Hooggerechtshof geeft Trump gelijk: weren transgenders voor U.S. Army mag!

Geen categoriejan 22 2019, 17:00
Goed nieuws voor soldaten, die geen zin hebben om het slachtoffer te worden van 'de zwakste schakel'. Het hooggerechtshof van de Verenigde Staten geeft president Donald Trump gelijk in zijn verzoek om transgenders te weren bij de U.S. Army. De reden voor het weren van transgenders zijn de 'hoge kosten' en 'risico's'. Om deze te voorkomen wil Trump dus dat het mogelijk is om transgenders te weigeren. Dit mocht na de uitspraken van eerdere rechtbanken niet, maar nu het hooggerechtshof een uitspraak heeft gedaan kan het wervingsbeleid op de schop en transgenders geweerd wanneer nodig.
Trump zei dat het laten dienen van transgenders een te 'hoog risico' is voor het leger. Natuurlijk triggert de politiek correcte goegemeente hard op zijn woorden, maar hij wordt hierin gesteund door rapporten van het Amerikaanse ministerie van Defensie. Die deden onderzoek naar de zaak en het was al vrij snel duidelijk dat het inderdaad waar is dat transgenders een risicogroep zijn. Wel is het zo dat personen, die een verleden hebben met genderdysforie, op zich prima functioneren, maar voor gevechtsposities is het een risico.
Volgens het rapport van de het Defensiedepartement zijn personen met een geschiedenis van genderdysforie een 'groot risico' en omdat zij niet volgens dezelfde maatstaven als gewone jongens en meisjes hoeven te presteren 'de paraatheid ondermijnen en een onredelijke last zijn voor het leger'. Het eerdere besluit van Obama om transgenders toch dienst te laten doen op basis van een (foutief) onderzoek van een denktank wordt hiermee dus teruggedraaid.
Dit betekent natuurlijk niet dat alle transgenders daadwerkelijk worden geweerd. Het gaat er in deze om dat het 'mag'. En dat is goed nieuws, want het is gek wanneer je bepaalde groepen waar geneuzel mee is, niet mag weren. Als bij individuele gevallen twijfel heerst over iemand stabiliteit en wanneer men een relatie ziet tot genderdysforie dan is het niet meer dan logisch dat een individu een afwijzing krijgt. Dat dit nu pas 'mag' zegt veel.
Zo'n afwijzing heeft dan ook helemaal niets te maken met 'homofobie', 'seksisme' of andere ongein die Trump in zijn schoenen geschoven krijgt, maar gewoon met het feit dat het leger een plek is waar stabiele, sterke en dappere mensen dienst doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten