Laat je opjutten door vleestaksdrammers zoals Rob Jetten: we moeten juist méér vlees eten!

Geen categoriejan 17 2019, 21:00
Klimaatdrammerige partijen als GroenLinks en D66 willen met hun vleestaks de kostprijs van vlees flink omhoog gooien, zoals De Telegraaf deze week al scheef. Dat is een bijzonder slecht plan, schrijft Tamar Hessels. Zij pleit juist voor het verhogen van het aandeel vlees in ons dagelijkse menu: te weinig vlees resulteert in "vroegtijdige veroudering, bloedarmoede, onvruchtbaarheid alsook mentale depressie", waarschuwt Tamar.
Je hoort het steeds vaker en de boodschap wordt telkens meer dringend. Eet minder vlees! (Rood) vlees is ongezond. Eet planten! Goed voor de gezondheid. En vooral. Goed voor de aarde. Maar is deze hysterie waar?
Nee. Mensen zijn roofdieren. Rovers. Kortom, vleeseters! Wie dat niet ziet, snapt de mens niet. Bovendien vertelt ons verteringstelsel deze waarheid. Ons verteringstelsel is namelijk kort zoals bij carnivoren. Wij zouden daarom juist nutriëntenrijke voeding als vlees en dierlijke producten moeten eten. Ook hebben wij geen meerdere magen. Geen fermentatieproces voor planten en geen functionerende blinde darm om cellulose af te breken.
Om die reden kan de mens verreweg de meeste voedingstoffen van planten (granen en fruit) amper opnemen of lichaamseigen maken. Dit alles zou niet eens zo erg zijn mits wij de capaciteit hadden de gifstoffen, die planten aanmaken om zichzelf te verdedigen, onschadelijk te maken. Maar dat kunnen wij helaas niet. Hierdoor wordt ons lichaam door planten aangevallen met antivoedingstoffen en hormoonverstoorders als gluten, lectines, fyte-oestrogenen, oxaalzuur en fyntinezuur.
Wie zich in voeding verdiept, zal uiteindelijk tot de conclusie komen dat het menselijk lichaam vlees verlangt en daar haar essentiële bouwstoffen uit haalt. Een tekort hieraan kan tot kwalijke gevolgen leiden voor de gezondheid van het individu. Een gebrek aan vitamines B12, A en D zowel als een te lage ijzeropname kunnen bijvoorbeeld resulteren in vroegtijdige veroudering, bloedarmoede, onvruchtbaarheid alsook mentale depressie.
Kortom, word niet hysterisch door de plantengekte bevlieging en eet vanavond lekker een gezond stuk vlees met extra boter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten