Judith Sargentini: 'Geen enkel land in Noord-Afrika voldoet aan asielverdragen, geen veilige haven voor asielzoekers'

Geen categoriejan 06 2019, 16:00
In een Twitter-fittie tussen EU-GroenLinkser Judith Sargentini en CDA backbencher Menno Krijnen liepen de gemoederen hoog op! Noord-Afrikaanse landen zouden niet voldoen aan verdragen rondom asiel en dus onveilig om mensen naar terug te sturen, aldus Sargentini.
Sargentini was eventjes aan het deugen op Twitter door de aandacht te vestigen op Sea Watch, een schip dat een aantal migranten naar een veilige haven wilde brengen. Een reactie van ene Hendrik Deelstra, die vroeg waarom die migranten perse naar Europa moesten, werd beantwoord met deze tweet:
[embed]https://twitter.com/judithineuropa/status/1081209211764293632[/embed]
Nou toen ging het los natuurlijk! Daar kwam Menno Krijnen aan en zei:
[embed]https://twitter.com/mennokrijnen/status/1081600745248571392[/embed]
Vanaf dat moment werd het een en al moddergooien en dook half internet op de discussie om Judith op haar bullshit te wijzen. 'Ja nee maar je haalt asielzoekers en migranten door de war want pas als je erkent wordt als vluchteling ben je een asielzoeker,' zegt Judith plat gezegd. Alsof dat in dit geval wat uitmaakt.
Ze doelt weliswaar op het feit dat die landen geen asielwet kennen en dus niet de aanvragen kunnen behandelen van de mensen van die boot, maar dat betekent dus dat ze eerst naar Europa moeten om daar een degelijke aanvraag te kunnen doen. Als je als vluchteling na je aanvraag een asielzoeker wordt en je wordt afgewezen, dan zijn die Noord-Afrikaanse landen dus nog steeds onveilig om ze naar terug te sturen. Maar als je 'gewoon' migrant bent en je wordt afgewezen, zijn die landen dan ineens wél veilig genoeg?
Natuurlijk niet, in beide gevallen wordt je als EU-land gewoon keihard genaaid, want landen als Tunesië vertikken het gewoon een asielwet in het leven te roepen, juist uit angst dat al die migranten/vluchtelingen/asielzoekers weer terugkomen!
Je word dus gewoon in een hoek gedrukt waar de aanvraag hoe dan ook bij jou moet gebeuren, waarop landen als Tunesië dan 'laatst aangeraakt' zeggen en dan zit je er mee opgescheept.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten