Knetter! Klimaatakkoord-drammers willen vlees in de ban doen!

Knetter! Klimaatakkoord-drammers willen vlees in de ban doen!

Dat de klimaatdrammers ver gaan om hun ideologie te verwezenlijken wisten we al. Maar het kan altijd gekker, zo blijkt nu wel weer. Het in december gepresenteerde akkoord voorziet niet alleen in dure en niet-effectieve oplossingen om 'klimaatverandering' tegen te gaan, maar de pijlen worden nu ook gericht op het inperken van vleesconsumptie, aldus De Telegraaf. Helemaal knetter zijn ze in de klimaatpolder, zoveel is duidelijk.

Dat het klimaatakkoord vleesconsumptie op de hak neemt behoeft overigens geen verbazing. Er circuleren al langer verhalen in het rond over de relatie tussen CO2 en vleesconsumptie en er is ook veel literatuur beschikbaar waarin wordt beargumenteerd dat Westerlingen moeten stoppen met het eten van vlees. Dat zou hun 'morele plicht' zijn. Dergelijke literatuur is in sommige gevallen zelfs verplichte kost voor studenten. Schrijvers van dat soort stukjes gaan vol op de moraliteitsorgel en schuiven vleeseter de schuld van zo'n beetje elk kwaaltjes op aarde in de schoenen.

Overigens is het helemaal niet slecht om de vleesconsumptie te minderen. Vooral varken is relatief ongezond. Veel beter is het om geregeld kip en vis te eten dan varken of rund. Maar dat de staat zich hiermee denkt te moeten bemoeien is een veeg teken. Als burgers eenmaal accepteren dat de staat gaat bepalen wat er op het bordje komt dan ligt een 'groene dictatuur' om de hoek. Langzaam maar zeker worden de vallen uitgezet door de Groene Khmer. Zo mogen gemeenten nu gaan bepalen of u hout stookt in uw kachel. Allemaal voor de 'klimaatagenda'.

Volgens Dé van de Riet, de woordvoerder van de vleessector, ligt dat gevaar zeker op de loer. Zo zegt hij dat er een 'ideologische strijd woedt tegen speklapjes en steaks' en is dit afkomstig van de milieuorganisaties: "Er zijn milieuorganisaties die doen alsof alle wereldproblemen zijn te herleiden tot dierlijk eiwit. Terwijl de halvering van de vleesconsumptie slechts enkele procenten minder CO2-uitstoot zou opleveren. Waar hebben we het dan over?" Over doorgeslagen veganisten?

Waar we het over hebben zijn de radicale ideeën van de klimaatdrammers, die volledig losgezongen van de burger, zetelen aan de 'klimaattafels' en daar het kabinet komen vertellen hoe ze 'de wereld moeten redden van de ecologische apocalyps'. En daarvoor gaat niets ze te ver.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties