Grof schandaal: tuigkrakers mogen maar liefst 8 weken in rijksmonument Fort bij Velsen blijven

Geen categoriejan 18 2019, 11:00
Het Openbaar Ministerie maakt weer eens geen enkele aanstalte om kraakinbrekers het tapijt onder de voeten uit te trekken: maar liefst twee maanden mogen ze gratis en voor niets verblijven in een door de Verenigde Naties erkend rijksmonument. Bizar.
Wat zijn krakers? Iedereen behalve meurende GroenLinks-hippies zal opmerken dat dit criminelen zijn, te lamlendig om huur te betalen zoals iedere andere fatsoenlijke Nederlander. Naast inbrekers zijn het vaak ook slopers en geweldsfans, en het tuig dat zich op onrechtmatige wijze toegang heeft verschaft tot het tot UNESCO tot cultureel erfgoed benoemde Fort bij Velsen is daarop echt geen uitzondering.
Logischerwijs zou je zeggen dat dit schuim der aarde hard aangepakt dient te worden, en vlug een beetje. Met je smerige tengels afblijven van onze monumenten, stelletje dreadlock-speedsnuivers. Maar ons Openbaar Ministerie? Nee hoor, geen enkele haast. Laat die geharde misdadigers maar lekker twee maanden op kosten van de staat zitten in het monumentale Fort bij Velsen. Geen enkel probleem:

"Een groep van vijftien tot twintig personen kraakte afgelopen zondag Fort bij Velsen in Beverwijk. Het Openbaar Ministerie geeft de krakers acht weken de tijd om de locatie te verlaten. Tweede Kamerlid Thierry Aartsen (VVD) wil de ‘krakerscriminelen’ zo snel mogelijk uit het fort.

Het fort staat sinds 2000 geregistreerd als rijksmonument en het gebouw staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. “Het fort is nu ingenomen door krakers en dat is strafbaar, maar vooral heel zonde. Het is prachtig werelderfgoed”, aldus Aartsen. “Dat moeten wij wat mij betreft beschermen tegen deze krakerscriminelen.”"

Aartsen zingt natuurlijk een beetje gekke liedjes, maar hier heeft hij natuurlijk voor de volle honderd procent gelijk. Het moet maar eens afgelopen zijn met dat romantiseren van keiharde misdaad. Wie dat oprecht leuk vindt, gaat maar lekker in Venezuela wonen. Maar in Nederland blijf je met je piercings en opgerekte oorlellen uit andermans eigendom - zo simpel ligt het gewoon.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten