Het was weer eens een chaotische, gewelddadige, en overlast gevende jaarwisseling

Tientallen arrestaties.

Tja. Met Oud en Nieuw denk ik aan gezelligheid. Heerlijke oliebollen en appelflappen eten, met zijn allen lekker voor de buis. En, hoe kan het ook anders, de tijd nemen om rustig nieuwe doelen te formuleren voor het nieuwe jaar. Want: je wilt elk jaar een beter mens worden, nietwaar?

Niets mis mee, zou je denken, zo’n opvatting van wat Oud en Nieuw moet zijn. Helaas zijn er ook flink wat mensen die er een andere visie op nahouden; mensen die vinden dat het vooral een geweldige gelegenheid is om te rellen, overlast te veroorzaken, ,anderen leed toe te brengen, en zoveel mogelijk bezittingen van anderen te vernielen. Aldus Nu.nl:

In heel Nederland werden de hulpdiensten in totaal 3.150 keer opgeroepen tussen Oudejaarsdag 18.00 uur en Nieuwjaar 2.00 uur. Dat is bijna 50 procent vaker dan vorig jaar, blijkt dinsdag uit cijfers van de website Alarmeringen.nl…

Door heel het land waren er kleinere branden en ongelukken. In meerdere steden, waaronder Amsterdam en Breda, raakten mensen gewond door steekpartijen. In Ridderkerk is een man in het gezicht gestoken.

Bij een schietpartij in Rotterdam is een 32-jarige man om het leven gekomen…

In Tilburg wilde de politie iemand aanhouden die mogelijk een ruit van een woning had vernield en vuurwerk naar binnen had gegooid. Daarop keerden omstanders zich tegen de politie.

Je wordt er kotsmisselijk van. Het is niet alleen ieder jaar weer raak, maar het wordt zelfs allemaal érger. Er vinden meer misdrijven plaats, er wordt meer geweld gepleegd, er worden meer auto’s en winkels gesloopt (en geplunderd)… en er worden zelfs meer mensen neergestoken en neergeschoten.

Het ergste van alles is, hoe kan het ook anders?, dat de politiek er met de handen in de zakken naar kijkt. Want stel je voor dat je er iets aan doet! De gedachte alleen al!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. TD

  Het individueel vuurwerk afsteken moet verboden worden,veel mensen hebben blijkbaar niet de zelfdiscipline zich normaal te gedragen!
  De goeden moeten er maar onder lijden,want handhaven is onmogelijk als heel Nederland begint vuurwerker te spelen.

 2. fusilier

  Het wordt er allemaal niet beter op in Europa. Zondag nacht in Amberg Duitsland 12 onschuldige mensen door 4 dronken asielzoekers in elkaar geslagen,en moesten rennen voor hun leven.

  1. Duijndam

   Ik heb een weddenschap afgesloten met mijn huisgenoten dat deze draad binnen vijf bijdragen over moslims of asielzoekers zou gaan.

   Ik heb overtuigend gewonnen: bij de tweede bijdrage was het al raak!

   🙂

   1. JanKlaasen

    Ja Hehe, das geen kunst, op dit blog spat de haat naar moslims er dagelijks vanaf. Zeker door onze christelijke reaguurders…

   2. Roughwood

    Zoals altijd reageert Quisling inhoudelijk. En dat u een dodelijk gebrek heeft aan realiteitszin mag inmiddels ook duidelijk zijn…

   3. Troelstra

    Moslims en asielzoekers blijven er als gevolg van hun eigen aanhoudende geëtaleerde gedragingen ook zelf alle aanleiding toe geven om kritisch te worden gevolgd. Het houdt niet op, niet vanzelf…

  2. JanKlaasen

   Ja en vergeet niet die Duitser die met zijn auto op buitenlanders ging inrijden. Daar lees ik trouwens niets van op de DDS. Tja het was een autochtone Duitser he dus niet interessant.

   1. marco1

    Idd raar dat DDS daar geen stukje over schrijft. O wacht dat hebben ze wel.

    1. Groeneveld

     Marco, JanKlaasen is dan ook -op de Spaanse Griep na- by far de grootste sukkel op DDS. Kijkt nooit verder dan zijn neus lang is.

     1. Spaanse kok

      He groentje,
      Al beneden of nog steeds boven op die kast ?

    2. Aytas

     Gelukkig 2019 Marco. Ik wens je veel goeds toe.

     1. marco1

      Dank je Aytas voor jou ook een mooi jaar gewenst.

   2. Duijndam

    Ja, inmiddels wel, en uiteraard een aantal reaguurders die het als een verzetsdaad dan wel een logische reactie op geweld van moslims zien.

 3. Marija

  Aangezien het steeds verder uit de hand loopt is er maar een oplossing: verbieden. Volgens de financiële pessimistische berichten voor 2019, zal er sowieso nog weinig geld voor het volk over zijn voor vuurwerk.
  Geen geld meer, geen vervuiling, geen dierenleed, geen oog- en andere letsels door vuurwerk, dus stop maar met die ongein.

  1. JanKlaasen

   Gaat toch zo slecht met Nederland? Elk jaar meer vuurwerk verkocht.

   1. Marija

    2018 het laatste jaar dat het ons goed ging?

 4. Spaanse kok

  Quote :Het ergste van alles is, hoe kan het ook anders?, dat de politiek er met de handen in de zakken naar kijkt. Want stel je voor dat je er iets aan doet! De gedachte alleen al!
  .
  Sterker, er zijn directies en hoofdredacteuren welke met de handen in de zakken accepteren dat een leerling-stukjesschrijver…..

 5. JanKlaasen

  Stel je voor, vuurwerk verbieden dan kom je net als zwarte piet aan ons cultureel erfgoed. DDS zou ontploffen…

  1. Spaanse kok

   De bezoekers aantallen zouden als een raket op groene energie omhoog schieten.

   1. sjun

    Dan moet er teveel subsidie bij voordat het zover komt… Vergelijk het met windmolens die eerst en vooral op subsidie draaien betaald door verhoging van de energiebelasting. Zo dwingt de rode politicus anderen zijn hobbyprojecten, idealen en beleggingsportefeuille te betalen.

    1. Duijndam

     Sjun denkt dat windmolens alleen door subsidie kunnen draaien, een fabel die 10 jaar geleden al een leugen was maar schaamteloos eindeloos wordt herhaald.

     1. Bosche draak

      Dan heeft u vast wel een linkje waar het uitvoerig staat beschreven.
      Toch?

     2. Arie B

      Graag iets meer diepgang Ernst. Wij houden van feiten, dus inclusief productie en vernietiging na afloop looptijd.

  2. slayer

   de meeste ellende komt van zwaar illegaal vuurwerk ,dat is al verboden ,toch weten sommige mensen er op raadselachtige wijze toch aan te komen ,en met sommige mensen bedoel ik ongeveer half nederland , denk niet dat het veel verschil gaat maken als de fietsenmaker geen astronauten en romeinse kaarsen mag verkopen

 6. TD

  Ja, je kunt misdragingen van het tuig ook verzwijgen,weet je wel “struisvogel”
  Natuurlijk spreekt men van misdragingen van wie dan ook,dus óók van asielzoekers!
  Suffe konijnen!

 7. Tante Sidonia

  Zo lang de, gefeminiseerde D66 rechtspraak blijft zo als nu, dan wordt het erger!
  M.a.w. de laatste stap is de zwakste schakel!
  Taakstraffen staat stoer bij deze “lieverdjes!” Werkt dus niet!
  Wat helpt: geldstraffen en hoge! Bij minderjarige de ouders betalen!
  ……………tientallen arrestaties…………..?
  Lachen, morgen lopen ze weer los!

 8. A3aan

  Dit draadje niet helemaal gelezen. Het waarom is de redaktie wel uit te leggen maar stel je voor dat die er iets aan doet!

  1. Lugar

   @A3aan: Zolang ze worden gevoerd blijven ze leven. ik durf de stelling aan dat het voeren een opzettelijk daad is die ervoor zorgt dat deze ergernis op DDS blijft bestaan. wie de schoen past trekt hem aan!

 9. Rud56

  “….. politiek er met de handen in de zakken naar kijkt”

  Duhh, die politiek is door verkeerd gemaakte wetgeving en vooral veel, teveel politieke correctheid in de afgelopen tientallen jaren, verantwoordelijk voor het lamleggen van handhaving én softe strafoplegging!

  Kijkend naar Scheveningen, falende burgemeester, die zich, samen met de korpsleiding, laat chanteren door een stelletje asocialen!

  Falend ten aanzien van Arbowet (moet jij eens als bedrijf proberen personeel onbeschermd en ongezekerd een toren van 35 meter te laten bouwen)
  Falend ten aanzien van de brandbescherming!
  Falend ten aanzien van handhaving!

  En nu het compleet fout is gegaan, moet e.e.a. worden geevalueerd, met andere woorden, het straatje van de burgemeester moet worden schoongeveegd!

  En wie is de klos: de onschuldige huiseigenaar die brandschade heeft aan zijn of haar huis, auto etc., iedere verzekerde die de premie weer hoger zal zijn zien worden en als laatste de inwoner van Den Haag, die weer verhoging van de gemeentelijke belastingen tegemoet kunnen zien!

  1. Lugar

   @Rud: Volgens mij kun je dat gewoon verbieden? Moet je wel enkele pelotons ME klaarzetten om de daad bij het woord te voegen. Eén peloton is 48 politiemensen, daar heb je er wel een paar van nodig. De wijken in Scheveningen staan erom bekend dat ze hun ‘vreugde’ desnoods in hun eigen wijk gaan ‘vieren’ Daar is de burgemeester wel beducht voor denk ik.

   Toch is de enige oplossing het gezag terugpakken en de orde handhaven. En dat doen we nog steeds met de ME, doe dan maar gelijk 10 pelotons.

   1. Marija

    @Lugar +5

    1. Lugar

     Tnx!

     Verder in de Telegraaf (02-01-2019)

     “Vrees voor rellen en ongeregeldheden hebben er mogelijk voor gezorgd dat het uit de hand gelopen vreugdevuur in Scheveningen kon doorgaan.

     Dat zeggen bronnen rond burgemeester Pauline Krikke van Den Haag tegen de NOS. In de aanloop naar het nieuwe jaar hebben de bouwers van de vuurtoren en de gemeente overleg gevoerd. Toen bleek al dat de brandstapel hoger was dan toegestaan. Maar mede om rellen en brandstichting op plekken elders te voorkomen, wilde de gemeente geen streep door de vreugdevuren zetten.”

     Volgend jaar dus wel een streep door het ‘vreugdevuur’.

     1. Hermann

      Ik denk, @Lugar, dat de lobby rond traditionele feesten te sterk is voor de meeste burgermeesters om vooraf maatregelen te nemen. Wat die schade betreft, een euro per inwoner van Nederland. Het mag wat kosten toch? Anders krijgen ze te maken met DDS !

  2. Marija

   Falende burgemeester Krikke, ook in haar vorige ambt, waren mensen blij dat ze vertrok. Van deze vrouw is wel het een en ander te bekritiseren.

   1. HEM

    Falende burgemeester Krikke?
    Een vrouw met lef, zul je bedoelen.
    De enige inwoner van Nederland, die serieus heeft geprobeerd héél Den Haag af te branden.
    Jammer dat het mislukt is, maar zij zal als heldin de geschiedenisboeken in gaan!

 10. JanKlaasen

  Het is niet verwonderlijk dat de brandstapel bouwers uit Duindorp komen. 33% stemt PVV in dat dorp! En er wonen nauwelijks buitenlanders in Duindorp! Was trouwens in de jaren 60 niet anders hoor tijdens de jaarwisseling. Weten we ook wat ons te wachten staat als 33% van de Nederlandse bevolking op de PVV stemt. 🙂

  1. Arie B

   Er lag deze keer nog niemand op de brandstapel voor zover ik weet..

  2. Gekko

   Met toestemming van de gemeente werden de vreugdevuren gebouwd. Dat het mis ging was vooral te wijten aan falend toezicht en laf gedrag door burgemeester. Het allochtone tuig relde er anders ook lekker op los in de Schilderswijk.

   In de Brusselse wijk Molenbeek was het nog veel gekker: op grote schaal winkels geplunderd door de smeltkroes die daar woont (en neem maar van mij aan dat het geen Vlaamse of Waalse jeugd was).

 11. Rosasolis

  Vooral in Scheveningen was het een grote ramp. En wat doet gemeente Den Haag voor de komende oudejaar…gewoon de “vreugdevuur” laten doorgaan. Omdat als het in Scheveningen verboden zou worden, dan zal het door de hele gemeente Den Haag overal gewoon doorgaan. Heeft Den Haag een zwakke gemeenteraad, of te weinige politie en brandweer personeel?

 12. Mar

  Vroegah gebeurde er nooit wat in Den Haag met Oud en Nieuw.
  Vond bij toeval 2 bloemlezingen over de historie van Oud en Nieuw vieren in Den Haag.
  Als je dat leest, valt het nu nog mee:

  De roerige geschiedenis van het kerstbomen rausen in Den Haag
  (terug te vinden op indebuurt DenHaag)

  De Haagse kerstbomenjacht
  Een samenscholing van gezelligheid
  (terug te vinden via Andere Tijden)

 13. Rud56

  @JanKlaassen
  Met het gedoe in Scheveningen wegens die falende Krikke is alle aandacht (bewust?) weggehouden van de Schilderswijk: rellen en diverse (auto)branden aldaar! Meer dan 90% stemt daar op Denk en PvdA en is dus buitenlander! Met andere woorden: ook buiten Oud en Nieuw weten we al jaren wat voor ellende daar woont en ellende genereert!

  1. Hermann

   Hoe hoog is de opkomst daar? Dat is van belang om aan te geven wat er richting PvdA en Denk is gegaan.

  2. JanKlaasen

   In de jaren 60 werd al geadviseerd om niet in de Schilderswijk te komen. Er woonden toen nog niet 1 buitenlander!

   1. Duijndam

    De Schilderswijk is nu een veilige wijk.

    1. Arie B

     Ze breken niet bij eigen volk in, logisch dus..

 14. Rud56

  @Hermann,
  Opkomst daar is genoeg om de PvdA en Denk overeind te houden en de Schilderswijk te laten verloederen tot no go-zone! Oh, dat is dat al. Nou, dat in stand te houden!

 15. Rud56

  @Lugar, inderdaad zouden 10 peletons ME (waarschijnlijk meer) de oplossing zijn voor orde en handhaving! Maar ja, dan lopen die weer tegen de, door het deugpolitiek en idem volk, opgelegde en bedachte restricties aan! Waardoor de ME’er na afloop zich voor de D66-rechter mag verantwoorden “Waarom hij de wapenstok zo hard heeft laten neerkomen op de recalcitrant”.

 16. HEM

  Een pallet is chemisch afval en mag niet zomaar worden verbrand.
  Een stapel pallets, en zeker zo’n hoge stapel, aansteken is gevaarlijk.

  De brandstapels van Den Haag bestonden vroeger uit “gerausde” kerstbomen. Dat was leuk, dat was feest. Nu is het een levensgevaarlijke brandstapel van pallets en andere rotzooi. Daarvoor had de gemeente nooit vergunning (of toestemming) moeten geven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.