Knetter! Klimaatakkoord-drammers willen vlees in de ban doen!

Dat de klimaatdrammers ver gaan om hun ideologie te verwezenlijken wisten we al. Maar het kan altijd gekker, zo blijkt nu wel weer. Het in december gepresenteerde akkoord voorziet niet alleen in dure en niet-effectieve oplossingen om ‘klimaatverandering’ tegen te gaan, maar de pijlen worden nu ook gericht op het inperken van vleesconsumptie, aldus De Telegraaf. Helemaal knetter zijn ze in de klimaatpolder, zoveel is duidelijk. 

Dat het klimaatakkoord vleesconsumptie op de hak neemt behoeft overigens geen verbazing. Er circuleren al langer verhalen in het rond over de relatie tussen CO2 en vleesconsumptie en er is ook veel literatuur beschikbaar waarin wordt beargumenteerd dat Westerlingen moeten stoppen met het eten van vlees. Dat zou hun ‘morele plicht’ zijn. Dergelijke literatuur is in sommige gevallen zelfs verplichte kost voor studenten. Schrijvers van dat soort stukjes gaan vol op de moraliteitsorgel en schuiven vleeseter de schuld van zo’n beetje elk kwaaltjes op aarde in de schoenen.

Overigens is het helemaal niet slecht om de vleesconsumptie te minderen. Vooral varken is relatief ongezond. Veel beter is het om geregeld kip en vis te eten dan varken of rund. Maar dat de staat zich hiermee denkt te moeten bemoeien is een veeg teken. Als burgers eenmaal accepteren dat de staat gaat bepalen wat er op het bordje komt dan ligt een ‘groene dictatuur’ om de hoek. Langzaam maar zeker worden de vallen uitgezet door de Groene Khmer. Zo mogen gemeenten nu gaan bepalen of u hout stookt in uw kachel. Allemaal voor de ‘klimaatagenda’.

Volgens Dé van de Riet, de woordvoerder van de vleessector, ligt dat gevaar zeker op de loer. Zo zegt hij dat er een ‘ideologische strijd woedt tegen speklapjes en steaks’ en is dit afkomstig van de milieuorganisaties: “Er zijn milieuorganisaties die doen alsof alle wereldproblemen zijn te herleiden tot dierlijk eiwit. Terwijl de halvering van de vleesconsumptie slechts enkele procenten minder CO2-uitstoot zou opleveren. Waar hebben we het dan over?” Over doorgeslagen veganisten?

Waar we het over hebben zijn de radicale ideeën van de klimaatdrammers, die volledig losgezongen van de burger, zetelen aan de ‘klimaattafels’ en daar het kabinet komen vertellen hoe ze ‘de wereld moeten redden van de ecologische apocalyps’. En daarvoor gaat niets ze te ver.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. Floris

  Ga er maar van uit dat ze vlees stevig zullen gaan belasten. De volgende melkkoe is geboren.

  1. edoc431

   Doe boodschappen in Duitsland al jaren

   1. Rien Noppen

    Om die reden moet het verhogen van de vleesprijzen ook in Europees verband worden gerealiseerd.

    1. Groeneveld

     “Terwijl de halvering van de vleesconsumptie slechts enkele procenten minder CO2-uitstoot zou opleveren.”
     —————————————————————————
     Klimaatheilsoldaat Noppen, tevens lid van de Groene Khmer, blijft maar door zwatelen en prediken. De moraaldrammer wil -zoals heel extreem links- iedereen zijn wil opleggen en laat zich daarbij niet door feiten of resultaten leiden, doch enkel door emotie. Noppen is een dramaqueen.

     1. edoc431

      hahahaha dat had ie graag @Groeneveld hahaha je moet hem lijks laten liggen joh die straat tegel is geen aandacht waard .

     2. Rien Noppen

      De bijdrage van de vleesconsumptie aan de opwarming van de aarde is helaas groot. Het zou goed zijn dat iedereen die een stuk vlees in zijn mond steekt dat beseft en gelukkig begint het bewustzijn op dit punt te groeien. De vleesconsumptie in Nederland loopt nu al beduidend terug.

     3. Siemien

      @Groeneveld als je klimaatheilsoldaten, leden lid van de Groene Khmer, moraaldrammers en dramqueens lucht geeft blijven ze ademen.

     4. Troelstra

      Het kost hooguit drie minuten arbeid, maar als wij zijn kop in een vijver drukken, dan stopt die landverrader met CO2 uitademen. En ik denk dat er drie rijen dik vrijwilligers bereid zijn zich hiervoor aan te melden.

    2. Scarletti

     Misschien ziet ernst noppen ook in dat de explosieve bevolkingsgroei in ontwikkelingslanden een substantiele veroorzaker is van de CO2 toename. Misschien moeten we geboortebeperking in die landen verplicht stellen om het probleem serieus aan te pakken. Met uw waanbeelden zult u het hier wel mee eens moeten zijn. Immers u heeft al eens aangegeven dat u zelfs geweld tegen bepaalde rassen niet afkeurt

     1. Rien Noppen

      Ja dat zie ik zeker, Scarletti, maar ik zie genocide niet als zinnige optie voor het aanpakken van het klimaatvraagstuk.

    3. AS210854

     Duitsland en Frankrijk zullen dit nooit toelaten.

    4. TD

     Grien Noppes:
     Wat is dat toch,depressief?
     Tégen wat goed is en vóór alles wat slecht is

     1. tomygun

      Eikels beginnen ze over vlees krijg ik gelijk dat
      beeld weer voor me van die vers gerookt paardenwosrst
      dus lekker warm dat als je daar in bijt het langs je kin lekt
      maar lekker die dingen ff bij de hema lang broodje rookworst
      ook zo lekker met mosterd op een been kan je niet lopen
      dus nog maar een , ook lekker heerlijke warme gril worst
      en het mooie het enigste wat je mee naar huis neemt is
      de verpakking of je gooit die weg in de snackbar waar je
      nog ff een broodje halfom neemt .

     2. TD

      krijg honger

    5. Van Havezaat

     De befaamde Groenen-“terreur”.
     Alles moet kapot gemaakt gaan worden.
     Neem maar eens een kijkje bij de uw buren, de Duitsers. De Groenen daar brengen dat land economisch totaal naar de bliksem.
     Ze werken ook volop aan klima beheersen. Want zonder CO2 kan de mensheid niet meer verder leven. Met andere woorden, Klima Verandering is een ontvolkings programma. Klima is nl. geen wetenschap maar een politiek speelballetje en de fiscus pikt er zijn graantje mee via “weer-belasting”.

     In mijn ogen zijn het kommunisten: ze willen heersen over de ganze wereld en alle mensen, behalve de Groenen, aan de UNO als slaven uitleveren.

     Wat een puinbak!

   2. TD

    edoc431 :
    Natuurlijk,ongeveer alles goedkoper

   3. Barry

    Wat fijn voor je.

  2. Siemien

   Je zou zomaar eens gelijk kunnen hebben, het wordt immers een sport om overal melkkoetjes van te maken..onder het mom 1,5% koopkracht toename…

 2. edoc431

  Het wordt tijd om die klimaat drammers vogelvrij te verklaren de jacht mag geopend worden .
  Snipers ga uw gang

 3. Rien Noppen

  Vlees hoeft niet in de ban maar de prijs moet wel fors omhoog. Daarmee worden twee vliegen in één klap geslagen: we kunnen de CO2-uitstoot enorm terugdringen en tegelijkertijd een meer diervriendelijke manier van vleesproductie realiseren.

  Vlees is nu krankzinnig goedkoop en de gevolgen zijn bekend: een weerzinwekkende bio-industrie en een enorme milieubelasting.

  1. AS210854

   RN gaan we discrimineren, dat straks alleen de rijken vlees kunnen eten.

 4. HendrikJan

  En dan willen ze meelwormen gaan eten, ik kweek ze voor mijn vogels/kwartels, dus ga ik maar meer kweekkasten maken, allemaal euro’s voor de oude dag.

 5. Siemien

  Ik ga zelf schieten

  1. edoc431

   toch wel op die klimaatdrammers dan toch ??? hahahahhaa en dan van dichtbij graag zodat er niet gemist wordt hahahaah

   1. Siemien

    Nee joh dat mag niet van onze politiek correcte

 6. Koos sssss

  Het voordeel is, dat ook de maatschappelijk onnozelen die zich slechts door de MSM laten leiden wakker worden. En dan is het vrij snel gedaan met de linkse kliek. Zodra autorijden, een verwarmde woning en o.a. vlees onbetaalbaar wordt, gaat de grote massa vanzelf kritischer stemmen.

 7. Crassus

  Topstory @Teunis. Plaatje ook ! Wie wil er nu slachter worden ? Of je moet voor je plezier in een abattoir werken. Achter een rekstverwerker is gemakkelijker, schoner en het stinkt niet. Vermoedelijk.

 8. Mariposa78

  Ik heb in een eerder topic hier dat over vlees ging, duidelijk aangetoond dat vlees in Nederland juist veel te duur is.
  Ondanks het gedrein zijn leugens en fabels van onze huis trol dat hij niet juist ziet of bij het juiste eind heeft.

  1. Rien Noppen

   Zolang het vlees op een prijsniveau ligt dat het alleen in de gruwelijke bio-industrie rendabel kan worden geproduceerd is het veel te goedkoop.

   Een van de manieren om de vleesconsumptie terug te dringends daarom het verbieden van de weerzinwekkende bio-industrie en stringente eisen te stellen aan het diervriendelijk produceren van vleesdiëten.

   1. Rien Noppen

    vleesdiëten = vleesdieren.

    Excuses.

 9. Gerlos

  Dit figuur is rijp voor een snelkookpan

  1. Mariposa78

   Idd de snelkookpan of de slowcooker, maar wat zit ze nou weer te miepen?
   Ik kan het niet lezen.

 10. Ome Wim

  In Belgie niet, gelukkig woon ik maar 8 kilometer van een Colruyt en daar hebben ze vlees genoeg.

 11. Florissa

  Die radijshappers zijn compleet van pad,geen gehoor aan geven ,vanavond heerlijk andijvie met spekjes en een bal gehakt ,morgen boerenkool met worst en donderdag hache ,vrijdag kabeljauw ,en zaterdag biefstuk ,het kan slechter ,maar ja ,,ieder zijn meug .

  1. Crassus

   Tja, als het Floris ook smaakt. Met vette jus.

  2. tomygun

   Gisteren heerlijke hachee gemaakt stoof vlees veel uien
   met bami jammer ik had geen gember,
   over morgen nog een keer dan met piepers
   best lekker in de tropen .

 12. Gerlos

  Florissa wat en heerlijke gerechten, ik zou het op prijs stellen dat ik uitgenodigd wordt om een vorkje mee te mogen prikken.

 13. Raveltje

  Je mag niets meer eten want het ziekenfonds moet uit kunnen, daar komt het
  op neer. Al sinds de 70er jaren zijn ze bezig om al wat met eten heeft te maken
  eruit te werken. Nederland wil zo graag derde wereld land zijn.

 14. Heras

  Als je echt honger hebt, dan eet je gewoon vlees. In het buitenland eten ze van alles en daar wordt er nooit over gezeurd. De milieumensjes die deze regels willen opstellen hebben drie maaltijden per dag en nooit honger. Laten ze maar eerst de bedrijven aanpakken en daarna de bevolking

 15. marco1

  Die genderneutrale op de foto is duidelijk een linkser met zoeen heel hoog iq zo hoog dat de ideeen die hij heeft voor de normale mens niet zijn te bevatten.

 16. poldi

  Het klimaat stoort zich niet aan landsgrenzen. Wij kunnen ons land opheffen en geen grammetje CO2 meer uitstoten, en dan nog blijft de uitstoot wereldwijd toenemen omdat er een directe link is tussen welvaart en de toename van het verbranden van fossiele brandstoffen. Willen we op den duur echt schone en betrouwbare brandstof? Dan moeten we naar de moderne vormen van kernenergie kijken. Maar dat doen we niet.

  Als je bedenkt dat de Nederlandse klimaatakkoorden in 2100 een nietszeggende reductie van de temperatuur op aarde van 0,0003 graden teweeg kunnen brengen, weet je dat dit om iets anders gaat: om een ritueel. Een boetedoeningsritueel voor onze consumptie en welvaart, voor onze overheersing en exploitatie van de natuur

 17. victus

  Zoals alles verdwijnt bijna al het in Holland “geproduceerde “ vlees naar het buitenland. Dus waar gaat dit eigenlijk over. Al het vlees verkopen voor cash naar het buitenland?

 18. Lugar

  De gesprekken over het klimaat – dat is geen constant gegeven, overigens: wat we het klimaat noemen is een mateloos ingewikkeld en voortdurend veranderend proces van ontelbare elementen dat zich uitstrekt over miljoenen jaren – brengen een intrigerend gezelschap bij elkaar onder leiding van Ed Nijpels. Nijpels is een sympathieke man met veel bestuurderservaring, maar hij staat niet echt bekend om een ingehouden, sacrale, CO₂-loze leefstijl. Rob Jetten, de Barbiepop die nu de Kamerfractie van D66 leidt, is ook niet bang voor een vliegvakantie naar Azië. Milieugroepen en industriëlen kunnen zich allemaal in de akkoorden vinden, en als zoiets gebeurt, moet je oppassen, want dan zie je de omtrekken van een hypocriet monsterakkoord.

  Geleend van Leon de Winter 16-01-2019

 19. Michael M

  Klein Nederland is een stip op de kaart tegenover zoveel grotere landen. Neem Rusland bijvoorbeeld, hier past Nederland wel 70 keer in als het niet meer is. Nog niet eens te spreken over China met 2 miljard inwoners. Nederland is te ver doorgeschoten op klimaat en als het zo blijft doorgaan, dan moeten de klimaat freaks opgenomen worden in één kliniek. Ze begrijpen nog steeds niet dat je met 17 miljoen Nederlanders moet opboksen tegen 7 miljard aardbewoners……..en 270 landen, dat is een druppel op de gloeiende plaat.

  1. Rien Noppen

   Nederland kiest niet alleen uit ideologische redenen voor een koplopersrol in de energietransitie. We hebben ook een praktisch probleem met de gaskraan in Groningen en we zien economische kansen als we meedraaien in de technologische voorhoede op dit terrein.

 20. Lugar

  Vlees het meest veelzijdige stukje klimaat, flip.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.