Je verwacht het niet! Iraanse spion infiltreerde jarenlang de Bundeswehr!

Je verwacht het niet! Iraanse spion infiltreerde jarenlang de Bundeswehr!

Afgelopen weken kwam de staat Iran veelvuldig in het nieuws. Onder meer vanwege het schenden van de Nederlandse territoriale integriteit. Zo zou de staat Iran verantwoordelijk zijn voor de moord op politieke vluchtelingen. Maar er is nog meer: het Duits openbaar ministerie heeft een 50-jarige man gearresteerd die wordt verdacht van spionage voor Iran. Maar eigenlijk is het helemaal niet toevallig dat dit gebeurt, het is een gevolg van de situatie waarin het boevenregime van Teheran zich verkeerd.

De verdachte man zou militair zijn in het Duitse leger en toegang hebben tot gevoelige informatie. Hiermee wordt maar weer eens aangetoond hoe riskant het is om personen met dubbele loyaliteiten aan het werk te zetten. Zou de beste man ook twee paspoorten hebben? In ieder geval was de man afkomstig uit Afghanistan en dat land staat natuurlijk onder culturele invloed van Teheran.

Overigens is het niet vreemd dat Iran zich zo 'agressief' opstelt tegen het Westen. Aan de westgrens van het land ligt Irak: in handen van een internationale coalitie en de Amerikanen. Maar in naam natuurlijk volledig 'onafhankelijk'. En aan de oostkant van het land ligt Afghanistan, dat deels is bezet door een westerse alliantie om 'vrede en veiligheid' te brengen. En ten zuiden van het land is de Straat van Hormuz en daar varen regelmatig Amerikaanse vliegdekschepen voorbij, klaar om luchtaanvallen uit te voeren als dat nodig is.

Niet meer dan logisch dus dat het boevenregime enige reden voelt om zich 'agressief' op te stellen en informatie te vergaren. Informatie over een eventuele invasie van het land bijvoorbeeld. Wanneer Duitsland haar troepen zo dicht bij de Iraanse grens stationeert dan is het niet meer dan logisch dat het Duitse leger wordt geïnfiltreerd: dat is nu eenmaal van existentieel belang voor Iran. Zo toevallig is het dus niet dat de Europeanen zich zorgen maken om de veiligheidsdienst van Iran, die doen ook maar wat nodig is om hun land 'veilig' te houden.

Zeker in tijden van economische sancties. En dat betekent dus informatie verzamelen, want met vijandelijke troepen aan alle fronten wil Teheran wel de details weten mocht het zo ver zijn dat een westerse alliantie het land binnenvalt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties