Nederlandse politiek onderschat de complexiteit van het klimaatakkoord

Twee opmerkelijke berichten deze laatste dagen in de pers: de technische uitvoering van de klimaathysterie piept en kraakt voordat er nog überhaupt aan is begonnen, en de politiek piept en kraakt onder druk van het klimaatakkoord. Wat bedoel ik hiermee? Lees vooral even mee.  

Eerst maar eens de technische kant: in de provincies Groningen, Drenthe en Overijssel kunnen ‘groenprojecten’ geen doorgang meer vinden omdat het elektriciteitsnet overbelast raakt. Was dat te verwachten? Nou en of! Zolang er geen accu’s met voldoende capaciteit zijn om zelf gewonnen energie op te slaan en later te gebruiken wordt dit probleem nooit opgelost. Volgens hetzelfde artikel duurt het jaren voordat het distributienet dat weer aankan en dienen er miljardeninvesteringen te komen.Onderwijl gaan we aan de warmtepomp en de elektrische auto, twee ‘oplossingen’ die het net nog veel zwaarder belasten.

Iedere techneut met enige kennis van het elektriciteitsnet zag dit al jaren aankomen, maar de heren politici en hun vele adviseurs niet? Dat is toch vreemd? Bovendien, voor iedere kWh die je zelf opwekt, hoort een kWh beschikbaar te zijn die je niet opwekt als de zon niet schijnt maar dan wel nodig is. Ook dat snappen ze niet in Den Haag. Toch zijn er rapporten van de overheid zelf, die dit al duidelijk kenbaar maken, maar ze worden kennelijk niet gelezen door de heren politici.

Het ergste wat de politiek en de industrie kan overkomen is dat deze accu’s er ook daadwerkelijk komen. Dan zou de burger namelijk compleet onafhankelijk van de overheid en de industrie in haar eigen energiebehoefte kunnen voorzien. Geen melkkoe meer achter de voordeur voor de overheid, geen verdienmodel meer voor de industrie. Denk dus maar niet dat de overheid deze onafhankelijkheid in de toekomst gaat faciliteren door subsidies op onderzoek, dat is namelijk helemaal niet de bedoeling.

Het resultaat van de klimaattafels is een akkoord gesloten door ja-knikkers. Zelfs de hysterici zélf liepen stampvoetend van tafel en Nijpels wilde de mensen die het niet met hem eens waren ook maar verbannen! De bevolking voelt zich al helemaal niet gehoord, de rekening wordt bij hen op tafel gegooid en de industrie lacht zich een kriek, ze ontglipt de dans omdat ze zelf sturing kon geven in de klimaattafels. De burger was niet vertegenwoordigd, nou ja dat was ze formeel wel, door politici die hun belangen niet verdedigen.

Het artikel van Dijkhoff is er een van het grootst mogelijke kiezersbedrog en een dolk in de rug van coalitiegenoot D66. Dijkhoff valt niet alleen zijn eigen VVD-collega’s Wiebes, Nijpels en Rutte (een elektrische auto is ook een auto) af, maar typeert ook D66 coalitiegenoot Jetten als een ‘drammer’. Waar hoorden we dat woord eerder?

Oh ja, toen Dijkhoff 500 ballonnen de lucht in liet gaan en tot de opmerkelijke uitspraak kwam: ‘Deze drammers willen dat je gaat leven zoals zij. Dan mag je veel dingen niet meer. Wij gaan Nederland schoon doorgeven aan onze kinderen zonder dat het hier een dooie boel wordt. Ja, we rijden uiteindelijk allemaal elektrisch, maar je mag nog steeds vuurwerk afsteken met oudjaar, BBQ’en in de zomer en biologisch afbreekbare ballonnen oplaten op je bruiloft.’

De politieke hypocrisie in een nutshell! Stond 6 weken geleden bijna de voltallige Kamer nog achter de klimaatplannen, plots, zonder dat er een letter aan is veranderd, profileert Dijkhoff zich als voorhoedevechter om datzelfde klimaatplan in het rond archief te krijgen. Ik kan slechts herhalen wat ik 2 weken geleden schreef: al maken de politici de komende maanden nog de grootst denkbare draai, het is te laat.

Alle (energie)rekeningen van de komende jaren zijn niet het gevolg van het klimaatplan, maar van het gevoerde beleid van de afgelopen jaren. Al gaat het klimaatplan uiteindelijk in het rond archief, er is al 100 miljard ‘geïnvesteerd’ in de afgelopen jaren in deze luchtkastelen, zonder enig meetbaar effect. Geen effect met biomassa, niet met windmolens en niet met elektrische auto’s. En die rekening zal nog grotendeels betaald moeten worden. Trap er niet in!

Gaat het Kabinet hier op vallen? Het zou mij niets verbazen, hoe eerder hoe beter!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

65 reacties

 1. poldi

  Manifest van 24 hoogleraren
  ——————————-

  Het is zeer opvallend dat dit manifest muv de Telegraaf er door de staatsomroepen nagenoeg geen aandacht aan is geschonken. (hoe zou dat toch komen ???)

  Deze 24 hoogleraren hebben bij de politiek en in de pers nauwelijks. gehoor gekregen. Het zijn ingenieurs en andere deskundigen. Zij laken de indoctrinatie door de verdedigers van de plannen. Ze doen dat in heldere en harde taal. Alleen de Telegraaf wijdde er twee weken geleden een groot artikel aan.

  Een paar citaten:
  „De klimaatwet leidt regelrecht tot een ramp. De doelstellingen zijn onhaalbaar.”
  En: „Handhaving ervan veroorzaakt een catastrofe van armoede, kou en honger. Economisch maakt het Nederland tot een derdewereldland. De investeringen van mogelijk honderden miljarden euro’s zijn kapitaalvernietiging.”
  Stevige teksten. Soms is dat nodig. Een roep om gehoord te worden.
  Van niet gesubsideerde wetenschappers die hun zaken kennen.

  1. Lugar

   @Poldi: Zelf nadenken en rekenen is ook een optie.

   Nederland (VVD, CDA, D’66 & ChristenUnie) wil graag voorop lopen bij het redden van moeder aarde in het belang van onze kinderen, saillant detail, Rutte en Jette hebben geen kinderen! Bovendien is het nog maar de vraag of moeder aarde wel gered wordt als je de CO₂ gaat terugdringen, want hoe meer CO₂ hoe meer groen voor moeder aarde.

   En dan de realiteit, die druk ik graag uit in feiten en cijfers van landen die niet meedoen met deze onzin die ons miljarden euro’s aan belastingen en heffingen zal gaan kosten en dus niets opleveren:

   Afrika: 1,2 miljard inwoners, 714 x groter dan Nederland
   Rusland: 144,5 miljoen inwoners, 402 x groter dan Nederland
   Amerika: 325,7 miljoen inwoners, 231 x groter dan Nederland
   China: 1,3 miljard inwoners, 225 x groter dan Nederland
   India: 1,3 miljard inwoners, 77 x groter dan Nederland
   Iran: 82 miljoen inwoners, 38 x groter dan Nederland
   Colombia: 47 miljoen inwoners, 26 x groter dan Nederland
   Turkije: 80 miljoen inwoners, 18 x groter dan Nederland
   Irak: 39 miljoen inwoners = 10 x groter dan Nederland

  2. Rien Noppen

   Deze ‘hoogleraren’ zijn meestal geen hoogleraar en nooit klimatoloog.

   Er is geen zinnige reden dit clubje ongeregeld serieus te nemen.

 2. HendrikJan

  De Nederlandse politiek wordt al jaren, aangestuurd vanaf de borreltafel van de Bilderbergclub en voor de rest vanuit Brussel.
  Vroeger was er een populair liedje, ik zal je pakken ik zal je pakken zij de Dominee, ik zal je pakken.
  Dat woord Dominee is vervangen door, B(ilderberg) B(russel).

  1. poldi

   ++++++

  2. Lugar

   +1

  3. Lugar

   “Geen melkkoe meer achter de voordeur voor de overheid, geen verdienmodel meer voor de industrie.”

   Ik verwacht dan toch op z’n minst een soort ‘bezitsbelasting’ of algehele ‘accubelasting’. We hebben immers ook hondenbelasting? Het lijkt mij dat de overheid hier wel een belastingmaatregel op zal loslaten? Onder Rutte is de belastingdruk ook opgelopen van 35 naar 40%. Dat betekent overigens dat we voor voor 40% aan het werk zijn voor de Ficus B.V.

  4. Lugar

   “Gaat het Kabinet hier op vallen? Het zou mij niets verbazen, hoe eerder hoe beter!”

   Ik denk het wel. Mijn partijleider Thierry Baudet zei het ongeveer zo (Jensen): ‘Ik denk dat het Kabinet in mei of juni gaat vallen, waarschijnlijk over het klimaat of zo. Dan zal Rutte zijn opvolger aanwijzen en vertrekt hij naar Brussel.’

   1. RPML

    Ik voorzie 3 scenario’s:

    1. Zolang er aan gerekend wordt (tot na 20 maart uiteraard) zegt de politiek niets te kunnen beslissen en stellen ze de discussie uit, ook in de hoop de achterban vast te houden of te overtuigen. Na 20 maart krijgen ze niets meer voor elkaar omdat de 1e Kamer alles gaat blokkeren en dan is het in mei bijltjesdag
    2. De rekenaars komen met de (gestuurde?) conclusie dat het niet haalbaar is; dan begint het spel van voren af aan en blijft iedereen zitten omdat het electoraat te verdeeld is en verkiezingen in hun nadeel uitvallen
    3. Links voelt zich sterk genoeg en gaat in de aanval, meteen na het reces, dan valt de regering al in februari; dat hoop ik 😉

    1. Lugar

     @RPML: Dat zijn een aantal bredere en diepere scenario’s, maar ik sluit ze zeker niet uit. Ik heb de stevige indruk dat het electoraat zich ditmaal niet laat besodemieteren, het zetelverlies van VVD (-9) en PvdA (-29) is wat mij betreft wel degelijk een trend, uiteraard t.b.v. PVV & FVD.

     1. RPML

      De VVD-kiezer kan ook redeneren: ‘ah gelukkig, ze tekenen niet meer bij het kruisje van die klimaatgekken, goed zo’. De meeste stemmers lijden aan Alzheimer…

     2. RPML

      Er is nog altijd één cruciaal verschil: De VVD zat zelf een jaar lang aan de klimaattafels als ja-knikker, 6 weken later kraken ze het zelf weer af; verkiezingsretoriek. De basisvraag of het überhaupt zinvol is om 1.000 miljard te steken in 0,0003 temperatuurverlaging beantwoordt de VVD niet, alleen de kostenverdeling kaart ze aan.

     3. Lugar

      @RPML: Ja daar heb je wel een punt, hetzelfde zag je met de ‘spierballentaal’ van Rutte nadat hij de landingsrechten (maart 2017) had ingetrokken voor de Turkse minister van buitenlandse zaken Mevlut Cavusoglu. Ineens was men massaal vergeten dat hij de boel jaren daarvoor had besodemieterd en dat hij het land financieel heeft genaaid waar diezelfde kiezer bijstond.

      Toch hebben ze nadien wel 9 zetels ingeleverd en ik wil dat blijven zien als een trend, te beginnen met een gigantische nederlaag tijdens de PS-verkiezingen van 20 maart 2019. Baudet blijft daar ook op hameren!

     4. Rien Noppen

      “De basisvraag of het überhaupt zinvol is om 1.000 miljard te steken in 0,0003 temperatuurverlaging”

      Die vraag kan gemakkelijk worden beantwoord, dat is niet zinvol.

      De vraag slaat overigens nergens op.

    2. Spaanse kok

     Uw glazen bol is van een bijzondere slechte kwaliteit.
     A: in mei bijltjesdag
     B: electoraat te verdeeld is en verkiezingen in hun nadeel uitvallen.
     B: (De verkiezingen vallen uit in het nadeel van het electoraat?)
     C: de regering valt al in februari.
     .
     Hopelijk zijn uw redactionele bijdragen van een beter niveau.

   2. Beukman

    Mijn partijleider Thierry Baudet

    1. Rien Noppen

     Houzee!

     1. Beukman

      Ik begin me af te vragen of mijn vriend @Lugar is gestuurd, om alhier het partijstandpunt te vertegenwoordigen.

     2. Rien Noppen

      Er gaan geruchten dat Lugar ervoor betaald wordt, Beukman.

      🙂

 3. poldi

  Er is hier maar één klimaat dat hier mee speelt: het klimaat rond komende verkiezingen. Eerst verdedigde de VVD de klimaattafels en nu ineens niet meer. Als de VVD dit vond, hadden ze dat al eerder in actie moeten komen.

  Maar de weglopende achterban moet even in de luren gelegd worden in het stemhokje. Nadat die in het stemhokje getekend heeft kan de VVD weer ongestraft klef doen met Rob Jetten.

  1. Lugar

   “Er is hier maar één klimaat dat hier mee speelt: het klimaat rond komende verkiezingen.”

   Hear, hear!

   Opdat wij niet vergeten!

   #20maart2019

 4. tomygun

  RPLM , yep dat geld is weg! dank zij niet nadenken en rekenen
  maar gestuurd door lucht fietsers.
  Is dat erg dat dit geld weg is? nee dat is het niet het is wel jammer
  als je kijkt wat er mee gedaan had kunnen worden maar politiek
  geeft hier niets om want met een goede lobby zou dit geld ook
  zo naar een andere bodemloze put gegaan zijn .
  Het feest gaat pas beginnen zodra een product op de markt komt
  dat ieders ongelijk aantoond van uni t/m politiek .
  Dan gaan er koppen rollen zeker om dat de uitvinder geen achtergrond
  heeft met een opleiding aan een uni, en dat is hun hele opbouw
  die moet je dus wel hebben om ergens voor in aanmerking tekomen .
  Hier door willen zij ook niet luisteren en zijn te belazert om een
  calculator tegebruiken wat rekenkundig aantoond dat het zo is .
  In 2019 gaat deze regering z,n graf in met al de geleerde met
  schaamrood op hun kaken achter latend .

 5. Siemien

  Dat maakt ze geen reet uit want de rekening leggen ze gewoon netjes bij de burger neer.

 6. Lugar

  Dit ‘afstand nemen’ tussen VVD en D66 is van tevoren helemaal achter de schermen doorgenomen. Ze weten precies hoe groot de lengte van het elastiek is en waar ze elkaar na de verkiezingen weer gaan vinden.

  1. HendrikJan

   Dat geloof ik ook, vooral op Zondagochtend, ik hoor de klok al door de polders tot mij komen.
   Het is zoiets als, je kiest voor de Moeder en je krijgt er drie onechte kinderen bij, van drie verschillende Vaders.

   1. Lugar

    @Hendrik: Inclusief de financiële verkrachting met een lastenverzwaring van 5% (Rutte 1 t/m 3) en de nog komende financiële verkrachting met kansloze milieuheffingen en belastingen.

    1. Spaanse kok

     16/3

 7. Lugar

  16/15

  Dit is goed nieuws! Er is maar een reactie onleesbaar. We gaan de goede kant op met DDS.

  1. Spaanse kok

   Loodgieter bellen Zie Mien.
   Je script lekt.
   Of je kan zelf niet tellen.

 8. Pescador

  Dit is klare taal, en klopt 100%
  Het wordt echt tijd dat er eens een heel ander bewind komt in nederland we hadden er allemaal veel beter financieel voor gestaan als de politiek zijn verstand gebruikt had.

 9. Pescador

  Ohja, voor ik het vergeet er zijn wel degenlijk accu´s die de 220 stroom kunnen opslaan, ik heb in Spanje een huis gezien die helemaal zelf suporting was en die had grote accu´s in de kelder staan werkte perfect, en de accu´s stonden er al 10 jaar en konden nog veel langer mee

  1. Lugar

   Gelijkstroom (DC) wisselstroom (AC)?

   Gaat volgens mij niet samen.

   1. tomygun

    Lugar dat is ook niet het hele verhaal er moet ook ergens
    een inverter zijn 230 V DC is het minimale invoer voor een
    1 fase inverter ,veel materiaal kan op DC werken maar het
    probleem is de schakelaar die verbrand bij het aan uit
    schakelen maar een electrich element voor een boiler of
    waterkoker werkt prima op DC .

    1. Lugar

     @Tom: Dank voor de aanvulling, mijn AC-DC-kennis is niet zo groot.

 10. henkie

  Het is ze (industrie, lobbyisten, politiek en media) deze keer niet gelukt de waarheid in de doofpot te stoppen en te houden.

  De WAARHEID heeft gezegevierd, met dank aan PVV en FvD!

  Het spel van de democratie anno 2019;
  Volksmennerij dmv angstzaaierij, list leugen en bedrog.
  Behaal meerderheid uit bevolkingsgroepen:
  – angsthazen
  – dommeriken
  – collaborateurs

 11. edoc431

  IK zie dat onze trollekes steeds harder beginnen te schreeuwen mooi zo .
  Angstig als ze zijn kramen ze alleen nog maar onzin uit .
  Het linkse gepeupel is aan het einde van hun latijn ,zien hun wereld met lede ogen in elkaar storten.

  1. Lugar

   @edoc431: Ik zie ze niet maar lees wel dat anderen er nog steeds op reageren. Als dat nu ook stopt wordt het een stuk beschaafder. Dan kunnen we weer respectvol met elkaar in gesprek.

   1. Vit

    @Lugar

    Even terzijde, hoe krijg jij een avatar in jouw berichten?

    1. Lugar

     nl.gravatar.com / mail@adres.org / profiel wijzigen

     Het ligt er alleen wel aan of het gebruikte mailadres ook is gekoppeld aan het DDS-account, bij mij is dit dus het geval.

    2. Lugar

     nl.gravatar.com / mail(et)adres.org / profiel wijzigen

     Het ligt er alleen wel aan of het gebruikte mailadres ook is gekoppeld aan het DDS-account, bij mij is dit dus het geval.

     1. Vit

      Ah bedankt!

     2. Lugar

      @Vit: Ben benieuwd of het lukt. We zien het vanzelf!

   2. edoc431

    heb het script geprobeerd werkt niet .

 12. Lex

  klimaatakkoord waanzinnige waanzin.

  De halve wereld blijft de lucht sterk vervuilen en wij moeten de braafste jongetje van de klas zijn. De nederlanders worden onder een enorme financiële druk gezet. Veel mensen zijn nu al meer dan 60% aan vaste lasten kwijt, in de jaren 80 was dit nog 35 tot 45%

  De energie rekening is de laatste jaren al rampzalig gestegen. Waar wilt dit kabinet heen dat alleen mensen met een goedgevulde bankrekening zich energie kunnen veroorloven, dat de minima maar in de koud komen te zitten.

  Het aantal huishoudens zonder energie zal de komende jaren dan ook snel toe gaan nemen, De houtkachel zal heel populair gaan worden. Schoorsteen kanalen worden weer in gebruik genomen of mensen maken een gat in de buitenmuur voor een kachelpijp.

  Oude tijden herleven weer. Grote ketel water op de houtkachel waswater of kookwater voor de koffie of thee.

  Ik lees steeds meer berichten dat dit kabinet gaat struikelen over het klimaatakkoord
  “ik hoop het van harte” Graag dit jaar weer nieuwe verkiezing.

  Weg met dit gedrocht sloop en armoede kabinet RUTTE III

 13. Tante Sidonia

  Vandaag van 12.00 tot 13.00 uur Rutte op Ned I.
  Een uur gratis propaganda voor behoud van huidige coalitie.
  Nu begrijp ik waarom de ( teveel, teveel, teveel, betaalde) NPO 40 miljoen extra heeft gekregen.
  Het indoctrineren is begonnen. Op de Sta(si)ats zenders TV & radio tot 19 maart onafgebroken: “wat hebben we het goed in Nederland, de wereld vergaat (CO2)als we niet ingrijpen”en meer van die onzin!
  Hilversum heeft de draaiboeken van de DDR uitstekend gelezen.
  Wel veel besproken wordt de, onnoemlijk verwende, mensen in het onderwijs!
  Verdienen te weinig: leugen! zie salarisschalen onderwijs.
  Te hoge werkdruk: nog grotere leugen.
  Wel drie maanden vakantie!
  Elke avond en weekend vrij!
  Maar ja, het onderwijs is, bijna, voor 100% links; m.a.w. “voer” voor de NPO!
  Echte problemen zullen niet besproken worden: Islamisering Nederland, degeneratie rechtspraak, zorg (af en toe),woning-ellende, Marrakech, raddraaiers/tuig vd straat en noem maar op!

 14. Two Ravens Black Kettle

  En het vee zal op het Kartel blijven stemmen.
  Virtue signalling über alles.

 15. Rosasolis

  De laatste tijd horen wij een vreemde reclame op radio 4. Zo gaat het, ongeveer:
  “hoe is het mogelijk dat wij in 2019 nog op gas kookten?” En ook:
  “hoe is het mogelijk dat wij in 2019 nog op benzine gingen rijden?” En dan gaat de reclame verder dat je een super luxe elektrische fornuis moet aanschaffen. En dat je moet nu ook een elektrische auto aanschaffen…omdat zowel benzine als gas binnenkort enorm duur zal gaan worden…A.s. vrijdag gaat onze trouwe oude Ford naar de garage voor de jaarlijkse APK keuring. En ook onze nog ouder gas fornuis doet het prima.
  Merkwaardig is het hoe bedrijven misbruik van de klimaat discussie willen maken.
  Hoewel er zijn overal grote klimaat problemen. De weerman vertelde dat zowel bomen en planten beginnen nu uit te lopen. De hazelaar is nu 3 weken te vroeg in volle bloei.
  Mijn ouderwetse rozen krijgen nu al nieuwe bladeren. Ook komen de bollen te vroeg op. Er moeten veel definitieve plannen besproken worden en uitgevoerd worden.
  Er zijn inderdaad vele problemen, over de hele wereld. Het zou fout zijn om ze negeren. Maar samenwerking tussen vele landen kan helpen. De bevolkingsgroei in vele landen moet onder controle komen, anders zullen miljarden gaan sterven. Beter onderwijs is de enige weg om onze planeet te redden.

 16. wheelboy

  Ik schrijf het hier al weken. Dat in 11 jaar het voorstel niet haalbaar is . Iedereen die zijn boeren verstand gebruikt weet dat . Zelf als treinmachinist heb ik het vooral in begin van mijn carrière bij de NS vaak zat meegemaakt dat doordat het spoonet drukker werd er te weinig onderstations waren . Als je dan in Eindhoven met twee Ic treinen ri het zuiden vertrok en beide vol optrokken dan viel de bovenleiding spanning weg . Later heeft men door heel NL onderstations erbij gebouwd . Dit zelfde probleem krijg je ook als theoretisch straks iedereen over gaat op warmtepomp en electrische auto’s. Dan voorspel ik je nu al dat rond 1700 de stroomvoorziening het niet meer aan kan .heel de elektrische infrastructuur is daar niet op gebouwd.

  1. RPML

   In Duitsland waren er 5 jaar geleden welgeteld 2 incidenten voor een dreigende blackout van het elektriciteitsnet, vorig jaar waren dat er 642…

   Het windmolenpark voor de kust in Zeeland kan niet aangesloten worden op het net omdat de kerncentrale in Borssele het net al teveel belast…

   As we speak worden de Nederlandse kolencentrales voorzien van installaties om onafhankelijk van het net weer te kunnen opstarten bij een blackout. Zou het net namelijk plat gaan dan is er onvoldoende capaciteit om de centrales überhaupt nog op het net te krijgen, dan zit Nederland enkele maanden zonder stroom. Wellicht herinnert zich nog iemand de stroomuitval van 3 dagen rond Geldermalsen? Die ramp is niet te overzien.

   1. Rien Noppen

    Deze incidenten zijn nuttig. Steeds meer bedrijven en burgers zien de voordelen van zonne-energie en het wordt duidelijk dat we de infra-structuur hierop moeten aanpassen.

    Geweldig toch?

 17. wheelboy

  Jaren int de overheid miljarden aan BPM. CO2 heffingen ODE BTW op brandstoffen en energie thuis . Accijnzen op brandstoffen . Als men dat geld eens zou gebruiken voor de energie transitie . Meeste NL weten niet eens dat jaren geleden onder paars de regulerende energiebelasting is ingevoerd . Het geld wat daar uit kwam kan in een pot voor subsidies om je huis te isoleren . Ik heb daar destijds goed gebruik van gemaakt . Die heffing is gebleven maar die subsidies zijn al 15 jaar verdwenen. Daar hoor je de politiek niet over . En de Nl die is het allang vergeten.

  1. Rien Noppen

   “Accijnzen op brandstoffen . Als men dat geld eens zou gebruiken voor de energie transitie .”

   Daar zit wat in. Ik denk dat men de energietransitie niet effectiever kan versnellen door eenvoudig fossiele brandstoffen (gas, benzine) ferm duurder te maken.
   Moet je eens kijken hoe snel dan iedereen eieren voor zijn geld kiest.

  2. RPML

   Iedere maatregel die daadwerkelijk de inzet van fossiel zal verminderen is een goede stap in de energietransitie, ongeacht of je in het CO2-sprookje geloofd. Het wrange is dat alle maatregelen tot dusverre geen enkele besparing opleveren. Niet de warmtepomp, niet de elektrische auto. Er loopt een horde onnozele schapen achter hun leider(s) aan die geen idee heeft waar ze het over hebben en blindelings het mantra herhaald, CO2, CO2, CO2. Er zijn natuurlijk altijd nog schapen die denken dat ze het volk kunnen gaan dwingen door bijvoorbeeld de gasprijs en benzineprijs kunstmatig te laten exploderen. Dat soort domme schapen vergeet dan dat de elektriciteit voor hun warmtepomp en hun elektrische auto ook weer uit een gascentrale komt, maar ze blijven stug volhouden die schapen en negeren structureel alle argumenten. Ze denken dat ze iets in gang zetten door er maar geld in te gooien. De Tesla-rijder lacht zich een kriek van zoveel onnozelheid, zijn buurman gaat zijn auto betalen en zelf kan hij rondlopen als een een aap met 7 l+llen zo trots als hij is op het groene imago dat zijn buurman hem aanmeet.

   CO2 = geld = belastinginkomsten = big business

 18. Florissa

  Wat erbij bengelt sputtert,maar de stekker durven ze er echt niet uit te trekken ,gemiddeld 3-10 zetels dat is waar ze op uit komen bij nieuwe verkiezingen ,het dun loopt ze door de broek bij die mafklappers .

 19. Gerlos

  EN NU DOORPAKKEN HEER DIJKHOF want dit gedrocht moet van tafel.

  1. Rien Noppen

   Dat gaat meneer Dijkhof niet doen omdat hij zich heeft verbonden aan de doelstellingen van het Klimaatakkoord. Over het hoe kan worden onderhandeld maar niet over het of.

   Segers en Jetten staan in deze discussie ook heel stevig: als de VVD probeert onder het Klimaatakkoord uit te komen is er geen Kabinet meer.

   1. Stanly2000

    “als de VVD probeert onder het Klimaatakkoord uit te komen is er geen Kabinet meer.”
    Zal ik geen traan om laten en vele met mij!

   2. Florissa

    Verkiezingen???durft niet een partij momenteel ,ze zijn als de dood voor Geert en Baudet .

  2. Arie B

   +1

  3. Siemien

   Verkiezing retoriek wat je ziet, het is voor de bühne..

 20. ruudjeenjose

  Helaas lopen er nog teveel huichelachtige Nederlanders rond die in de klimaatleugens trappen. Ze zijn zo stom maar hebben dat zelf niet in de gaten. Ik kan alleen maar hopen dat de klimaathuichelaars de rekening niet meer kunnen betalen. Vuile hufters .

 21. Gekko

  Ook leuk. De Correspondent had 2 weken terug een alarmerend verhaal over het uitblijven van sneeuwval in de Alpen.

  “Gevolgen klimaatverandering steeds meer zichtbaar. Skiërs moeten steeds hoger om nog hun hobby te kunnen beoefenen”.

  Nu is er meer sneeuw gevallen dan dat zelfs de oudste bewoners zich kunnen herinneren.

  De Correspondent, links-liberaal blog, nieuwsbron voor Rein Noppen en consorten.

  1. Rien Noppen

   Ik vrees dat Gekko werkelijk denkt dat daarmee de global warming is gefalsificeerd.

   Zucht!

  2. Siemien

   Ja mooi hè, en dat er dan ook nog op gereageerd wordt door consorten..

 22. Arie B

  Het is natuurlijk te gek dat D66 en CU (+ de gehele linkse kliek) direct met opgeheven vingertje staan over dat je niet terug zou mogen komen op een Ja. Beter ten halve gekeerd als ten hele gedwaald. Op slechte beslissingen mag je altijd terugkomen. Beetje hypocriet van met name D66. Bij die partij is geen belofte heilig. Die verkopen zelfs hun schoonmoeder als dat politiek te pas komt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.