Hilarische linkse media verklaren Jair Bolsonaro de oorlog: hij maakt iedereen arm! En dat geweld!

Geen categoriejan 24 2019, 13:00
Dit gaat helemaal nergens over.
De linkse Roxane van Iperen is heel boos op Mark Rutte. Die ziet namelijk "kansen" voor het Nederlandse bedrijfsleven in Brazilië. Je zou denken: ja dus? Lekker geld verdienen! Hartstikke prima!
Nou, het probleem is dus dat Jair Bolsonaro sinds kort president van Brazilië is. En Bolsonaro is bepaald niet politiekcorrect... of zelfs maar in de verste verte iets van linksig te noemen. En dus verklaren Van Iperen en haar linkse mediavrienden hem alvast de oorlog -- voor hij ook maar iets heeft kunnen doen als president, want hij zit er nog maar net.
https://twitter.com/pleitschrijver/status/1088383779679453184
https://twitter.com/pleitschrijver/status/1088385360093155328
Bolsonaro heeft zeker uitspraken gedaan die ronduit controversieel zijn, en neigt wat mij betreft te veel naar militarisme. Laat daar geen misverstand over bestaan. Maar ik word er ook een beetje moe van dat links in Europa automatisch gek wordt als een rechtse populist ergens aan de macht komt.
Lees die beschuldigingen ook eens rustig door. Volgens mevrouw is hij hoofdpersoonlijk verantwoordelijk voor de dood van een activiste en -- oh ja -- is hij ook nog eens van plan om "miljoenen" arme Brazilianen in "wanhoop, wetteloosheid en geweld" te storten.
Wat? Weet mevrouw Van Iperen wel hoe het er aan toe gaat in die favela's (waar de activiste in kwestie overigens geboren is)? Denkt ze nou werkelijk dat Bolsonaro roept dat hij het leger wil inzetten omdat hij een hekel heeft aan armen?
Laat me hier daarom maar heel duidelijk over zijn: in hele volksbuurten in Brazilië is het verschrikkelijk. Er heerst daar al wetteloosheid. Geweld is daar al aan de orde van de dag. Bolsonaro wil daar nou juist iets aan doen. Dat is deel van zijn appeal: zijn bereidheid om al die bendes die het voor het zeggen hebben in favela's (en elders!) aan te pakken. Ein-de-lijk.
Het is prima dat we Bolsonaro in de gaten houden en hem aanpakken als hij dingen doet die hij niet zou moeten doen, maar de overdreven reactie van het linkse journaille is onderhand ook een tikkeltje vermoeiend. Nog even en ze verklaren hem de Braziliaanse Jorge Rafael Videla... voor hij ook maar iets heeft kunnen doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten