Grof schandaal: tuigkrakers mogen maar liefst 8 weken in rijksmonument Fort bij Velsen blijven

Het Openbaar Ministerie maakt weer eens geen enkele aanstalte om kraakinbrekers het tapijt onder de voeten uit te trekken: maar liefst twee maanden mogen ze gratis en voor niets verblijven in een door de Verenigde Naties erkend rijksmonument. Bizar.

Wat zijn krakers? Iedereen behalve meurende GroenLinks-hippies zal opmerken dat dit criminelen zijn, te lamlendig om huur te betalen zoals iedere andere fatsoenlijke Nederlander. Naast inbrekers zijn het vaak ook slopers en geweldsfans, en het tuig dat zich op onrechtmatige wijze toegang heeft verschaft tot het tot UNESCO tot cultureel erfgoed benoemde Fort bij Velsen is daarop echt geen uitzondering.

Logischerwijs zou je zeggen dat dit schuim der aarde hard aangepakt dient te worden, en vlug een beetje. Met je smerige tengels afblijven van onze monumenten, stelletje dreadlock-speedsnuivers. Maar ons Openbaar Ministerie? Nee hoor, geen enkele haast. Laat die geharde misdadigers maar lekker twee maanden op kosten van de staat zitten in het monumentale Fort bij Velsen. Geen enkel probleem:

“Een groep van vijftien tot twintig personen kraakte afgelopen zondag Fort bij Velsen in Beverwijk. Het Openbaar Ministerie geeft de krakers acht weken de tijd om de locatie te verlaten. Tweede Kamerlid Thierry Aartsen (VVD) wil de ‘krakerscriminelen’ zo snel mogelijk uit het fort.

Het fort staat sinds 2000 geregistreerd als rijksmonument en het gebouw staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. “Het fort is nu ingenomen door krakers en dat is strafbaar, maar vooral heel zonde. Het is prachtig werelderfgoed”, aldus Aartsen. “Dat moeten wij wat mij betreft beschermen tegen deze krakerscriminelen.””

Aartsen zingt natuurlijk een beetje gekke liedjes, maar hier heeft hij natuurlijk voor de volle honderd procent gelijk. Het moet maar eens afgelopen zijn met dat romantiseren van keiharde misdaad. Wie dat oprecht leuk vindt, gaat maar lekker in Venezuela wonen. Maar in Nederland blijf je met je piercings en opgerekte oorlellen uit andermans eigendom – zo simpel ligt het gewoon.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. HendrikJan

  Die zitten er voor de rest van hun leven.
  Het ADM terrein, is ook 21 jaar bezet geweest door dit soort figuren.

 2. Marija

  Hoog tijd dat er eens orde op zaken wordt gesteld.
  Zijn er geen vrijwilligers die dit gajes desnoods met harde hand gaat verwijderen uit een monument. Laat beelden zien hoe het er nu uitziet en hoe als dat volk daar is verwijderd. IK denk dat je ogen er pijn aan doen.
  Vroeger waren er mariniers die daar wel raad mee wisten.
  (Dam schoon geveegd, weet u nog?)

  1. Barry

   ‘(Dam schoon geveegd, weet u nog?)’
   Vers in het geheugen, 25 augustus 1970. Nog verder terug:
   Perron Hollands Spoor schoongeveegd.
   Gek genoeg vind ik er niks van terug op internet.

  2. Vliegenvanger

   @ marija, die tijden komen helaas niet meer terug. Was het maar waar, dan konden er hele kolonie’s van dat tuig de straat opgezet worden. Het is te gek voor woorden dat de overheid alles maar toelaat in Nederland. Er is er geen een die verantwoordelijk neemt of durft te nemen. Het zijn allemaal slappe zakken, mannen zonder ballen. Daar moeten wij het mee doen, tonen geen enkele ruggegraat.

 3. Diederik van Walsum

  Mag toch wel aannemen dat er warmtepompen in dat pand zitten!!

 4. victus

  2032; “ nu gaan echt de laatste 8 weken in!!” Echt waar! Tandeloze tijgers van law&order.

 5. Ride eat sleap repeate

  Niet te bevatten dit.
  Hoe leg je dit uit. Je moet eens je belasting 1 dag te laat betalen.
  Dan ben je een grote crimineel en pakken ze je ff aan.
  Dat tuig beschadigt, vernielt en bekladt de boel daar ook nog wel even en mogen lekker even blijven.
  Waarom niet de ME ernaar toe en leeg knuppelen daar?

 6. Heras

  Helemaal gestoord ; wat geef je nu voor een boodschap af aan de samenleving? En wat is het O M daarna van plan met deze criminelen??
  Op naar het volgende kraakpand of toch de gevangenis waar inbrekers horen?

 7. Barry

  Tim, je bent oprecht boos, maar weet dat het merendeel van de Nederlanders dit accepteert. Maart 2019!

 8. Arie B

  Het zou me niks verbazen als ze ook nog huursubsidie krijgen. De roverheid staat voor niets.

 9. marco1

  Dat zal over 8 weken wel een ruine zijn en de muren beklad met debiele leuzen en satanstekens.

 10. Tante Sidonia

  Het tij kan nog keren in Nederland!
  Te beginnen 20 maart 2019.
  Advies:
  stem onder geen beding op de regerings-coalitie en Groen-Links/SP e.a.
  Maak uw keus uit: SGP, FvD of PVV!!!

 11. Bosche draak

  Waarom kan dat gajes niet gewoon te horen krijgen:
  “Je krijgt een week om op te bokken, en anders laten we de hele K9 eenheid los”
  Ik wil ze wel zien hollen met een herder aan de broek…

 12. TD

  Er is helemaal niets mis met met mensen die meer pigment hebben,het wordt pas vervelend indien die donkerdere mensen autochtonen gaan vertellen,hoe zich te gedragen in ONS Nederland,en hier nieuwe cultuurregels denken te moeten introduceren!

 13. Zouaaf

  Niemand die zich ooit druk heeft gemaakt over het monument, dus hanteer een redelijke opzegtermijn. Bovendien leegstand betekent ideale uitdaging voor vandalisme. Dumping van foute afvalstoffen enz. enz.

  1. marco1

   Oftewel het risico met krakers erin of leegstand is net zo groot.

 14. Pescador

  ja dat is kabinet rutte met zijn linkse ideeën het is wel wet maar handhaven moeten de burgemeester zelf maar bekijken onze grappenmaker heeft andere zorgen.

  heerlijk land dat nederland

  1. Zouaaf

   Een prachtig land. Zimbabwe: benzineprijs boven € 3 per liter. Lange rijen voor de supermarkt.
   Brood in notime uitverkocht. Gemiddeld dagloon € 7 Nederland is een mooi land maar als je alles al hebt zie je dat niet meer. Dan ga je zeuren.

   1. Bosche draak

    Elders is het erger, het gaat toch goed?
    Geen argument

    Heb niks te schaften met Zimbabwe en ik wil dat het geweldig gaat met Nederland.
    We zouden nog zoveel sterker staan als we niet aan alle kanten werden kortgehouden, omdat handhaven blijkbaar een vies woord is geworden…

 15. Gerlos

  KNETTERGEKKE FIGUREN DIE DIT TOESTAAN.

 16. Vincent1234

  Ten eerste vind ik goed nieuws dat dit pand gekraakt is.
  Ten tweede ik ben geen dreadlock speedsnuivende groenlinkse aanhanger.
  Ten derde is de artiekel vooroordelend haatzaaierij van een subcultuur

  Wat is er precies mis met kraken is mijn vraag? Het is een mooie oplossing om oude en verlaten panden nieuw leven in te blazen. Krakers zijn de mensen die ook creativiteit met zich meebrengen! Natuurlijk zijn er ook krakers die een pand helemaal uitwonen maar ik vind het SCHANDALIG dat jij zegt dat iedere kraker een zogenaamde geweldfans zijn die van slopen houden. (Fort Velsen is een groot wapenmonument, is de bedoeling daar niet van voor geweld en slopen?) 🙁
  Tevens is het een cultureel erfgoed. Dus het is voor cultuur?
  Is het ook niet LOGISHER om GEEN HUUR te betalen? Waarom zit op alles tegenwoordig een prijskaartje om een zogenaamde waarde aan te duiden? We zijn nou eenmaal mensen en we kunnen niet weg van de aarde. De aarde is ons thuis. Vraagd de aarde ook on geld? Nee, het is allemaal een politiek schouwspel om van ons nederlanders te stelen.
  Het ADM was een prachtig terrein met hele mooie kunst en inspirerende levenswijze. Gellukkig waren het geen speed-snuivende geweldfans. Hopelijk wordt het fort ook een mooie broedplaats van kunst en samenhorigheid. Beter als een wapen monument naar mijn mening.

  Ik raad u aan om niet zo stereotypish te zijn over bepaalde onderwerpen. Uw vooroordelen kunnen u een harde waarheid mislopen. Kijk naar de rest van de maatschappij die kudde schapen die achter hun telefoon zitten en over onderwerpen praten met totaal geen gevoel en inhoud. Waarom zou u zoiets als Fort Velsen weg willen hebben. Check your facts…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.