Knetter! Marokko weigert geradicaliseerde verkrachter terug te nemen, en dus gaat hij vrijuit in België!

Geen categoriejan 28 2019, 8:00
Van België naar Nederland is niet zo ver.
Gestoorder dan dit wordt het niet. Mustapha Bali is een geradicaliseerde moslim. Hij zat een celstraf van 17 jaar (!) uit voor zijn betrokkenheid in de drugshandel, en onlangs kwam daar nog eens drie jaar bij omdat hij een zwakbegaafde jonge vrouw had verkracht. Helaas voor de Belgische én de Nederlandse samenlevingen (het is maar een korte reis van onze zuiderburen naar ons) gingen de deuren van het gesloten centrum Caricole in Steenokkerzeel afgelopen dinsdag open voor deze gek. De reden? Marokko wil deze Marokkaan niet terugnemen. En dus kan hij de boel onveilig maken in België.

Ex-staatssecretaris Theo Francken (N-VA) trok Bali's verblijfspapieren in - hij heeft alleen de Marokkaanse nationaliteit - om hem te repatriëren. Maar Franckens opvolgster Maggie De Block (Open Vld) zegt dat Marokko ondanks 'heel wat inspanningen' blijft weigeren om hem reisdocumenten te bezorgen. En omdat de maximale vasthoudingstermijn van acht maanden intussen bereikt is, moest Vreemdelingenzaken hem dus vrijlaten. 'Politie en inlichtingendiensten werden op de hoogte gebracht.'

Kortom, meneer verblijft illegaal in België... maar dat land is machteloos omdat Marokko hem gewoon weigert terug te nemen. De Marokkaanse koning zal denken: 'Zo'n radicale drugsdealende verkrachter houden jullie maar.'
Balis advocaat, Bart Vosters, legt vervolgens heel blij uit dat hoewel hij dus veroordeeld is voor nog eens drie jaar cel, Bali voorlopig niet terug hoeft naar de gevangenis omdat ze hoger beroep hebben aangetekend tegen het vonnis. Wees maar trots op jezelf, jongen. Geweldig gedaan.
Het ergste is dat deze malloot uit een totaal gestoorde familie komt. Zijn zus is Samira Bali. Wie? Nou, deze dame is veroordeeld tot een celstraf van 27 jaar cel wegens het vermoorden van haar ex. In de tussentijd is ze getrouwd met Syriëganger Younes Delefortrie.
Lekkere familie dus.
Het is tekenend voor de zwakte van het huidige immigratiebeleid. Een land als Marokko weigert deze malloot terug te nemen, en voila: België kan niets doen... waardoor meneer een gevaar vormt voor iedere inwoner van de Europese Unie. Knettergek, natuurlijk. Meneer heeft een Marokkaans paspoort, is niet legaal in België, en moet dus gewoon teruggebracht worden. Als dat betekent dat hij het Marokkaanse vliegveld waar hij landt niet mag verlaten, het zij zo. Dat is zijn probleem -- en dat van Marokko. Wiens probleem het NIET hoort te zijn is dat van België, dat verder geen enkele band met hem heeft.
Maar ja, leg dat maar eens uit aan linkse wegkijkers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten