Beelden! Franse president Macron bouwt 'de muur' die Donald Trump niet mag bouwen

Geen categoriejan 20 2019, 9:00
Haha, de Franse president Macron heeft de rapen zo gaar laten koken en de 'Gele hesjes' zijn nog steeds zo woedend dat hij zichzelf beter moet beschermen! In tegenstelling tot Donald Trump, wiens voorstel voor de bouw van een grensmuur weer is afgewezen, weet Macron dus wel hoe je muren moet bouwen. In geheel Parijs hebben ordediensten muren geplaatst om zichzelf en gebouwen te beschermen tegen de furie van de 'Gele hesjes'. Het is best ironisch dat Europese leiders in het verleden de buitengrenzen van Europa niet voldoende verdedigden, maar als het om hun eigen hachje gaat er als de kippen bij zijn om hekken te plaatsen.
Dan ineens zijn muren weer een 'hypermoderne oplossing'.
https://twitter.com/PartisanDE/status/1086521586528718849
Niet alleen Macron, maar tal van rijke Europese politici houden van hekken en grenzen. Denk aan het flinke hekwerk van Frans Timmermans, dat hij om zijn huis heeft gebouwd om zichzelf te beschermen. Allemaal muren, beveiligers, camera's en toezicht om de heren en dames politici veilig te houden. Viktor Orbán bouwde zelfs een muur op zijn zuidgrens. En Trmp wil er dus ook één. Maar als de Europese bevolking vraagt om strengere grenscontroles dan roepen deze politici in koor dat dit niet mogelijk is.
Dan roepen ze dat de gewenste oplossingsrichtingen 'ouderwets' of 'barbaars' zijn. Toch stappen ze snel van die positie af als er protesten plaatsvinden en een gebied moet worden beveiligd. Dan ineens is 'een muur' een prima oplossing!
Met het plaatsen van muren laat Macron de paradoxale positie van Europese politici zien. De muren zijn bedoeld om demonstranten op een afstand te houden. Hun eigen burgers dus. Nabij het paleis van de Franse president, het Élysée, werden ze geplaatst om te voorkomen dat ongewenste individuen zich in de nabijheid van het paleis konden begeven. Ook bij de Arc de Triomphe stonden de hekwerken. Samen met een grote hoeveelheid Europese pantserwagens van de gendarme.
De demonstraties in Parijs verliepen gisteren wederom onrustig. Auto's werden in brand gestoken en traangasgranaten en pepperspray werden gehapt door demonstranten van de 'Gele hesjes'. In totaal gingen zo'n 84.000 demonstranten de straat op in Frankrijk. Op de bijna 70 miljoen inwoners van het land een niet al te grote groep. De protesten nemen dan ook langzaam in intensiteit af en met Macron's 'nationale debat' voor de deur is de kans groot dat het rustiger wordt komende weken.
Dat is goed nieuws, want dan kunnen de hekwerken in Parijs direct naar het zuiden om de Europese buitengrenzen te beschermen. Of toch niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten