Filmpje! CDA-juffrouw Van Toorenburg: ‘We zijn laks tegen aso-migranten en hard tegen kinderen!’

Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg (CDA) lijkt over de rooie te gaan vanwege de krampachtige houding van verschillende partijen over het kinderpardon en de aso-AZC’s. Volgens haar is het vreemd dat partijen als de PVV en FvD enerzijds gewortelde kinderen wil wegsturen, maar tegelijkertijd de overheid niet in staat is om overlastgevers, uitgeprocedeerden en illegalen uit te zetten. En een punt heeft ze zeker! 

De CDA-juffrouw slaat een toon aan die mij wel bevalt, immers lijkt de nuance in het migratiedebat soms volledig zoek. De uitspraken die ze in de Tweede Kamer deed komen op een goed moment. Tenminste voor het CDA. Ze contrasteert zich hiermee met de meningen van Kamerleden zoals Theo Hiddema (FvD) en Geert Wilders (PVV) die beiden hun gal hadden gekotst over het kinderpardon. Volgens Hiddema is het een ‘bedonderpardon’ want ‘de ouders flessen de zaak’. Dat is natuurlijk óók waar.

Leuk allemaal die meningen, maar jammer genoeg gaat het nog steeds niet over de omvang van migratiestromen en de impact daarvan op de samenleving. Gezien de enorme toestroom sinds 2015 is het niet meer dan logisch dat FvD en PVV zich hard opstellen tegenover het kinderpardon. Hun kiezers zijn allerminst blij over de gang van zaken. De VVD volgt deze lijn ook, maar verschuilt zich achter het regeerakkoord om daarmee eventuele ‘flak’, dat is negatieve berichtgeving, te vermijden.

Een gemiste kans dus voor Hiddema, die had er goed aan gedaan Van Toorenburgs debatlijn te volgen, echter zet FvD de hakken in het zand.

De aso-AZC’s waren deze week overal in het nieuws. Een rapport van de inspectie van het ministerie van Justitie en Veiligheid werd vrijgegeven en het geschetste beeld is dramatisch. In veel AZC’s zitten criminelen, verslaafden en ander gespuis. Ze worden nu al de ‘aso AZC’s’ genoemd en dan vooral de locaties in Amsterdam en Hoogeveen lopen tegen problemen aan. Volgens het Algemeen Dagblad zouden meerdere asielzoekers ‘zichzelf verminken’. Als dat een voorteken is voor hoe zij gaan ‘integreren’ in de samenleving is het niet meer dan logisch dat de Tweede Kamer onthutst reageert.

Zelfs de SP steunde het verzoek voor een debat hierover. Bij monde van Tweede Kamerlid Jasper van Dijk (SP) liet de partij weten dat ‘geweld tegen overheidspersoneel volstrekt onacceptabel is’.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Adriaan

  Geweld tegen overheidspersoneel is onacceptabel. Hoeveel jaren horen we dit al? Het merendeel van de Nederlanders vindt het dus wel goed dat geweld tegen politie en andere hulpdiensten wordt gebruikt. Immers er is op partijen gestemd die nu de regering vormen en deze zelfde regering roept en debatteert alleen maar. Maatregelen tegen tuig worden niet genomen. Tijd voor een nieuwe bezem.

 2. Gekko

  Die Madeleine van Toorenburg, dat vind ik toch zo’n sekreet. Brrr. Laat ik gelijk maar stoppen, want mijn bloed begint al te koken.

  1. Niet L niet R

   Helemaal mee eens, mijn reden waarom ik niet gereageerd heb!

 3. TD

  Dat Madeleine van Toorenburg de PVV en FVD wreed vindt tav de kinderen is emotionele
  onzin,het “bedonderpardon” zoals Hiddema het noemt is groteske waarheid en een feit!
  Dit heeft een aanzuigende werking op gelukzoekenden,dat roept men inmiddels rond vanaf alle moskee minaretten,kom naar Nederland gratis geld!
  En de overheid is niet in staat om overlastgevers, uitgeprocedeerden en illegalen uit te zetten,is een óók een feit!
  Oplossing wegstemmen die halfzachte moraalridders en vrouwelijke emotionele 2e kamerleden en ministers zoals Madeleine van Toorenburg
  Stem PVV of FVD

 4. Diederik van Walsum

  De overheid die zich geen raad weet? Spreek voor uzelf dame, u bent hier mede de oorzaak van. U en uw medeKamerleden die er niet aan wilden dat dit onverstandig was, eer men het in het eigen gezicht voelde ontploffen. Het beste dat dit onderstreept is door de grens aan wat er eigenlijk gedaan kan worden zonder eerst de wetgeving geheel op de schop te nemen.

 5. DeBruijn

  Problemen die al 40 jaar spelen, niets nieuw onder de zon, helaas.

  Aanpakken durven ze niet, nu even hard roepen voor de vorm, maar straks zijn ze het allang weer vergeten.

  Ik schat dat we in Nederland tussen de 200.000 en 500.000 illegalen hebben. De meeste wonen bij familie in, anderen kraken of krijgen bed, bad en brood.

  En zelfs vluchtelingen die homo-, christelijke- en Yedizidi’s bedreigen en pesten, die worden niet aangepakt, maar krijgen een aparte opvangplek.

  Maar ja, 40.000 aangiften verdwenen ook in de vuilbak vorig jaar.

  Dit land heerst geen recht meer op die manier! Ik ben voor 350 euro opgelicht en de agente die ik aan de telefoon kreeg reageerde geprikkeld en kwam erop neer dat zij er niets meedoen. Jammer eigen schuld, eigen probleem.

  Dat is Nederland anno 2019 waar gezond verstand en rechtvaardigheid een goed werkende rechtsstaat helemaal uitgekleed zijn.

  1. Aytas

   ‘Dat is Nederland anno 2019 waar gezond verstand en rechtvaardigheid een goed werkende rechtsstaat helemaal uitgekleed zijn.’

   Beetje besef van realiteit zou je niet misstaan.

   1. DeBruijn

    U praat tegen uzelf neem ik aan?

    Politie komt niet bij een steekpartij, politie gooit 40.000 aangiftes in de vuilbak, criminele vluchtelingen worden niet uitgezet, politie grijpt hier niet in nadat ik al een jaar waarschuw voor misstanden en dat er een grote confrontatie opkomst was. Niemand die luisterde, totdat 25 man met elkaar op de vuist ging. Toen kwamen ze, maar daarna lieten ze het weer op zijn beloop.

    Moet ik nog even doorgaan?

   2. DeBruijn

    U hebt zelf ook geen realiteitsbesef, leest anderen de les en noemt kinderen die je niet kent mislukkingen en iemand die een andere mening heeft, gebaseerd op alle ellende hier in de buurt noemt u een fascist.

    En als ik laat zien dat er niets deugd van uw betoog, dan zwijgt u. Daar bent u altijd goed in.

    Zoals eerder gezegd: u hebt een dubbele moraal of vindt het gewoon leuk om te zieken.

    1. DeBruijn

     Voor de gein eens bij het UWV kijken, daar worden mensen bespuugd, uitgescholden, bedreigd en geschopt en geslagen. Lopen meerdere beveiligers.

     Maar je mag natuurlijk niet zeggen wie de meeste ellende veroorzaken daar, dan krijgen we Aytas op ons dak.

     1. Gekko

      @DeBruin: bespaar je de moeite. Mevr. AyTas heeft borderline en nog zo wat andere psychische aandoeningen. Niet meer op reageren.

     2. Bosche draak

      U heeft volledig gelijk deBruijn.

      Aytas is een galbak extra ordinair, met haar in discussie gaan is als schaken met een duif.
      -Zonde van de tijd & uiterst frustrerend

     3. Aytas

      Dat was vroeger niet anders toen er geen migranten waren. Toen waren het kampers. Je opmerking is overigens nogal sneu. Ik heb altijd aangegeven dat ik vind dat mensen moeten integreren. Dit is wat de nazi ook deden de Bruijn
      Een vent pakt dat probleem bij de overlast gever aan en gaat niet laf over een hele bevolkingsgroep op een forum zitten klagen. Je kennis van de holocaust schiet overduidelijk te kort .

   3. Siemien

    Even voor de duidelijkheid.

    Aytas laat met name zijn zieke geest hier de vrije loop, als een buikloop.

    Het is ons alle duidelijk waar Aytas voor staat, Aytas heeft een pesthekel aan mijn Nederland, Aytas is een vies smuigertje die zichzelf hoogverheven en superieur vindt ten opzichte van het Nederlandse volk.

    Aytas is een zéér warme pleitbezorger van de islam, Aytas aanbidt het en vindt het echt verschrikkelijk dat hier in Nederland niet meer islam is.
    Aytas is het zuurdesem, Aytas schoffeert Nederland door te lasteren en leugens te verkondigen.
    Aytas laat hier precies zien wie Aytas werkelijk is, Aytas is een zielig figuur, verschrikkelijk onzeker en haat werkelijk alles dat met Nederland te maken heeft, Aytas valt ook onder het kopje: antisemitisch, racistisch, landverrader en islamverheerlijker.
    Buiten dat, is Aytas ook een zuigertje die structureel irriteert en in alles tegendraads reageert.
    Aytas is adergebroed en het wordt tijd dat Aytasje opflikkert…dat vind ik..

   4. DeBruijn

    Voor de gein eens bij het UWV kijken, daar worden mensen bespuugd, uitgescholden, bedreigd en geschopt en geslagen. Lopen meerdere beveiligers.

    Maar je mag natuurlijk niet zeggen wie de meeste ellende veroorzaken daar, dan krijgen we Aytas op ons dak.

    Mijn kennis schiet helemaal niet tekort, maar ik stop met discussiëren met u. Zonde van de tijd.

   5. DeBruijn

    Mijn kennis van de holocaust is prima.

    Als je naar een land komt als gast, dan heb je je te gedragen. Maar dat wil een bepaalde groep niet, dat is duidelijk. Daarmee zeg ik niet dat iedere allochtoon of vluchtelingen slecht is, alles behalve. Maar de cijfers liegen er niet om! Als ik naar het buitenland ga, dan gedraag ik me. Natuurlijk heb je aso-Nederlanders op vakantie. Maar Nederlandse emigranten daar hoor je nooit problemen van en van bepaalde Afrikaanse landen hoor je het overal waar zij zich gevestigd hebben.

    Het is niet mijn schuld dat de gevangenis voor 75% gevuld zijn met niet-autochtone mensen. Mensen die hier te gast zijn en dan schijt hebben aan ons land.

    Maar discussiëren met u hebt geen zin, dat was me al opgevallen. Gewoon een links mensje die op een rechtsforum wil lopen vervelen, wat net zo erg is als die rechtse mensen die het doen op linkse fora overigens.

 6. Ome Wim

  Mevrouw Toorenburg heeft een punt, maar politici zijn opgeblazen kikkers op het spreek gestoelte in de tweede kamer maar zijn te laf om werkelijk iets te doen, alleen al bij de gedachte dat zo’n aso uit wraak iets tegen ze zou ondernemen hebben ze al een keutel in hun broek.

 7. HendrikJan

  Deze ASO AZC zijn gevuld, omdat oa het CDA het voorstel van Wilders in 2016 en 2017, aangaande een wetswijziging die het uitzetten van deze ASO gelukszoekers versneld mogelijk moest maken, om politiek/strategische reden niet mee wenste te ondertekenen.
  Dus CDA dame het is bijna verkiezingstijd, nu dus ff popiejopie spelen.

  1. Aytas

   Wanneer wordt Wilders gearresteerd wegens landverraad? Heel wat ernstiger dan een dubbele nationaliteit.

   1. marco1

    Zolang er niemand aangifte doet zal dat niet gebeuren satya.

 8. Roughwood

  Mag ik mevrouw Van Toorenburg eraan herinneren dat haar club meeregeert? Doe er dan eens iets aan! Regel het. In plaats van je te bedienen van holle verkiezingsretoriek!

 9. Pescador

  nog zo´n stomme miep die niet weet waar ze het over heeft rot op ga naar huis dom ding

 10. Heras

  Ja ja, beter laat dan nooit: zal ze gedacht hebben. Hoelang is dit al aan de gang. En wanneer worden alle illegalen nou eens teruggestuurd. En dan heb ik het over ongeletterden en overlastgevenden. Geef nu eens bewijs dat zulke groepen teruggestuurd worden. En grenzen sluiten(behalve voor echte vluchtelingen).

 11. Siemien

  Onzin wat zij zegt, het is beide super soft, zacht voor kinderpardons en zacht voor de islamitische migrantjes.
  Gewoon de wet volgen betekent dat merendeel gewoon het land uit kan en dan maakt het niet uit of het kinderen zijn of niet, Nederland hoeft zich absoluut nergens schuldig over te voelen ook niet over 40 jaar…

 12. poldi

  CDA is en blijft de zich Christelijk noemende verradende partij in het kartel. Er is niets Christelijks aan, wel gladheid en stiekeme spelletjes. CDA zal nu Rutte 3 in de rug steken, wat het toen deed met de PVV (vraag maar aan ex-minister Hillen).

 13. Gerlos

  In het aanstaande debat doen ze een plas en alles blijft zoals het was.

 14. HendrikJan

  Voor de goede orde, er wordt gerept over kampers, het is vrij simpel in Nederland zijn en werden bepaalde beroepen, door bepaalde personen uitgeoefend en die gingen met hun kunde de pad op.
  Scharensliep / lorrenboeren / oud ijzer handelaren enz en deze vrije beroepen, werden vaak door rondtrekkende families uitgevoerd.
  Deze families verplaatsten zich vaak in door paarden voortgetrokken woonwagens en hun bivak was vaak aan de randen van dorp of stad en hier sloegen zij hun kamp op vandaar Kampers.
  En het is net als vroeger met de landlopers type Swiebertje, zij hoorden bij de Nederlandse samenleving en hoorde ook bij de folklore, circus / kermis enz.
  Zij waren voor hun onderhoud zelf supporting.
  Maak nooit de fout om deze families, met de huidige gelukszoekers te vergelijken.

  1. Bosche draak

   En kampvolk moet net zo goed niks hebben van die allochtone aso’s

 15. Peter Loosduinen

  ASO-migranten ?? Niet over praten ! Het land uitpleuren en wel zo snel mogelijk !

 16. Peter Loosduinen

  Op 8 november 2018 j.l Asielkinderen NRC
  CDA-Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg, die het woord voert over asiel, wil die positie uitleggen: „Zeggen we met een nieuw pardon eigenlijk niet dat weigeren te vertrekken en procedures stapelen uiteindelijk zal worden beloond? Sterker nog, dat kinderen dus als ticket door hun ouders kunnen worden gebruikt?” schrijft ze woensdag in een blog over de dilemma’s van de partij.

  Tja, kennelijk wil Uw partij dit gaan belonen !

 17. Two Ravens Black Kettle

  Ook voor de valse christenen komen de verkiezingen eraan.

  Wil je lid worden van de CDA dan moet je eerst je muil tot aan de vloer opentrekken zodat ze goed je gevorkte tong kunnen bepotelen.
  Geen kletsnatte gevorkte tong, geen plaats bij het CDA.
  Voor mensen zonder gevorkte tong of klaveren staart is geen plaats in die club.
  Alleen de Judas-coterie van de Christen/Islam Unie is nog erger; die zouden nog met strakke pantalon hun eigen kind op het altaar van hun Virtue Signaling slachten terwijl hun islamitische God in hun (van ijdelheid verdoofde) oren staat te krijsen; Neeeee slacht niet de komende generaties voor jullie eigen stuitend egoïsme en Zeker niet in Mijn naam !!”

  1. marco1

   CDA lijkt mij een prima fatsoenlijke partij om op te stemmen als je je aangetrokken voelt tot hun partijprogramma.

 18. J.Rademaker

  ¨We zijn laks voor aso immigranten¨men weet dus waar de schoen wringt, normaal zal een politicus dit niet zeggen of door de gehaktmolen gaan van de MSM als populist.

 19. Loes

  Mw van toornenburg vergeet dat de zg.pardonkinderen door hun ouders gebruikt worden voor een verblijfsvergunning en als het zover is kunnen wij als hardwerkende belastingbetalers de zg vluchtelingen weer kunnen gaan onderhouden want werken hebben ze nooit van gehoord ze worden volgestopt met uitkeringen en toeslagen en de hardwerkende nederlander krijgt niks geen toeslagen elk jaar na de aangifte bijbetalen voor die lui die volgemest worden van ons geld

 20. Van Havezaat

  Mevrouw Van Toorenburg heeft het juist!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.