De 'belangrijke mededeling' van Trump flopt volledig: democraten wijzen voorstellen af

Geen categoriejan 20 2019, 8:05
Met veel bombarie werd het aangekondigd: Donald Trump zou gisteravond een 'belangrijke mededeling' doen, live vanuit de 'Oval Office' over de 'shutdown' van de Amerikaanse federale overheid en de grensmuur. Wat Trump zou zeggen is nu bekend en teleurstellend bleek het wel! Tijdens zijn toespraak liet hij weten hoe nu verder voor de Amerikanen. We verwachtten stiekem een mededeling dat de bouw van de muur zou beginnen en de 'shutdown' beëindigd. Maar nee, Trump vertelde slechts over zijn voorstel dat nu alweer is afgewezen.
En dus houdt de 'shutdown' aan en krijgt Trump zijn grensmuur nog steeds niet. Toch leek het er gisteren even op dat het einde in zicht was. Het compromis was weer even binnen handbereik. Maar zo snel als dat moment leek te komen verdween het ook weer. Trump wil illegale migranten die op dit moment in de VS verkeren beter beschermen en eveneens 800 miljoen vrijmaken voor humanitaire hulp bij de grens met Mexico aldus NOS. In ruil daarvoor zou de president dan 'the wall' krijgen. Onder aanvoering van Nancy Pelosi hielden de democraten voet bij stuk en wezen het voorstel af.
Tot zo ver dus de mededeling van Trump.
Maar het mooie aan de mededeling is dat nu wel duidelijk wordt dat de democraten er alles aan willen doen om miljoenen illegale migranten in het land te houden. Trump beloofde in ruil voor de bouw van de grensmuur zich coulanter op te stellen tegen deze groep, maar dat was onvoldoende voor de democraten. Het is vreemd om te zien hoe een land zó verdeeld kan zijn over een issue. De polarisatie spat er van af. En dat terwijl het beschermen van de landgrenzen een kwestie is van gezond verstand en de gevraagde uitgaven slechts 5 miljard dollar.
En met de mededeling, die uitliep op niets, is het maar de vraag welke opties er nog op tafel liggen. De democraten lijken hun positie te verharden en te radicaliseren. Nancy Pelosi noemde een muur zelfs 'immoreel'. En een compromis sluiten lukt ook al niet. Ondertussen houdt de 'shutdown' aan en zitten 800.000 ambtenaren thuis zonder werk.
Het gaat erom spannen hoe lang het nog duurt voordat er massaprotesten plaatsvinden tegen Trump én de democraten vanwege deze wantoestanden waarin zij het land onderdompelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten