen heb je in alle soorten en gradaties. Ze zeggen vaak” er moet wat aan gedaan worden om het zout der aarde te beshermen” en “er moeten wetten komen om LHBTI’ers te beschermen tegen geweld en discriminatie”, maar ondertussen denken ze er persoonlijk heel anders over. Maar als iemand ze aanbiedt om meteen daarmee aan de slag te gaan, dan geven ze niet thuis, want er is nog te veel werk op stapel die eerst moet worden weggewerkt. Dit betekent dan gewoon EINDE SLOES!!

  En vervolgens raast het geweld gestaag verder al dan niet via allerlei dubieuze wegen en kanalen die zich manifesteert in allerlei maatschappelijke en fysieke vormen.

  De godsdienstvloek die op het christendom rust oefent een zware druk uit op het leven van de christenmens. Hierdoor vallen de religieuzen telkens in herhaling ten aanzien van onderdrukking, genocide en wijdverbreide mensenrechtenschendingen in naam van hun kwaadaardige verzinsel, God. Dit gegeven geldt voor alle religies.

  … Zolang de onbestaande God/ Allah de teksten van vernedering en onderdrukking tegen de mensheid niet laat weghalen uit de zogenoemde heilige schriften, blijven de onderhavige groepen mensen (L.H.B.T.I’s en vrouwen), die minderwaardig, rechteloos en onrein worden geacht, gedoemd als het zout der aarde tot in de eeuwigheid.

  … Ze zullen hun titel voor altijd behouden en bekend staan als onrein, smerig, rechteloos en waarop de toepassing van alle termen ter vernedering zullen blijven gelden. Dit soort mensen wordt door de zogenaamde heilige geschriften en God sinds Bijbelse tijden gediscrimineerd en beschouwd als minderwaardige wezens.

  Gelukkig is er “schijnhoop”, althans…. De getoonde gematigdheid van de huidige predikers van het christendom en navolgers, ten opzichte van vrouwen in het algemeen, homoseksuele personen, lesbische vrouwen, transgenders en andere door het godsgeloof minachtte mensen, is slechts een rookgordijn om medemensen te misleiden en om geld aan ze te verdienen volgens de stelling “U staat Uw erfenis aan ons af anders brandt U in de Hel.”
  http://westerse-beschaving.org/homofielen-moeten-dood/

  Niet alleen de Moslims, maar het Christendom evenals alle andere religies denken er ook zo hierover.

  Ondanks al de slechtheid die de Bijbel en andere godsdienstboeken promoot, wil ik de religieuze mens toch geruststellen door te zeggen, dat niet alles in de Bijbel, de Thora, Bhagavad-Gita en in de Koran verkeerd is, alleen “de pagina nummering is correct en het gebruikte papier is van sublieme kwaliteit.”

 10. FJ

  Dat zal ook wel niet, want dan sta je niet meer in de belangstelling en is het onderwerp over en uit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.