Judith Sargentini: ‘Geen enkel land in Noord-Afrika voldoet aan asielverdragen, geen veilige haven voor asielzoekers’

In een Twitter-fittie tussen EU-GroenLinkser Judith Sargentini en CDA backbencher Menno Krijnen liepen de gemoederen hoog op! Noord-Afrikaanse landen zouden niet voldoen aan verdragen rondom asiel en dus onveilig om mensen naar terug te sturen, aldus Sargentini.

Sargentini was eventjes aan het deugen op Twitter door de aandacht te vestigen op Sea Watch, een schip dat een aantal migranten naar een veilige haven wilde brengen. Een reactie van ene Hendrik Deelstra, die vroeg waarom die migranten perse naar Europa moesten, werd beantwoord met deze tweet:

Nou toen ging het los natuurlijk! Daar kwam Menno Krijnen aan en zei:

Vanaf dat moment werd het een en al moddergooien en dook half internet op de discussie om Judith op haar bullshit te wijzen. ‘Ja nee maar je haalt asielzoekers en migranten door de war want pas als je erkent wordt als vluchteling ben je een asielzoeker,’ zegt Judith plat gezegd. Alsof dat in dit geval wat uitmaakt.

Ze doelt weliswaar op het feit dat die landen geen asielwet kennen en dus niet de aanvragen kunnen behandelen van de mensen van die boot, maar dat betekent dus dat ze eerst naar Europa moeten om daar een degelijke aanvraag te kunnen doen. Als je als vluchteling na je aanvraag een asielzoeker wordt en je wordt afgewezen, dan zijn die Noord-Afrikaanse landen dus nog steeds onveilig om ze naar terug te sturen. Maar als je ‘gewoon’ migrant bent en je wordt afgewezen, zijn die landen dan ineens wél veilig genoeg?

Natuurlijk niet, in beide gevallen wordt je als EU-land gewoon keihard genaaid, want landen als Tunesië vertikken het gewoon een asielwet in het leven te roepen, juist uit angst dat al die migranten/vluchtelingen/asielzoekers weer terugkomen!

Je word dus gewoon in een hoek gedrukt waar de aanvraag hoe dan ook bij jou moet gebeuren, waarop landen als Tunesië dan ‘laatst aangeraakt’ zeggen en dan zit je er mee opgescheept.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

80 reacties

 1. Aytas

  85% van de vluchtelingen wordt in de regio opgevangen. Weer die eeuwige slachtoffer rol van ‘rechts’.

  1. ZiggyStardust

   Het klopt idd dat 85 % van de vluchtelingen in de regio opgevangen wordt, waarvan 84% in ontwikkelingslanden. Degenen die de moeite nemen om door meerdere veilige landen heen naar West-Europa te komen zijn dus gelukzoekers en geen vluchtelingen. Een ruime financiële bijdrage vanuit rijke landen en fysieke hulp aan landen die vluchtelingen opvangen uit de regio zou dan ook de beste oplossing zijn.

   1. Aytas

    Ik denk dat het wegnemen van migratie redenen beter zou zijn. Overigens vind ik dat bij inmenging zoals bv Nederland in Burundi heeft gedaan, een leger trainen van een dictator een bredere verantwoording schept.

    Het zou ontzettend helpen als ontwikkelingshulp in huidige vorm stopt. Dit werkt averechts. Dambisa Moyo een econome die nu in de raad van bestuur van Barclay’s zit maar ook voor goldman Sachs heeft gewerkt heeft hier goede boeken over geschreven, ook leonce ndikumana en James Boyce hebben hier goede boeken over geschreven.

    1. Arie B

     Wegnemen van migratieachtergronden is wel erg makkelijk genoemd. Dat betekent politieke inmenging in tig landen en dus niet haalbaar. Het gras bij een ander lijkt toch altijd groener. Snijden in uitkeringen en niet zo’n rooskleurig beeld geven van het Hollandse walhalla. Want de redenen zijn over het algemeen financieel van aard.

    2. koeiepoep

     welvaartvooriedereen.nl/2015/03/ondraaglijke-schulden-hoe-afrika-wordt-leeggeroofd/

   2. sjun

    Zeemijnen en een fikse korting op de deviezenstroom die kant op voor elke gelukszoeker die arriveert maken huidige regeringen daar veel inschikkelijker. Bovendien jkost dat Europa minder.

  2. Siemien

   Dat is 100% teveel, al die vluchtelingen moeten lekker in 3 wereld continent Afrika blijven..

  3. Arie B

   Hoe noem jij die Marokkanen die via Spanje naar Europa komen?

   1. Siemien

    Toekomstige criminelen?

    1. Arie B

     Het was eigenlijk tav Aytas. Ik was benieuwd of ze die ook als vluchtelingen ziet.. Ik namelijk in het geheel niet.

  4. Toverkol

   Tja, het is wederom “rechts” die de rekening kan betalen…

 2. Rien Noppen

  Fantastische vrouw, die Sargentini.

  Ik ga op haar stemmen, dit jaar.

  1. flessenpost

   Hoeveel van die gelukzoekers heb je zelf eigenlijk al opgenomen in die ons allen bekende hoekwoning in Den Haag?

   1. Rien Noppen

    Ik woon niet in Den Haag, sukkel.

    Let ook even op de forumregels. Dit soort opmerkingen verdienen een ban.

    1. Feit

     LvPootje in DH.

     Hoe is ie eigenlijk, KRien?

     1. flessenpost

      Ja precies op nr 284.

    2. flessenpost

     Iedereen weet precies waar je woont sukkel, en sterf maar met je ban, daar heb ik volkomen schijt aan, of denk jij dat je de enige bent die talloze aliassen aan kan maken?

     1. Rien Noppen

      Je wordt vaak verbannen, Rob. Hoe zou dat komen?

     2. flessenpost

      Waar maak je jezelf eigenlijk druk om lul als je daar niet woont?

     3. Arie B

      Is dat met de BMW2-serie voor de deur? Of de rode Golf?

    3. Bosche draak

     Schelden lijkt anders ook niet volgens de regels Noppie.
     En je gaf geen antwoord op de vraag.
     Hoeveel heb jij er al opgevangen?
     Sargentini is vreselijk bezig dus wat maakt haar dan wel zo geweldig?

    4. Roughwood

     En Fidel Quisling? Iemand voor sukkel uitmaken is natuurlijk wel geheel overeenkomstig forumregels! Die linkse deugtrollen alhier zijn allemaal besmet met het hypocrisievirus.

   2. Siemien

    Houd er rekening mee flessenpost dat Rien hier niet is om “mee” te praten.

    Er is niets wat een ressieveling (sic) zo graag doet als klikken en klikspanen.
    Eerst zuigen, nog wat zuigen.
    Mensen uitmaken voor racist, nazi en psychiatrisch geval
    De puppy aan de ketting trappen en trappen
    En wanneer die halfdood getrapte puppy een keertje zachtjes gromt
    Klikken.
    Klikken, wijzen en klikspanen.
    Dat is hun manna, hun armetierig levensdoel.
    Het is klein, het is miezerig, het is vals, het is laf.
    Maar zo waren de klikspanen vroeger op het schoolplein ook.
    Treiteren, spugen en dan rap met de vadsige beentjes naar de juf spurten
    In tijden van oorlog weet je iig. wie je in de gaten moet houden wanneer je onderduikers op zolder hebt.

    Voor de duidelijkheid Rien Noppen = Aytas, Errnst, Quispel, Spaanse kok, Guus, Tengo, Elu, EU-kok, Kong, Beukman, Frits Jansen, Rosasolis, Henk-Jansen, Professor Zonnebloem, Adolf Heinz, Adolf Meinoud Marinus, Svetlana, Becker, Johnny Roest, Suzanne, Fortiori.

    Al deze reaguurders staan gelijk aan landverraad, NSB-ers, racisten, islamimbecielen, weet je gelijk even met wat voor linksstront je te maken hebt.

    1. flessenpost

     Precies Siemien, ik heb dan ook al jaren volkomen schijt aan dat stuk ongedierte, we weten precies wie het is, waar hij woont en waar hij zijn inkomen uit haalt.

     1. Rien Noppen

      Laat me raden: ik verdien mijn inkomen met het plaatsen van bijdragen op het staatsondermijnende DDS waar Ollongren me ferm voor betaalt.

      🙂

     2. flessenpost

      Probeer het maar weg te poetsen smerige hufter maar dat gaat je niet lukken grond lijn slijmbal.

    2. Original NL

     Quispels trollenbrigade gewoon negeren…lastig hé!

  2. Top

   Blablabla! Blaaskaak!

   1. Top

    En voor de fatsoenlijke mensen alhier; Rien Noppen, is Ernst Quispel, Duindam en noem al zijn andere aliassen maar op. Deze eenzame vetvlek met vleespet is weer eens terug in een andere nickname. Maar ja, een vos verliest wel zijn haren, maar nooit zijn streken.
    Dus begroet hem zoals het hoort, met Blabla en Blaaskaak.

  3. Stanly2000

   Ernst, ze stopt er gelukkig mee, waarschijnlijk heeft ze de schaapjes op het droge. De wereld wordt er alleen maar beter van.

   1. Rien Noppen

    Ach, dat is jammer. Dit soort politici brengen de wereld verder.

    1. van Urk

     Wel de zin afmaken beste Noppen..Dit soort politici brengen de wereld verder ten onder.

  4. Gekko

   Wat een malloot ben je toch, noppes. Sargentini is niet verkiesbaar. Met jezelf spelen is het enige wat je nog kunt doen, met een foto van Judith op schoot.

   Over Sargentini zelf: zij is vegetariër. Het is bekend dat vegetariërs op den duur gaan lijden aan vitamine B gebrek. Dit tast o.a. de hersenen aan. Judith heeft daar ook last van. Ze stopt niet voor niets met haar politieke baan.

   1. Rien Noppen

    Nee hoor, vegetariërs lijden niet aan vitamine B-gebrek. Je bent in de war met veganisten die, mits ze zich strikt aan een veganistische dieet houden, dit vitaminegebrek kunnen oplopen.

  5. NoDoubt

   Kosten per asielzoeker kost de werkende nederlander 70.000 euro. Afgelopen jaar ong 100.000 asielzoekers is 7.000.000.000 euro. En dit al elk jaar. Eigen bevolking op lange wachtlijsten. 1 miljoen loopt bij de voedselbank waarvan 450.000 kinderen. Het lijkt mij het beste dat je op eigen kosten een paar mensen in huis neemt. Te hopen dat je geen dochters hebt want die hebben geen rechten in de Islam. Waarom denk je dat de btw verhoogd is naar 9%? Waarom is het gemiddeld inkomen vanaf de jaren 80 qua besteedbaar bedrag niet toegenomen??? Je bent wel stekeblind. Ga lekker naar Afrika.

   1. van Urk

    Rien Noppen moet wel financieel in zijn nopjes zijn. Anders kan het gewoon niet. Of hij is het type die in de toekomst genoegen neemt dat hij in een tent wil gaan slapen met een paar pleisters op zak als enige ziekenzorg omdat alles door de komst van Afrikaanse migranten onbetaalbaar wordt voor iedere burger.

 3. Gerlos

  Al die gelukszoekers laten stranden in Noord Afrika lijkt mij de beste oplossing, we worden al genoeg belazerd door al die landen.

 4. Groeneveld

  Een aantal van die schepen naar de kelder bombarderen wil ook wel helpen.

 5. Troelstra

  Dat geschifte mokkel wil dus landen die zich niet aan verdragen belonen met ons met hun immigranten op te zadelen. Ze spoort niet. Maar dat wisten wij al.

 6. ZiggyStardust

  Ze flikte het ook nog om op twitter de werkgever van Menno Krijnen te noemen, weliswaar het verkeerde bedrijf, maar toch. Zo iemand moet dan ook niet haar grote bek opentrekken als haar adresgegevens en scholen van haar kinderen ineens gepubliceerd worden. Wat een vieze nsb’er is die sargentini. Bah!

 7. Duke

  Dat Groen Links mens is zo gek als een deur, maar dat wisten we hier en in Hongarije al veel langer. Die CDA-er kan twitteren wat hij wil, maar dat dit pact een gigantische blunder is, had hij voor het tekenen moeten verzinnen. Hij is er door Wilders en Baudet voor gewaarschuwd. Ferme taal uitslaan als er verkiezingen aankomen is ongeloofwaardig.

 8. Ritter

  Ten eerste zijn verreweg de meeste asielzoekers geen echte “vluchtelingen” maar illegale migranten die naar Noord/West Europa reizen voor het gratis geld ( ons sociaal stelsel) dat hier is te halen. Dat doen ze dus op eigen risico.

  Ten tweede is de levenswijze in die landen totaal anders; mensen hebben andere gebruiken en mentaliteit in die landen. Inclusief de asielzoekers die naar Noord/West Europa reizen.

  Deze illegale migranten nemen hun mentaliteit, gebruiken en levenswijze mee naar Noord/West Europa en houden daar vaak aan vast. Vaak een totaal andere levenswijze dan wij hier in het westen hebben.

  Als je de “derde wereld” importeert word je de “derde wereld” .

  1. Top

   En daarom zou ik maar vooruit denken en wat bescherming aanschaffen! En wees daar snel mee, want de mosketen, liggen er al vol mee. En dan bedoel ik niet, ‘turks fruit’ of ‘couscous’.

  2. van Urk

   Landen als Marokko en Tunesie en leiders als Juncker hebben de ”Turkije deals ” de kop omgedraaid. Zij willen geen permanente opvang voor ”vluchtelingen” in hun land.

   1. Arie B

    Sterker nog, ze zien het liefst die lastige berbers verdwijnen. Laat dat nu de grootste probleemgroep hier zijn.. Kappen met die gasten. Afgelopen zomer zag ik zo’n islamitisch npo-programma over Marokkanen die vakantie vierden in hun thuisland. Ze werden geïnterviewd, 22-27 jaar gemiddeld. Werkelijk geen één had er werk! Belachelijk dat wij daaraan mee moeten betalen!!!

  3. van Urk

   ”Als je de derde wereld importeert word je de derde wereld”. En zeker als je Afrika niet meer mag ”leegroven” van Aytas. In de toekomst hebben we computers van papier en zonnepanelen van hout wegens gebrek aan grondstoffen.

 9. van Urk

  De meeste Noord Afrikaanse landen vallen volgens Nederland als veilig. Massa vakantie vierende ongelovige westerse honden reizen jaarlijks af naar Marokko, Tunesie en Egypte dus waarom zou het niet veilig zijn voor islamitische vluchtelingen. Maar als Sargentini beweert dat deze landen waardeloos zijn met onbetrouwbare mensen waarom wil zij dan onbetrouwbare mensen uit deze waardeloze landen hier naar ons land toe laten..

 10. Westerling

  @Top

  Je kan hem ook begroeten met HALLO.

  1. van Urk

   De meeste havens zijn veilig in Noord Afrika maar wel goed uitkijken bij de kades.

 11. Gerlos

  Deze geitenwollen sokken muts van Groen Links is totaal de weg kwijt zoals zovele van deze super linkse club van Klavertje drie.

 12. henk vintage

  Die verbaasde wereldvreemde blik van die Sargentini spreekt boekdelen.

 13. Gosselaar333

  Ernst Quispiel Noppen de Hamas sympathisant. Beter links laten liggen dit nare kereltje. Is niet relevant.

  1. Lugar

   +1

  2. van Urk

   Misschien moeten we met zijn allen niet meer reageren op DDS. Een complete staking. Ik zie het al voor me; Quispel die eenzaam zijn eigen reacties moet beantwoorden.

   1. Lugar

    “Misschien moeten we met zijn allen niet meer reageren op DDS.”

    Als jij om te beginnen nu ook eens stopt met de reacties op de trol.

   2. Veteraan

    stop aub met Trollen voeden, het wordt saai

  3. Siemien

   +++++

 14. Ries

  Van Urk komt met een reuze goed idee. Niet meer reageren op welk artikel dan ook. Dan kan de trollenbak het in alles met elkaar eens zijn. Zullen we dat eens enkele dagen volhouden?

  1. Arie B

   Ik stem voor.

   1. Lugar

    “Als je niet wil dat de trol leeft, zorg dan dat je hem ook niets geeft”
    ~Lugar~

    1. Arie B

     Ik zag van de week een topic waar alleen maar trollen op reageerden. Ze reageren zelfs op eigen posts. Daar moet je wel enigszins schizofreen zijn want alleen het beeld maar weer onderbouwd.

     1. Siemien

      Een schizofreen is nooit alleen.. 😉

  2. Seneca

   Mee eens!

 15. Arie B

  Als ik alleen die kop al zie moet ik al naar de wc. Wat een taart. Waarschijnlijk heeft ze ook nog een bloemetjesjurk.

  1. Tante Sidonia

   Arie B
   ….en als ze een wip wil maken ( als ze het al doet) moet dit eerst in Groen-links overlegd worden.
   “In ieder geval niet met een blanke man, asielzoekers en m.n. Afrikanen hebben voorrang!”
   Maar………………….wel geld van de blanke overheid in haar, weet ik wat, steken!

 16. Rud56

  Dit wijf is totaal mesjogge, maar wél door ons gesubsidieerd c.q. in stand gehouden!
  Tja, hoe kan het verkeren!

 17. TD

  Iemand schreef:”Ik denk dat het wegnemen van migratie redenen beter zou zijn”
  Die redenen wegnemen gaat niet!
  De ultieme migratie redenen zijn immers:een sociale huurwoning met de inboedel tegemoetkoming van € 10000,de maandelijkse uitkering en voorrang in woningtoewijzing!
  Om die redenen weg te nemen moeten we een andere regering hebben,daarop moeten we nog even wachten,maar dat gaat wél gebeuren!

 18. nienke

  Het is allemaal onveilig maar ze gaan er wel met vakantie heen en komen kern gezond weer in Nederland RA RA.

  1. Lugar

   @Nienke: De islamisering van Nederland zorgt ervoor dat deze moslims geen strobreed in de weg wordt gelegd.

 19. Ries

  Tijdens de driedaagse cursus ‘Trollen voor dummies’ op het R.O.C- is de would-be-kandidaat trollen het volgende geleerd:
  ° Trol nooit op een manier van… ‘Eventueel…’, ‘Het zou kunnen dat…’, ‘Maar je zou ook kunnen zeggen, dat…’, ‘Volgens mij…, en ga zo maar door. Hiermee laat je merken open te staan voor een discussie en een ander de mogelijkheid te geven jouw mening te verbeteren of aana te passen..
  Nee, in plaats daarvan zeg je ‘Het is duidelijk dat…’Wetenschappelijk is bewezen…’, ‘Statistisch bewijs geeft aan’, ‘Dat hoort niet’…, ‘Het zijn ranzige insinuaties’…, ‘Een extremistisch tokkiedorp’…

  Dus poneer een mening altijd als een vaststaand feit.

  Binnenkort les 2 uit de cursus ‘Trollen voor dummies’.

  1. Lugar

   +1

  2. Rien Noppen

   Trollen kun Je als de beste, Ries, maar heb je ook nog iets inhoudelijks te melden?

  3. Groeneveld

   Bravo Ries, spijker en kop.

  4. Original NL

   Ik stel vast dat ries het bij het rechte eind heeft!

 20. Troelstra

  Dat geschifte mokkel wil dus landen die zich niet aan verdragen houden belonen door ons met hun immigranten op te zadelen. Ze spoort niet. Weet iemand nog een kapsalon waar landverraders worden kaalgeschoren?

 21. victus

  Wat een grappige foto. Zeker genomen toen ze het Europese volkslied aan het zingen was in het Hongaars?

 22. Vrijedenkert

  Kan het hele conglomeraat migranten wat de Middelandse Zee is over gestoken en illegaal in Europa verblijft niet bij deugdoos Sargentini logeren?

 23. Lugar

  Er vindt in Zuid-Afrika een genocide plaats op blanken. Meer dan een keer per week. Aangemoedigd door zwarte politici, in alle openheid. De media negeren dit.

  1. Lugar

   killtheboerbook.com

   1. Lugar

    youtube.com/watch?v=JU4m8hkf-O0

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.