Iran verantwoordelijk voor twee moorden op Nederlands grondgebied, waaronder terreurverdachte Ali Motamed

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken, u weet wel het ministerie van het financieren van jihadisten, laat vandaag weten dat de staat Iran verantwoordelijk is voor de moord op twee personen op Nederlands grondgebied. De uitspraken werden gedaan op basis van informatie van de Nederlandse inlichtingendienst AIVD en van buitenlandse partners. De moorden vonden plaats in Den Haag en Almere en zouden onder meer de reden zijn waarom de Europese Unie sancties heeft ingesteld tegen twee Iraanse staatsburgers en de veiligheidsdiensten van het land. In juni 2018 werden nog twee diplomaten van de Iraanse ambassade het land uit gezet en dit zou ook een verband hebben met de moorden

De twee moorden op het Nederlandse grondgebied vonden plaats in 2015 en 2017. Nederland is niet het enige land dat getroffen werd door buitenlandse inmenging door Iran. Frankrijk en Denemarken hebben ook te maken gehad met de buitenlandse beïnvloeding van het land. In Frankrijk werd vorig jaar een moordcomplot verijdeld. Van de moord in Almere weten we dat het slachtoffer Ali Motamed heette. In Iran werd hij veroordeeld tot de doodstraf vanwege betrokkenheid bij een bomaanslag. Toen in 1981 kwamen bij die aanslag meer dan zeventig leden van de Republikeinse Partij om het leven. Hij werd in 2015 geliquideerd. Waarom hij nooit eerder is uitgeleverd terwijl hij werd gezocht voor terreur is opmerkelijk te noemen.

Volgens staatssecretaris Mark Harbers werd hij in Nederland verwelkomt vanwege het feit dat Motamed een andere identiteit had aangenomen. Dus vandaar dat de terreurverdachte kon ontkomen. Het lijkt er op dat de Iraniërs de moorden op hun oud-landgenoten hebben uitbesteed aan simpel voetvolk. Zo wordt de crimineel Naoufal F. in verband gebracht met de moorden. De moord in Den Haag zou zijn gepleegd op een verzetsstrijder van een Arabische minderheid in Iran. In zuid-west Iran wonen veel Arabieren en zij strijden voor ‘bevrijding’ onder de noemer van de ‘Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahwaz’.

Beide moorden zouden volgens de AIVD zijn geautoriseerd door de Iraanse staat. Welke verdere sancties nog worden ondernomen tegen Iran is nog niet bekend.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Ritter

  En met dat Iran wil Europa met alle macht zaken doen.

  De moeite die de EU zich getroost om de nucleaire deal met Iran uit 2015 te redden, kan je gerust schaamteloos noemen. Hoewel het verontrustend is om toe te geven, doet het op grimmige wijze denken aan hoe de Britse premier Neville Chamberlain eind jaren dertig door de knieën ging voor Hitler, waarmee hij het pad effende voor de Tweede Wereldoorlog.

  Je zou denken dat de EU haar les zou hebben geleerd na de dood van meer dan 60 miljoen mensen. Helaas weerspiegelt het Europese beleid ten opzichte van het Iraanse regime de schandalige gebeurtenis die meer dan 80 jaar geleden plaatsvond.

  Verzoeningspolitiek en korte termijn economische belangen verblinden de EU zozeer, dat hoge functionarissen de zeer gevaarlijke terroristische bedreigingen voor de veiligheid bagatelliseren die uitgaan van het Iraanse regime, de grootste staatssponsor van terrorisme.

  Interessant is hoe de Europese politici elkaar verdringen om economische voordelen in stand te houden voor een regime dat terroristische acties over het hele continent wil uitvoeren en geen tekenen heeft gegeven verder rustig aan te doen met zijn kwaadaardige activiteiten.

  1. Rien Noppen

   Ik neem aan dat Ritter en ook erg verwerpelijk vindt dat Trump zaken wil blijven doen met Saoedie Arabië.

   1. Scarletti

    De Saoedies werken niet aan atoomwapens.
    Wat niet wegneemt dat het, net als alle andere islamitische regimes incl het Turkse, een verwerpelijk regime is. Een fatsoenlijk land zou überhoupt geen zaken moeten doen met homo-, joden- en vrouwenhatende landen.

  2. Scarletti

   Beste Ritter, de EU en Nederland wisten hier al van in 2017. Het feit dat men nu pas sancties tegen Iran wil instellen, nadat met Trump in de stevigste woorden veroordeelde omdat deze de nucleaire deal met Iran opzegde, stinkt aan alle kanten. Blijkbaar wil men geen gezichtverlies leiden door met Trump in te stemmen en heeft men een aantal oude moorden uit de kast gehaald, die eerst verzwegen werden, om deze als excuus voor alsnog sanctioneren te gebruiken. Ondertussen is het Frankrijk van Macron nog steeds de grootste leverancier op het gebied van nucleaire kennis. Geloof maar nietbdat het daarmee gaat stoppen, dat gaat gewoon via een tussenland door. Zolang er maar niet rechtstreeks Iraanse bedragen op de rekening wordt gestort en er ruzie met de VS ontstaat. Ondertussen heeft Obama ervoor gezorgd dat de Iraanse bevroren deviezen vrijgegeven konden worden, waardoor het land bulkt van de poen. Poen die uitgegeven wordt aan nucleaire technologie uit Frankrijk, terrorisme wereldwijd, vrouwen onderdrukking, homohaat en politieke moorden in het buitenland. Goed gedaan Obama. Werkelijk de nobelprijs voor de vrede waardig

 2. Floris

  Als Rusland dit doet maken ze er een diplomatieke rel van en spreekt het mediakartel er schande van, maar dit is opvallend stil gehouden.

  Stelletje islambeffers.

  1. Rien Noppen

   Het wordt helemaal niet stil gehouden. Het is met veel tam tam naar buiten gebracht.

   1. Scarletti

    Nu het ze zo uitkomt.
    Het was reeds in 2017 bekend en nu komt men er pas mee naar buiten. Wanneer de Russen beschuldigd moeten worden staat het nog dezelfde dag in alle kranten met dikke koppen

    1. Beukman

     Je kan ook té paranoïde zijn, @Scerletti.

     De verdenkingen werden niet eerder naar buiten gebracht, omdat Nederland bezig was om samen met andere Europese landen maatregelen te treffen tegen Iran. Dat leidde uiteindelijk tot de dinsdag afgekondigde sancties.

   2. Meriadoc Brandebok

    Inderdaad, Rien, en bovendien zijn er sancties opgelegd.

    1. Floris

     De lamme komt de blinde weer te hulp.

     1. Rien Noppen

      Niet zo bitter, Floris, jij schiet de homohaters op dit blog toch ook te hulp?

  2. Onzin456

   Ze maken terroristen dood. Wat is hier het probleem? NL was gewoon te dom om het niet in de gaten te hebben.

   Natuurlijk is het slecht dat de geheime dienst in ons land mensen dood maakt. Maarja zou het zelf niet erg vinden wanneer ons geheime dienst nog ff achter volkert aangaat om hem stil te leggen in duitsland.

   1. B. Pascal

    Hahah terroristen, wie bepaalt dat.
    Nog erger, Iran gaat zich direct bemoeien in onze rechtstaat.
    Ze zien ons land als een land van klootzakken en Linkse doetjes!
    Dat krijg je met die Linkse kliek, ze helpen Nederland om zeep!

    1. BerryCitroen

     Iran heeft dat bepaalt, deze lieden werden gezocht wegens terrorisme en niet zo’n klein beetje ook. Onbegrijpelijk dat Nederland onderdak geeft aan terroristen, zelfs als het Iran is. Als het de VS had geweest waren ze dezelfde dag nog uitgeleverd. Dat heet hypocriet.

 3. B. Pascal

  Trump heeft gelijk, Iran gewoon in een hoek trappen!
  Die lui zijn niet te vertrouwen!
  Kijk, 5 jaar pro-iran politiek en direct mengen ze zich in ons systeem.

  Nee buig maar, linkse Fruit-Joy likkers.
  Doe maar snel een hoofddoekje op!

  Uch, uch nee even SGP’tje pesten die je de waarheid toont!

  1. Rien Noppen

   “Fruit-Joy likkers.”

   Kun je voor je seksuele nood niet beter professionele hulp zoeken, Pascal?

   Dit blog begint te lijken op een wachtkamer van het RIAGG.

 4. Ome Wim

  E.E.A. is het resultaat van laffe en wegkijkende politici die de EU- en landgrenzen wijd openzetten en iedereen uit veilige- of niet veilige landen binnen laten zonder te contoleren wie ze werkelijk zijn en welke motieven ze najagen, indertussen veranderd ons land in een schiettent waarvan ook de argeloze burger het slachtoffer is.

 5. Peter Selie

  De Verenigde Staten & Nederland hebben een gemeenschappelijke vijand genaamd Iran, past precies in het plaatje van Soennisme die vechten de CIA proxy-oorlog tegen Iran en Syrië uit. Wanneer doen onze jongens mee, of moeten deze eerst Mali verlaten.

 6. TD

  “Motamed een andere identiteit had aangenomen”
  Precies dat is een groot EU probleem,ongewenste criminele en terroristische elementen uit Syrië, Afghanistan, Irak, Iran en Somalië,Noord Afrika komen veelal binnen onze grenzen zonder paspoort als vluchteling/immigrant of per vliegtuig met een vals paspoort!
  In Marokko bijvoorbeeld heb je binnen enkele dagen een volkomen nieuwe identiteit,nadat je uiteraard even wappert met wat biljetten.
  Die landen zijn allemaal corrupt,elke terrorist reist de EU in als hij/zij dat persé wilt.

 7. Jacco

  Trump heeft gelijk

 8. koeiepoep

  Als het klopt, wat deze heren op hun kerfstok hebben, kan ik Iran wel begrijpen. Iran mikt tenminste nog op wie ze moeten hebben. Net als Israël. En Rusland. En Amerika.

  1. koeiepoep

   En hup: naar goed Irans gebruik, bestormen Iraniërs een ambassade. Hoezo: geïmporteerde achterlijkheid en dito conflicten?

   1. koeiepoep

    Iraans

 9. HendrikJan

  Bilderbergconferentie 2019.
  Op 1 en 2 Februari 2019, worden al deze twijfelachtige figuren mits zij worden uitgenodigd, achter gesloten deuren weer gehersenspoeld, in het Engelse Grove Hotel iets ten Noorden van Londen.
  Nieuw is dat ook Google een sessie geeft, in het zelfde hotel onder de noemer BIG TENT.

 10. Pescador

  als nederland die badgasten niet wil uitleveren , dan moeten ze ze wel in nederland komen afschieten. terroristen horen niet in nederland thuis . bedankt Iran.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.