Elektrische auto kopen vanwege Klimaatakkoord? Je wordt genaaid waar je bij staat!

In het AD neemt men het aanbod van elektrische auto’s onder de loep. Dit natuurlijk vanwege het Klimaatakkoord. Geen zorgen, de goedkoopste is maar 22.360 euro en kan wel 100 km rijden op een volle accu!

“De verwachting is dat veel mensen wachten tot 2021, als er 6000 euro aanschafsubsidie komt voor emissieloze auto’s,”

aldus brancheorganisaties. Ja, leuk, maar die 6000 euro geldt pas vanaf 40.000 euro! Je zou dus 34.000 euro moeten sparen om een deugmobile van 40.000 euro aan te kunnen schaffen! Voor de enkeling die dat niet tegen 2021 opzak heeft is dat natuurlijk geen fijn vooruitzicht!

Gelukkig zijn er dus ook goedkopere opties! De Hyundai Ioniq El. is helaas 5 euro te goedkoop voor de aanschafsubsidie, hij kost namelijk 33.995 euro, maar daaronder zijn ook prima mogelijkheden om slechts een keer per één à twee dagen op te laden! De Renault Zoe heeft het grootste bereik met wel 300 kilometer, en daaronder varieert de actieradius van 100 kilometer tot wel 170 kilometer! Dus wat zeur je nou?

De laadtijden liggen ergens tussen de 4,5 en 6,75 uur, maar er zijn gelukkig ook ‘snellaad-opties’ waardoor de auto in 20 tot 30 minuten is opgeladen, maar dan niet de volle actieradius kan bereiken. Zo’n laadpaal die dat faciliteert moet je alleen wel eerst zelf even aanschaffen! Kost slechts iets van 300 – 2000 euro, afhankelijk van de capaciteit, het type auto en de lengte van de kabel, maar goed, je wilt toch elektrisch rijden?!

Voor wie over een paar jaar pas die paar extra euro op de bank heeft staan, er zijn prima modellen in aantocht! Op de Mini E (200km actieradius) na, die slechts 20.000 euro kost, heeft de rest een prijsklasse van 35.000 tot 155.000 euro! Gewoon even tien à twintig jaar niet op vakantie gaan en even een wijntje minder tijdens etentjes, dan heb je het zo bij elkaar!

Het feit dat zo’n beetje alle voorzieningen en belastingen duurder/hoger worden had je  kunnen verwachten. Je hebt natuurlijk zélf voor de politieke partijen die nu in het kabinet zitten, gestemd en we willen toch met z’n allen betalen voor het klimaat? Je had gewoon kunnen studeren voor chirurg of advocaat, maar nee, je ‘passie’ lag bij het beroep van kapster, kelner of vrachtwagenchauffeur. Proberen we een keer het milieu te redden, loop je vast weer te klagen! Ga maar lekker met de fiets, ondankbare hond!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

81 reacties

 1. Eugenie de la Fleur

  Het klimaatakkoord zal helpen om de planeet te redden. Een beetje meer nadenken over toekomstige generaties zou DDS absoluut niet misstaan

  1. Jacco

   Het klimaatakkoord zal helpen de Nederlandse bevolking te vernietigen meer niet

   1. Rien Noppen

    Zit je nu al te drinken, Jacco?

    🙂

    1. poldi

     @Eugenie, “Het klimaatakkoord zal helpen om de planeet te redden”

     Onder welke zware steen leef je eigenlijk wanneer ieder weldenkend en niet geindoctrineerd mens weet dat de aarde vele klimaatveranderingen heeft gekend en dat zonder toedoen van de mens.

     Of waren het soms de dinosaurussen met hun massale darmgassen die de klimaatveranderingen hebben veroorzaakt ?

     1. Julian

      Volgens mij lig je nog vele stenen dieper. Al die klimaatverandering kwamen inderdaad niet van de mens. De mens was toen nog niet zo milieuvervuilend bezig. Of denk jij dat het gebruik va n fossiele brandstoffen en industrialisatie geen invloed hebben. Dream on. De mens heeft de laatste 200 jaar heel heel invloed. Schuif het maar lekker door naar volgende generaties.

    2. wheelboy

     Rien foppen
     Meerdere malen heb ik je hier al uitgelegd dat heel dat plan van de roverheid totaal niet kan . En nooit heb je een tegen argument gegeven dat het wel kan . Dan rest mij de conclusie dat of je bent zo dom als een achtereind van een varken of je bent een trol . Zal het nog een keer uitleggen .

     Warmtepompen gaat in 85% van de huizen niet ivm geen laag temp vloerverwarming een zoldervloer van hout geen isolatie enz . En geen aangepast elektra in huis .
     Dan in 11 jaar helft van co2 besparen is ook een illusie . Simpel vervangen van centrales op fossiele brandstoffen na bv kernenergie kost meer dan 10 jaar ivm planning vergunningen en bouwen . Of je dan een uranium of thorium centrale zet kost meer tijd . Dan zal heel het elektrische net aangepast moeten worden . Meer hoofdstations onderstations trafohuisjes bekabeling . Anders zal rond 1700 de stroom uitvallen als iedereen zijn accuwagen aan de stroom hangt en n warmtepomp aan zet . Dat denk jij allemaal in 11 jaar te verwezenlijken ?

     En dan heb jij het over populisme van de PVV en FvD ? Ik zie het eerder als realisme . Komt bij de gewone burger betaald al 200% belasting op zijn gas en 300% op zijn stroom . En waarom moet de burger het gehele gelag betalen en gaat straks de industrie met de subsidies lopen . WIj moeten 1800 miljoen betalen de industrie 300 miljoen . Wij krijgen ong 350 miljoen terug aan subsidies . En de industrie 500 miljoen .Maw de industrie verdient aan dit convenant . maar spuwt wel 80% van de co2 de lucht in . En met die partijen ben jij het eens . Mag ik je dan een dom varken verklaren !!!

     1. Original NL

      Verboden de trollen te voederen…..

     2. Rien Noppen

      Je hebt gelijk dat warmtepompen niet in staat zijn matig geïsoleerde huizen energieneutraal te maken, alleen nieuwe, zeer goed geïsoleerde huizen maken dat met een combinatie van warmtepompen en zonnepanelen mogelijk.
      We zien wel dat het rendement van warmtepompen oploopt en de aanschafkosten lager. Over een jaar of 10 hebben we op dat punt een ander beeld.

      Interessant is ook een innovatie waar een bedrijf uit Bentelo (Use All Energy) octrooi op heeft aangevraagd. Die koelen de zonnecellen met water voor een hoger rendement dat ook gebruikt wordt voor verwarming en warm water. Die bieden een techniek waarin ook matig geïsoleerde huizen energieonafhankelijk kunnen worden.

     3. Lugar

      “Dan rest mij de conclusie (…) of je bent een trol.”

      Waarom concludeer je richting de bekende weg?

    3. Hallozeg

     Rien Noppen, kom even uit die slachtofferrol waar je de dader begint te worden nu. Want je kijkt hier naar berichten. En die worden hier weer gegeven. En dan voel je je rot, omdat het systeem verrot is, en ga je je woede verbaal al botvieren hier. Zo worden slachtoffers de dader, in naam van god en de vader…

     1. edoc431

      Ik ken die jongens van Siegerink persoonlijk .die doen in zonnepanelen meer niet .

   2. Arie B

    Om de immigratie te laten bespoedigen en het volk te breken. Lig je immers krom om de eindjes aan elkaar te knopen, dan heb je geen tijd voor verzet. Het is olie op het vuur..

   3. Original NL

    @jacco..
    ………Het klimaatakkoord zal helpen de Nederlandse bevolking te vernietigen meer niet…….
    Het klimaatakkoord zal de nederlandse bevolking van hun laatste spaarcenten afhelpen…tenzij….20 mrt!!!!

   4. DirkSteen

    Daar ben ik het helemaal mee eens!!!!

  2. Vliegenvanger

   Fleur toch op met je klimaat akkoord.
   Het is een groot bedrog akkoord. Het kost klauwen vol geld, en zolang niet de hele wereld er aan mee doet is het al gedoemd te mislukken. En zeker als Buma al loopt te verkondigen in WNL op zondag, dat de afgeschreven auto’s uit Nederland verkocht worden aan het buitenland. Dus die zelfde auto’s die ze hier willen weren om de uitstoot mogen in andere landen gewoon de weg op.
   Zet je grote oogkleppen af Fleur, ik dacht dat je meer verstand had. KLIMAAT AKKOORD IS EEN GROOT FIASCO.

   1. Rien Noppen

    “ Dus die zelfde auto’s die ze hier willen weren om de uitstoot mogen in andere landen gewoon de weg op.”

    Uiteraard, tot ze daar ook door hun hoeven zakken en ze onze tweedehands elektrische auto’s gaan overnemen.

    1. edoc431

     Dream on idioot wie koopt er nou een tweede hands e car niemand batterijen op auto totaal los zo staan de zaken erbij bij een tesla huur je de accu’s dus die zijn nog niet eens van jou .

     1. Rien Noppen

      We krijgen dan zonder enige twijfel een markt van refurbized accu’s die je makkelijk in kan klikken.
      Die elektrische motoren gaan dan nog jaren mee.

      De nieuwe generatie elektrische auto’s zullen een veel langere levensduur hebben dan de huidige verbrandingsauto’s.

     2. Lugar

      @edoc431: Zelfs de geringste aandacht zorgt voor reacties. Je voert de trol.

   2. struisvogelpolitiek

    Zoals @fleur denkt: Alle kleine beetjes helpen, zei de mug. En spuugde toen in de Noordzee. 🙂

 2. Rien Noppen

  DDS heeft zich kennelijk tot taak gesteld alles te doen wat mogelijk is om de energietransitie te saboteren.

  Het is triest, maar het doet een ferm beroep op de fantasie en daar zijn rechtspopulisten nu eenmaal gevoelig voor. Het hoeft niet waar te zijn als het er maar ingaat als Gods woord in een ouderling.

  1. Barry

   En DDS is daartoe in staat? Hoeveel lezers zullen DDS kennen?
   Ik denk dat DDS slecht door een klein deel van de bevolking wordt herkend.
   Je moet je eens afvragen hoeveel mensen hier aanwezig zijn met hun mening.
   Een grote hand vol.

   1. Veteraan

    Je reageert op een trol die dit nodig heeft om te kunnen blijven bestaan.
    Wist je dit al of denk je hier anders over ?

    1. tomygun

     Veteraan, Eu genie is een spinsel van Niets Noppes
     hij is de geen die alle antworden voor Eu genie geeft .
     Voor bijde neem een komkommer als je genaait wildt
     worden !

     1. Hallozeg

      tomygun, in Noppes zijn eigen american natte droom is dat vast zijn realiteit, maar wij weten wel beter. Want waar weten begint eindigt het geloven… en beloven… wat er komt van boven… vorige eeuw donderden ze mensen in de oven, terwijl ze je beroven, maar Rien, die had het licht gezien, keek in de zon en was verblind, en dacht als een 5 jarig kind.

    2. Lugar

     “Je reageert op de trol…”

     Inderdaad, zolang je voert blijft hij doorgaan.

   2. Rien Noppen

    Ik denk dat de invloed van de media in het algemeen en DDS in het bijzonder inderdaad gering is. De energietransitie is al in volle gang: de zonnepanelen en de warmtepompen zijn niet aan te slepen en de innovatie in alle relevante producten is booming.
    Als de Overheid straks voor de mensen met de kleinere beurs subsidies gaat verstrekken gaat het in de stroomversnelling.

    Mensen zijn niet gek en gaan pas over op elektrisch rijden, zonnepanelen, isolatie en warmtepompen als hen wordt voorgerekend dat dit een rendabele investering is. Dat is vaak het geval en daarom gaat het ook zo hard.

    1. Arie B

     Vooral de linkse ratten weten ze niet hoe snel ze zo’n ding moeten aanschaffen, koste wat kost want hun leider steunen is belangrijk. Tegen elke prijs, tegen elke milieuslurpende productiekosten. De rest zijn geen meelopers..

     1. Rien Noppen

      Niemand hoeft mee te lopen, Arie, maar de kans is groot dat jij over tien jaar in een elektrische auto rijdt en een warmtepomp hebt aangeschaft, eenvoudig omdat jij geen dief van je eigen portemonnee wilt zijn.

    2. wheelboy

     Rien Foppe
     Diegene die straks al die subsidies in zn zakken steken zijn jammer genoeg niet diegene die het zich niet veroorloven kunnen . Die hebben geen geld voor die onzin . Dat zie je nu ook .Wie rijden er goedkoop rond .Juist meneer de directeur in zn over een ton kostende tesla die lacht zich verrot . Tegen de tijd dat die auto voor jou en mij betaalbaar is is de subsidie verdwenen en mag jij en ik vette houderschap belasting betalen en bpm en wie weet wat nog voor een belasting . Want die miljarden die men dan aan benzine accijnzen mis loopt die kunnen wij dan betalen via de electra of de houdershap belasting of wie weet km heffing .

     1. edoc431

      Gewoon GEEN subsidie betaal lekker zelf dat kloteding

    3. Hallozeg

     Rien Noppen, dat je denkt is dan een vermogen, ze noemen het ook wel denkvermogen. Maar je moet je goed realiseren dat politiek alleen BESTUUR is, de industrie is BEZIT en de bank is Beheer. Geestelijk = NONSENS, wat staat voor GEEN GEVOEL, non sens. Dus wie was Adam Weishaupt en Charles Ponzi? Jezus Mohammed Nero Hitler napoleon saddam en meer van die dictators die al dood zijn kennen ze allemaal wel, dus worden die MYHTEN net als SINT EN PIET gebruikt om je DOM = ONWETEND te houden, en vergeleken bij Hitler met zijn profeet NERO met ADELAAR is IEDEREEN NOG EEN SCHATTIG SCHAAPJE, dus dat is BREINWAS experimenten vanaf 1911 Wilhelm Wundt die er al was achter gekomen dat de definities niet klopten. Wat ze toen nog niet hadden ontdekt is dat Christendom de Mythe Serpent is uit het oude Egypte in een anunnaki kartel de kabbala van het geld. Dus WAKE UP RIEN. Je kijkt hier gewoon naar fragmenten die komen uit de wereld waar wij in LEVEN NU.

    4. edoc431

     HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH HAHAHAHAHAHAHAHA
     HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHA
     HAHAHAHAHA
     HAHAHAHAHHA
     HAHAH
     HAHA
     Poe zo hey EN WEER OVER TOT DE ORDE VAN DE DAG .
     Wat ben jij ontzettend dom dat je zo maar bij grondl.i.jn mag werken lulfrits

   3. Wout Willemsen

    1,2 Miljoen ‘Actieve gebruikers’ in de afgelopen 28 dagen volgens Google Analytics, waarbij ze deze definitie hanteren:”The number of unique users who had at least one session within a 28-day period. The 28-day period includes the last day in your active date range.”

    Maar goed, tegen belachelijke maatregelen zijn =/= energietransitie saboteren!

  2. Hallozeg

   Rien Noppen, nu heeft DDS het weer gedaan? adviesjeeeeeh DO NOT SHOOT THE MESSENGER… JOSEF.

 3. struisvogelpolitiek

  Waarom die klimaatdoelen doordrukken? Nederland moet de tijd krijgen en nemen om er in te groeien. Dat betekend dat men zeker 50 jaar nodig heeft om de infrastructuur en technieken aan te passen. Idd voldoende laadpalen en betaalbare auto’s met voldoende actieradius. Tijd krijgen om huizen betaalbaar aan te passen en niet gedwongen worden om dure en onrendabele technieken aan te schaffen. Een snelle transitie is een onmogelijke opgave en tevens onbetaalbaar. Keulen en Aken zijn ook niet in een dag gebouwd.

 4. Veteraan

  Klimaatakkoord is onzin, daar doe je niets meer tegen, politiek misbruik.
  Daar verdienen heel veel linkse rakkers en heel veel misbruikers veel geld mee en het levert geen reet op.
  Wil niet zeggen dat je grote vervuilers niet moet dwingen om het te verbeteren.
  Plastic opruimen, vooral in de oceanen, moet voorrang krijgen.
  Afval scheiden, 1 soort plastic invoeren die herbruikbaar is en meer gewoon milieu vriendelijke toepassingen, er zijn er genoeg.
  Minder vlees en megastallen en gewoon normaal denken, kom je een heel eind mee.
  Geef NL gewoon de tijd om langzamerhand op zonne energie over te gaan.
  Op het moment dat we het aankunnen en technisch kunnen realiseren. Nu kunnen we het nog niet dus kappen met dat gelul en aan het gas, beter dan kolen.

 5. Aytas

  ‘Ga maar lekker met de fiets, ondankbare hond!’

  Dat zou inderdaad wel eens wat vaker mogen gebeuren. Ook al deug je dan waarschijnlijk weer teveel, oordeel er lekker op los, voel je superieur, polariseer en klaag over de gevolgen daarvan.

 6. Gekko

  Er is geen klimaatprobleem. Dat wordt ons aangepraat door de verpoliticeerde wetenschap. En opportunistische partijen als de VVD zien er een kansrijk verdienmodel in voor de industrie. Vandaar hun aanvankelijke enthousiasme en inzet via Rutte, Nijpels en Wiebes.

  Nu blijkt dat het de partij wel eens heel veel stemmen zou kunnen gaan kosten, krabbelen ze terug. Daarvoor wordt de Prins Carnaval uit Breda, Klaas Dijkhoff, in stelling gebracht.

  1. Siemien

   Precies Gekko, dat is er simpelweg niet, CO² heeft overigens niets met het klimaat te maken.
   Weet je wat een veel groter probleem is? is dat men de longen van deze aarde aan het vernietigen is door per minuut 40 voetbalvelden weg te kappen.

   1. Lugar

    +1

 7. victus

  Lekker rondzoeven op zoek naar een paal. Zomers een hogere zelfontlading en s’winters een lagere accu spanning tot je beschikking. Lange duur testen worden niet voor niets onder ideale situaties gehouden om zo tot prachtige cijfertjes te komen!

 8. observer

  Zat recentelijk uit te vogelen waar die hoge prijs voor een elektrische auto vandaan komt. Immers een krachtige elektromotor kost maar een schijntje vergeleken met een motorblok. Komt de aap uit de mouw, de accu kost €15.000 tot €20.000. Zal je een tweedehandsje gekocht hebben waarvan de accu zijn beste tijd heeft gehad.
  Toch maar geen elektrische auto.

  1. wheelboy

   Observer
   Klopt als je bv zon oud model nissan pakt die hebben nl accu problemen in de us hebben ze een uitruil programma voor die accus en das een 30kw pakket . maw zeeer licht . dat kost al meen 4000 usd . dan heb je het over een uitruil programma en lichte accu . De accus van een prius niet hybride dus kost effe 4000 euro met erin zetten erbij .

  2. tomygun

   observer , de accu kost zo,n 150 a 200 Euro per KWh vermogen
   hij kan bij goed gebruik zeker 1000 maal geladen en ontladen
   worden ,maar als de auto tekoop staat met 60.000 Km op de
   teller en van een oude dame geweest neem dan maar aan dat
   de accu z,n beste tijd gehad heeft,iedere keer 100% leeg gereden
   een paar dagen later pas opgeladen daar kunnen die dingen niet tegen .

   1. Rien Noppen

    De prijs van accucellen voor elektrische auto’s kan nog dit jaar onder de honderd dollar per kilowattuur dalen. Dat stelde Tesla-baas Elon Musk dinsdagavond tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van de autofabrikant. Een prijsniveau van 100 dollar werd eerder pas in 2020 verwacht.

  3. Rien Noppen

   Gelukkig dalen de prijzen van de accu’s in rap tempo. In combinatie met de veel eenvoudiger techniek van een elektromotor die gemakkelijk in massa-productie kan worden geproduceerd zullen we de komende jaren ook een snelle daling van de prijs van elektrische auto’s zien.

 9. victus

  Een of andere voorzitter uit de installatie branche verkondigde een tijdje geleden met het schuim in de mondhoeken dat Holland per direct van het gas af moest. Terwille van het milieu. Dat er voor de branche financieel gouden tijden zouden aanbreken omdat de burgers veel geld kwijt zouden zijn aan deze onzin, daarover werd met geen woord gerept. En trouwens, waar halen ze al die vaklui dan vandaan? Want die zijn er niet!

  1. victus

   Zoals het project van de slimme gasmeters die plotseling geplaatst moeten worden. Amper geen gekwalificeerde monteurs te vinden daarvoor. Uit pure wanhoop spitten de werkgevers die dat contract hebben dag en nacht door de bestanden van het UWV voor personeel. Dat de meeste werkelozen daar ingeschreven resultanten van pretstudies zijn, drukt de pret in zekere zin toch wel bij de betrokken contractanten van dit ambitieuze project!

 10. cmsuijkerbuijk

  Niet zo moeilijk doen…………..Gewoon een verlengsnoer gebruiken en dan: Niks opladen en rijden maar……………..<[;-p)

  1. struisvogelpolitiek

   En wie rolt het verlengsnoer weer op?

   1. Hallozeg

    Je moeder.

 11. lIN-T

  Het verzet tegen de klimaatfundamentalisten barst nu pas echt goed los!

  Uitkeringstrekkers en gepensioeneerden geitenwollensokken buitenspel gezet door de motor van de maatschappij, de werkende blanke man.

 12. Shadow1100

  Toen ik geboren werd, in 1953, waren er ongeveer 3.000.000.000 (3 miljard) mensen op aarde. De gemiddelde leeftijd lag rond de 70 jaar.
  Al deze mensen hadden een lichaamstemperatuur van 37 graden.
  Een rekensommetje leert dat:
  1953 -> 3 miljard x 70 jaar x 37 grd =  7.770.000.000.000 graden
  Nu lopen er 7 miljard mensen op deze planeet en deze worden gemiddeld 80 jaar en hebben nog steeds een lichaamstemperatuur van 37 graden.
  Een rekensommetje leert dat:
  2019 -> 7 miljard x 80 jaar x 37 grd =20.720.000.000.000 graden
  De door de totale mensheid afgegeven temperatuur is dus in 65 jaar met 12.950.000.000.000 graden gestegen oftewel
  twaalf biljoen-negenhonderdenvijftig miljard graden meer.

  Logisch toch dat de aarde warmer wordt……

  1. Hallozeg

   Beste Shadow1100, je grap is leuk maar 20graden + 20 graden = geen 40 graden. Kortom, temperatuur kan je niet bij elkaar optellen.
   Als dat wel zo zou zijn had je nu geen kerncentrales nodig gehad.
   Dan had je al de WIEDEWEERGAVE ook temperaturen van elkaar af moeten trekken.
   Dus dat kan niet lol 🙂 wel grappig omschreven hahaha.

  2. Lugar

   🙂

 13. Siemien

  Tuurlijk wordt men genaaid, sterker nog, het is allemaal rondpompen van belastinggeld, subsidietje hier subsidietje daar, btw verhoginkje hier, accijnsverhoginkje daar, verhoginkje op verhoginkje…

  Stem 20 maart SGP, PVV, FvD..

  1. Eugenie de la Fleur

   Je kunt maar op een partij stemmen gekkie 🙂

 14. Hallozeg

  Volgens de politiek, media, de industrie en de banken willen jullie genaaid worden dus je hebt niks te vertellen over je eigen wil. Ze breinwassen op het level WIlhelm Wundt 1911 net als in Berlijn in WO2, dus jij geloofd het, want anders sturen ze een JOSEF die zijn vermoorde zoon komt WREKEN, in naam van goud gold geld hangen ze de satan uit, die Christenen en die vrijmetselaars, en de islam doet mee. Bizar he? Nederland een gaar gruwelijk chrislamlandje, en niemand kon wat doen.
  Wat hebben Geert Wilders, Hans Teeuwen en Robert Mikelsons gemeen met elkaar?
  Alle 3 mannetjes met dezelfde religie IM KOPF.

 15. loodklopper

  @eugenie. Als je de planeet wil redden moet je de mensheid uitroeien. Het grootste broeikasgas is geen co of co2 maar waterdamp. Ik heb genoeg warmtepompen geplaatst en aangesloten om te weten dat het niet optimaal genoeg werkt. Ook niet als de techniek verder is want het is een natuurkundig probleem en geen technisch. Verder zitten er teveel mafklapper s uit de installatie techniek met een unibull in de zak die te dom zijn om brandt te roepen. Tis een centen kwestie. Moet wel zeggen dat ik ook niet de wijsheid in pacht heb maar weet wel dat het klimaat accoord niet de goede weg is.

 16. Gerlos

  Het gedrocht van een klimaatakkoord ik licht vanaf vandaag onder vuur vanwege de zeer goede uitspraak van de heer Dijkhof, deze waanzin is onbetaalbaar voor ons Nederlanders en zet weinig zoden aan de dijk wij als postzegel landje

  1. Siemien

   Verkiezingsretoriek Gerlos van meneer Dijkhof alles voor de stemmen..

 17. TD

  De ontwikkeling elektrische auto’s is mij te prematuur,ik wilde mijn auto inruilen maar blijf toch liever nog een paar jaar rijden in het oudere beestje!
  Tegenwoordig is niets meer zeker,straks komt men plotseling met een uitontwikkelde waterstofauto.
  Even afwachten.

  1. Rien Noppen

   TD gedraagt zich zoals elke consument: je gaat pas een elektrische auto kopen als dat persoonlijk rendement oplevert.
   Een keuzeprobleem is in dit verband dat de consument moet insteken op een technologie die in de kinderschoenen staat. Over een jaar of tien is de actieradius van nieuwe elektrische auto’s opgelopen tot 1000 km en de prijs 40 % lager.

   1. TD

    Rien Noppen:
    Ja,ik ben consument,Rien is waarschijnlijk elektrische auto verkoper!

    1. Lugar

     @TD: Je voert de trol en hij vindt het prachtig!

    2. Rien Noppen

     Nee hoor, TD, en ik ben ook nog niet overgestapt op een elektrische auto. Vind ze nog te duur.

 18. TD

  Nederland zal over enkele jaren stukken schoner zijn,dankzij onze milieu maatregelen. Alleen is het duidelijk dat wij er weinig van gaan merken,omdat bij oostenwind wij de vuile lucht van Rusland en alle Oost-Europese landen krijgen die weinig gedaan hebben aan het milieu en indien westenwind overheerst krijgen we lucht van de US en UK die ook weinig of niets doen aan het milieu.
  Wat onze regering nu motiveert om zo fanatiek met het milieu bezig te is mij een raadsel.
  De meeste landen zijn in elk geval niet zo maniakaal ermee bezig dan Nederland, waarschijnlijk zijn wij door Rutte en de EU verplicht een voorbeeldfunctie te vervullen?
  Wie weet! Vast staat dat ons mini landje idioot bezig is!

  1. Lugar

   Nederland is inimimi, Pinkeltje en muizemeisje. Die speelt op mondiaal niveau hélemaal niets klaar. Linksdeugers hebben in elke geval het idee dat dit wel zo is.

   Ja dáág!

 19. Pescador

  Oke dan, het machnetische noorden is zich aan het verplaatsendaarom moeten de navigatiesystemen worden aangepast, de verplaatsing gaat de laatste jaren sneller als voorheen. Dit heeft allerlij gevolgen een van die gevolgen is dat het warmer wordt op aarde is opzich niks mis mee, nederland is in het verleden al eens een woestijn geweest, ook is nedeland al eens een ijsvlakte geweest en wonder boven wonder is nederland ook al eens zee geweest. Ook zit er onder de ijskap van de pool een werkende vulkaan die het zeewater opwarmt, hierover wordt niet gesproken om dat het klimaat een leuke bijkomstig heid is om geld uit de zakken van de mensen te kloppen, dus dat hele gelul van co2 warmt de aarde op is niet waar een grote leugen( past wel bij rutte) ik vind wel dat het met die co2 minder kan maar begin dan maar eens bij die grote bedrijven en die stomme zee schepen dan schieten we aardig op tegen de tijd dat dat opgelost is kunnen de auto´s alwel op waterstof rijden

 20. Troelstra

  Klimaatbeleid treft laagste inkomens het hardst

  DOOR REDACTIE OP 25-04-2017
  IN CO2, FINANCIEN

  Klimaatbeleid treft laagste inkomens het hardst

  De kosten van duurzaam klimaatbeleid zullen de komende jaren alleen nog maar toenemen. Uit onderzoek van CE Delft blijkt dat de laagste inkomens nu al relatief het meest betalen aan klimaatbeleid. Als er niets verandert, dan zal deze groep nog harder getroffen worden dan de hoogste inkomens.

  In het klimaatverdrag van Parijs is afgesproken dat er in 2050 nauwelijks nog broeikasgassen worden uitgestoten. CE Delft schat de gemiddelde kosten in de periode tot 2050 op ongeveer 20 miljard euro per jaar. Het gaat hier onder andere om de kosten van maatregelen om CO2 te besparen. In het onderzoek wordt gesproken over ‘5 miljard euro in de huidige situatie tot een kleine 40 miljard euro in 2050.’ Om dit te kunnen betalen, worden bijvoorbeeld de investeringskosten voor duurzame technologie doorberekend in de energieprijs.

  Uit onderzoek van CE Delft blijkt dat laagste inkomens het hardst getroffen worden door klimaatbeleid
  Tweet this
  Nederlanders met een laag inkomen zullen door deze maatregelen relatief het zwaarst getroffen worden. Met het huidige klimaatbeleid zijn de laagste inkomens ongeveer vijf procent van hun inkomen kwijt aan energie. Volgens CE Delft is dat ‘ongeveer 3,5 keer zoveel als een rijk huishouden.’ In 2050 zullen de laagste inkomens ongeveer 17 procent van hun inkomen betalen aan het klimaatbeleid, terwijl dit voor hogere inkomens blijft steken op bijna 6 procent.

  Wake-up call
  Volgens Donald Pols, directeur van Milieudefensie, is het onderzoek een wake-up call. In een gesprek met de Volkskrant doet hij een oproep om de energiekosten voor de groep laagstbetaalden te verminderen. CE Delft oppert ook voor een rechtvaardig klimaatbeleid, waarin de hoge lasten voor lage inkomens worden genivelleerd. Zoals het ‘compenseren van de laagste inkomensgroep voor hun energielasten, door bijvoorbeeld een vaste restitutie per huishouden of via de inkomstenbelasting’. Ook zouden eventuele subsidies door moeten vloeien naar alle inkomensgroepen.

  Herman Vollebergh van het Planbureau voor de Leefomgeving heeft zijn twijfels bij het onderzoek. Hij is van mening dat de onevenredige kosten al worden gecompenseerd door nivellerend beleid en dat de stijging in de kosten wel meevalt. Hij vertelt de Volkskrant dat ‘elk huishouden 310 euro terug krijgt van zijn stroomrekening. Dat tikt voor de arme juist harder aan dan voor de rijke’.

  1. Rien Noppen

   “Herman Vollebergh van het Planbureau voor de Leefomgeving heeft zijn twijfels bij het onderzoek. Hij is van mening dat de onevenredige kosten al worden gecompenseerd door nivellerend beleid en dat de stijging in de kosten wel meevalt. Hij vertelt de Volkskrant dat ‘elk huishouden 310 euro terug krijgt van zijn stroomrekening. Dat tikt voor de arme juist harder aan dan voor de rijke’.”

   Q.e.d.

 21. Rien Noppen

  Een meer realistische visie op elektrisch rijden dan die van Wout vind je hier: https://cleartechnology.nl/wp-content/uploads/2016/06/Elektrische-auto-rapport-Rabobank.pdf

 22. Lecram

  Er zijn ook voordelen van opwarming van de aarde, waarom heeft niemand het daarover? Zo is vastgesteld dat er 15% meer plantengroei is dan zonder de opwarming.

  1. Lugar

   @Lecram: Dan moet er ook eerst worden vastgesteld óf de aarde wel opwarmt, bovendien bestaat er geen thermostaat die de temperatuur naar beneden krijgt. En planten groeien niet in eerste instantie van opwarming maar wel van CO₂.

   1. Lugar

    @Lecram: Sinds steeds meer mensen op zoek zijn naar een nieuwe god, is het klimaat en de verering van het milieu tot religie verheven. Met ‘zuivere’ religiositeit wordt afgestevend op een ongekend financieel offer dat weggegooid geld zal blijken. Feit en fictie kan door de klimaatveranderingsgelovigen niet meer uit elkaar gehouden worden en alles moet wijken voor hun klimaatreligie.

 23. Lecram

  @Lugar: Meer plantengroei komt door de CO2, zoals ook in kassen wordt gedaan. Na veel zoeken toch misschien nog een lichtpuntje ontdekt van de kostbare transitie: kennis opdoen en later als exportmiddel gebruiken, zoals b.v. bij de baggerwerken die we over de hele wereld uitvoeren. Overigens is denk ik het risico groter van een remmende voorsprong, waarbij we straks overgaan naar een dure oplossing terwijl andere landen, die later of langzamer overgaan, betere en goedkopere oplossingen gaan toepassen, zoals mogelijk waterstof. Het zal me ook niet verbazen als we t.z.t. toch nog gaan kiezen voor kernfusie. Op dit moment lijkt Nederland Gekke Henkie te gaan worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.